Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jak nastolatka a nie stateczna pani :)

Teraz bardzo ładnie wygląda nasza niunia.Sierść pomalutku się już układa,po fryzjerze trochę sterczała,wiadomo.W paszkach miała zbitą sierść,nie byłam w stanie jej wyciąć,natomiast fryzjerka pięknie to zrobiła i jeszcze wyrwała z uszów sierść i w kącikach oczów.Ogólnie Sawana czuje się bardzo dobrze,słyszy,widzi,jest kontaktowa,na TZ czasami warczy groźnie,a ma powód bo TZ wyciąga do niej rękę aby ją pogłaskać (jak dostaje od niego smaczka w dzień,w dzień to w tym momencie nie warczy) i na razie jest wszystko bardzo dobrze,oby tak dalej.

Posted

czyli bez zmian , choćby facet na rzęsach chodził Sawanka i tak wie swoje na temat tego strasznego męskiego plemienia - ech , czyli niereformowalna w tej kwestii

No tak,nie da się przekupić Sawani,ona ma silnie zakodowaną wrogość do mężczyzn i raczej się nie zmieni,Jest u nas prawie już dwa lata.Jedynie zmiana nastąpiła minimalnie do dzieci moich,nie boi się tak już panicznie ale i nie podchodzi do nich.Do tej pory wszystkie tymczasiki wręcz kochały TZ a głównie za spacerki,a Sawana nie jest zachwycona spacerem,nigdy nie była,ona kocha dom, swoje legowisko i mnie.

Posted

To podobnie jak Loczka na razie. Do mnie goni,płacze za mną jak zostaje z mężem, na spacerek ze mną idzie chętnie. A jak mąż chce iść na spacer, to muszę ją sprowadzać do niego.Tyle ,ze nie warczy. Ale i tak jest postęp, bo na wieczorne drzemki wskakuje do męża do łóżka.

Posted

To podobnie jak Loczka na razie. Do mnie goni,płacze za mną jak zostaje z mężem, na spacerek ze mną idzie chętnie. A jak mąż chce iść na spacer, to muszę ją sprowadzać do niego.Tyle ,ze nie warczy. Ale i tak jest postęp, bo na wieczorne drzemki wskakuje do męża do łóżka.

To i tak dobry jest układ.Sawana nigdy nie podeszła sama do TZ. TZ kocha psiaki,lubi je głaskać,iść na spacer, a tu masz ci los,Sawana nie kocha TZ.

• 2 weeks later...
Posted

Ale tu cisza,aż w uszach dzwoni.

Nie mam o czym pisać.Prawie minie 2 lata jak Sawana jest u nas.U Sawany wszystko jest na miejscu,je,śpi,łyka tableteczki,rano przychodzi do mnie, do kuchni po mizianka jak TZ śpi i praktycznie dzień jest taki sam jak inny.Czekamy na ciepełko.W gazonach już posadzone kolorowe prymulki ale ogólne zimno,które nie skłania do prac w ogrodzie a więc wszyscy tkwimy w chałupie.Z ogłoszeń nikły odzew a jak jest to nie ten dom.Wczoraj było zapytanie o Sawanę,Pani samotna z Wrocławia ale już nie oddzwoniła.

Posted

ja też tylko zaglądam, pewnie jak już będzie ładnie wiosennie to i więcej będzie informacji i zdjęć :)

trzymam kciuki za "ten" telefon 

Posted

Pewnie ludzi koszty leczenia odstraszają albo wiek i stan zdrowia Sawanki.

Pewnie ludzi koszty leczenia odstraszają albo wiek i stan zdrowia Sawanki.

Myślę,że wszystko razem bo wiek udokumentowany-11 lat a wydatki weterynaryjne średnio 40,00zł na miesiąc.

ja też tylko zaglądam, pewnie jak już będzie ładnie wiosennie to i więcej będzie informacji i zdjęć :)

trzymam kciuki za "ten" telefon 

No nie wiem bo Sawana nie lubi przebywać na ogrodzie,ona kocha dom i swoje legowisko.Zdjęcia zrobić Sawanie to naprawdę jest sztuką,ponieważ przewaga jest w legowisku.Jednak może się coś zmieni,zobaczymy.

Posted

No bez przesady 40,- zł na miesiąc to znowu nie jest tak dużo, pewnie wiek,kazdy by chciał mieć zdrowego,młodego psa,tylko,ze

i ten pies będzie kiedyś wiekowy.

Głaski dla królewny.

Posted

nie wiem czy to wina ogłoszenia czy nie ale ludzie dzwonią i pytają o Sawankę ale to pełne rodziny . Dzwonią tez starsi ludzie ale para . Wiecie wiek Sawanki raczej im nie przeszkadza  , to raczej nam oni jako kandydaci nie odpowiadają .

Posted

A może jednak zaryzykować dom ze starszą parą. Może Sawanka nie będzie do pana agresywna, a ,że nie pokocha od pierwszego wejrzenia, to trudno.Chociaż nigdy nic nie wiadomo. Gusty są niezbadane.

Posted

Sawana ma OLX wyróżnione na Poznań,Wrocław i Zieloną Górę,na trzy województwa.W ogłoszeniu jest napisane,że preferowany dom z samotną osobą i bez zwierząt.Boję się dawać Sawany do domu z mężczyzną,ponieważ w nieudanej adopcji Sawana chciała ugryźć Pana albo ugryzła,już nie pamiętam.W naszym przypadku TZ nic nie robi na siłę,nie podchodzi do niej,jedynie woła ją ale Sawana nie podchodzi do niego,tylko podchodzi do smaczków i bierze od niego z ręki.Były przypadki agresji ze strony Sawany jak TZ przyszedł do mnie do pokoju,usiadł na kanapie i zawołał ją do siebie,Sawana bardzo stanowczo i groźnie warczała na niego i szczekała.Mieliśmy odczucie,gdyby TZ się ruszył albo by wyciągnął rękę do niej, by go ugryzła.My znamy Sawanę i jej zachowanie i je akceptujemy,natomiast DS raczej by chciał mieć psa normalnie zachowującego się do mężczyzn dlatego znając Sawanę,jej zachowanie pod tym kątem szukamy jej domu z samotną osobą.Wiem,że jest to duży wymóg ale jedyny,innej alternatywy nie widzę.Jak nie znajdziemy jej domu,Sawana pozostanie z nami,trudno.Stwierdzenie "trudno" wynika z tego,że mój BDT jest zablokowany i będzie, dopóki Sawana będzie u nas.Nie chcemy przechodzić drugiej porażki ze zwrotem Sawany.

Posted

Jeżeli sytuacja jest aż tak poważna, to oczywiście trzeba szukać domu tylko z panią, przynajmniej na co dzień.

Może być jedna Pani albo 10 Pań,aby tylko dom nie zawierał mężczyzn.

Posted

Może być jedna Pani albo 10 Pań,aby tylko dom nie zawierał mężczyzn.

Zaglądam do Sawanki, bo dawno mnie tu nie było.

Moja Kajunia też się boi mężczyzn, a TZ-a w szczególności. Obszczekuje go, chowa się przed nim, obserwuje każdy jego ruch.

Mam nadzieję, że kiedyś to się zmieni, bo bardzo mi jej szkoda

Posted

Zaglądam do Sawanki, bo dawno mnie tu nie było.

Moja Kajunia też się boi mężczyzn, a TZ-a w szczególności. Obszczekuje go, chowa się przed nim, obserwuje każdy jego ruch.

Mam nadzieję, że kiedyś to się zmieni, bo bardzo mi jej szkoda

Oby się zmieniło to zachowanie u Kajuni,bo u Sawany raczej nigdy się nie zmieni już nastawienie do mężczyzn.Wiem,że Sawana w w swoim dawnym domu też nie tolerowała swojego Pana,kochała tylko swoją Pańcię.