b-b Posted December 16, 2014 Posted December 16, 2014 Masz rację. Jeśli coś się zacznie dziać to zawsze będzie czas na drastyczne posunięcia. Oby to nie było nic złego co sugerują weci ! Quote
docha Posted December 16, 2014 Posted December 16, 2014 a ja ni z gruszki ni z pietruszki;) - nie mogę napatrzeć się na twój awatarek. śliczne zdjęcie Mikusia. Warto było czekać na to uzupełnienie:) Zdjęcie Sawanki, które załączacie do bazarków jest też śliczne. Masz zadbane psiaki Anulo. Quote
Anula Posted December 16, 2014 Posted December 16, 2014 a ja ni z gruszki ni z pietruszki;) - nie mogę napatrzeć się na twój awatarek. śliczne zdjęcie Mikusia. Warto było czekać na to uzupełnienie:) Zdjęcie Sawanki, które załączacie do bazarków jest też śliczne. Masz zadbane psiaki Anulo. Dorotko,po tylu latach jakoś zaparłam się i wstawiłam wreszcie Mikusiowe zdjęcie.No a Sawanka jest śliczna,ma przepiękne oczy.Ogólnie bardzo jest kochana.Z TZ dalej jest na dystans pomimo smaczków,które dostaje od TZ.Nawet czułe kilkukrotne nawoływania "Sawanka chodź dam tobie smaczka" nie działają za bardzo,natomiast gdy ja się odezwę,Sawania migiem przybiega do mnie.Nie wiemy dlaczego nadal się tak zachowuje,przecież TZ nigdy na nią nie krzyknął,nigdy nie zrobił jej krzywdy,wręcz odwrotnie,bardzo ciepło,spokojnie się do niej odnosi,obchodzi się z Sawaną jak z jajkiem.Sawana z TZ nie chce wyjść na łąkę,cofa się do domu.Taka jest.My przyzwyczailiśmy się do jej zachowania i ono nas ne razi. Quote
rodzice Posted December 17, 2014 Author Posted December 17, 2014 miałam ostatnio telefon - młoda para w bloku . Cóż - cięzko trafić na idealny domek dla Sawanki Quote
Anula Posted December 17, 2014 Posted December 17, 2014 miałam ostatnio telefon - młoda para w bloku . Cóż - cięzko trafić na idealny domek dla Sawanki Ano,ciężko,trzeba przyznać.Sawana jest w centrum zainteresowania ale zgłaszają się te domki do których nie może iść.Pisała do mnie Pani Justyna z Katowic prosząc o adopcję Sawany,odmówiłam ponieważ jest to młoda pełna rodzina.Szukam jej psiaka z długą sierścią,już kilka podesłałam,ma dać znać czy zdecydowała się na jakiegoś. Quote
docha Posted December 17, 2014 Posted December 17, 2014 Ano,ciężko,trzeba przyznać.Sawana jest w centrum zainteresowania ale zgłaszają się te domki do których nie może iść.Pisała do mnie Pani Justyna z Katowic (....) Szukam jej psiaka z długą sierścią,już kilka podesłałam,ma dać znać czy zdecydowała się na jakiegoś. Aniu, może podeślij tego Brylanta z łańcucha z wątku kudłatego. Quote
Anula Posted December 18, 2014 Posted December 18, 2014 Aniu, może podeślij tego Brylanta z łańcucha z wątku kudłatego. Pani szuka psiaka z DT,który jest bardzo przyjazny do dzieci,ponieważ ma malutkie dziecko.Mieszka w bloku (nie wchodziłam w szerszą dyskusję na temat powierzchni mieszkania),raczej szuka mniejszego,spokojnego pieska.Brylant jest psem większym,młodym,potrzebuje dużo ruchu,wybiegania się i chyba zabawy.Sawana Pani odpowiadała,ponieważ w głoszeniu jest napisane,że nie wymaga długich spacerów i jest spokojnym,ułożonym psem,nie absorbującym. Edit: Pani zaadoptowała sunię z Raciborza.Bardzo dobrze,ponieważ tam warunki w schronie są nieciekawe. Quote
paulinaw Posted December 18, 2014 Posted December 18, 2014 fajnie, że dogadałaś się na "Danusi" z cenami leków, nie leczyłabym tam zwierzaka, ale dobrze, że przynajmniej nie zdziera, jak wiadomo kto... a próbowałaś wstawić jej do diety jakiś preparat na stawy? u nas ok jest Arthrofos - może wtedy można by odstawić Scanodyl, bo to też niedobrze, jak go cały czas bierze - to jest niesterydowy lek przeciwzapalny, a te niestety nie są obojętne choćby dla żołądka Quote
Anula Posted December 18, 2014 Posted December 18, 2014 fajnie, że dogadałaś się na "Danusi" z cenami leków, nie leczyłabym tam zwierzaka, ale dobrze, że przynajmniej nie zdziera, jak wiadomo kto... a próbowałaś wstawić jej do diety jakiś preparat na stawy? u nas ok jest Arthrofos - może wtedy można by odstawić Scanodyl, bo to też niedobrze, jak go cały czas bierze - to jest niesterydowy lek przeciwzapalny, a te niestety nie są obojętne choćby dla żołądka Też się cieszę,tym bardziej,że mam obiecane ceny stałe.Jestem zapisana jako stała klientka.Żurawin jakoś nie obraził się nie widząc nawet Sawany na oczy.Preparat na stawy Sawana już łyka jak się zaczęła historia z łapką.Jest to Bioarthrex - jest to jeden z najlepszych leków na naszym rynku.Nie wstawiałam go do rozliczenia,ponieważ jest to tylko dodatkowy,wspomagający lek.Scanodyl został zalecony przez wet w Legnicy i tego się trzymam jak na razie. U nas już zaczynają szaleć z fajerwerkami.Moje psiaki już panikują. Komu,komu tableteczki przeciwstresowe dla psiaka na Noc Sylwestrową - chętnie podzielę się! Mam jeszcze sporo a ważność ich się kończy 04.2016r.Jest to Hydroxyzinum VP 25mg. Quote
paulinaw Posted December 18, 2014 Posted December 18, 2014 wiadomo, że jeśli miałoby ją boleć, to lepiej, żeby dostawała ten Scanodyl, chociaż super by było, gdyby dało się z niego zrezygnować. dobrze, że jest jakiekolwiek zainteresowanie Sawaną - tzn., że jej ogloszenia zwracają uwagę, tylko potrzeba teraz czasu, żeby zwróciły uwagę tej odpowiedniej osoby... wieszałaś może jej ogłoszenia w gabinetach? z tego co kojarzę, to i na Danusi i pod Polkowicką jest tablica ogłoszeń, może akurat ktoś z Polkowic się w niej zakocha ;) Quote
Anula Posted December 18, 2014 Posted December 18, 2014 wiadomo, że jeśli miałoby ją boleć, to lepiej, żeby dostawała ten Scanodyl, chociaż super by było, gdyby dało się z niego zrezygnować. dobrze, że jest jakiekolwiek zainteresowanie Sawaną - tzn., że jej ogloszenia zwracają uwagę, tylko potrzeba teraz czasu, żeby zwróciły uwagę tej odpowiedniej osoby... wieszałaś może jej ogłoszenia w gabinetach? z tego co kojarzę, to i na Danusi i pod Polkowicką jest tablica ogłoszeń, może akurat ktoś z Polkowic się w niej zakocha ;) Nie wieszałam jedynie weterynarze wiedzą,że Sawania szuka domu.W Polkowicach kiedyś dałam ogłoszenie ale było bez echa.Nie chciałabym aby znalazła domek tak blisko mnie.Gdybym ją zobaczyła przypadkowo,serce by mi pękło chyba. Quote
Poker Posted December 18, 2014 Posted December 18, 2014 paulinaw ma rację ,że Scanodyl nie jest obojętny dla wątroby .Lepiej unikać stałego podawania.Sawanka jest jeszcze młoda, więc długofalowo przydałoby się coś innego. Quote
b-b Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 Spokojnych Świąt spędzonych w rodzinnej atmosferze dla Was i waszych rodzin! Quote
Martika&Aischa Posted December 26, 2014 Posted December 26, 2014 Sawanka wraz z Marsem zaprasza na bazarek :) http://www.dogomania.com/forum/topic/144696-moc-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-ubraniakosmetyki-torebki-buty-tutaj-znajdziesz-wszystko-05012000/?p=15975115 Quote
Anula Posted December 27, 2014 Posted December 27, 2014 Sawanka wraz z Marsem zaprasza na bazarek :) http://www.dogomania.com/forum/topic/144696-moc-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-ubraniakosmetyki-torebki-buty-tutaj-znajdziesz-wszystko-05012000/?p=15975115 Zostałam poproszona o pomoc dla dropiatej suni,w związku z tym dochód z bazarku zamiast Sawanie zostanie przeznaczony tej suni: http://www.dogomania.com/forum/topic/144689-dropiaty-psiak-z-ruchliwego-skrzy%C5%BCowania-bardzo-pilnie-potrzebuje-cho%C4%87by-dt/ Sawania jest u mnie w BDT i jakoś dajemy radę a sunia została umieszczona w Hoteliku i potrzebuje na gwałt pieniążków na Hotelik i weta. Quote
Anula Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Wczoraj odwiedzili nas bardzo starzy,dobrzy znajomi ze swoją sunią.Oczywiście Sawania nie omieszkała sprawdzić kto do nas zawitał.Była bardzo miła,przyjazna dla gościa,natomiast sunia twardo siedziała przy swoim Pańciostwie,warczała i broniła swoich opiekunów.Miki także był zachwycony odwiedzinami.Udało mi się tylko jedno zdjęcie pstryknąć bo przecież Sawania była w ciągłym ruchu. Quote
rodzice Posted December 30, 2014 Author Posted December 30, 2014 Brawo Sawanko - zachowałaś się idealnie jak na gospodynię przystało Quote
caha Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 poproszę o dane do przelewu, z morskiego bazarku cioteczka rodzice przekazała część wygranej dla Sawanki :) 1 Quote
rodzice Posted December 30, 2014 Author Posted December 30, 2014 będą jeszcze pieniązki z bazarku ciuszkowego - jak sie okazuje nasze szafy nie mają dna hi hi Quote
caha Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 pieniążki przelane a wszystkim życzę wszystkiego dobrego w nowym roku Quote
b-b Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 W Nowym Roku dużo zdrowia dla wszystkich odwiedzających Sawanki wątek i Waszych czworonogów :) Quote
Anula Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 Nadeszły dwie wpłaty z bazarków.Kwota to 100,00zł+31,00zł=131,00zł.Bardzo,bardzo dziękuję wraz z Sawanią. Wszystkim,którzy zaglądają do Sawani,życzę Wszystkiego Co Najlepsze w Nowym Roku 2015. Quote
Recommended Posts