Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malagos napisał(a):
Bardzo ładnie jej w zielonym :)
Jaki ona ma długi ryjek!

:) Specjalistka od jamniorów mówi, że to collak na krótkich łapkach. To przede wszystkim bardzo miła i delikatna sunia. Po sterylce, a była kilka godzin w klinice, zamknęłam ją już obudzoną i przytomną w osobnym pokoju, zeby miała spokój. Chodziłam do niej sprawdzać, co z nią i jak się czuje. W końcu Liwkę spotkałam pod drzwiami. Wyszła mi pomiędzy nogami z pokoju i przyszła do nas. Nie chciała sama siedzieć. Teraz jest ogromna zmiana. Sunia nie jest namolna, ale widzę, że sprawia jej przyjemność, kiedy ją zaczepiamy. Macha ogonem. Na podwórku gdzieś się zakamufluje, ale co jakiś czas wychodzi i do nas podchodzi. Nie robi jej różnicy, czy przyjdzie do mężczyzny, kobiety, czy dziecka. Na fotel została wsadzona na potrzeby zdjęcia, bo sama nie wskakuje. Śpi sobie w pontoniku. Po przymusowej głodówce dostała wilczego apetytu i pieknie wcina rozmoczone suche okraszone dla smaku puszeczką. Liwka wiele przeszła, ale nie zrobili jej takiej krzywdy, żeby pies był nieadopcyjny. To bardzo fajny, spokojny (choć przypuszczam, ze może być wesołą, radosną suńką) pies. Nie spodziewaliśmy się, że tak pozytywnie akcja z Liwką się rozwinie.

Posted

Figunia napisał(a):
cała jest piękna od ryjka/pysiaczka az po niesłychanie długi, obfity ogon...:lol:

Fakt, ogon ma cudny!

super, że jest juz po sterylce iże tak dobrze ją zniosła:)

Pzdr.

Posted

Wysłałam grosik dla Livki, mam nadzieję, że doszło.
Ale ślicznie wyglądała po zabiegu, mordeczka długaśna, ogonek puszysty i do tego kubraczek:-)
Zapobiegłyście kolejnym 6 bezdomnościom.........

Posted

po powrocie z mini wakacji zaglądam do dziewuszki. Co słychać dobrego?
Pewnie jest coraz bardziej ufna i kochana.
Jakiś domek (wspaniały oczywiście) przypadkiem się nie kroi???:lol:

• 2 weeks later...
Posted

Dzisiaj mam nadzieję zamknąc mój bazarek i ten następny, na który juz mam sporo rzeczy, będzie w jakiejś części dla Liwki - zgodnie a moja wczesniejsza obietnicą:)

pzdr.

Posted

dzieki z zaglądanie do Liwki .

z tego co wiem od Moniki to Liwka ma sie dobrze , robi sie coraz bardziej proludzka .
Poczekamy jak Monika poda info z pierwszej ręki :)

Jest rodzina zainteresowana Liwką . Mogłaby ją adoptować na początku sierpnia. Zobaczymy co z tego się "wykluje" .

Posted

Tak, jak napisała Kama, z Liwką coraz lepiej. Nie jest to typ namolny i przesadnie aktywny, ale w porównaniu do pierwszych dni u nas to zupełnie inny pies. Nas lubi, kotów nie gania. Potrafi się nawet bawić z innymi psami. Co do domu stałego, to wolę nie zapeszać, ale byli u nas Państwo na wizycie zapoznawczej. Bardzo fajni, mili ludzi z ogromnym sercem dla zwierząt. Liwka by miała tam świetnie :)

Posted

nie mogę napatrzeć się na tą śliczną suńkę.
Trzymam kciuki, by domek "wypalił" i był dla niej takim najlepszym, kochającym i na całe życie.
Czekam na zdjęcia suni z radosnymi oczkami, bo jak dotąd to jeszcze wiele w nich smutku (tak przynajmniej je odbieram), ale po tym, co przeszła (a wszystkiego się nie dowiemy), to jeszcze trochę czasu musi upłynąć, by poczuła się bezpieczna i wyluzowana.