Figunia Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 cała jest piękna od ryjka/pysiaczka az po niesłychanie długi, obfity ogon...:lol: Quote
Figunia Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 oby szybko znalazła domek - oczywiście najlepszy na świecie i na zawsze. Quote
rudynpm Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 malagos napisał(a):Bardzo ładnie jej w zielonym :) Jaki ona ma długi ryjek! :) Specjalistka od jamniorów mówi, że to collak na krótkich łapkach. To przede wszystkim bardzo miła i delikatna sunia. Po sterylce, a była kilka godzin w klinice, zamknęłam ją już obudzoną i przytomną w osobnym pokoju, zeby miała spokój. Chodziłam do niej sprawdzać, co z nią i jak się czuje. W końcu Liwkę spotkałam pod drzwiami. Wyszła mi pomiędzy nogami z pokoju i przyszła do nas. Nie chciała sama siedzieć. Teraz jest ogromna zmiana. Sunia nie jest namolna, ale widzę, że sprawia jej przyjemność, kiedy ją zaczepiamy. Macha ogonem. Na podwórku gdzieś się zakamufluje, ale co jakiś czas wychodzi i do nas podchodzi. Nie robi jej różnicy, czy przyjdzie do mężczyzny, kobiety, czy dziecka. Na fotel została wsadzona na potrzeby zdjęcia, bo sama nie wskakuje. Śpi sobie w pontoniku. Po przymusowej głodówce dostała wilczego apetytu i pieknie wcina rozmoczone suche okraszone dla smaku puszeczką. Liwka wiele przeszła, ale nie zrobili jej takiej krzywdy, żeby pies był nieadopcyjny. To bardzo fajny, spokojny (choć przypuszczam, ze może być wesołą, radosną suńką) pies. Nie spodziewaliśmy się, że tak pozytywnie akcja z Liwką się rozwinie. Quote
Asiaczek Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Figunia napisał(a):cała jest piękna od ryjka/pysiaczka az po niesłychanie długi, obfity ogon...:lol: Fakt, ogon ma cudny! super, że jest juz po sterylce iże tak dobrze ją zniosła:) Pzdr. Quote
Awit Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Wysłałam grosik dla Livki, mam nadzieję, że doszło. Ale ślicznie wyglądała po zabiegu, mordeczka długaśna, ogonek puszysty i do tego kubraczek:-) Zapobiegłyście kolejnym 6 bezdomnościom......... Quote
Figunia Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 po powrocie z mini wakacji zaglądam do dziewuszki. Co słychać dobrego? Pewnie jest coraz bardziej ufna i kochana. Jakiś domek (wspaniały oczywiście) przypadkiem się nie kroi???:lol: Quote
zachary Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 Śledzę losy Liwki jamniko-collie-owatej, przeuroczej sunieczki. Oby znalazła cudny dom na stałe.!Co u niej słychać? Quote
Asiaczek Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 Dzisiaj mam nadzieję zamknąc mój bazarek i ten następny, na który juz mam sporo rzeczy, będzie w jakiejś części dla Liwki - zgodnie a moja wczesniejsza obietnicą:) pzdr. Quote
kama210 Posted July 19, 2013 Author Posted July 19, 2013 dzieki z zaglądanie do Liwki . z tego co wiem od Moniki to Liwka ma sie dobrze , robi sie coraz bardziej proludzka . Poczekamy jak Monika poda info z pierwszej ręki :) Jest rodzina zainteresowana Liwką . Mogłaby ją adoptować na początku sierpnia. Zobaczymy co z tego się "wykluje" . Quote
Figunia Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 Wspaniałe wieści! Niech się wykluje samo dobro dla Liwki!!! Trzymam kciuki! Quote
rudynpm Posted July 20, 2013 Posted July 20, 2013 Tak, jak napisała Kama, z Liwką coraz lepiej. Nie jest to typ namolny i przesadnie aktywny, ale w porównaniu do pierwszych dni u nas to zupełnie inny pies. Nas lubi, kotów nie gania. Potrafi się nawet bawić z innymi psami. Co do domu stałego, to wolę nie zapeszać, ale byli u nas Państwo na wizycie zapoznawczej. Bardzo fajni, mili ludzi z ogromnym sercem dla zwierząt. Liwka by miała tam świetnie :) Quote
Figunia Posted July 20, 2013 Posted July 20, 2013 O jejku! Już nic nie mówię, tylko te kciuki zaciskam! Oby Liwce się udało!!! Quote
rudynpm Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 Pozdrowienia od Liwki w słoneczny, niedzielny poranek. Tutaj wygłupy przy gryzieniu drewienka: Quote
Asiaczek Posted July 23, 2013 Posted July 23, 2013 Jaka "psia podusia":) http://imageshack.us/a/img802/3606/c3gn.jpg coś się kluje w sprawie DS dla Liwki?:) pzdr. Quote
Figunia Posted July 24, 2013 Posted July 24, 2013 nie mogę napatrzeć się na tą śliczną suńkę. Trzymam kciuki, by domek "wypalił" i był dla niej takim najlepszym, kochającym i na całe życie. Czekam na zdjęcia suni z radosnymi oczkami, bo jak dotąd to jeszcze wiele w nich smutku (tak przynajmniej je odbieram), ale po tym, co przeszła (a wszystkiego się nie dowiemy), to jeszcze trochę czasu musi upłynąć, by poczuła się bezpieczna i wyluzowana. Quote
pikola Posted July 24, 2013 Posted July 24, 2013 Liwuniu trzymam kciuki za najlepszy domek dla Ciebie:multi: Mam nadzieje ze pieniazki doszly.Poszlo na konto fundacyjne. Quote
Figunia Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 z tak obfitym futrem, to suni nie zazdroszczę... Głaski przesyłam ślicznocie! Quote
Asiaczek Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 Jak nic nie piszecie, to pewnie sprawa z DS dla Liwki sie rypła...:( pzdr. Quote
kama210 Posted August 6, 2013 Author Posted August 6, 2013 nie rypła się , nie rypła, moze nastapi to w tym tygodniu , ale mam jeszcze kilka spraw do ogarnięcie w związku z tym Quote
Recommended Posts