rudynpm Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 [quote name='pikola']Wiadomo cos?[/QUOTE] Tak:) Liwka jedzie do lekarza w czwartek. Ze zmian. Liwka wychodzi już z kennelu, chodzi po mieszkaniu. Jest raczej nieufna i nie garnie się do nas. Z psami ma kontakt, ale wszystko pod kontrolą, żeby jej do głowy nie przyszło brykać. Szkoda mi jej bardzo, bo jest smutna i raczej wiele dobrego w życiu nie zaznała od człowieka. Quote
kama210 Posted June 18, 2013 Author Posted June 18, 2013 prosze o wsparcie Liwki w kolejnych badaniach i sterylizacji . Quote
Awit Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 Pod koniec miesiąca prześlę grosik. Mam nadzieję, że Liwka tylko jest ostrożna wobec człowieka, i pomalutku będzie ufała..... Quote
Asiaczek Posted June 19, 2013 Posted June 19, 2013 Jak tylko zakończe obecncy bazarek (może 2-3 dni jeszcze mi potrzeba), to zabieram sie do robienia fotek na nastepny bazarek i wtedy jakis procent będzie dla Liwki:) Biedulka, a taka śliczna.... pzdr. Quote
Isadora7 Posted June 19, 2013 Posted June 19, 2013 Jakiś skromny grosik dostanie też z JAMNICZEJ SKARPETY od Fundacji SOS dla Jamników tylko musimy podliczyć zasoby, bo ostatnio zakupilismy dla kilku jamniorów karmę, wspomoglismy badania i leczenie. Quote
pikola Posted June 19, 2013 Posted June 19, 2013 [quote name='kama210']prosze o wsparcie Liwki w kolejnych badaniach i sterylizacji .[/QUOTE] I ode mnie pojdzie.Czy moge tak wyslac jak ostatnio? Quote
pikola Posted June 19, 2013 Posted June 19, 2013 [quote name='rudynpm']Tak:) Liwka jedzie do lekarza w czwartek. Ze zmian. Liwka wychodzi już z kennelu, chodzi po mieszkaniu. Jest raczej nieufna i nie garnie się do nas. Z psami ma kontakt, ale wszystko pod kontrolą, żeby jej do głowy nie przyszło brykać. Szkoda mi jej bardzo, bo jest smutna i raczej wiele dobrego w życiu nie zaznała od człowieka.[/QUOTE] To juz jutro.Takie strachulce duzo ucza sie od pozostalych psow.Bedzie dobrze,tylko Livka czasu potrzebuje.. Quote
rudynpm Posted June 21, 2013 Posted June 21, 2013 Awit. Liwka dopiero jutro jedzie jednak. Rozmawialiśmy z Pania Doktor i ta powiedziała, ze wg. szacunkowych obliczeń Liwka może być w 6 tygodniu ciąży. Jeżeli tak jest to jutro zobaczymy, czy tak jest, żeby oszacować do kiedy można Liwke trzymać bez zabiegu sterylizacji, bo oczywiście najlepiej, zeby jak najdłuższy czas minął od wypadku do zabiegu sterylizacji-po prostu miednica ma sie jak najdłużej goić. Macałam sunię i już cos powinno być widać, bo to juz chyba czas. Ja, co prawda specem od ciąży nie jestem, ale wydaje mi się, że powinna być bardziej pękata. Jutro sie wszystko okaże. Pikola. Z Liwką coraz lepiej. Człapie sobie po całym domu. W sumie już się nie chowa, leży przy nas. Wczoraj nawet podeszła, kiedy ją wołałam. Ładnie je, załatwia się na dworze. Quote
pikola Posted June 22, 2013 Posted June 22, 2013 To dobrze,musi byc dobrze! Juz jest po wizycie?Biedna jest,tyle nieszczesc naraz:-( Quote
rudynpm Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 (edited) Livka już po wizycie. Najpierw opis rtg i usg. Za chwilę zdjęcie rtg... edit: Zdjęcie. I faktura za badania: Z uwagi na powyższe, sterylizacja jest zaplanowana na za tydzień-Pani doktor czeka na decyzję. Operacja będzie przeprowadzona w klinice przez lekarza specjalistę chirurga. Koszt to 300 złotych. Jest juz uwzgledniona zniżka dla Livki, ponieważ jest ona psem w potrzebie. A sama Livka, grzeczna, nieśmiała, ale całkiem fajne suczydło z niej wyłazi.:) Edited June 23, 2013 by rudynpm Quote
taks Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Liwka dostaje ode mnie 400 zł jak przelew dojdzie (został wysłany na konto fundacji) to bardzo proszę o potwierdzenie Quote
kama210 Posted June 25, 2013 Author Posted June 25, 2013 Agnieszka103 napisał(a):Właśnie przelałam dla Liwki 20 zł Agnieszka wpłata doszła . dziekuję Awit napisał(a):Pod koniec miesiąca prześlę grosik. Mam nadzieję, że Liwka tylko jest ostrożna wobec człowieka, i pomalutku będzie ufała..... Asiaczek napisał(a):Jak tylko zakończe obecncy bazarek (może 2-3 dni jeszcze mi potrzeba), to zabieram sie do robienia fotek na nastepny bazarek i wtedy jakis procent będzie dla Liwki:) Biedulka, a taka śliczna.... pzdr. dziekuję pikola napisał(a):I ode mnie pojdzie.Czy moge tak wyslac jak ostatnio? pikola jak masz mozliwość pomocy - to bardzo prosimy - wszystko bedzie w rozliczeniu ..................... opórcz bdań Liwka musi miec tez na opłate hoteliku , bowiem żaden dt sie nie znalazł a w tym stanie w garazu na wysypisku by długo nie pociągnęła, zarówno fizycznie jak i psychicznie to koeljny pies w hoteliku bez deklaracji - zabrana do hoteliku tylko ze względu na stan zdrowia . Niestety takie realia nastały - nawet nie chce myslec co bedzie jak sie trafi podobny przypadek do Liwki Isadora7 napisał(a):Jakiś skromny grosik dostanie też z JAMNICZEJ SKARPETY od Fundacji SOS dla Jamników tylko musimy podliczyć zasoby, bo ostatnio zakupilismy dla kilku jamniorów karmę, wspomoglismy badania i leczenie. dziekuję i proszę o pamięc o Liwce i dziekuję za zdjęcia taks napisał(a):Liwka dostaje ode mnie 400 zł jak przelew dojdzie (został wysłany na konto fundacji) to bardzo proszę o potwierdzenie taks - TY wiesz :) - czuwasz nad szydłowiakami jak mało kto wpłata dla badania i karmę dla Liwki doszła - 400 zł dzekuję Ci z całego serca i trzymam kciuki za Twoje psiaki Quote
Awit Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 Dobrze że nie jest ciężarna. Trzymam kciuki za zabieg. Quote
kama210 Posted June 26, 2013 Author Posted June 26, 2013 [quote name='Awit']Dobrze że nie jest ciężarna. Trzymam kciuki za zabieg. to nie do konca tak , że nie jest w ciązy na usg w Radomiu - zreszta mam opis z tej wizyty - pokazało że Liwka jest w ciąży mnogiej teraz na tym usg z soboty nie jest widoczne zeby ciża sie rozwijała na tyle co powinna po okresie pomiędzy tymi usg . wiec albo spowdowane jest to urazem miednicy ze obraz usg w Rdomiu był taki jaki był , albo co gorsza wersja - płody nie rozwijają sie jak powinny .................. zgłosiłam Liwkę do AKCJI STERYLIZACJI - Liwka dostała 50 % dofinansowania dziekuję Akcji i wszystkim którzy Akcję wspierają http://www.dogomania.pl/forum/threads/184498-AKCJA-STERYLIZACJA-WZNAWIAMY-!-Tymczasowe-konto ............... Liwka nie ma jak na razie na opłcenie hoteliku , wiec każd pomoc na wagę złota , zwłaszcza ze zabranie jej z Szydłowca - z garażu z Punktu równało sie jej życie ........................ rudynpm - wysłałam na @ wiadomośc, bo nie moge się skontaktowac z Wami Quote
rudynpm Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Maila mam. Jutro na 8.30 Livka jedzie na sterylizację. Quote
malagos Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 O to zaraz ta sterylizacja........ Oby wszystko poszło dobrze. Quote
rudynpm Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 malagos napisał(a):O to zaraz ta sterylizacja........ Oby wszystko poszło dobrze. Już pojechali. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie bez problemów. Quote
pikola Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Tez mam taka nadzieje.Bida tyle juz przeszla..Oby wszystko bylo dobrze.. Quote
kama210 Posted June 29, 2013 Author Posted June 29, 2013 Liwka po sterylizacji , i była w ciąży - miała 6 szczeniaków . to musiała byc juz wiecej niż połowa ciąży - 29 maja zabrałam ją z ulicy - czyli miesiąc temu, wiec musiała tuż przed zajsc w ciąże. Monika cyknij zdjęcie w kubraku - dla Akcji sterylizacji . Quote
rudynpm Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 Liwka po zabiegu czuje się dobrze. Nawet bardziej się do nas garnie. Całe szczęście nie obraziła się za ubranko z second handu, bo wytłumaczyliśmy jej, ze szkoda pieniędzy na nowe stroje. Donasza więc, ciut za duży stroik po innej koleżance posterylkowej. Rana wygląda bardzo ładnie. Liwka próbuje się polizać, ale nie może:) Jeszcze na dzisiaj i na wtorek mamy zastrzyk, ale to już sami podamy, żeby nie jeżdzić bez potrzeby do lekarza. Quote
malagos Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 Bardzo ładnie jej w zielonym :) Jaki ona ma długi ryjek! Quote
Recommended Posts