Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zaczynam wierzyć, że Chrupek (żeby ją cholera:mad:) przynosi mi szczęście w znajdowaniu psów.
To już kolejny, którego znalazłam będąc w jej towarzystwie:mad::evil_lol:

Ale od początku.

Kilka dni temu odwoziłam ją do schroniska. Po drodze na Nieporęt zauważyłyśmy biegnącego ulicą długowłosego owczarka niemieckiego w kolczatce. Próbowałyśmy go złapać ale on zupełnie nie wykazywał chęci współpracy:shake:
Co Chrupek sie do niego zbliżył to on przebiegał miedzy samochodami na drugą stronę. Po 20 min dałyśmy sobie spokój bo bałyśmy się, że pies skończy pod kołami samochodu.:roll:

Zostawiłam ją w schronisku i sama wracałam do domu drogą przez las. Na poboczu zobaczyłam małego pieska jak biegł sobie w stronę miasta. W duchu mówię sobie, pewnie wyszedł na spacer, panienki itd, ma dom. Przeciż nie mogę zgarniać z ulicy, każdego psa który po niej chodzi.
Poza tym mam już tyle psów, że nie mogę wząć kolejnego.

Po dwóch godzinach wracam po Chrupka i kogo widzę, tego samego malucha, który biegnie zupełnie z innej strony.
Co miałam zrobić, to przeznaczenie (śmiałam się, że to mój prezent urodzinowy:evil_lol:).
Pies został nazwany Zygmuntem (2 maja właśnie wypadają jego imieniny).
Obecnie znajduje się w lecznicy na Śreniawitów.
Ma ok rok max. 1,5 roku.
Waży niecałe 6 kg.
Ma dłuższą sierść.
Codziennie odwiedzamy go na zmianę z Deszczową.
Jest wielkim pieszczochem i przylepką. Bardzo lgnie do ludzi.
Jest po prostu idealnym przyjacielem.

A jak ta cała historia wiąże się z ucieczką?

Okazało się, po śledztwie przeprowadzonym przez Chrupka, że tego samego dnia nasz Zygmunt nawiał :scared:ze schroniska, do którego zresztą w tym dniu, rano został przywieziony:evil_lol:
Sprytna z niego sztuka.:evil_lol:

Prawdopodobnie jutro zawieziemy go do hotelu do Otrębus więc jak się domyślacie będą potrzebne pieniądze na opłatę jego pobytu w klinice i hotelu.

Zygmuś i ja prosimy o wsparcie.:modla:

Zdjęcie wstawię jutro.

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chrupek napisał(a):
Asiula Ty sie ciesz..ze to mały niewinny Zygmuncik ,
mialam w planach podarowac Ci Bernardyna :lol: :evil_lol:

w przyszłym roku będę obchodzić 35 to wtedy skołuj coś konkretnego:evil_lol:

Posted

Zygmuś przebywa obecnie na gościnnych występach w lecznicy zaprzyjaźnionej, ale już tam długo zostać nie może....

Dlatego prosimy o zasilenie skarpetki psów Asif1 na AFN - przewozimy go do hotelu.

Zygmuś musiał być wyrzucony, bo:
- jest bardzo łągodny
- ślicznie trzyma się nogi na spacerze
- nie ciągnie na smyczy
- pieści się
- śmiesznie delikatnie stawia przednie łapki i wygląda to jakby szedł stępa :evil_lol:

A oto i on po kilku dniach w lecznicy:

jest bardzo delikatny i smutny

i malutki

stara się jednak nie opadać na duchu

choć z troską patrzy w przyszłość

:loveu::-(

Posted

ania14p napisał(a):
Bokser miniaturowy, długowłosy, a nie pekińczyk!

mi to on przypomina psa mojego wujka, Zacirka - wyglądał jak Zygmunt, tylko był rudy, uwielbiał szczekać

Posted

Bodziulka napisał(a):
mi to on przypomina psa mojego wujka, Zacirka - wyglądał jak Zygmunt, tylko był rudy, uwielbiał szczekać

Nasz Zygmunt jeszcze nie wydał z siebie żadnego szczeku.

Posted

Asiu, jak dasz go na allegro i w tytule aukcji wpiszesz pekinczyk, to bedziesz miala kolejki po Zygmusia. Trzymam za niego kciuki, zeby dlugo nie zagrzal miejsca w lecznicy i hoteliku.