togaa Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 (edited) Kosmate cudo , szukamy Deborah nowego domu. Tylko na zapisy ;-) Sobotnie popołudnie. Z eleganckiego centrum handlowego ochroniarze wyrzucają na ruchliwą ulicę psa. Z szyi zwisa kawałek smyczy . Wygląda że pies jest czyjś, choć zaniedbana sierść mówi co innego… Pani o dobrym serce nie mogła przejść obojętnie wobec takiego widoku. Zadzwoniła do Stow. i tak kosmata Deborah trafiła do Nas. To co wyglądało na smyczę, okazało się parcianym paskiem od spodni, zapętlonym wokół psiej szyi. A najbardziej zaskakujący był fakt, że dzień wcześniej ten sam pies przykuł uwagę naszej wolontariuszki Ireny; przez środek miasta, zniszczona życiem kobieta w towarzystwie równie nieciekawych mężczyzn, ciągnęła za sobą umordowanego upałem psa .Widok ten mocno utkwił Irenie w sercu, zwłaszcza że pies ewidentnie do tych nieszczęsnych ludzi nie pasował.. Nie sądziła , że następnego dnia ich drogi znów się zejdą. Przypadek, zrządzenie losu? Sunia zamieszkała w domu tymczasowym u Irenki. Szybko ‘ustawiła’ sobie psich rezydentów. Musiała mieć kiedyś bardzo dobry dom, bo jest pieskiem wyjątkowo rozpieszczonym. To dziwne że nikt Jej nie poszukuje , choć minęły ponad 2 tyg. od Jej znalezienia? Na razie odrobaczyliśmy malutką, odpchlili. Wczoraj została szczepiona. Zaraz po znalezieniu miała robione USG pod kątem ew. ciąży, bo boczki miała podejrzanie okrąglutkie. Oceniana jest na 4 – 5 lat. Jest średniej wielkości. Waży ok. 11- 12 kg. Odczekamy jeszcze trochę i po fryzjerze , sterylizacji , będziemy szukać najlepszego pod Słońcem domu. Pewnie szybko go znajdzie, bo takie cuda to tylko na zapisy… Kontakt w sprawie suni; mniejsi.adopcje@onet.pl Tel.502329612 Gdyby ktoś zechciał wspomóc malutką , bardzo prosimy. Stowarzyszenie humanitarno-ekologiczne Dla Braci Mniejszych 34-300 Żywiec ul.Folwark 8 [FONT=Times New Roman]46 1140 2017 0000 4202 1012 0220[/FONT] [FONT=Times New Roman]tytułem : Darowizna na cele statutowe; Pomoc dla kosmatej suni.[/FONT] Rozliczenie : + 50,00 zł ...............MikAga (12.06.2013) + 50,00 zł................MikAga ( 19.06.2013) - 72,00 zł ............... odrobaczenie,odpchlenie, szczepienie. - 60,00 zł.................jedzonko w DT + 50,00 zł ...............MikAga ( 4.07.2013) + 32,00 zł ...............bazarek Nikaragua ( "25 ciuszków..." VI.2013) - 290,00 zł .............. sterylizacja + 50,00 zł ................MikAga ( 20.08.2013) + 50,00 zł.................MikAga ( 17.09.2013r.) + 50,00 zł.................MikAga ( 22.10.2013r.) + 50,00 zł.................MikAga ( 5.XI.2013) + 200,00 zł................MikAga ( 26.11.2013) ---------------------------- + 160 ,00 zł :multi::multi::multi: Edited November 29, 2013 by togaa Quote
Poker Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 Śliczna jest dziewczynka. 11 kg i do kolan? w takim razie jest bardzo chuda albo sięga do kolan liliputa :eviltong: Quote
togaa Posted June 12, 2013 Author Posted June 12, 2013 Może coś pokręciłam z wagą, bo jakoś szczególnie mała to Ona nie jest.;) Takie jeszcze zdjęcia wynalazłam; z Lecznicy i ze spotkania z pudliczką Mery. Quote
togaa Posted June 12, 2013 Author Posted June 12, 2013 [quote name='Nikaragua']I co z tym domkiem który dzwonił?[/QUOTE] Pan zrezygnował. Przed podjęciem ostatecznej decyzji miał zamiar spojrzeć suni w oczy i bardzo sie do tego pomysłu zapalił, tyle że za bardzo nie wiedział gdzie jest Bielsko. ;) Gdy spojrzał na mapę, to się wycofał. Quote
NikaEla Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 [quote name='togaa']Pan zrezygnował. Przed podjęciem ostatecznej decyzji miał zamiar spojrzeć suni w oczy i bardzo sie do tego pomysłu zapalił, tyle że za bardzo nie wiedział gdzie jest Bielsko. ;) Gdy spojrzał na mapę, to się wycofał.No tak , jak ktoś jest słaby z geografii to się nie nadaje ;) Znajdzie się idealny dom :) Quote
Poker Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 Co nagle, to po diable.Lepiej poczekać na TEN jedyny wyśniony. Quote
MikAga Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 Melduję się na wątku dziewczynki,jest cudna-jak moja Mika,tylko bardziej miodzio;) Quote
togaa Posted June 12, 2013 Author Posted June 12, 2013 [quote name='MikAga']Melduję się na wątku dziewczynki,jest cudna-jak moja Mika,tylko bardziej miodzio;) Witaj Słoneczko ! Wiem, wiem że to Twój typ !!!!;) A na konto malutkiej już sfrunęło od MikAga 50,0 złociszy !!! :multi: W sam raz będzie na szczepienie ! Dziękujemy pięknie !:lol: Quote
MikAga Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 (edited) Togusiu, wymiziaj dziewczynkę ode mnie,pa.I oczywiście czochraki dla Twojego stadka,pa Jeżeli są potrzebne ogłoszenia,to znajdę bazarek i wykupię-potrzebny będzie tekst itd,bo ja...w tej kwestii,to matołek jestem:oops: Edited June 13, 2013 by MikAga Quote
togaa Posted June 13, 2013 Author Posted June 13, 2013 Nie wykupuj Aguniu ! Sama Ją lokalnie poogłaszam. Jakby co, będę prosić o pomoc. Mała jest charakterna i nie byle jaka. Jutro opiszę. Quote
migdał Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 cały Skiperek chyba go jeszcze pamiętacie. Mam nadzieje ze to cudo tez szybciutko znajdzie domek. Quote
togaa Posted June 15, 2013 Author Posted June 15, 2013 Pamietamy Skiperka, oczywiście !:lol: Mam nadzieje ze to cudo tez szybciutko znajdzie domek. Też tak myślimy, z tym że mała jest specyficzna. Ma swoje nawyki, maniery i nie popuści dopóki nie wyegzekwuje tego co Jej się należy... Quote
Poker Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 togaa, napisz coś bliżej co to za maniery.może ona jakąś szlachcianką jest :eviltong: Quote
MikAga Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 Togaa, pisz jak ma się dziewczynka-chyba,nie bez powodu wabi się Deborah:diabloti: Quote
togaa Posted June 15, 2013 Author Posted June 15, 2013 Zacytuje e-mail od Naszej Irenki u której Mała się tymczasuje. Bezpłatnie oczywiście. Miałam podjechać, obfocić, ale wyszło inaczej; " Debora czyni postępy w adaptacji do pionierskich u mnie warunków . Początkowo zupełnie nie wiedziała co też pies może widzieć ciekawego w ogrodzie (łące)? Dla Niej spacer, to była smycz i Pani na Jej końcu. Gdy uważała że pora spacerowa, tak długo szczekała pod furtką że nie było rady i trzeba było wyjść z Nią na zewnatrz posesji. Teraz już poruszą się w ogrodzie z większą swobodą ;biega i tarza sie co rusz w trawie. Mam wtedy straszne myśli , bo ta stanowcza dama wywalczyła sobie miejsce w moim łóżku i to raczej w "głowach" i jeszcze mości się w nocy i przemieszcza. A z tarzaniem wiadomo jak bywa? Prezes stada ; jamnior Bilbo obraził się i śpi w koszu przygotownym dla Debory. To bezprecensowa sytuacja. Raczy nasza Debora interesować się już bardziej jedzeniem. Zaraz na początku pokazała wszystkim tubylcom, że przyszła „dama z lepszego domu” i "se nie pozwoli". No i nikt do niej " z gębą" nie startuje, że nie wspomnę o zębach. We wtorek mamy termin u wizażystki, tak piszę bo całkiem nie wiem jak się strzyże takie damy z piórkami zamiast sierści. " -- Quote
Poker Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 Rewelacyjny opis i do tego z dowcipem. Myślę ,że z suni jest całkiem fajny pies ,a będzie jeszcze lepszy. Quote
MikAga Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 Odwiedzam moją miodzio, czekam na zdjęcia razem z cioteczkami które są z dziewczynką,mała pewnie już po spa! grosik poleciał. Pa,paa. Quote
togaa Posted June 19, 2013 Author Posted June 19, 2013 Jest nasz cudaczek wystrzyżony jak się patrzy !!!! Gwiazda kochana !!!!!:lol: Quote
pamela555 Posted June 19, 2013 Posted June 19, 2013 [quote name='togaa']Jest nasz cudaczek wystrzyżony jak się patrzy !!!! Gwiazda kochana !!!!!:lol:[/QUOTE] Padłam! Ale cudo!! Prześliczna :) :loveu: taki pyszczek piękny i kochany :loveu: Quote
pamela555 Posted June 19, 2013 Posted June 19, 2013 A jak było przy strzyżeniu? Pewnie nie była zachwycona? Quote
Recommended Posts