Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W sochaczewskim schronisku "Azorek" jest taka część boksów, które nazywamy "pod wiatami". Psy tam mieszkające mają gorzej niż te, które mieszkają w innych częściach schroniska, bo "pod wiatami" widać tylko przeciwległe boksy i nawet nieba nie widać, bo dach je zasłania...

Niewielu odwiedzających tam zachodzi, bo zanim tam trafią - zwykle wybierają już sobie psa z odkrytych boksów w przedniej części schroniska.
Psiaki pod wiatami tkwią więc w swoich ciemnych boksach długimi miesiącami, a czasem latami...

Kiedy już się jednak wejdzie "pod wiaty" - on nie da się nie zauważyć. Wypycha mały łepek przez kraty w drzwiach boksu i zawodzi tam przeraźliwie, że nie sposób przykucnąć i nie zagadać do tego małego płaczka.
A on rozpacza tak, jak gdyby wiedział, że całe życie ma przed sobą do spędzenia w tym ciemnym boksie - no bo kto go zechce, takiego zwyczajnego, niepozornego kundelka - burego "brzydalka"..?

PS. "Brzydalek" to młodziutki, ok. 1,5-roczny psiak, wysoki na jakieś 30-35 cm, jak to zwykle małe pieski - troszkę zadziorny do innych psiaków, kiedy czuje za sobą "wsparcie" ludzi, do tych ostatnich garnący się z ogromną żywiołowością i miłością dużo większą, niżby się mogła zmieścić w tym małym burym ciałku ;)

Gdyby jednak ktoś się "Brzydalkiem" zainteresował - namiary do mnie: 0-507920043 lub dogomarka@gazeta.pl , tel. do schroniska: 0-692005758

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

anouk92 napisał(a):
Malutki moja Gabrysia też mieszkała pod Twoją wiatą i mam nadzieje że i do Ciebie szczęście się uśmiechnie.

Oby - Brzydalek mieszka chyba nawet w tym samym boksie, co Gabunia...

Posted

Jest tam też drugi wystawiacz głowy - mała sunia, ale nie pod wiatami tylko w prawym rogu podwórka (jeśli wiecie o co mi chodzi). Siedziała razem z tą czarną dużą sunią, która niedawno została adoptowana.

Posted

Brzydalek wcale brzydalkiem nie jest :shake: To fajny, nieduży psiaczek, uwielbiający biegać. Jedyne zdjęcie, które udało mi się robić tej błyskawicy wygląda tak (skok przez kałużę) :cool3:

Posted

BosiaB_86 napisał(a):
HAAALLLOOO czy ktoś tu zagląda?! :roll:

nie - nikt nie zagląda - brzydalki nie są w cenie :razz:
BosiaB_86 napisał(a):
Co u pięknisia słychać?!

schroniskowa rzeczywistość...