Marka Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 W sochaczewskim schronisku "Azorek" jest taka część boksów, które nazywamy "pod wiatami". Psy tam mieszkające mają gorzej niż te, które mieszkają w innych częściach schroniska, bo "pod wiatami" widać tylko przeciwległe boksy i nawet nieba nie widać, bo dach je zasłania... Niewielu odwiedzających tam zachodzi, bo zanim tam trafią - zwykle wybierają już sobie psa z odkrytych boksów w przedniej części schroniska. Psiaki pod wiatami tkwią więc w swoich ciemnych boksach długimi miesiącami, a czasem latami... Kiedy już się jednak wejdzie "pod wiaty" - on nie da się nie zauważyć. Wypycha mały łepek przez kraty w drzwiach boksu i zawodzi tam przeraźliwie, że nie sposób przykucnąć i nie zagadać do tego małego płaczka. A on rozpacza tak, jak gdyby wiedział, że całe życie ma przed sobą do spędzenia w tym ciemnym boksie - no bo kto go zechce, takiego zwyczajnego, niepozornego kundelka - burego "brzydalka"..? PS. "Brzydalek" to młodziutki, ok. 1,5-roczny psiak, wysoki na jakieś 30-35 cm, jak to zwykle małe pieski - troszkę zadziorny do innych psiaków, kiedy czuje za sobą "wsparcie" ludzi, do tych ostatnich garnący się z ogromną żywiołowością i miłością dużo większą, niżby się mogła zmieścić w tym małym burym ciałku ;) Gdyby jednak ktoś się "Brzydalkiem" zainteresował - namiary do mnie: 0-507920043 lub dogomarka@gazeta.pl , tel. do schroniska: 0-692005758 Quote
iwop Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 no co ty jaki on brzydalek?:crazyeye: Sliczny piesio!:-( Quote
dariaopole Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 Przecież to żaden brzydalek a śliczny mordeczek !!!! taki piękny ma ten pyszczek, widać że jeszcze nie stracił nadziei, nie pozwólmy mu zgasnąć, DOMEK POTRZEBNY !!! Quote
dariaopole Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Maluszku śliczny pokaż sie na pierwszej niech Cię zauważą !!! Quote
anouk92 Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Malutki moja Gabrysia też mieszkała pod Twoją wiatą i mam nadzieje że i do Ciebie szczęście się uśmiechnie. Quote
eurydyka Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 jak on Ci pieknie pozowal do fotek, trzymamy kciuki zeby ktos sie nim zainteresowal Quote
Lemoniada Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Ja Wam dam brzydalka:mad: Chłopak piękny jak malowanie! A że kundelek - to co? Przecież każdy człowiek wie, że kundelki najpiękniejsze są:loveu: Quote
Marka Posted May 8, 2007 Author Posted May 8, 2007 anouk92 napisał(a):Malutki moja Gabrysia też mieszkała pod Twoją wiatą i mam nadzieje że i do Ciebie szczęście się uśmiechnie. Oby - Brzydalek mieszka chyba nawet w tym samym boksie, co Gabunia... Quote
Bodziulka Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Gabi mieszkała chyba w przedostatnim boksie po lewej :hmmmm: Quote
asiamm Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Jest tam też drugi wystawiacz głowy - mała sunia, ale nie pod wiatami tylko w prawym rogu podwórka (jeśli wiecie o co mi chodzi). Siedziała razem z tą czarną dużą sunią, która niedawno została adoptowana. Quote
BosiaB_86 Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Kto wymyślił tego "Brzydalka" :mad: ;) Toż to śliczny piesio jest :loveu: a jak sie ślicznie uśmiecha: Quote
Bodziulka Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 on mi przypomina jakąś rasę, ktoś miał kiedyś takiego psiaka (rudego) w avatarku - tylko jaka to była rasa :hmmmm: Quote
dariaopole Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 a on nie ma przypadkiem czegoś z łajki ?? tak tak były takie rude podobne ale też nie pamiętam rasy :hmmmm: Quote
BosiaB_86 Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Przystojniaku biegniemy na wieczorny spacerek :Dog_run: Quote
fox_india Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 ale fajne te wystawiacze głów hehe :loveu: :loveu: Quote
asiamm Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Brzydalek wcale brzydalkiem nie jest :shake: To fajny, nieduży psiaczek, uwielbiający biegać. Jedyne zdjęcie, które udało mi się robić tej błyskawicy wygląda tak (skok przez kałużę) :cool3: Quote
dariaopole Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Sliczny Brzydalku co tu u Ciebie taka cisza ?? Quote
BosiaB_86 Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 HAAALLLOOO czy ktoś tu zagląda?! :roll: Co u pięknisia słychać?! Quote
Marka Posted May 20, 2007 Author Posted May 20, 2007 BosiaB_86 napisał(a): HAAALLLOOO czy ktoś tu zagląda?! :roll: nie - nikt nie zagląda - brzydalki nie są w cenie :razz: BosiaB_86 napisał(a): Co u pięknisia słychać?! schroniskowa rzeczywistość... Quote
Recommended Posts