Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 192
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

dzis o 22 mialam tel nowy, o skutera. pani albo starsza była, albo lekko nietrzeźwa, bo dziwnie brzamiała w tel.
nie wnikałam więc. sprawa zamknieta.

jutro bede dzwonić do Skutera.

synek nie rozpaczał, o dziwo, na szczęście całe :) wchodząc do domu, nie zauważył braku, sama zaczęłam mówić, że była rodzina po Skutera. pobiegł do pokoju, położyl się na łóżku i 1 łezka mu poleciał, że on się nie zgadzał na taki układ. tłumaczyłam mu, że taka umowa jest, że bierzemy pieski zza krat, z zimna, żeby je uratować, itp.
ale za chwilę już gadka była o szczenaiczku.

kizi, ja nie chcę psa, zimę odpoczywam. mam namierzone na oku już koty młode, rodzeństwo, na wpół dzikie. albo na dt, albo do odłowu i odstawie do schronu, bo tam teraz młodych nie ma, to może szybko pójdą.
no i inny kocur dorosły mi się pod pracą pałęta, nie wiem, czy czyjś, czy porzucony, bo piękny, oswojony, nie chudy, ale siedzi pod sklepami miesnymi i żebra. i rzuca sie na jedzenie, jaby tydzień nie jadł. tylko wiem, że z kotami też tak bywa, że w domu mają rarytasy, a ochłapy im lepiej smakują.
przy tym kocie minusem jest, ze dorosły i niekastrowany. nie chcę mieć domu od progu zajeżdżającego kocim moczem. kastracja szybko tego nie zniweluje.
z tymi młodymi by tak nie było.
ale odpocznę choć kilka dni.

Skuter dostał wczoraj od pani dużą, wiązaną kość (on takich nie lubi... lubi tylko to, co ma mięso nawinięte...). i smyczkę flexi czerwoną, na jego wagę idealną- chodziliśmy ostatnio na flexi marty0731, po Montim, na 40kg, więc napiecie miała duże.
Trapi mnie, że pani nie wypytywała o szczegóły, o zywienie, zachowanie, zwyczaje Skutera. Sama gadałam, pytań nie było.
Na sacerze dołączył do nas pan, był już bardziej rozmowny.

aha, 3pietro. u mnie parter. Skuter troche pobiega po schodach. u mnie też na początku zawsze leciał wyżej, chyba w pierwszym domu tez mieszkał wyżej. jak jechal do moich rodzicow-tez parter, ale wysoki blok, to leciał czesto do gory po schodach i musiałam czekac na dole, aż wróci.
tylko iśc 3 pietra i nie móc siknąc pod bramą, tylko czekać, az za ogrodzenie wyjdą... jakos tego nie widzę ;0 Skuter podlewa każdy śmietnik, każde drzewko...

jeszcze rozlicze finanse, bo brak mam sporej kwoty. dorobie bazar na wyrownanie.

Edited by kora78
Posted

Skuter podbija serca.
Dziewczynka, drugie, co mi powiedziala to, ze nie odda mi Skutera. :D
Caly tydzien ma wolne od przedszkola, bo cieszy sie psem.
Skuter jada gotowane, byl na spacerku na wałach, gdzie pan spuscil go ze smyczy, co stanowczo skarciłam, aż wręcz niedelikatnie, tak się zdenerwowałam. 3 tygodnie, to nie 3 dni od adopcji... na ludzi nie ma mocnych czasem...

Czekam w wekend na kolejny telefon, a po Nowym Roku juz kontrola musi byc.

A ja biore koty na dt. :)

Posted

To chyba mozna juz gratulowac...
Kora, gratuluje udanej adopcji!
Oby...oby...oby - bylo wszystkim jak najlepiej. Zawsze!!!
A pies czesto madrzejszy od czlowieka, nie raz to obserwowalam...

Posted

Javena, zostaw ogloszenia, nie odswiezaj tylko. Szkoda czas na zabawe w usuwanie. Moze ktos sie zglosi to bede Keksa polecac.

Mialam w niedz tel od pani, tak jak sie umawialysmy. Wszystko dobrze nadal.
Ma nowa adresowke, bo poprzednia sie zgubila- odkrecila sie.

a tu bazar na uzupelnienie dlugu po Skuterze, jak bedzie nadwyzka to idzie na koty.

http://www.dogomania.pl/forum/threads/249130-Ciuszki-dla-malego-chlopca-do-15-12-na-Skutera-i-kotki

• 2 weeks later...
Posted

Skuter snil mi sie dzis, ze bylam u niego na poadopcyjnej i cos mi tam smierdzialo. ze niby super, ale cos mi sie nie podobalo.
moze to byl ten Moj Ds? ;/

od adopcji 2 rozmowy z Pania mialam. mowi, ze wszystko dobrze.
do tego pisalam sms ze 3 dni temu, z uczuleniem, ze Skuter panicznie boi sie hukow i zeby sie wczesniej u weta zaoptrzyli w tabletki uspokajajace na sylwestra i tylko nie sedalin, bo ... uargumentowalam. pani odpisala, ze ok, pojda do weta, ze wszystko dobrze. zapytalam tez, czy wplacila jakas kase na jakas fundacje prozwierzeca, jak sie umawialysmy, w zamian za to, ze dostali legowisko ode mnie. odpisala, ze na konto wroclawskiego schroniska wplacila grosik. pozostaje wierzyc, ze tak bylo. nie bede sie wyglupiac i prosic o dowod wplaty, choc mam na to ochote :D

Posted

[quote name='marta0731']Żeby tylko niw wpadli na pomysł puszczania go ze smyczy wsylwestra, bo to wkadomo że cały dzień juz7 strzelają i żeby nie zwial...:roll:[/QUOTE]

Nawet kilka dni wcześniej zaczynają, wrrr

Posted

Kora wejdz prosze na watek bazarkowy i powiedz ile przesylki bede kosztowac do tych zakupow:
[FONT=arial]
ciotkateresa118 - nr 15a-f lakiery do paznokci kazdy za 4zl (KORA)
24zl Kora powie ile przesylka

beataczl nr19 za 8zl (KORA)
szalik nr34 7zl
rekawiczki nr 36 7zl
nr38 buty za 18zl
40zl Kora powie ile przesylka

mimis torebka nr 20 za 17zl (KORA)
17zl+przesylka Kora powie ile
[/FONT]

• 3 weeks later...