Alienor Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 Gdyby nie operacja, zrobiona cokolwiek "na wariata" - znaczy bez zabezpieczonych środków na pokrycie kosztów - Masza prawdopodobnie by już nie żyła. Bez Waszej ofiarności i bez DT dla suni jak pomagać? Na zasadzie "zobaczyłeś zwierze w ostatecznej potrzebie" to się teraz sam z tym kulaj to przepis na to, by nikt nie chciał zacząć coś robić - bo wydać ok. 2000 na psa, którego nawet nie można zatrzymać:roll:... Kogo na to stać. A dorzucając się choćby 10 zł, przy 10 pomagających to już 100 zł - kwota znacząca:bigok: Quote
ania80 Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 dziewczyny dzięki, dziś zapłacę za Maszę tyle co mam i Masza pojedzie na 2 tyg do dt, żeby koszty w lecznicy się nie nawarstwiały Quote
Dulska Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 Poszło 50 zł - tylko tyle mogę. Pozdrawiam Dzielne Dziewczyny i Maszę Quote
beka Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 Psich tragedii podobnie jak kocich jest bez liku niestety:(. Skąd na to brac wszystko?? Dobrze że Maszenia już po operacji. A te dwa pozostałe zdrowe? co to za psiaki może już im wątek założyC? Może allegro cegiełkowe zrobić? poprosić fundacje o udostępnienie konta, i na allegro cegiełki sprzedawać? Quote
from_wonderland Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 A co z tamtymi psiakami? Strachliwe? Może jakiś bazarek? Quote
lidusia Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 Gorzej, nie ma dla nich miejsca, nie ma nawet DT. I aż strach pomyśleć co może się stać. W końcu Masza ma połamaną łapę też nie przez przypadek:( Pewnie to "zasługa" miejscowych:( Ale co zrobić z dwoma dość sporymi psami?? Quote
Erin32 Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 [quote name='ulvhedinn']Ok, ja kojarzę Kinnia1 (Kinnia) z miau :) mogę poręczyć :)[/QUOTE] Ja też :) Prosimy o pomoc dla Maszeńki! Quote
alab108 Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 Jestem i trzymam kciuki za Maszę. Dziewczyny: kinnia i Ania robią cuda dla zwierzaków w potrzebie. Pomóżmy im:lol: Quote
Kinnia1 Posted June 10, 2013 Author Posted June 10, 2013 pisze 3 raz ten sam post ....szlak mnie trafi zaraz ...:angryy: Quote
Kinnia1 Posted June 10, 2013 Author Posted June 10, 2013 (edited) Jak teraz mi weżre to co napiszę to......:mad: Masza jest juz w dt (ufam im, znaja się na psach i opiece nad nimi). Mąż miał problem aby wyjść bo...... Masza chciała z nim iść a on chciał ją zabrać..... rozpacz Dt opiekuje się Maszeńką za darmo .....muszę zapewnic jej utrzymanie..... a panienke trzeba i podkarmić i odkarmić więc mięsko, suche i witaminki ..... a kasy nie ma .... Boję się jednego.... jeśli nie wywiążę się z umowy z dt to następnego psa juz nie umieszczę..... za to długi są :placz: i zniknąć nie chcą :shake:...... a wręcz mają tendencje do rozmnażania się ...... Maszeńka jest jakby spokojniejsza nie wiem czy to leki czy jest lepiej ..... mąż mówi, że pyszczek podnosi ... nie patrzy jeszcze na człowieka otwarcie ale pysidło juz nie jest tylko między przednimi łapkami..... dr Degórska jest dobrej myśli co do łapki ...... Na polu sa jeszcze dwa psy .... obydwa bardzo łagodne..... podchodza do mnie, wyciągam im mięcho z pysków -ten większy podkrada mniejszemu, bez warknięcia cichym leszczem - mniejszy to ciapa straszna i wesołek.... Masza sama się nie połamała i pokaleczyła 3-4 tygodnie temu była cała....wyrzucona ale cała..... to zrobił ktos z miejscowych..... tyle wiem...... moja sytuacja tam jest trochę niefajna .... w ta sobotę o mało nie zostałam pobita.... boje się, że jesli pojadę z obstawą to będzie mocno niefajnie..... boje się o psy..... Macie pomysły z bazarkiem z cegiełkami ..... zdaję się na Was ..... ja czasowo nie ogarniam już zupełnie ..... edytuję .... bo się wstydam strasznie ........Dziekuję Dziewczyny za poręczenie za mnie ......Maszeńka też dziękuje.... Na fb sa jej zdjęcia .... jeszcze cieplutkie bo sprzed 2 godzin gdy mąż zabierał ją z lecznicy do dt.... mam je na telefonie ale nie jestem w stanie ich zrzucić - mój telefon jest wredny strasznie .... a na fb sa bo .... mąż do mnie a ja do ....Ani i ona zamieściła. Jak będe mieła zdjęcia z dt z poczty to wstawię ...... a teraz proszę Aniaaaaaaaaaaaaaaa wstawisz te z fb? Edited June 10, 2013 by Kinnia1 Quote
from_wonderland Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 Dobrze, wieczorem zrobie jakis bazarek dla Maszeńki. Co do tamtych psów, to może jakies ogłoszenia? Najlepiej jakiś dt, ale ciężko z tym. Quote
Kinnia1 Posted June 10, 2013 Author Posted June 10, 2013 zaraz Ania wklei zdjęcia Maszenki :cool3: cieplutkie jeszcze ... Quote
ania80 Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 Masza już po operacji Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Kinnia1 Posted June 10, 2013 Author Posted June 10, 2013 dzieki ... gdzie tutaj jest url? :crazyeye: prosze pokazac mi albo opisać nawigację ...... W pierwszym poście jest rozliczenie środków Quote
from_wonderland Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 http://www.dogomania.pl/forum/threads/244271-Bazarek-cegiełkowy-na-POBITĄ-MASZĘ-PROSIMY-O-WSPARCIE!!-do-24-06?p=20954967#post20954967 Bazarek dla Maszy, proszę o podrzucanie, by nie zaginął w tłumie :) Quote
ania80 Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 [quote name='paulina02']Śliczna Masza ...[/QUOTE] paulina02 zdjęcia nie oddają tak naprawdę jej uroku.... Quote
mimiś Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 Maszka prosi o wsparcie na rehabilitację i spłate długu w klinice... Quote
arim Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 (edited) KWB rozpatrzy prośbę o pomoc,tylko trzeba spełnić pewne warunki.Jeżeli dom tym.jest bezplatny,to macie szansę dostać tam wsparcie.To link to klubu i na 1 stronie są warunki.Napiście tam prośbę na wątku o wsparcie,na co i jaką kwotę.Potrzebne będą rachunki np,za karmę za leczenie itp.http://www.dogomania.pl/forum/threads/213164-Klub-Wytrwałych-Baloniarek-Razem-możemy-odnosić-sukcesy W pierwszych postach musicie wpisywać wpłaty i deklaracje na Maszkę Edited June 11, 2013 by arim Quote
omi Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 [quote name='arim']KWB rozpatrzy prośbę o pomoc,tylko trzeba spełnić pewne warunki.Jeżeli dom tym.jest bezplatny,to macie szansę dostać tam wsparcie.To link to klubu i na 1 stronie są warunki.Napiście tam prośbę na wątku o wsparcie,na co i jaką kwotę.Potrzebne będą rachunki np,za karmę za leczenie itp.http://www.dogomania.pl/forum/threads/213164-Klub-Wytrwałych-Baloniarek-Razem-możemy-odnosić-sukcesy W pierwszych postach musicie wpisywać wpłaty i deklaracje na Maszkę Podnoszę wątek.... Quote
ania80 Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 (edited) powiem Gosi aby wkleiła, na razie mam rachunek na zapłacone już 391 zł, resztę zapłacę w piątek brakowało 476zł, ale dziś na konto wpłynęło mi 20 zł, więc jest 456 ps. machnęłam się i zamiast 20 zł odliczyłam 2 ;) Edited June 11, 2013 by ania80 Quote
Kinnia1 Posted June 11, 2013 Author Posted June 11, 2013 co [powiecie o tych witaminach dla Maszy? Drogie ale moim zdaniem dobre [FONT=verdana]Eurowet Wita-Vet Ca/P=1,3 tabletka 1g - dla psów dorosłych poniżej 25kg 400 tabletek[/FONT] Quote
sharka Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 trafiłam na wątek przez bazarek from_wonderland, wpłacę choć 10 zł, proszę o nr konta na pw Quote
Recommended Posts