Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 617
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='madzia.uje93']Trzymam kciuki żeby byl jakiś odzew z Naszego Miasta:)
A na ostatnim spacerze Centek, oprócz tego że niestrudzenie ciągnął na smyczy, to był bardzo grzeczny:D[/QUOTE]
No i musisz przyznać, że Centuś upodobał sobie Ciebie na spacerze, bo cały czas zerkał, czy idziesz obok :D

Posted

[quote name='ania91sc']No i musisz przyznać, że Centuś upodobał sobie Ciebie na spacerze, bo cały czas zerkał, czy idziesz obok :D[/QUOTE]
No wiesz nie wiadomo tylko dlaczego na mnie zerkał, może sobie mnie upatrzył jako ofiarę:evil_lol:

Posted

[quote name='piescofajnyjest']ale super foty Centusa:) on ma niesamowite futerko:)[/QUOTE]

Dziękujemy bardzo za obecność na wątku :)
Fakt, jego futerko jest niesamowicie mięciutkie :)

Posted

Dzisiaj Centuś nie był puszczony przed wolontariatem na wybieg i widać to było od razu gdyż ciągnął o wiele bardziej niż zwykle... Ale za to miał towarzystwo nowego kolegi - Rona oraz Sansy :) Muszę powiedzieć, że na psy chodzące obok na smyczy nie zwracał uwagi ale niestety na te za ogrodzeniem reagował agresywnie :shake: Poza tym miał dziś też okazję pochodzić z Magdą, tzn. był przez Nią prowadzony i chyba za bardzo nie przejął się chwilową zmianą opiekuna, tylko jak się odzywałam to sprawdzał, czy idę gdzieś niedaleko :) Do boksu dostał duuuuuużą kostkę więc na koniec miał zajęcie :D Niestety w sobotę nie będzie mnie w schronisku i raczej nikt nie wyjdzie z Centusiem :( Mam nadzieję, że wytrzyma do czwartku.

Posted

Centek zaliczył dzisiaj spacerek ze mną :) P. Ania powiedziała, że skoro z Karbonem sobie radzę, to z Centkiem też dam radę, tylko on bardziej ciągnie :p Muszę przyznać, że na początku to faktycznie mnie przegonił:mad: Jak się nam udało zatrzymać, to był super grzeczny, ale wystarczył mój krok, a on już mnie zmuszał do kolejnych kilku ;) Ale jakoś udało się nad nim zapanować :) Poszliśmy na spacer w towarzystwie Jady, Sansy i Dafiego. Z tym ostatnim było jedno malutkie spięcie, ale takie niegroźne i szybko się uspokoili. W czasie spaceru Centek był naprawdę grzeczny. Poza tym ciągnięciem nie miałam z nim żadnych problemów. Do psów za ogrodzeniem ciągnął, ale nie warczał ani nie szczekał. Po powrocie na teren schroniska pobawił się trochę z Sansą - świetnie to wyglądało :) Sansa podgryzała Centka po karku (i nie tylko), a Centek prawie cały czas leżał, tylko trochę się obracał, turlał i odgryzał się Sansie :D W końcu on miał dość, a Sansa dalej go zaczepiała :evil_lol: Później jeszcze chwilę pobawiliśmy się w przeciąganie i przyszła pora na odpoczynek, a potem powrót do boksu.

Centek jest naprawdę kochany. Szczerze mówiąc, myślałam, że spacer z nim będzie bardziej wymagający ;)

Kilka fotek z pozdrowieniami dla Ani od Centka :)

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-4ngLBy760ow/Uj2iE2EQW7I/AAAAAAAANQ4/TSuoEWKzfbk/s640/P1080433.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-Pw2oFpyerv4/Uj2iFeLTn4I/AAAAAAAANRE/VBuGrklL1QM/s640/P1080436.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-HdWIu4htWJE/Uj2iFwm0jkI/AAAAAAAANRQ/v9mphsOa5PY/s640/P1080437.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-CxLhKHEhKlY/Uj2iIXRDpYI/AAAAAAAANSA/6pdbHongkvY/s640/P1080455.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-8PaopVEbwXY/Uj2iHdUsf8I/AAAAAAAANRo/kWUT9eUxUFM/s640/P1080447.JPG[/IMG]

Posted

I to jest bardzo dobre, by nie tylko jedna osoba wychodziła z Centkiem, ale parę osób i nie zawsze w gronie. Pies nie przywiąże się do jednej osoby, ale będzie miał kontakt z wieloma osobami. Ja to ciągle nie mogę się nadziwić jego piękna urodą!

Posted

Na przeciąganie z Centkiem niestety się trochę spóźniłam, bo już był tak zmęczony, że całej swojej siły mi nie zaprezentował. Choć może to i lepiej :evil_lol:

Posted

Bardzo się cieszę, że Centuś mógł wyjść na spacer i był na nim grzeczny :)
Dziękuję ogromnie Beata za wyprowadzenia go no i z tego co czytam i widzę wymęczenie troszkę :D

Posted

A za nami kolejny, wspólny, czwartkowy spacerek :) Muszę powiedzieć, że dzisiaj Centuś był dość grzeczny :) Na początku oczywiście mocno ciągnął, jednak szybko zrozumiał, że nie powinien tak robić i szedł lepiej choć zdarzyły się takie momenty kiedy ciężko było go utrzymać. Niestety raz przytrafiło mu się zareagować agresywnie na dwa owczarki za ogrodzeniem wówczas naprawdę ciężko go opanować i powstrzymać ale to było tylko ten jeden raz, bo na inne szczekania reagował obojętnie. Uczyliśmy się też dzisiaj, że jak idziemy i nagle stajemy to Centuś ma siadać (bo nieraz jak chcę z kimś zamienić słówko, a on wyrywa ręke) i muszę Wam powiedzieć, że jak na pierwszy dzień szło mu pięknie, bo pod koniec jak stawaliśmy to sam siadał bez parówki w ręce :) Na terenie schroniska trochę się wygłaskaliśmy i jak ja go smyram to jest super i jest bardzo grzeczny ale jak tylko ktoś inny do niego podejdzie to chłopak bardzo się nakręca i jeszcze czasami zdarza mu się podgryzać ręce z radości, chociaż nie zawsze ale bardzo się nakręca. Centuś dostał też dzisiaj spanko do boksu, jak go odprowadzałam to nie chciał wskoczyć do boksu, bo myślał, że to nie jego :D Ale potem od razu obwąchał legowisko i wyciągnął z niego prześcieradło, które było tam rozłożone :D