madzia.uje93 Posted September 16, 2013 Author Posted September 16, 2013 Trzymam kciuki żeby byl jakiś odzew z Naszego Miasta:) A na ostatnim spacerze Centek, oprócz tego że niestrudzenie ciągnął na smyczy, to był bardzo grzeczny:D Quote
ania91sc Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 [quote name='choba']Centek wysłany do Naszego Miasta :)[/QUOTE] Dziękujemy bardzo za wysłanie Centusia :) Quote
ania91sc Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 [quote name='madzia.uje93']Trzymam kciuki żeby byl jakiś odzew z Naszego Miasta:) A na ostatnim spacerze Centek, oprócz tego że niestrudzenie ciągnął na smyczy, to był bardzo grzeczny:D[/QUOTE] No i musisz przyznać, że Centuś upodobał sobie Ciebie na spacerze, bo cały czas zerkał, czy idziesz obok :D Quote
madzia.uje93 Posted September 16, 2013 Author Posted September 16, 2013 [quote name='ania91sc']No i musisz przyznać, że Centuś upodobał sobie Ciebie na spacerze, bo cały czas zerkał, czy idziesz obok :D[/QUOTE] No wiesz nie wiadomo tylko dlaczego na mnie zerkał, może sobie mnie upatrzył jako ofiarę:evil_lol: Quote
piescofajnyjest Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 ale super foty Centusa:) on ma niesamowite futerko:) Quote
ania91sc Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 [quote name='piescofajnyjest']ale super foty Centusa:) on ma niesamowite futerko:)[/QUOTE] Dziękujemy bardzo za obecność na wątku :) Fakt, jego futerko jest niesamowicie mięciutkie :) Quote
phase Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 Centus gdybys ty wiedzial jaki jestes sliczny! Quote
piescofajnyjest Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 czesc Centek:) hopsaj do gory:) Quote
ania91sc Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 Dzisiaj Centuś nie był puszczony przed wolontariatem na wybieg i widać to było od razu gdyż ciągnął o wiele bardziej niż zwykle... Ale za to miał towarzystwo nowego kolegi - Rona oraz Sansy :) Muszę powiedzieć, że na psy chodzące obok na smyczy nie zwracał uwagi ale niestety na te za ogrodzeniem reagował agresywnie :shake: Poza tym miał dziś też okazję pochodzić z Magdą, tzn. był przez Nią prowadzony i chyba za bardzo nie przejął się chwilową zmianą opiekuna, tylko jak się odzywałam to sprawdzał, czy idę gdzieś niedaleko :) Do boksu dostał duuuuuużą kostkę więc na koniec miał zajęcie :D Niestety w sobotę nie będzie mnie w schronisku i raczej nikt nie wyjdzie z Centusiem :( Mam nadzieję, że wytrzyma do czwartku. Quote
madzia.uje93 Posted September 19, 2013 Author Posted September 19, 2013 Oj muszę powiedzieć, że jak Centek nie ciągnie to inaczej się nawet na niego patrzy, jest KOCHANY, pięknie reagował na każde zawołanie, a jak się zatrzymywaliśmy to podchodził na głaskanie:D Quote
choba Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 Centek zaliczył dzisiaj spacerek ze mną :) P. Ania powiedziała, że skoro z Karbonem sobie radzę, to z Centkiem też dam radę, tylko on bardziej ciągnie :p Muszę przyznać, że na początku to faktycznie mnie przegonił:mad: Jak się nam udało zatrzymać, to był super grzeczny, ale wystarczył mój krok, a on już mnie zmuszał do kolejnych kilku ;) Ale jakoś udało się nad nim zapanować :) Poszliśmy na spacer w towarzystwie Jady, Sansy i Dafiego. Z tym ostatnim było jedno malutkie spięcie, ale takie niegroźne i szybko się uspokoili. W czasie spaceru Centek był naprawdę grzeczny. Poza tym ciągnięciem nie miałam z nim żadnych problemów. Do psów za ogrodzeniem ciągnął, ale nie warczał ani nie szczekał. Po powrocie na teren schroniska pobawił się trochę z Sansą - świetnie to wyglądało :) Sansa podgryzała Centka po karku (i nie tylko), a Centek prawie cały czas leżał, tylko trochę się obracał, turlał i odgryzał się Sansie :D W końcu on miał dość, a Sansa dalej go zaczepiała :evil_lol: Później jeszcze chwilę pobawiliśmy się w przeciąganie i przyszła pora na odpoczynek, a potem powrót do boksu. Centek jest naprawdę kochany. Szczerze mówiąc, myślałam, że spacer z nim będzie bardziej wymagający ;) Kilka fotek z pozdrowieniami dla Ani od Centka :) [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-4ngLBy760ow/Uj2iE2EQW7I/AAAAAAAANQ4/TSuoEWKzfbk/s640/P1080433.JPG[/IMG] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-Pw2oFpyerv4/Uj2iFeLTn4I/AAAAAAAANRE/VBuGrklL1QM/s640/P1080436.JPG[/IMG] [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-HdWIu4htWJE/Uj2iFwm0jkI/AAAAAAAANRQ/v9mphsOa5PY/s640/P1080437.JPG[/IMG] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-CxLhKHEhKlY/Uj2iIXRDpYI/AAAAAAAANSA/6pdbHongkvY/s640/P1080455.JPG[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-8PaopVEbwXY/Uj2iHdUsf8I/AAAAAAAANRo/kWUT9eUxUFM/s640/P1080447.JPG[/IMG] Quote
MagdaB Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 Nie ma to jak kąpiel w kałuży. Flawia też tak uwielbia :). Quote
phase Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 I to jest bardzo dobre, by nie tylko jedna osoba wychodziła z Centkiem, ale parę osób i nie zawsze w gronie. Pies nie przywiąże się do jednej osoby, ale będzie miał kontakt z wieloma osobami. Ja to ciągle nie mogę się nadziwić jego piękna urodą! Quote
pela112 Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 Na przeciąganie z Centkiem niestety się trochę spóźniłam, bo już był tak zmęczony, że całej swojej siły mi nie zaprezentował. Choć może to i lepiej :evil_lol: Quote
madzia.uje93 Posted September 23, 2013 Author Posted September 23, 2013 No nie wierze, Centek bawił się z Sansą:crazyeye: Quote
ania91sc Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 Bardzo się cieszę, że Centuś mógł wyjść na spacer i był na nim grzeczny :) Dziękuję ogromnie Beata za wyprowadzenia go no i z tego co czytam i widzę wymęczenie troszkę :D Quote
piescofajnyjest Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 Fajny chlopak z naszego Centusia:) dziekujemy serdecznie za spacerek!!! Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted September 24, 2013 Posted September 24, 2013 https://lh6.googleusercontent.com/-Pw2oFpyerv4/Uj2iFeLTn4I/AAAAAAAANRE/VBuGrklL1QM/s640/P1080436.JPG Jego wzrok mówi - "Noo daj w końcu tę parówkę, proooszę" :evil_lol: Quote
pralinka94 Posted September 25, 2013 Posted September 25, 2013 ależ zadowolony w tej kałuży :D no Centuś, jutro musisz nadrobić zaległości ze swoją opiekunką :D :diabloti: Quote
piescofajnyjest Posted September 26, 2013 Posted September 26, 2013 zagladam do Centulinskiego:) Quote
ania91sc Posted September 26, 2013 Posted September 26, 2013 A za nami kolejny, wspólny, czwartkowy spacerek :) Muszę powiedzieć, że dzisiaj Centuś był dość grzeczny :) Na początku oczywiście mocno ciągnął, jednak szybko zrozumiał, że nie powinien tak robić i szedł lepiej choć zdarzyły się takie momenty kiedy ciężko było go utrzymać. Niestety raz przytrafiło mu się zareagować agresywnie na dwa owczarki za ogrodzeniem wówczas naprawdę ciężko go opanować i powstrzymać ale to było tylko ten jeden raz, bo na inne szczekania reagował obojętnie. Uczyliśmy się też dzisiaj, że jak idziemy i nagle stajemy to Centuś ma siadać (bo nieraz jak chcę z kimś zamienić słówko, a on wyrywa ręke) i muszę Wam powiedzieć, że jak na pierwszy dzień szło mu pięknie, bo pod koniec jak stawaliśmy to sam siadał bez parówki w ręce :) Na terenie schroniska trochę się wygłaskaliśmy i jak ja go smyram to jest super i jest bardzo grzeczny ale jak tylko ktoś inny do niego podejdzie to chłopak bardzo się nakręca i jeszcze czasami zdarza mu się podgryzać ręce z radości, chociaż nie zawsze ale bardzo się nakręca. Centuś dostał też dzisiaj spanko do boksu, jak go odprowadzałam to nie chciał wskoczyć do boksu, bo myślał, że to nie jego :D Ale potem od razu obwąchał legowisko i wyciągnął z niego prześcieradło, które było tam rozłożone :D Quote
madzia.uje93 Posted September 26, 2013 Author Posted September 26, 2013 Mam nadzieje, że Centek prawidłowo będzie "używał" swojego posłania:evil_lol: Quote
ania91sc Posted September 26, 2013 Posted September 26, 2013 [quote name='madzia.uje93']Mam nadzieje, że Centek prawidłowo będzie "używał" swojego posłania:evil_lol:[/QUOTE] Oby, oby, bo też mnie to zastanawia :D Quote
pralinka94 Posted September 26, 2013 Posted September 26, 2013 okaże się pewnie już w sobotę :D Quote
piescofajnyjest Posted September 26, 2013 Posted September 26, 2013 biedny chlopak-nigdy wczesniej nie mial poslania..... Quote
Recommended Posts