Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 617
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś Centek udał się ze mną na spacer w towarzystwie Marcina z Larką (z którą teraz przesiaduje na wybiegu) :) Kiedy wyszedł z boksu to bardzo się ucieszył i trzeba było go lekko "sprostować", bo z radości chciał poskakać po mnie i dość mocno ciągnął na smyczy, na szczęście szybko Centuś się uspokoił i potem do końca spaceru był bardzo grzeczny, reagował na każde korekty i nawet na psy za ogrodzeniem za bardzo nie piszczał. Oczywiście jak dziś zobaczył Marcina to też bardzo się ucieszył. Pięknie siadał, podawał łapę i warował na komendę. Kiedy mijaliśmy mini bajorka to Centek oczywiście w nich się wylegiwał i był w siódmym niebie. Do boksu wskoczył bez problemu, zjadł zaledwie 7 parówek :D :D :D

• 2 weeks later...
Posted

Wczoraj Centek udał się ze mną na spacerek wzdłuż torów. Na początku był oczywiście szał radości i ciągnięcie na smyczy po kilku minutach uspokoił się i grzecznie szedł do przodu, jedynie jak słyszał szczekające psy z daleka to musiał sobie popiszczeć. Pięknie wykonywał komendy, a jak po drodze spotkaliśmy głębsze kałuże to oczywiście się w nich wylegiwał :) Mieliśmy okazję spotkać szczurka, który przebiegł nam drogę oczywiście Centek go zauważył i potem chciał wytropić za wszelką cenę w krzakach :) Kiedy Centek znalazł na swojej drodze jakieś kości to oczywiście chciał je zjeść ale jak na niego krzyknęłam to ominął je szerokim łukiem. Po powrocie do schroniska zobaczył Marcina i był szał radości, chciał wskoczyć na wersalkę tam gdzie Marcin siedział ale on mu nie pozwolił i za drugim razem Centek już wiedział, że nie może tam wchodzić i się położył pod jego nogami nastawiając się do smyrania.

Mam kilka zdjęć ze spacerku tyle, że sprzed tygodnia :)

Posted

olka9628 napisał(a):
On się jakiś bardziej brązowy zrobił czy mi się wydaje? :eviltong:

Na tych zdjęciach, w tym słońcu tak wygląda ale raczej nic się nie zmienił przez te półtorej roku - już...
phase napisał(a):
A jak jej oczko? Nie wygląda zbyt ładnie.. :(

Niestety oczko nadal chore, nic się nie zmieniło w tej kwestii :(

Posted

Dziękuje Aniu za wstawienie zdjęć, ja jakoś przez długi czas nie mogłam się zebrać na wejście na dogo:oops: Ale powoli nadrabiam zaległości.

Centuś niestety dalej w schronisku, na spacerkach robi postępy, za każdym razem szkolimy się z posłuszeństwa i chodzenie ładnie na smyczy:)
Niestety teraz do schroniska przyjeżdżam baaardzo "w kratkę", więc oczko wygląda jak wygląda...
Jutro na szczęście Centek może liczyć na pełen spacerek:)

Posted

No więc Centek dzisiaj był ze mną na spacerku. Niewiele chodziliśmy, bo upał wszystkim dawał się we znaki :roll: Na koniec sporo czasu spędziliśmy na ławce przed schroniskiem, gdzie Centek robił za strażnika - położył się w wejściu i każdego, kto chciał wejść, dokładnie oglądał ;) A w ostatnich minutach spaceru zdarzyło się coś, czego nikt się chyba nie spodziewał :p Centek został adoptowany! Zamieszkał razem z Luną. Państwo mówili, że już kilka razy byli u Centka. Psiaki mają iść do budy. Więcej szczegółów nie znam.

POWODZENIA!:D

Posted

Dziękuję bardzo Beata za spacerek z Centkiem!!!

Miło mi ogłosić, że Centek w końcu znalazł dom!
Na początku tygodnia dzwoniła Pani zainteresowana Centkiem, docelowo ma pilnować firmy, Pani była w nim zakochana, przyjechała w środę do schroniska obejrzeć psiaka i przemyśleli sprawę adopcji drugiego psa. Państwo byli zainteresowani też Cywilem (niestety nie kojarzę psiaka), ale p. Ania odradzała ich razem, więc padło na Lunę. Dziś w godzinach późno porannych dostałam telefon że za jakieś pół godziny przyjadą po Centka i Lunę do schroniska, od razu powiadomiłam p. Anię, a ona kogo trzeba:)

Teraz już jestem po pierwszej rozmowie z Panem, psiaki już się wybiegały, poznały teren, zjadły co miały zjeść, podobno wyglądają na zadowolone i spokojne, ale szczekać jeszcze nie chcą:diabloti: Za jakiś czas na pewno z Anią wybierzemy się na wizytę, p. Ania mówiła że też będzie chciała jechać.

Także trzymajcie wszyscy mocno kciuki żeby Centek nie zwiał i po raz kolejny nie trafił do schroniska!

Posted

Mówiłam Centkowi na pożegnanie, żeby mu głupstwa nie przychodziły do głowy ;) Cieszę się, że wszystko było wcześniej ustalone i trzymam mocno kciuki :kciuki:

Posted

Powodzenia Centusiu :) Bądź w końcu szczęśliwy i grzeczny!!!
Już nie mogę się doczekać aż pojadę do Ciebie w odwiedziny :)
Cieszę, że się Państwo wcześniej dzwonili do Magdy ale mimo, że o tym wiedziałam jakoś nie mogłam w to uwierzyć...