Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety dzisiaj Centuś miał gorszy dzień dało się to zauważyć... Mimo, że na wybiegu był dość długo to ciągnął nieziemsko - można powiedzieć, że tak "skutecznie", że rozwalił smycz, która naprawdę jest solidna. Poza tym ostatnio miał dwa wybryki - nie dał się złapać na wybiegu, gdy pracownik do niego podchodził to zaczynał warczeć i nie bardzo dał do siebie podejść :mad: Ojj Centek, Centek :( Poza tym spacerek minął standardowo tzn. poszliśmy w towarzystwie Murki na Borki, zmienialiśmy się z Marcinem z prowadzeniem Centka żeby można było trochę skuteczniej nad nim zapanować. Widać było, że spacer pod koniec dał mu radę, bo do boksu wrócił bardzo zmęczony.
Mamy też kilka zdjęć :)

• Replies 617
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='MagdaB']My dziś omineliśmy Was łukiem, bo Beza nie bardzo przpada za Centkiem. Nie chcieliśmy ryzykować.[/QUOTE]
Centek niestety też już zaczynał powarkiwać, coś za sobą nie przepadają :shake:

Posted

Ania, a może byś spróbowała założyć mu szelki - na to ciągnięcie. Kiedy założyłam Blademu szelki, od razu inaczej zaczął chodzić na smyczy. Na obroży - fruwałam w powietrzu i miałam zdarte pięty ... A szelki - od razu inna "obsługa" psa ;)

Posted

[quote name='Romina_74']Ania, a może byś spróbowała założyć mu szelki - na to ciągnięcie. Kiedy założyłam Blademu szelki, od razu inaczej zaczął chodzić na smyczy. Na obroży - fruwałam w powietrzu i miałam zdarte pięty ... A szelki - od razu inna "obsługa" psa ;)[/QUOTE]

Niestety szelki u Centka kompletnie się nie sprawdzają :( Próbowałam dwa razy ale było tylko gorzej.

Tak naprawdę to on zawsze jest zadowolony :D

Posted

Niestety nasz czwartkowy spacer nie ułożył się najlepiej... Centek niestety trochę nawywijał i musiał wrócić szybko do boksu, bo mogło się to skończyć nieciekawie.
Dzwoniłam już do kilku szkoleniowców w tym także do tych co poleciliście, zdania są podzielone jeśli chodzi o jego zachowanie i to czy lepiej jakby pojechał na szkolenie na dłuższy czas do kogoś doświadczonego, czy lepiej jak zostanie w schronisku i zacznie być szkolony na miejscu pod okiem specjalisty i wolontariusza.
Koszta nie ukrywam są bardzo duże.
Jutro zadzwonię do Pani, która zajmuje się szkoleniem takich psów i mieszka w naszej okolicy, numer też dostałam z polecenia - zobaczymy co powie.
Naprawdę Centuś narozrabiałeś :(
Zastanawiam się też nad tym, czy nie ma w tym mojej winy, czy ja czegoś źle nie robiłam i dlatego idzie to w złym kierunku.
Jestem totalnie załamana :(

Posted

[quote name='ania91sc']Niestety nasz czwartkowy spacer nie ułożył się najlepiej... Centek niestety trochę nawywijał i musiał wrócić szybko do boksu, bo mogło się to skończyć nieciekawie.
Dzwoniłam już do kilku szkoleniowców w tym także do tych co poleciliście, zdania są podzielone jeśli chodzi o jego zachowanie i to czy lepiej jakby pojechał na szkolenie na dłuższy czas do kogoś doświadczonego, czy lepiej jak zostanie w schronisku i zacznie być szkolony na miejscu pod okiem specjalisty i wolontariusza.
Koszta nie ukrywam są bardzo duże.
Jutro zadzwonię do Pani, która zajmuje się szkoleniem takich psów i mieszka w naszej okolicy, numer też dostałam z polecenia - zobaczymy co powie.
Naprawdę Centuś narozrabiałeś :(
Zastanawiam się też nad tym, czy nie ma w tym mojej winy, czy ja czegoś źle nie robiłam i dlatego idzie to w złym kierunku.
Jestem totalnie załamana :([/QUOTE]

Aniu, nie załamuj się. 2 spacery w tygodniu to nie jest dużo czasu na pracę z psem, powiem że stanowczo za mało, szczególnie jeśli pies jest problemowy.

Posted

Aniu, zapraszam do oceny psychiki psa przez Międzynarodowego Sędziego Prób Pracy.
Proszę o kontakt telefoniczny 606909910

P.S.

Może to być trudny pies ale w pozytywnym znaczeniu. Wymaga tylko odpowiedniego przewodnika

Posted

[quote name='Katarzyna Starkiewicz']Aniu, zapraszam do oceny psychiki psa przez Międzynarodowego Sędziego Prób Pracy.
Proszę o kontakt telefoniczny 606909910

P.S.

Może to być trudny pies ale w pozytywnym znaczeniu. Wymaga tylko odpowiedniego przewodnika[/QUOTE]

Miałam do Ciebie dzwonić już w schronisku i prosić o pomoc, ale nawał psów i w końcu mi uciekło, ale Ania świadkiem, że mówiliśmy o Tobie tzn. Robercie nie Kasi

Posted

[quote name='olka9628']Albo mi się wydaje albo on się zaczął tak źle zachowywać jak wrócił do schroniska...?[/QUOTE]

Wcześniej też się zdarzały pojedyncze wybryki ale nie były takie jak teraz...

Posted

Mogłabym, ale obawiam się, że to nie jest dobry pomysł... Na miniaturce nie będzie dobrze widać, w oczy będą się rzucać głównie kraty. ale jak chcesz zmienię.

Wrzuciłam je na stronę Fundacji, do Centkowego albumu.