maciaszek Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 [quote name='makacja']Idi i jego nowy przyjaciel Jackie :) Piękne psiątko :) Bardzo się cieszę, że tak szybko znalazł domek :multi: :multi: :multi: Nowym właścicielom życzę, żeby Idefix był zdrowy i kochany. Quote
jogi Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Bardzo się ciesze z takiej udanej adopcji:multi: A Idi jaki zadowolony:loveu: Super:) Makacja pisz o nim jak najwięcej, bo takich wiadomości nigdy dość:lol: Quote
dariaopole Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Hihihi bialutki rozradowany wariatuncio :loveu: Quote
Marlena:) Posted May 29, 2007 Author Posted May 29, 2007 Nareszcie jestem:razz: ...tylee mnie ominęło....nawet na wykończeniu myślałam o Idim:evil_lol: ... Tak tutaj pusto bez niego:cool3: ....ale wygląda na naprawdę szczęśliwego:loveu: i napewno taki jest:lol: ...bo Jogi zawsze znajduje takie domki ;) .... Wytarmoś go w moim imieniu-Makacjo:loveu: ... Quote
jogi Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 no widze po tym zbójeckim uśmiechu, że Iduś sie rozkręca:evil_lol: Quote
makacja Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 A rozkręca, rozkręca :evil_lol: Ale ile pociechy z niego :loveu: Nasz Ares to na przykład zbyt delikatny w porannym budzeniu nie jest - jaka miła odmiana jak coś wskoczy na łóżko i po twarzy zacznie lizać :lol: Jutro kolejna porcja zdjątek :D:D Fotkujemy jak szaleni ;) p.s. a pieski to lubi owszem owszem, a im większy tym lepszy :p Pozdrawiamy Agnieszka i Jarek Quote
Marlena:) Posted June 3, 2007 Author Posted June 3, 2007 Jak tam nasz Idi kochany :loveu: ...Co tam u niego słychać? Jestem bardzo ciekawa,jak moja mała znajdka sobie radzi:cool3: ... Quote
makacja Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Idi rozszalał sie w koncu na polu skacze jak zając za patykiem :) nigdy nie widziałam czegos podobnego :P Quote
makacja Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 No ładnie, oddali chłopaka a teraz nawet do niego nie zaglądają :P ;) Idulec ma się dobrze. Straszny obrońca z niego :D:D Jak tylko usłyszy pod domkiem jakieś kroki w momencie szczeka, nawet przed pieskami chce nas bronić - zazdrośnik jeden :P Mamy tylko jeden problemik ... Nasi mężczyźni nie przypadli sobie do gustu :oops: Aruś jak już pisałam ma 8 m-cy ale waży już tak ze 30 kg, a dalej jest nieskoordynowany jeśli chodzi o inne pieski. Skacze, szczeka - cieszy sie po prostu i Idi normalnie sie wystraszył i teraz mu ząbki pokazuje :P Ale mam nadzieje, że jakoś sie dotrą ;) Najlepsze było ich pierwsze spotkanie. Wzieliśmy obu osobno na łączke, neutralny teren ale że nie mogli sie dogadać to Jarek poszedł z Idim do nas do domu. Ja z Aresem jeszcze spacerowałam i gdzies po pół godziny postanowiliśmy wracać do domu. Otwieram drzwi a tam przy wejściu stoi Idi i warczy jak oszalały. Wyobraźcie sobie mojego 30 kilowego byczka, który stanął jak wryty że taka mała kulka nie pozwala mu do jego domku wejść :D:D:D Dodam, że Idi był tam wtedy pierwszy raz :P a od razu uznal za swoj :D Pozdrówka Quote
maciaszek Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 Zaglądają, zaglądają tylko nic nie piszą :) Zawsze mnie to zadziwiało i zadziwia u małych psów - ta obronność i waleczność, jakby nie miały instynktu samozachowawczego. Przecież większy pies, jakby chciał, to jednym ruchem zrobi porządek z takim malcem. Nie mówię, że akurat Ares tak zrobi, mam nadzieję, że się chłopaki dotrą, albo jak Ares jeszcze urośnie to Idi poczuje respekt :) Quote
Marlena:) Posted June 16, 2007 Author Posted June 16, 2007 Zaglądamy,zaglądamy:loveu: .....Cieszę się,że Idi jest szczęśliwy:multi: ...A ten jego uśmiechnięty pysio:loveu:...Napewno pokochają się z nowym kolegą:cool3: .. Mój Spajki też na początku nie przepadał za Idim (moze to zazdrość), ale po niedługim czasie byli nierozłączni,nie mówiąc już o Toffiku,który pokochał Idiego od pierwszego wejrzenia:loveu: ......Życzę szczęścia:p ... Quote
makacja Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Słuchajcie mamy problem ... :( Iduś od jakiegoś czasu zaczął miewać dziwne ataki. Jakby się dusił, nie mógł złapać tchu. Martwiliśmy się więc przy okazji szczepienia powiedzieliśmy o tym weterynarzowi. Ale nic, zbadał mu temperature popatrzył pooglądał stwierdzil, że może to efekt upału. Ale że ataki dalej sie zdarzały, czasem rano i wieczorem to dzisiaj znowu byliśmy u weterynarza. Udało nam się nagrać aparatem jeden z takich ataków, wiec zapisaliśmy go na płytkę i pokazaliśmy wetowi. Ten stwiedził ze może to być ASTMA :( :( :( Na razie Iduś dostał zastrzyki, ma przepisane czopki .. eee ...Aminofilina, za dwa dni mamy sie zgłosić znowu. Kurcze martwimy sie o naszego Dziubka :( Na razie zastosujemy sie do tego co mówił ten wet, a na początku lipca (jak troszke zwiększymy przypływ gotówki) pójdziemy z nim do kliniki zrobić badania. Czytałam na forum o EKG, RTG ... Marlenka mam prośbe. Czy ty masz może kontakt z Jogi?? Może ja jej przesłałabym ten zapis ataku. w końcu zna sie na rzeczy ;) Pozdrawiam was wszystkich, trzymajcie kciuki za Idusia. p.s. oczywiście jakby ktoś tutaj znał sie na psiowych chorobach to również możemy na maila przesłać ten "atak" Quote
Marlena:) Posted June 19, 2007 Author Posted June 19, 2007 Wiecie,kiedy Idi był jeszcze u mnie miał zapalenie krtani...kaszlał,był ogólnie przeziębiony...potem to przeszło,może teraz jest nawrót??:razz: Pomógł mu antybiotyk i lek p.zapalny.;) ... Quote
makacja Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 oj gdyby sie okazało że to "tylko" zapalenie krtani byłaym wniebowzięta :loveu::loveu: Jak tylko sie coś dowiesz pisz :D:D ja moge przesłac to nagranie jakby co :P Quote
jogi Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 jestem Makacja astma zdarza się u zwierząt nader rzadko, także zastanawialabym się nad czyms innym np zapaleniem oskrzeli albo płuc. wyslij mi na maila jogi_am@interia.pl to co nagraliście. dobrze by było zrobić Idiemu Ekg bo czasem takie ataki pochodzą od serca. Ale na razie bez paniki stawiam na zapalenie, zwłaszcza, ze u Marleny przeszedł zapalenie krtani. Quote
Recommended Posts