Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='makacja']Idi i jego nowy przyjaciel Jackie :)

Piękne psiątko :)
Bardzo się cieszę, że tak szybko znalazł domek :multi: :multi: :multi:
Nowym właścicielom życzę, żeby Idefix był zdrowy i kochany.

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo się ciesze z takiej udanej adopcji:multi:

A Idi jaki zadowolony:loveu: Super:)

Makacja pisz o nim jak najwięcej, bo takich wiadomości nigdy dość:lol:

Posted

Nareszcie jestem:razz: ...tylee mnie ominęło....nawet na wykończeniu myślałam o Idim:evil_lol: ...
Tak tutaj pusto bez niego:cool3: ....ale wygląda na naprawdę szczęśliwego:loveu: i napewno taki jest:lol: ...bo Jogi zawsze znajduje takie domki ;) ....
Wytarmoś go w moim imieniu-Makacjo:loveu: ...

Posted

A rozkręca, rozkręca :evil_lol:
Ale ile pociechy z niego :loveu: Nasz Ares to na przykład zbyt delikatny w porannym budzeniu nie jest - jaka miła odmiana jak coś wskoczy na łóżko i po twarzy zacznie lizać :lol:
Jutro kolejna porcja zdjątek :D:D Fotkujemy jak szaleni ;)
p.s. a pieski to lubi owszem owszem, a im większy tym lepszy :p
Pozdrawiamy
Agnieszka i Jarek

• 2 weeks later...
Posted

No ładnie, oddali chłopaka a teraz nawet do niego nie zaglądają :P ;)
Idulec ma się dobrze.
Straszny obrońca z niego :D:D Jak tylko usłyszy pod domkiem jakieś kroki w momencie szczeka, nawet przed pieskami chce nas bronić - zazdrośnik jeden :P
Mamy tylko jeden problemik ... Nasi mężczyźni nie przypadli sobie do gustu :oops:
Aruś jak już pisałam ma 8 m-cy ale waży już tak ze 30 kg, a dalej jest nieskoordynowany jeśli chodzi o inne pieski. Skacze, szczeka - cieszy sie po prostu i Idi normalnie sie wystraszył i teraz mu ząbki pokazuje :P
Ale mam nadzieje, że jakoś sie dotrą ;)
Najlepsze było ich pierwsze spotkanie. Wzieliśmy obu osobno na łączke, neutralny teren ale że nie mogli sie dogadać to Jarek poszedł z Idim do nas do domu.
Ja z Aresem jeszcze spacerowałam i gdzies po pół godziny postanowiliśmy wracać do domu.
Otwieram drzwi a tam przy wejściu stoi Idi i warczy jak oszalały. Wyobraźcie sobie mojego 30 kilowego byczka, który stanął jak wryty że taka mała kulka nie pozwala mu do jego domku wejść :D:D:D
Dodam, że Idi był tam wtedy pierwszy raz :P a od razu uznal za swoj :D
Pozdrówka

Posted

Zaglądają, zaglądają tylko nic nie piszą :)
Zawsze mnie to zadziwiało i zadziwia u małych psów - ta obronność i waleczność, jakby nie miały instynktu samozachowawczego. Przecież większy pies, jakby chciał, to jednym ruchem zrobi porządek z takim malcem. Nie mówię, że akurat Ares tak zrobi, mam nadzieję, że się chłopaki dotrą, albo jak Ares jeszcze urośnie to Idi poczuje respekt :)

Posted

Zaglądamy,zaglądamy:loveu: .....Cieszę się,że Idi jest szczęśliwy:multi: ...A ten jego uśmiechnięty pysio:loveu:...Napewno pokochają się z nowym kolegą:cool3: .. Mój Spajki też na początku nie przepadał za Idim (moze to zazdrość), ale po niedługim czasie byli nierozłączni,nie mówiąc już o Toffiku,który pokochał Idiego od pierwszego wejrzenia:loveu: ......Życzę szczęścia:p ...

Posted

Słuchajcie mamy problem ... :( Iduś od jakiegoś czasu zaczął miewać dziwne ataki. Jakby się dusił, nie mógł złapać tchu. Martwiliśmy się więc przy okazji szczepienia powiedzieliśmy o tym weterynarzowi. Ale nic, zbadał mu temperature popatrzył pooglądał stwierdzil, że może to efekt upału.
Ale że ataki dalej sie zdarzały, czasem rano i wieczorem to dzisiaj znowu byliśmy u weterynarza. Udało nam się nagrać aparatem jeden z takich ataków, wiec zapisaliśmy go na płytkę i pokazaliśmy wetowi.
Ten stwiedził ze może to być ASTMA :( :( :(
Na razie Iduś dostał zastrzyki, ma przepisane czopki .. eee ...Aminofilina, za dwa dni mamy sie zgłosić znowu.
Kurcze martwimy sie o naszego Dziubka :(
Na razie zastosujemy sie do tego co mówił ten wet, a na początku lipca (jak troszke zwiększymy przypływ gotówki) pójdziemy z nim do kliniki zrobić badania. Czytałam na forum o EKG, RTG ...
Marlenka mam prośbe. Czy ty masz może kontakt z Jogi??
Może ja jej przesłałabym ten zapis ataku. w końcu zna sie na rzeczy ;)
Pozdrawiam was wszystkich,
trzymajcie kciuki za Idusia.

p.s. oczywiście jakby ktoś tutaj znał sie na psiowych chorobach to również możemy na maila przesłać ten "atak"

Posted

Wiecie,kiedy Idi był jeszcze u mnie miał zapalenie krtani...kaszlał,był ogólnie przeziębiony...potem to przeszło,może teraz jest nawrót??:razz:
Pomógł mu antybiotyk i lek p.zapalny.;) ...

Posted

oj gdyby sie okazało że to "tylko" zapalenie krtani byłaym wniebowzięta :loveu::loveu:
Jak tylko sie coś dowiesz pisz :D:D
ja moge przesłac to nagranie jakby co :P

Posted

jestem
Makacja astma zdarza się u zwierząt nader rzadko, także zastanawialabym się nad czyms innym np zapaleniem oskrzeli albo płuc. wyslij mi na maila jogi_am@interia.pl to co nagraliście.
dobrze by było zrobić Idiemu Ekg bo czasem takie ataki pochodzą od serca. Ale na razie bez paniki stawiam na zapalenie, zwłaszcza, ze u Marleny przeszedł zapalenie krtani.