Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wieści od Kitek

Pufek... Dred.... to do niego nie pasowało....
Wczoraj po przyjeździe do domu i walnym zebraniu rodzinnym zpadła decyzja...
Dredziu został przechrzczony na Dextera vel Dexia i powiem szczerze, że bardzo to imię do niego pasuje
Chłopak po małych poprawkach fryzjerskich pozbyciu się resztek filcu przy doopce, wylądował w kąpieli... i teraz mimo wcześniejszej metamorfozy tuż po przyjeździe do Kasi od Bastera to nie ten sam psiak

Jeszcze planujemy mały lifting okrycia ale to już w przyszłym tygodniu... niech się Dexiu troszkę rozkręci/oswoi

Oto i ja - Dexter vel Dexiu we własnej osobie taaaa daaaaaaaaaaam

Jak Wam się podobam ?

I z drugiej stroooooony

Po przyjeździe do Nas - ciekawa Dorinnka

Z Darsinkiem tez się dogadaliśmy

A na koniec zasnęliśmy.....

Ale tylko do godziny.... 4 rano Mam nadzieję, że to tylko na początku te ranne harce, wycie do księżyca....

Ogólnie mówiąc Dexter to bardzo mądry psiak, charakterrrrny. Trzeba mu dać troszkę czasu by się poczuł pewnie i rozkręcił. Sprawia wrażenie nieśmiałego, ale po chwili zaczepek zaczyna się zabawa na całego.... bączków jeszcze nie kręci, ale widać, że się zanosi

Uszka leczymy dalej choć od pierwszego zrobionego im zdjęcia jest o niebo lepiej W trakcie kąpieli na ciele nie dało się nie zauważyć wielu szram i gojących się już ran W momencie łapania go za obroże lub próbie delikatnego pociągnięcia za smycz piszczy jakby go ze skóry obdzierali
Nie wiem co mu robili, ale troszkę czasu minie zanim nauczymy się tego, iż ręka nie robi krzywdy, a smycz i spacer na niej to coś mega fajnego Powolutku małymi kroczkami
Więcej informacji wkrótce !

Pozdrawiamy wszystkich

Posted

Kitek wczoraj napisała

Dexiu we wtorek, tak jak pisałam wcześniej, został poddany jeszcze małemu liftingowi...
Dziękujemy ślicznie naszej Iwonce za poświęcony czas i mile spędzone przed- i po -południe

Tutaj jeszcze tuż przed wyjazdem w nieznane

W trakcie zabiegu

Zasypiam

Jeszcze tylko ogon i konieć

Oto jak wygląda nasz Dexiu teraz

Mały charcik....

Jestem Cudny Pan Pies

Dreda już u mnie nie znajdziecie ANI JEDNEGO zatem jeżeli możemy, to prosimy o zmianę nazwy galerii

Dzisiaj wzięliśmy chłopaka w obroty Umiemy już robić siad, a podawanie łapy się baaaaardzo opłaca Normalne smaczki nie robia na nim większego wrażenia... po wielu próbach znaleźliśmy coś co Dexiu bardzoo lubi i dałby się za to pokroić... są to parówki
Dajemy się złapać bez pisku za obroże, a na widok smyczy - narazie flexi - cieszymy się biegając w tą i z powrotem lub stając na tylnych łapkach. Gdyby nie deszcz, który pokrzyżował nam plany spacerowe, więcej czasu poćwiczylibysmy na dworze
Do auta wskakiwać nie umiemy, ale z ciekawością i spokojem obserwujemy gdzie nas wiozą. U lekarza był bardzo grzeczny i przytulalski do Pani doktor Bardzo zdziwiony dzisiaj był jak wycierałam mu łapki po powrocie z dworu - brałam jedną po drugiej bez problemu - w tylnych łapkach ma gilgotki

To na razie tyle od nas Zobaczymy co nam przyniesie jutrzejszy dzień - prosimy o słonko !!

Posted

KasiaT napisał(a):
Miałam cichą nadzieję,że jak tu zajrzę po urlopie,to Pufek będzie miał już swój domek............

Dexter najpierw na metamorfozę czekał, teraz może już szukać domu ;)

Posted

[quote name='ktiger']Dexter najpierw na metamorfozę czekał, teraz może już szukać domu ;)[/QUOTE]Mam nadzieję,że w niedługim czasie do Dredka uśmiechnie sie los w postaci nowego ,kochającego domku-trzymam mocno za to kciuki

Posted

Wczoraj na forum Kitekk napisała:

Dzisiaj Dexter traci klejnoty,

a jakby tego było mało Zuzia króliczka krwawi z dróg moczowych/rodnych - czekamy na usg, a Darcy goraczkuje prawdopodobnie od ucha....
Od rana u Weta

całej ekipie życzymy zdrówka!