sleepingbyday Posted May 29, 2014 Author Posted May 29, 2014 Amadorka przesłała mi namiary do pani zainteresowanej adopcja madoxa :-). rozmawiałysmy dwa razy - dom mi się bardzo podoba, jest też zdecydowany, ale: pani ma nienormowana pracę, jest plastykiem i akurat wyskoczyła jej duża praca, najbliższe dwa tygodnie będzie od rana do 22-23 pracować, więc nie ma sensu teraz psa zawozić, nie mówiąc o tym, że trudno byłoby umówic wizytę PA. zatem ustaliłysmy z Panią, że odezwie się za około dwa tygodnie, jak skończą zlecenie i ustawimy wizytę. pani spytała, czy można madoxa zarezerwować, więc powiedziałam, ze owszem, ale nie gwarantujemy nic - jak się znajdzie dobry dom dla niego, to oczywiście damy jej znać, jaka jest sytuacja, ale jak najbardziej te dwa tygodnie opóźnienia nie wpływaja na naszą chęć współpracy :-). więc jesteśmy umówione. pani naprawde bardzo fajna przez telefon i jakaś nadzieja we mnie zakwitła. aha, Amadorka, jedno pytanie od pani: oni maja teren ogrodzony, a furtki bardzo pilnuja, bo zdarzyło im sie, że pies nawiał, ale ponieważ życie pisze różne scenariusze, to pani pyta, czy madox jest powsinoga i ma tendencje do ucieczek " w miasto". pomijamy oczywiście pierwszy etap, kiedy madox nie będzie jeszcze przyzwyczajony, ale czy on generalnie lubi nawiać i się powłóczyć? próbuje się wydostać z posesji? Quote
Amadorka Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 Nie, Madox nie ma tendencji do ucieczek,biega po znanym sobie terenie i nie ciekawi go dalsze otoczenie. Mnie też pani wydała się bardzo sensowna,dlatego wzięłam ten domek pod uwagę. Trzymamy wobec tego kciuki. Quote
sleepingbyday Posted June 7, 2014 Author Posted June 7, 2014 to super wiadomość :-). będę raportować. Quote
Amadorka Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 https://www.youtube.com/watch?v=--P2SRGSrHU&feature=youtu.be Króciutki filmik o Madoxie. Quote
sleepingbyday Posted June 10, 2014 Author Posted June 10, 2014 oplułam ekran, jak madoxowi atos piłkę z pyska wyciągał :-). madox bardzo fajny kumpelski do psów. a atos śliczny pies! i dłuuugi też ;-) Quote
sleepingbyday Posted June 16, 2014 Author Posted June 16, 2014 no, babeczka zadzowniła, piechcia zgodziła się zrobić pa, więc teraz będa umawiać spotkanie, mam nadzieję, ze pójdzie dobrze! trzymac kciuki, ludzie! Quote
asiuniab Posted June 16, 2014 Posted June 16, 2014 sleepingbyday napisał(a):no, babeczka zadzowniła, piechcia zgodziła się zrobić pa, więc teraz będa umawiać spotkanie, mam nadzieję, ze pójdzie dobrze! trzymac kciuki, ludzie! to zabieramy się za zaciskanie kciuków?? Quote
sleepingbyday Posted June 16, 2014 Author Posted June 16, 2014 musowo! byle tylko obydwie panie znalazły wspólny czas na spotkanie. Quote
sleepingbyday Posted June 23, 2014 Author Posted June 23, 2014 juz po wizycie. przebiegła doskonale, madox szykuje się do podróży do nowego domu. Amadorka na pewno napisze tutaj, co i jak, kiedy ten dzień :-). w końcu madox jedzie do domu! Quote
asiuniab Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 sleepingbyday napisał(a):juz po wizycie. przebiegła doskonale, madox szykuje się do podróży do nowego domu. Amadorka na pewno napisze tutaj, co i jak, kiedy ten dzień :-). w końcu madox jedzie do domu! dokładnie, w końcu; a ja muszę Ci powiedzieć, że ostatnio na fb widziałam kobiecą kopię Madoxxa, wyglądała jak Jego siostra, tylko już nie pamiętam na stronie, którego schroniska to było:( Quote
sleepingbyday Posted June 23, 2014 Author Posted June 23, 2014 no co ty? ciekawe, czy z okolic? ale niekoniecznie,w końcu mój tymczas ma setki kuzynów i sióstr po całym kraju, taki typ. moja śp. suka też była w pewnym standardzie, kiedyś na wsi moja mama śmiała się, ze nie wiedziała, którego psa wyciagać z kłębowiska kłócących się okolicznych burków :-). Quote
balbina51 Posted June 23, 2014 Posted June 23, 2014 Witam i przepraszam że tak długo się nie odzywałam ale mamy wysyp szczeniaków jednego z chorą łapką.Widzę że Madoxx znalazł domek?? Ciszę się bardzo mam nadzieję że już skończy się jego tułaczka i będzie kochany i rozpieszczany do końca swoich dni bo na to zasługuje.Dziewczyny napiszcie gdzie zamieszka i jak w nowym domu się sprawuje.Pozdrawiam i trzymam kciuki żeby wszystko poszło gładko. Quote
Nitro Posted June 24, 2014 Posted June 24, 2014 też czekam na potwierdzenie terminu aby na fb przekleić info :) Quote
sleepingbyday Posted June 24, 2014 Author Posted June 24, 2014 Nitro, madox jedzie dziś do ds :-) Quote
Nitro Posted June 24, 2014 Posted June 24, 2014 okej zatem napisze na fb, że to już oficjalne, a w jakim mieście zamieszka? Quote
Amadorka Posted June 24, 2014 Posted June 24, 2014 Madox zawieziony- mieszka k/Pabianic.Zdjecia wkleje wkrótce.Domek bardzo fajny z ogrodem do dyspozycji,ale psiak bedzie mieszkał w domku. Quote
sleepingbyday Posted June 24, 2014 Author Posted June 24, 2014 Amadorka na szybko wpadła :-) - dzięki za njusy, na zdjęcia czekam. napisz, jak madox, jak zapoznanie poszło? Quote
balbina51 Posted June 24, 2014 Posted June 24, 2014 Super też czekam na fotki jak siedzi na kanapie:lol:.Dziękuję dziewczyny za wszystko co zrobiłyście dla niego i hotelikowi za opiekę nad nim.Wszystkim serdecznie dzieki Quote
sleepingbyday Posted June 25, 2014 Author Posted June 25, 2014 Amadorka świetnie zajęła się psem, bez dwóch zdań. troche trwało szukanie mu domu, ale wygląda na to, ze w końcu trafił bingo :-). Quote
sleepingbyday Posted June 26, 2014 Author Posted June 26, 2014 (edited) Mam dwie fotki z nowego domu i pierwsze njusy: "Jest bardzo spokojny ale nie przestraszony. Od razu zrozumiał gdzie jest jego miejsce do spania. Wygląda na to, ze jest bystrzakiem i wszystkiego się nauczy.Już wczoraj zaczęłam pracować (nagrody) nad tym żeby przychodził na wołanie - widzę małe postępy. Ogólnie jest bardzo miłym, delikatnym pieskiem, no dopóki nie zobaczykota czy psa sąsiadów. Cały czas buszuje po ogrodzie i bawi się piłeczką (kupiłam mu podobno jego ulubiony model).Na razie nie oddala się ode mnie lub tak się kładzie, żeby mnie widzieć." A tu nasz podopieczny: Edited June 26, 2014 by sleepingbyday Quote
Nitro Posted June 26, 2014 Posted June 26, 2014 Okej przeklejam na fb o ludzie mi tonę privów piszą co u niego, jak w nowym domu :) Quote
asiuniab Posted June 26, 2014 Posted June 26, 2014 no i oby sielanka trwała:) oby wszystkie wątki miały happy end:) Quote
sleepingbyday Posted June 26, 2014 Author Posted June 26, 2014 oby, oby. no, teraz jest ten krytyczny moment pierwszych tygodni, ale fakt, że madox nie jest trudnym psem, więc - tfu tfu - nie przewduję wiekszych problemów. Quote
sleepingbyday Posted July 1, 2014 Author Posted July 1, 2014 wieści od madoxa z domu: Dobry Wieczór > Właściwie to chciałam napisać, że piesek już jest ulubieńcem całej> rodziny. > Trwają dyskusje na temat imienia i nie wiem na czym się skończy. > Jest bardzo grzeczny, szybko się uczy. > Jednym słowem piesek wspaniały. > Pozdrawiam serdecznie > Joanna > > Dam znać jak wreszcie ustalimy imię. > Ja mówię do niego Marianek ale reszta kręci nosem na to imię. > Zobaczymy. Quote
Recommended Posts