Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Amadorka przesłała mi namiary do pani zainteresowanej adopcja madoxa :-).
rozmawiałysmy dwa razy - dom mi się bardzo podoba, jest też zdecydowany, ale:

pani ma nienormowana pracę, jest plastykiem i akurat wyskoczyła jej duża praca, najbliższe dwa tygodnie będzie od rana do 22-23 pracować, więc nie ma sensu teraz psa zawozić, nie mówiąc o tym, że trudno byłoby umówic wizytę PA. zatem ustaliłysmy z Panią, że odezwie się za około dwa tygodnie, jak skończą zlecenie i ustawimy wizytę. pani spytała, czy można madoxa zarezerwować, więc powiedziałam, ze owszem, ale nie gwarantujemy nic - jak się znajdzie dobry dom dla niego, to oczywiście damy jej znać, jaka jest sytuacja, ale jak najbardziej te dwa tygodnie opóźnienia nie wpływaja na naszą chęć współpracy :-).

więc jesteśmy umówione. pani naprawde bardzo fajna przez telefon i jakaś nadzieja we mnie zakwitła.

aha, Amadorka, jedno pytanie od pani: oni maja teren ogrodzony, a furtki bardzo pilnuja, bo zdarzyło im sie, że pies nawiał, ale ponieważ życie pisze różne scenariusze, to pani pyta, czy madox jest powsinoga i ma tendencje do ucieczek " w miasto". pomijamy oczywiście pierwszy etap, kiedy madox nie będzie jeszcze przyzwyczajony, ale czy on generalnie lubi nawiać i się powłóczyć? próbuje się wydostać z posesji?

• Replies 343
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie, Madox nie ma tendencji do ucieczek,biega po znanym sobie terenie i nie ciekawi go dalsze otoczenie.
Mnie też pani wydała się bardzo sensowna,dlatego wzięłam ten domek pod uwagę.
Trzymamy wobec tego kciuki.

Posted

sleepingbyday napisał(a):
no, babeczka zadzowniła, piechcia zgodziła się zrobić pa, więc teraz będa umawiać spotkanie, mam nadzieję, ze pójdzie dobrze!
trzymac kciuki, ludzie!

to zabieramy się za zaciskanie kciuków??

Posted

sleepingbyday napisał(a):
juz po wizycie. przebiegła doskonale, madox szykuje się do podróży do nowego domu. Amadorka na pewno napisze tutaj, co i jak, kiedy ten dzień :-).

w końcu madox jedzie do domu!

dokładnie, w końcu;

a ja muszę Ci powiedzieć, że ostatnio na fb widziałam kobiecą kopię Madoxxa, wyglądała jak Jego siostra, tylko już nie pamiętam na stronie, którego schroniska to było:(

Posted

no co ty? ciekawe, czy z okolic? ale niekoniecznie,w końcu mój tymczas ma setki kuzynów i sióstr po całym kraju, taki typ. moja śp. suka też była w pewnym standardzie, kiedyś na wsi moja mama śmiała się, ze nie wiedziała, którego psa wyciagać z kłębowiska kłócących się okolicznych burków :-).

Posted

Witam i przepraszam że tak długo się nie odzywałam ale mamy wysyp szczeniaków jednego z chorą łapką.Widzę że Madoxx znalazł domek?? Ciszę się bardzo mam nadzieję że już skończy się jego tułaczka i będzie kochany i rozpieszczany do końca swoich dni bo na to zasługuje.Dziewczyny napiszcie gdzie zamieszka i jak w nowym domu się sprawuje.Pozdrawiam i trzymam kciuki żeby wszystko poszło gładko.

Posted

Super też czekam na fotki jak siedzi na kanapie:lol:.Dziękuję dziewczyny za wszystko co zrobiłyście dla niego i hotelikowi za opiekę nad nim.Wszystkim serdecznie dzieki

Posted (edited)

Mam dwie fotki z nowego domu i pierwsze njusy:

"Jest bardzo spokojny ale nie przestraszony. Od razu zrozumiał gdzie jest jego miejsce do spania. Wygląda na to, ze jest bystrzakiem i wszystkiego się nauczy.Już wczoraj zaczęłam pracować (nagrody) nad tym żeby przychodził na wołanie - widzę małe postępy. Ogólnie jest bardzo miłym, delikatnym pieskiem, no dopóki nie zobaczykota czy psa sąsiadów. Cały czas buszuje po ogrodzie i bawi się piłeczką (kupiłam mu podobno jego ulubiony model).Na razie nie oddala się ode mnie lub tak się kładzie, żeby mnie widzieć."
A tu nasz podopieczny:

Edited by sleepingbyday
Posted

wieści od madoxa z domu:

Dobry Wieczór
> Właściwie to chciałam napisać, że piesek już jest ulubieńcem całej> rodziny.
> Trwają dyskusje na temat imienia i nie wiem na czym się skończy.
> Jest bardzo grzeczny, szybko się uczy.
> Jednym słowem piesek wspaniały.
> Pozdrawiam serdecznie
> Joanna
>
> Dam znać jak wreszcie ustalimy imię.
> Ja mówię do niego Marianek ale reszta kręci nosem na to imię.
> Zobaczymy.