Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 343
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na kastracje musimy zebrać kaskę, więc nie spieszy się tak, że już zaraz koniecznie.

jestem w szoku co do wieku madoxa! z wywiadu wychodziło, że on sie tam pojawił przed ostatnia zima jako szczeniak, więc myśleliśmy, że ma ten rok, do dwóch. a tu cztery! o rety!

Posted

Z tego co się dowiedziałam to ktoś go już zabrał do siebie ale nie wiem kto i czemu się go pozbyła i przyprowadził z powrotem w to miejsce a co do wieku to można zapytać weta przy okazji wizyty.Najlepiej będzie dowiedzieć się o nim od pan które go dokarmiały ja wpadną w odwiedziny do niego.

Posted

Fakt, bardzo, bardzo ładny! Jeśli to prawda z jego przygarnięciem a potem wyrzuceniem z powrotem, może należałoby "odkryć" tę jego "wadę", która uniemożliwiła mu pozostanie w tamtym domu. No chyba,że ten dom był wadliwy i nieodpowiedzialny i dlatego pozbył się szybko "kłopotu"...Amadorka poobserwuje przystojniaka....

Posted

nie będzie mnie kilak dni i nie wiem, czy wejdę na net, pewnie tak, ale na 100% nie wiem. plis, nie dajcie spaść wątkowi. plis, zapodajcie pomysły na zebranie kaski na kastracje i szczepienia. bazarek zrobię, ale czy wystarczy?

Aha, słuchajcie, moge załatwić darmowe usg jamy brzusznej - w ramach warsztatów dla wetów. odbędą się 23-24 listopada w sękocinie (aleja krakowska). mogą być psy domne i podopieczne bezdomne, tylko trzeba dojechac na ustalone godziny.

jeśli jest ktoś zainteresowany, piszcie.

Posted

[quote name='sleepingbyday']nie będzie mnie kilak dni i nie wiem, czy wejdę na net, pewnie tak, ale na 100% nie wiem. plis, nie dajcie spaść wątkowi. plis, zapodajcie pomysły na zebranie kaski na kastracje i szczepienia. bazarek zrobię, ale czy wystarczy?

Aha, słuchajcie, moge załatwić darmowe usg jamy brzusznej - w ramach warsztatów dla wetów. odbędą się 23-24 listopada w sękocinie (aleja krakowska). mogą być psy domne i podopieczne bezdomne, tylko trzeba dojechac na ustalone godziny.

jeśli jest ktoś zainteresowany, piszcie.[/QUOTE]

do jakiej głuszy się wybrałaś, żeby nie móc wejść na net:cool3:

a Maddox nie ma zamiaru nigdzie spadać, własnie wskoczył Ci na grzbiet i gdzieżby teraz miał sobie spaść:mad:

jeśli chodzi o zbieranie kaski, to jestem słaba z tego:(

nie wiem, czy nie ma jakiej skarbonki na kastrację; a i skoro się nie spieszy, to marzec jest chyba miesiącem, gdzie b.tanio można zrobić kastrację???

Posted

amadorka musi powiedziec, czy maja tam marcowe znizki w okolicy.
no wlasnie siadlam do netu. w zadnej gluszy nie jestem, ale wakacje killkudniowe sobie zrobilam, zwiedzam i w ogole, lubie sie od netu odciac w ramach detoksu, jka jestem w wakacyjnych klimatach.

Posted

[quote name='sleepingbyday']amadorka musi powiedziec, czy maja tam marcowe znizki w okolicy.
no wlasnie siadlam do netu. w zadnej gluszy nie jestem, ale wakacje killkudniowe sobie zrobilam, zwiedzam i w ogole, lubie sie od netu odciac w ramach detoksu, jka jestem w wakacyjnych klimatach.[/QUOTE]
pozazdrościć, ja na razie nie umiem się odciąć od netu, i wakacje też pod myszką i klawiaturą spędzam;)

Posted

U Madoxa vel Romanka wszystko ok.Chodzi codziennie na długie spacerki,zachowuje czystość,jest bardzo grzecznym psiakiem.Naprawdę bardzo grzeczny.Ma tylko dwie takie wady.Po pierwsze nie znosi rowerzystów,a po drugie to samo dotyczy kotów.Na widok jednych i drugich wpada w szał.Jak biore chłopaka do domu siedzi grzeczniutko na fotelu,ale na ten czas musze koty eksmitowac do innego pokoju.
Co do kastracji,to chcecie czekac az do marca?Tak są znizki.popytajcie po fundacjach może ktoś pomoże,może Kastor?
Kastracja taka u nas koszt od 100-120zł,tu jeszcze przy okazji trzeba śrut wyjac z ucha.
Dzis dzwoniła pani z Drzewicy która go dokarmiała,ma go niedługo odwiedzic.Sporo o psiaku opowiadała,ale tez mówiła ze kilka lat tam jest.
Czy on ma wydarzenie na fb?

Posted

a, no własnie zadałam na pw pytanie o koszty kastracji ;-).
zbieram bazarkiem na kastrację, szczepienia i ten śrut.

no własnie, zeby ma jasne, najpierw w okolicy mowili, że pojawil sie przed zimą jako szczeniak, ateraz, ze juz dłuzej jest. Amadroka, na ile on wygląda po zębach? jka będziemy go ogłaszać, to trzeba będzie coś wpisać.

Amadorka jeszcze jedno - bedziemy cie musiały poprosić o jakieś fotki ogłoszeniowe -te, które są, nie nadaja się. tzn nadaja od biedy, ale jego urodę i wielkość trzeba pokazać i to na jakims ładnym tle ( w sensie np na spacerze, a nie na tle kanapy z kapciami i sterta gazet) to niby nie ważne, ale jednak ważne.

Aldrumka, okazało się, ze dokarmiające go panie nazywały go maks, stwierdziliśmy, ze max to zbyt opatrzone imię na ogloszenia,wiec wymyslilismy madoxa, bo podobnie brzmi ;-)

Posted

[quote name='sleepingbyday']
Amadorka jeszcze jedno - bedziemy cie musiały poprosić o jakieś fotki ogłoszeniowe -te, które są, nie nadaja się. tzn nadaja od biedy, w sensie np na spacerze, a nie na tle kanapy z kapciami i sterta gazet to niby nie ważne, ale jednak ważne.

dobre, hehe, wiem o czym piszesz, ludzie są wzrokowcami w większości:)