zachary Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 asiuniab, masz rację z tą pospolitością. Tylko nie Koran!!!!.....No i kto wymyśli oryginalne imię psiuniowi?... Quote
balbina51 Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Maks vel Roman co do imienia to pozostawiam wam wolną rękę już wyruszył w podróż swojego życia mam nadzieje że podróż zniesie dobrze.Ogólnie zachowywał się bardzo spokojnie i grzecznie mam nadzieje że szybko znajdzie nowy kochający dom Quote
zachary Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Wow, imię potrzebne na cito w takim razie!!!! Balbina51 super!!! Quote
Amadorka Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Maksik był całą drogę bardzo grzeczny siedział sobie cichutko i wszystko obserwował przez okno.Na miejscu trochę się zestresował jak psy zaczęły na niego szczekać,ale to normalne jak wprowadza się nowego psa.Jutro będzie już lepiej,to napiszę jak psiak w nocy.Teraz dostał kolacje i przysmaczki,żeby mógł sobie coś pochrupać. Quote
sleepingbyday Posted September 28, 2013 Author Posted September 28, 2013 cześć! jestem u mamy i korzystam z netu, bo w domu to różne bywa. Amadorka, dzięki za njusa, dzwoniłam do ciebie dowiedzieć się, co i jak, ale chyba max roman czy jak go tam nazwiemy chyba zrobił na tobie wrażenie i zaniemówiłaś ;-). będę robić bazarek dla niego, trzeba go wykastrować, zaszczepić itd, na to wszystko wiadomo, trzeba znaleźć mamonę.\ Amadorka, plis, podlicz koszty transportu oraz koszty hotelikowania za wrzesień i prześlij mi to wraz z nr konta, muszę wysłać sponsorowi. ulżyło mi, że chłopak bezpieczny. on i dziuniek pojechali do hotelików niemal w tym samym czasie. tyle że dziuniek pewnie zostanie w nim do końca zycia, a nasz chłopak, jak go wytrzeć z kurzu, to będzie chyba wyglądał bardzo wyjściowo :-). co do imienia, to chyba konkurs trzeba ogłosić, koran raczej nie, he he... Quote
Amadorka Posted September 29, 2013 Posted September 29, 2013 Roman-Maksiu to niezwykle grzeczny i spokojny piesek do tego wielki przytulak,ciągle chce żeby go głaskać i się z nim bawić.Nie ma też problemu z chodzeniem na smyczy.Wyjęłam mu 3 kleszcze i wypryskałam fripexem.Jutro wezme tabl od weta na odrobaczenie i spytam jak widzi wyjęcie psiakowi śrutu z ucha. Quote
asiuniab Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 [quote name='Amadorka']Roman-Maksiu to niezwykle grzeczny i spokojny piesek do tego wielki przytulak,ciągle chce żeby go głaskać i się z nim bawić.Nie ma też problemu z chodzeniem na smyczy.Wyjęłam mu 3 kleszcze i wypryskałam fripexem.Jutro wezme tabl od weta na odrobaczenie i spytam jak widzi wyjęcie psiakowi śrutu z ucha.[/QUOTE] Joda, który był u Murki, też ma śrut, ale wet mówił, że jeśli to jest zaszłość i się nic z tym nie dzieje, to się nie wyciąga srutu?/ Quote
asiuniab Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 a ja jeszcze zapytam o tego biedaka pomylonego z Romanem, który miał uszkodzonego siusiaka, czy ktoś mógłby ewentualnie Go zlokalizować?? Quote
sleepingbyday Posted September 30, 2013 Author Posted September 30, 2013 no, obesrwuje i sie na wszleki wypadek nie wychyla. ale mimo, ze pewnie umie walczyc o swoje, bo musiał się naumieć, to zaobserwowałam, ze do bitki skory nie był - jak moje psy go z jazgotem wypędząły z ośrodka, to nie kuił się, pokazywał, ze walczyc nie chce, ale też się nie boi. od razu sie uspokoiły... Amadorka, czy on reaguje na maksia? bomyslalam o tym, co pisałyście, ze maxów jak mrówków i żeby mu wymysleć imię dobre na ogłoszenia, ale tez podobne do maksa, żeby latwiej sie przestawił. co myślicie o imieniu Maddox? (czyta się madoks, można i tak pisać, pal sześć. Amadorka, pasuje mu? Quote
Maruda666 Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 Ale sprawna akcja :):) Oba psiaki bezpieczne :) Quote
sleepingbyday Posted October 1, 2013 Author Posted October 1, 2013 aż dziw bierze, że sie udało. to co, zmieniamy na madoxa? jeszce poczekam, co amadorka sądzi - psa zna, a musi do niego imie pasować. Amadroka, wklej w wolnej chwili jaką fotkę, co? dziewczyny, proszę was o wsparcie na kastrację, szczepienia itd. sam zrobię bazarek, ale każdy grosz mile widziany! Quote
Amadorka Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 Madox,ok pasuje,reaguje trochę na Maksia trochę podobnie przyzwyczai się.Zdjecia wieczorkiem jak mi internet sie nie zawiesi.Bo mam już porobione. Quote
sleepingbyday Posted October 1, 2013 Author Posted October 1, 2013 hej, Amadorka, dzięki. dane do przelewu i kwotę za hotelikowanie wysłałam sponsorowi. raportuj tylko, jka ta kasa (oraz kasa za transport) nie dojdą w kilka najbliższych dni. w kwestii hotelikowania musi się ustalić jakaś regularność. Amadorka, mam pytanie: jakie plany masz w związku z madoxem (ćwicze nowe imię). piszesz, ze smycz ok, umie chodzić. warto by go pewnie sprawdzić na dzieci, choć wiem, ze pod tym blokiem, gdzie mieszkał, kontakt ciągły z dziećmi miał, ale bądźmy pewni. zostawanie w domu, utrzymanie czystości? bo to plus kastracja pozwoliło by nam już go ogłaszać. co myslisz? Quote
Nitro Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 Wchodzę na wątek a tu takie niusy, ale się cieszę :) Sbd fanty na bazarek mogę mieć jeśli potrzeba :) Jesienne porządki w szafie zrobione :) Jeśli imię jeszcze nie zaklepane to moim zdaniem do jego "karnacji" bardziej pasuje Major :) Quote
balbina51 Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 Sleepingbyday wysłałam Ci ostatnie zdjęcia Madoxa doszły do Ciebie? Quote
sleepingbyday Posted October 2, 2013 Author Posted October 2, 2013 (edited) a wiesz balbina, ze doszły? miałam nawet wstawić, tylko z tego wszystkiego wypadło mi z głowy. bardzo ładnie na nich wygląda! Nitro, miałam do ciebie posiać, dziabniesz info na fb na wydarzeniu? zalezy mi, żeby tam umieszczać info z hoteliku, bo to potencjalna ścieżka znalezienia domu. zdjęcia: Edited October 16, 2013 by sleepingbyday Quote
Nitro Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 (edited) Zmieniłam zakres dat na wydarzeniu, więcej uzupełnię jutro, teraz, zaraz lecę na miasto :p Przydałoby się też zaktualizować treść. Czekam na propozycje :) Ja jakoś chaotycznie to robię czy ktoś zechciałby zostać drugim organizatorem wydarzenia? Edited October 2, 2013 by Nitro Quote
Amadorka Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 Roman/Madox to niezwykle spokojny psiak,bardzo grzeczny ,czysty,przytulak. Quote
Nitro Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 Gdzie dokładnie Madox przebywa, w hotleniku, w jakiej miejscowości? Quote
sleepingbyday Posted October 3, 2013 Author Posted October 3, 2013 [quote name='sleepingbyday']hej, Amadorka, dzięki. dane do przelewu i kwotę za hotelikowanie wysłałam sponsorowi. raportuj tylko, jka ta kasa (oraz kasa za transport) nie dojdą w kilka najbliższych dni. w kwestii hotelikowania musi się ustalić jakaś regularność. Amadorka, mam pytanie: jakie plany masz w związku z madoxem (ćwicze nowe imię). piszesz, ze smycz ok, umie chodzić. warto by go pewnie sprawdzić na dzieci, choć wiem, ze pod tym blokiem, gdzie mieszkał, kontakt ciągły z dziećmi miał, ale bądźmy pewni. zostawanie w domu, utrzymanie czystości? bo to plus kastracja pozwoliło by nam już go ogłaszać. co myslisz?[/QUOTE] Amadorka proszę odnieś się do tego postu :-). faktycznie wygląda na spokojnego. zobaczymy, jak sie przyzwyczai, co będzie - w końcu to młodzieniec ;-) Quote
Amadorka Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 Psiak tak jak pisałam wcześniej jest czysty,czeka na spacerek w boksie nie brudzi.W domu przebywa jak ja jestem,bo niestety napada na koty,które mam w domu.Więc domek w przyszłości na pewno bez kotów. Na kastrację mogę umawiać dopiero gdzieś za tydzień,mam teraz 2 sterylki u duzych suk.Więc nie dam rady. Quote
balbina51 Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 Dzisiaj odwiedziła mnie pani która również go dokarmiała i dowiedziałam się że dokarmiała go od jakiś trzech lat więc wiek Madoxa to około czterech,potwierdziła że bardzo lubi dzieci jak go nie mogły znaleźć to szukały gdzie są jakieś dzieci w pobliżu i zawsze tam go znajdywały.Mówiła że będzie go chciała odwiedzić z koleżanką więc szykuje się tu delegacja do niego.To chyba dobrze że są tu ludzie którym jego los nie jest obojętny i martwią się o niego. Quote
Recommended Posts