Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 343
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maks vel Roman co do imienia to pozostawiam wam wolną rękę już wyruszył w podróż swojego życia mam nadzieje że podróż zniesie dobrze.Ogólnie zachowywał się bardzo spokojnie i grzecznie mam nadzieje że szybko znajdzie nowy kochający dom

Posted

Maksik był całą drogę bardzo grzeczny siedział sobie cichutko i wszystko obserwował przez okno.Na miejscu trochę się zestresował jak psy zaczęły na niego szczekać,ale to normalne jak wprowadza się nowego psa.Jutro będzie już lepiej,to napiszę jak psiak w nocy.Teraz dostał kolacje i przysmaczki,żeby mógł sobie coś pochrupać.

Posted

cześć! jestem u mamy i korzystam z netu, bo w domu to różne bywa.
Amadorka, dzięki za njusa, dzwoniłam do ciebie dowiedzieć się, co i jak, ale chyba max roman czy jak go tam nazwiemy chyba zrobił na tobie wrażenie i zaniemówiłaś ;-).

będę robić bazarek dla niego, trzeba go wykastrować, zaszczepić itd, na to wszystko wiadomo, trzeba znaleźć mamonę.\
Amadorka, plis, podlicz koszty transportu oraz koszty hotelikowania za wrzesień i prześlij mi to wraz z nr konta, muszę wysłać sponsorowi.
ulżyło mi, że chłopak bezpieczny. on i dziuniek pojechali do hotelików niemal w tym samym czasie. tyle że dziuniek pewnie zostanie w nim do końca zycia, a nasz chłopak, jak go wytrzeć z kurzu, to będzie chyba wyglądał bardzo wyjściowo :-).

co do imienia, to chyba konkurs trzeba ogłosić, koran raczej nie, he he...

Posted

Roman-Maksiu to niezwykle grzeczny i spokojny piesek do tego wielki przytulak,ciągle chce żeby go głaskać i się z nim bawić.Nie ma też problemu z chodzeniem na smyczy.Wyjęłam mu 3 kleszcze i wypryskałam fripexem.Jutro wezme tabl od weta na odrobaczenie i spytam jak widzi wyjęcie psiakowi śrutu z ucha.

Posted

[quote name='Amadorka']Roman-Maksiu to niezwykle grzeczny i spokojny piesek do tego wielki przytulak,ciągle chce żeby go głaskać i się z nim bawić.Nie ma też problemu z chodzeniem na smyczy.Wyjęłam mu 3 kleszcze i wypryskałam fripexem.Jutro wezme tabl od weta na odrobaczenie i spytam jak widzi wyjęcie psiakowi śrutu z ucha.[/QUOTE]
Joda, który był u Murki, też ma śrut, ale wet mówił, że jeśli to jest zaszłość i się nic z tym nie dzieje, to się nie wyciąga srutu?/

Posted

no, obesrwuje i sie na wszleki wypadek nie wychyla. ale mimo, ze pewnie umie walczyc o swoje, bo musiał się naumieć, to zaobserwowałam, ze do bitki skory nie był - jak moje psy go z jazgotem wypędząły z ośrodka, to nie kuił się, pokazywał, ze walczyc nie chce, ale też się nie boi. od razu sie uspokoiły...

Amadorka, czy on reaguje na maksia? bomyslalam o tym, co pisałyście, ze maxów jak mrówków i żeby mu wymysleć imię dobre na ogłoszenia, ale tez podobne do maksa, żeby latwiej sie przestawił.
co myślicie o imieniu Maddox? (czyta się madoks, można i tak pisać, pal sześć.

Amadorka, pasuje mu?

Posted

aż dziw bierze, że sie udało.

to co, zmieniamy na madoxa? jeszce poczekam, co amadorka sądzi - psa zna, a musi do niego imie pasować. Amadroka, wklej w wolnej chwili jaką fotkę, co?

dziewczyny, proszę was o wsparcie na kastrację, szczepienia itd. sam zrobię bazarek, ale każdy grosz mile widziany!

Posted

hej, Amadorka, dzięki. dane do przelewu i kwotę za hotelikowanie wysłałam sponsorowi.
raportuj tylko, jka ta kasa (oraz kasa za transport) nie dojdą w kilka najbliższych dni. w kwestii hotelikowania musi się ustalić jakaś regularność.

Amadorka, mam pytanie: jakie plany masz w związku z madoxem (ćwicze nowe imię). piszesz, ze smycz ok, umie chodzić. warto by go pewnie sprawdzić na dzieci, choć wiem, ze pod tym blokiem, gdzie mieszkał, kontakt ciągły z dziećmi miał, ale bądźmy pewni. zostawanie w domu, utrzymanie czystości? bo to plus kastracja pozwoliło by nam już go ogłaszać.

co myslisz?

Posted

Wchodzę na wątek a tu takie niusy, ale się cieszę :) Sbd fanty na bazarek mogę mieć jeśli potrzeba :) Jesienne porządki w szafie zrobione :) Jeśli imię jeszcze nie zaklepane to moim zdaniem do jego "karnacji" bardziej pasuje Major :)

Posted (edited)

a wiesz balbina, ze doszły? miałam nawet wstawić, tylko z tego wszystkiego wypadło mi z głowy. bardzo ładnie na nich wygląda!

Nitro, miałam do ciebie posiać, dziabniesz info na fb na wydarzeniu? zalezy mi, żeby tam umieszczać info z hoteliku, bo to potencjalna ścieżka znalezienia domu.

zdjęcia:

Edited by sleepingbyday
Posted (edited)

Zmieniłam zakres dat na wydarzeniu, więcej uzupełnię jutro, teraz, zaraz lecę na miasto :p Przydałoby się też zaktualizować treść. Czekam na propozycje :)
Ja jakoś chaotycznie to robię czy ktoś zechciałby zostać drugim organizatorem wydarzenia?

Edited by Nitro
Posted

[quote name='sleepingbyday']hej, Amadorka, dzięki. dane do przelewu i kwotę za hotelikowanie wysłałam sponsorowi.
raportuj tylko, jka ta kasa (oraz kasa za transport) nie dojdą w kilka najbliższych dni. w kwestii hotelikowania musi się ustalić jakaś regularność.

Amadorka, mam pytanie: jakie plany masz w związku z madoxem (ćwicze nowe imię). piszesz, ze smycz ok, umie chodzić. warto by go pewnie sprawdzić na dzieci, choć wiem, ze pod tym blokiem, gdzie mieszkał, kontakt ciągły z dziećmi miał, ale bądźmy pewni. zostawanie w domu, utrzymanie czystości? bo to plus kastracja pozwoliło by nam już go ogłaszać.

co myslisz?[/QUOTE]

Amadorka proszę odnieś się do tego postu :-).

faktycznie wygląda na spokojnego. zobaczymy, jak sie przyzwyczai, co będzie - w końcu to młodzieniec ;-)

Posted

Psiak tak jak pisałam wcześniej jest czysty,czeka na spacerek w boksie nie brudzi.W domu przebywa jak ja jestem,bo niestety napada na koty,które mam w domu.Więc domek w przyszłości na pewno bez kotów.
Na kastrację mogę umawiać dopiero gdzieś za tydzień,mam teraz 2 sterylki u duzych suk.Więc nie dam rady.

Posted

Dzisiaj odwiedziła mnie pani która również go dokarmiała i dowiedziałam się że dokarmiała go od jakiś trzech lat więc wiek Madoxa to około czterech,potwierdziła że bardzo lubi dzieci jak go nie mogły znaleźć to szukały gdzie są jakieś dzieci w pobliżu i zawsze tam go znajdywały.Mówiła że będzie go chciała odwiedzić z koleżanką więc szykuje się tu delegacja do niego.To chyba dobrze że są tu ludzie którym jego los nie jest obojętny i martwią się o niego.