Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam:)

Od 20 kwietnia jestem szczęśliwsza :D Przygarnęłam ze schroniska śliczną zaledwie 8 miesięczną suńkę. Zabiedziona, brudna, skołtuniona bieda po kąpieli i wyczesaniu na każdym kroku spotyka się z komentarzami typu: "Aga (to ja:razz:) nie wiedziałam/łem, że masz Border Collie w domu?!" Borderkiem w czystej nieskalanej postaci z całą pewnością nie jest, to zauważył nawet taki laik jak ja:lol: (Border Collie widziałam na żywo niewiele razy, na palcach u ręki można policzyć:-(). Pytam więc uprzejmie, z czystej ciekawości, Borderowych specjalistów i szczęśliwych właścicieli: ile Border Collie schowało się w Negrze?:lol: Oto Negritta:

Dodam, że Negra jest żywiołową sunią, pełną energii i chęci do zabawy i wspólnej pracy. Jest także z niej niezwykle skoczna bestyjka:cool3: ma niecałe 50 cm wysokości w kłębie, ale mogę się mylić;)

Dziękuję za wszelkie odpowiedzi;)
Pozdrawiamy serdecznie:loveu:

Posted

No powiem tak.... poszukaj tatuażu :D
( w uchu lub pachwinie)

Bo umaszczenie ma piekne uszy tez w typie BC itp itd
ALe BC to przede wszystkim charakter :razz: Jak Ty padasz szybciej niz ona to napewno Bc

Posted

Dziękuję za odzew. Jak tak Was czytam, to coraz bardziej widzę w niej BC.

Padam dużo szybciej niż ona:lol: i obawiam się, że to nie wszystko na co ją stać. Ze schroniska wyszła trochę... podtuczona, wiadomo kondycja nie teges. Ja mam w nawyku, że jak spacer z psem, to nie ma mnie minimum godziny, z Małą czas płynie wyjątkowo szybko i potrafimy biegać, hasać, spacerować zdecydowanie dłużej, a co to będzie, gdy Małej wróci kondycja:diabloti:

Z tym tatuażem to mnie zaintrygowałaś... Myślisz? Zaraz Negrę obszukam;) tylko się obudzi, bo nie chcę jej budzić póki śpi... Nie żebym była zmęczona, ale lubię kiedy w końcu zaśnie:evil_lol:

Pozdrawiam serdecznie:loveu:

Posted

mysle ze ma bardzo duzo z bc...
bardzo podobna:cool3: ale tak jak napisala Madzika wazny jest tez charakter;)
fajnie ze ma nowy domek:lol: bo wyglada na symapatyczna sunie:loveu:

Pozdrawiam
Kasia&Frenki

Posted

Gratuluję nowego przyjaciela.
Moja suczka "w typie bc" - wzięta ze schroniska w lipcu 2006 r. jest wspaniała i niezwykła. Ostatnio obejrzałam dokładnie bordery na ringu i stwierdziłam, że jest baaardzo "w typie". No, i kiedy ją wzięłąm zapałałam ogromną miłością do tej rasy. Bo z opisów to Berta ma wszystkie cechy oprócz tej, że jest pracoholiczką:cool3: Ale jest niesamowicie szybka i żywiołowa, chociaż bardzo posłuszna.:loveu:

Posted

Dziękuję Wam za Wasze opinie:loveu:

Codziennie uczę się od Negry czegoś nowego. Jest niezwykle oddana i z każdego jej ruchu promienieje miłość (może to moja miłość już się od niej odbija, nie wiem:razz:). Jest przekochana, przecudowna i nie mam pojęcia jakim cudem trafiła do schroniska. Jak sobie pomyślę, że trafiła do niego jako szczeniak i całe swoje szczenięctwo w nim spędziła to...:placz:

Szlifujemy z Negra posłuszeństwo, poznaje świat a jej ciekawość nie maleje: wejdzie wszędzie by zobaczyć wszystko. Nawet to, że podczas nauki szybko sie nudzi (nie ma mowy o trzecim powtórzeniu tego samego ćwiczenia... nuuuda;)) cieszy mnie, bo ja przy niej uczę się cierpliwości:lol:

kofee nie chce mi się wierzyć, że Twoja Berta jest ze schroniska:shake: Na ring z nią po puchary:loveu:

Czyżby BC wpadły w ręce rozmnażaczy, skoro znajdujemy je w schroniskach?:-(:angryy:

Pozdrawiam:loveu:

Posted

Piekna suczka, rzeczywiscie bardzo borderkowa, nawet wysokosc wzorcowa 50 cm.A temperament to potwierdza. Ciekawa jestem jak wyglada na zywo.Niestety borderkow coraz wiecej jest w schroniskach, oczywiscie wynika to z glupoty beznadziejnych"rozmnazaczy".Rasa na nieszczescie staje sie coraz bardziej popularna.Powstaje tez coraz wiecej hodowli, "pseudohodowli"zatem tez.Niektorzy decyduja sie na rozmnazanie nie rodowodowych rodzicow, nie zastanawiajac sie nad skutkami, a inni sa zdziwieni temperamentem i po prostu nie daja sobie rady z energicznym bordasiem.Mysle, ze idzie tez za tym zwiekszajaca sie popularnosc sportow psich- co uwazam samo w sobie jako ogromny plus, jednak border to przeciez inteligentny "krol" agilitowy.Nibyhodowcom wydaje sie, ze uda im sie wcisnac borderka bez rodowodu przyszlym zawodnikom...Wszystko to jedna wielka glupota!!!!:angryy:

Posted

Agnes ja w ogóle nie rozumiem, jak to się dzieje, że takie psy jak Berta i Negra trafiają do schroniska. I są tam dłużej niż parę dni. Nienormalni jacyś ci ludzie.
Jedyne rozsądne:cool3: tłumaczenie to takie, że czekały tam na nas.
Pozdrówka:lol: