Agnes B. Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 Witam:) Od 20 kwietnia jestem szczęśliwsza :D Przygarnęłam ze schroniska śliczną zaledwie 8 miesięczną suńkę. Zabiedziona, brudna, skołtuniona bieda po kąpieli i wyczesaniu na każdym kroku spotyka się z komentarzami typu: "Aga (to ja:razz:) nie wiedziałam/łem, że masz Border Collie w domu?!" Borderkiem w czystej nieskalanej postaci z całą pewnością nie jest, to zauważył nawet taki laik jak ja:lol: (Border Collie widziałam na żywo niewiele razy, na palcach u ręki można policzyć:-(). Pytam więc uprzejmie, z czystej ciekawości, Borderowych specjalistów i szczęśliwych właścicieli: ile Border Collie schowało się w Negrze?:lol: Oto Negritta: Dodam, że Negra jest żywiołową sunią, pełną energii i chęci do zabawy i wspólnej pracy. Jest także z niej niezwykle skoczna bestyjka:cool3: ma niecałe 50 cm wysokości w kłębie, ale mogę się mylić;) Dziękuję za wszelkie odpowiedzi;) Pozdrawiamy serdecznie:loveu: Quote
Noir_Blanc Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Wygląda jak BC:loveu: Strasssszzznnie podobna!:cool3: ;) Quote
Madzika Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 No powiem tak.... poszukaj tatuażu :D ( w uchu lub pachwinie) Bo umaszczenie ma piekne uszy tez w typie BC itp itd ALe BC to przede wszystkim charakter :razz: Jak Ty padasz szybciej niz ona to napewno Bc Quote
Agnes B. Posted May 7, 2007 Author Posted May 7, 2007 Dziękuję za odzew. Jak tak Was czytam, to coraz bardziej widzę w niej BC. Padam dużo szybciej niż ona:lol: i obawiam się, że to nie wszystko na co ją stać. Ze schroniska wyszła trochę... podtuczona, wiadomo kondycja nie teges. Ja mam w nawyku, że jak spacer z psem, to nie ma mnie minimum godziny, z Małą czas płynie wyjątkowo szybko i potrafimy biegać, hasać, spacerować zdecydowanie dłużej, a co to będzie, gdy Małej wróci kondycja:diabloti: Z tym tatuażem to mnie zaintrygowałaś... Myślisz? Zaraz Negrę obszukam;) tylko się obudzi, bo nie chcę jej budzić póki śpi... Nie żebym była zmęczona, ale lubię kiedy w końcu zaśnie:evil_lol: Pozdrawiam serdecznie:loveu: Quote
Klaudia :-) Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 śliczna borderowa sunia,fajnie,że ma nowy domek Quote
Frenkino Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 mysle ze ma bardzo duzo z bc... bardzo podobna:cool3: ale tak jak napisala Madzika wazny jest tez charakter;) fajnie ze ma nowy domek:lol: bo wyglada na symapatyczna sunie:loveu: Pozdrawiam Kasia&Frenki Quote
kofee Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Gratuluję nowego przyjaciela. Moja suczka "w typie bc" - wzięta ze schroniska w lipcu 2006 r. jest wspaniała i niezwykła. Ostatnio obejrzałam dokładnie bordery na ringu i stwierdziłam, że jest baaardzo "w typie". No, i kiedy ją wzięłąm zapałałam ogromną miłością do tej rasy. Bo z opisów to Berta ma wszystkie cechy oprócz tej, że jest pracoholiczką:cool3: Ale jest niesamowicie szybka i żywiołowa, chociaż bardzo posłuszna.:loveu: Quote
PATIszon Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Agnes B. napisał(a):Nie żebym była zmęczona, ale lubię kiedy w końcu zaśnie:evil_lol: W takim razie jest szansa, ze ma sporo z BC :evil_lol: Quote
Agnes B. Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 Dziękuję Wam za Wasze opinie:loveu: Codziennie uczę się od Negry czegoś nowego. Jest niezwykle oddana i z każdego jej ruchu promienieje miłość (może to moja miłość już się od niej odbija, nie wiem:razz:). Jest przekochana, przecudowna i nie mam pojęcia jakim cudem trafiła do schroniska. Jak sobie pomyślę, że trafiła do niego jako szczeniak i całe swoje szczenięctwo w nim spędziła to...:placz: Szlifujemy z Negra posłuszeństwo, poznaje świat a jej ciekawość nie maleje: wejdzie wszędzie by zobaczyć wszystko. Nawet to, że podczas nauki szybko sie nudzi (nie ma mowy o trzecim powtórzeniu tego samego ćwiczenia... nuuuda;)) cieszy mnie, bo ja przy niej uczę się cierpliwości:lol: kofee nie chce mi się wierzyć, że Twoja Berta jest ze schroniska:shake: Na ring z nią po puchary:loveu: Czyżby BC wpadły w ręce rozmnażaczy, skoro znajdujemy je w schroniskach?:-(:angryy: Pozdrawiam:loveu: Quote
martita Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Piekna suczka, rzeczywiscie bardzo borderkowa, nawet wysokosc wzorcowa 50 cm.A temperament to potwierdza. Ciekawa jestem jak wyglada na zywo.Niestety borderkow coraz wiecej jest w schroniskach, oczywiscie wynika to z glupoty beznadziejnych"rozmnazaczy".Rasa na nieszczescie staje sie coraz bardziej popularna.Powstaje tez coraz wiecej hodowli, "pseudohodowli"zatem tez.Niektorzy decyduja sie na rozmnazanie nie rodowodowych rodzicow, nie zastanawiajac sie nad skutkami, a inni sa zdziwieni temperamentem i po prostu nie daja sobie rady z energicznym bordasiem.Mysle, ze idzie tez za tym zwiekszajaca sie popularnosc sportow psich- co uwazam samo w sobie jako ogromny plus, jednak border to przeciez inteligentny "krol" agilitowy.Nibyhodowcom wydaje sie, ze uda im sie wcisnac borderka bez rodowodu przyszlym zawodnikom...Wszystko to jedna wielka glupota!!!!:angryy: Quote
kofee Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Agnes ja w ogóle nie rozumiem, jak to się dzieje, że takie psy jak Berta i Negra trafiają do schroniska. I są tam dłużej niż parę dni. Nienormalni jacyś ci ludzie. Jedyne rozsądne:cool3: tłumaczenie to takie, że czekały tam na nas. Pozdrówka:lol: Quote
Agnes B. Posted May 10, 2007 Author Posted May 10, 2007 Jesteście kochani:loveu: Martwi mnie, że BC stają się modne:-( Żadnej rasie nie wyszło to na dobre:angryy::placz: Dokładnie tak samo sobie tłumaczę to, że trafiła do schroniska zarówno Twoja jak i moja suńcia. ;) Za namową założyłam Negrze wątek na dogo:diabloti: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5310611#post5310611 Zapraszamy!:loveu: Quote
Klaudia :-) Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 kolejna sunia jest w schronisku:-(ostatnio do schroniska w Łodzi trafiła sunia bc,aktualnie w domku tymczasowym,szukamy stałego domku http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=64717 Quote
Recommended Posts