Gusiaczek Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 [quote name='Anula']Ja też jestem za tym aby maluchy ogłaszać.Nie czekać do momentu kastracji.Po siedmiu dniach można już wydać psiaka do DS,a więc to krótki jest czas.Nie wiadomo jaki będzie odzew z ogłoszeń.Jeżeli Ds będzie zdecydowany to poczeka kilka dni.[/QUOTE] Absolutnie tak! Ogonki są przecudowne :loveu: Trzymam kciuki za Trzeciego, który też jest uroczy przecież, a że mniej adopcyjny ...? Nigdy nic nie wiadomo ;) Quote
beta ata Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 Tak, akcja była błyskawiczna, pogadałyśmy z gosiaczek i trzy godziny później psiaki były u mnie. Teraz Mama gosiaczek może zając sie tym trzecim niuńkiem Quote
gosiaczek1984 Posted June 12, 2013 Author Posted June 12, 2013 Poker wyslij 50zl na moje konto,a 100zl dla beta ata i wellington tez na konto beta ata ona wysle na pw dane do przelewu,ok oglaszamy pieski,bardzo bym chciala,zeby trafily razem no chyba,ze beta ata zdecyduje zostawic je na ds czego pragne z calego serca:) Quote
beta ata Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 Właśnie wysłałam pw do gosiaczek, do Poker i do wellington. Zaraz zadzwonię do wetów i umówię sie na kastrację maluchów :-) Bardzo Wam dziękuję, że mamy za co je ciachnąć! :-) Pstryknęłam parę zdjęć, wyśle do gosiaczek, ona wstawi. Quote
Ellig Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 Świetnie,ze psiaki sa w DT, przypominam tylko,ze wczoraj rano na konto gosiaczek1984, zostalo przelane 150 zl od Klubu WB, przeznaczone na szczepienia i odrobaczenie. gosiaczek1984 wie ,ze ma obowizaek rozliczyc sie z tych pieniedzy o czym pisalam wczesniej. Zgodnie z regulaminem pomocy nalezy tez w 1 poscie wkleic banerek informujacy o pomocy, wszystko jest na stronie Klubu. Quote
gosiaczek1984 Posted June 12, 2013 Author Posted June 12, 2013 Tak tak ,wszystko wiem zostawie na jedno szczepienie dla tego trzeciego pieska,dzisiaj wstawie rachunek za tabletki,a na dwa szczepienia wysylam do dt pieniazki Quote
Nutusia Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 A propos ogłoszeń... Jak pisałam, wczoraj wysłałam tekst do kyoshi, która obiecała ogłosić maluchy i dostałam taką odpowiedź: Do końca tygodnia zrobię w prezencie pakiet ogłoszeń na ok. 25 portalach dla psiaków. Tekst jest super, ale dodałabym jeszcze wielkość psów (waga lub po polowy łydki, czy jakkkolwiek ocenisz),do jakiego domu? czy mogą być dzieci? koty jeśli wiadomo?i numer telefonu kontaktowego. Proszę żebyś przesłała mi wybrane zdjęcia na maila- 4-5 wystarczy! Naprawdę nie mam czasu przeglądać wątku, by je odszukać i jeśli możesz- link do wątku, to wrzucę tam linki do ogłoszeń jak już zrobię:) Mail do ogłoszeń zawsze daję swój, ale jak ktoś napisze- będę bezpośrednio przesyłać do Was:) Pozdrawiam i trzymam kciuki za kudłatki:) Jestem pewna, ze takie ślicznotki, w dodatku dobrze wychowane, długo nie będą czekać na dom:) A zatem proszę Cię beta ata o podanie numeru telefonu do Ciebie (bo rozumiem, że kontakt do adopcji będzie na Ciebie), podanie wielkości psiaczków oraz przesłanie zdjęć, które zrobisz do ogłoszeń na adres mailowy kyoshi. Link do wątku za chwilę jej wyślę . Quote
beta ata Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 (edited) edit: link nie działał Edited June 12, 2013 by beta ata Quote
Nutusia Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 O super! Czyli jeśli wkleję link do wiadomości mailowej, kyoshi będzie mogła skorzystać ze zdjęć, tak? Pytam, bo ja jestem informatycznie zdecydowanie "zdolna inaczej" ;) Quote
Nutusia Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 Ojej - chciałam obejrzeć zdjęcia i mi pisze, że "Niestety, nie znaleziono strony" :( Quote
beta ata Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 (edited) Działa! https://picasaweb.google.com/108252648179427159760/TymczaskiGIA?authkey=Gv1sRgCMiBmt6V--Ck7AE#5888514363850162242 Edited June 12, 2013 by beta ata Quote
Poker Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 Wpłaciłam 50 zł na konto gosiaczek i 100 zł na konto beta ata. Quote
beta ata Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 Gosiaczek mi tu prawi komplementy przez smsa, że psiaki mają u mnie dobrze :oops: ale powiem szczerze, że łatwo jest byc dobrym dt dla takich grzecznych pieskow :cool3: w ogole sie czlowiek nie narobi :lol: A wiecie co? Ja na nie wołam Grześ i Antoś :razz: ...mozna mieć ewentualnie skojarzenia z Gregory (Gregory Haus) i Antonio (Antonio Banderas) :megagrin: Quote
Nutusia Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 Zmienić imiona w teście do ogłoszeń? ;) I jeszcze mi napisz proszę który jest który, żeby można było zdjęcia podpisać w ogłoszeniach. I dobrze byłoby wstawić to zdjęcie jeszcze z domu Mamy gosiaczek, gdzie siedzą przytuleni do siebie. Gosiaczek, mogłabyś przesłać mi na maila, proszę? Quote
gosiaczek1984 Posted June 12, 2013 Author Posted June 12, 2013 Jak najbardziej,ale jestem teraz w pracy,jak wroce to wysle,a nie mozna skopiowac z watku?ja bede kolo 18 w domu Quote
Nutusia Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 Postaram się skopiować, tylko nie wiem czy wątkowa rozdzielczość wystarczy... Quote
beta ata Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 (edited) Myśle, że mozna zmienić imiona w ogloszeniach, Grześ i Antoś chyba są bardziej "strawne". Tak sobie myślę, że "Gryś" może sie kojarzyć z "gryź" i ktos sobie pomysli, że on gryzie, no, a "Anioł", to juz w ogóle jest dość bez sensu jak na imie dla psa :eviltong: A maluchy całkiem dobrze reagują na Grzesia i Antosia :loveu: Ten ostrzyżony to Grześ, ten drugi wygladający jak szpic miniaturowy, to Antoś. ...czyli ten ostrzyżony to Gregory Haus, a szpicek-kudłaczek to Antonio Banderas :roflt: Edited June 12, 2013 by beta ata Quote
Nutusia Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 To jeszcze mi tylko doprecyzuj który jest który :) Quote
beta ata Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 Dla specjalnych fanek :cool1: Grześ https://picasaweb.google.com/108252648179427159760/12Czerwca2013?authkey=Gv1sRgCIrU7-uE94D9mwE#5888591133886512386 Antoś https://picasaweb.google.com/108252648179427159760/12Czerwca201302?authkey=Gv1sRgCJr7n7Ke84_qdQ#5888591493194699954 Quote
Nutusia Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 Ellig - DZIĘKI! Podpisane zdjęcie już przesłałam do kyoshi z prośbą, by było "sztandarowe" w ogłoszeniach :) Quote
Ellig Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 [quote name='Nutusia']Ellig - DZIĘKI! Podpisane zdjęcie już przesłałam do kyoshi z prośbą, by było "sztandarowe" w ogłoszeniach :)[/QUOTE] Nutusiu, nie ma za co:) Quote
beta ata Posted June 12, 2013 Posted June 12, 2013 (edited) A na marginesie, jakby ktos pytał, to ja oczywiście wiem, że Gregory Haus to nazwisko postaci serialowej, a Antonio Banderas to nazwisko żywego aktora, ale nie w tym rzecz, tak mi sie podoba skojarzenie maluchów z tymi facetami i tak zupełnie do nich to nie pasuje, że nie mogłam sie powstrzymać. Tyle jest smutku i cierpienia, że staram sie wymyślać powody do uśmiechu, gdy sie da. A skoro maluchy sa bezpieczne i maja sie dobrze, to jest okazja :cool3: Maluchy dzis miały kilka nieplanowanych testów adopcyjnych. Odwiedził mnie mój tato, usiedliśmy pod kasztanem, a maluchy szybciutko wgramoliły mu sie na kolana. Nawiązywanie nowych znajomości maja opanowane do perfekcji :loveu: To samo, gdy przyszła na chwile sąsiadka, najpierw szczeknęły na nią, a zaraz juz sie z nia wylewnie witały. Jej labradorkę przywitały bardzo przyjaźnie, a potem Grześ miał nagły przypływ namiętności i koniecznie chciał dać jej upust. Było to na kilka sposobów zabawne. Po pierwsze labradorka jest wysterylizowana. Po drugie on waży kilka kilo, a ona kilkadziesiąt. po trzecie co chwila tył labradorki mylił mu sie z przodem, gdy ta schylała sie po piłkę :lol: :lol: Na szczęście labradorka ma świętą cierpliwość i jest delikatna wobec małych psów i nawet go z siebie nie strzepywała, tylko czekała, aż sam spadnie Edited June 12, 2013 by beta ata Quote
Recommended Posts