Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 596
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fajnie, że juz oglosiłas Dino.
Dostałam od Ciebie przelew 95 zł , na szczepienia, tak? Czyli mam sie potem rozliczyć ze szczepień? Paragon?
Chłopaczki czuja sie świetnie, biegaja i bawią się. Dzis u mnie pada, więc "kanapują" :-) Wybiore zdjęcia i też kupie im ogloszenia na bazarku. Jeszcze sie zastanawiam, ale chyba spróbuję najpierw oglosic je razem, jeśli nic z tego nie wyjdzie, to dopiero potem osobno... W sumie nie ma wielkiego pośpiechu w ich przypadku.

Posted

One u Ciebie sa bezpieczne i szczesliwe,jeszcze raz Ci dziekuje za pomoc,tak to sa pieniadze z fundacji na szczepienia,dostalismy na trzy psiaczki 150zl,25zl poszlo na tabletki ,ja zostawilam 30zl na szczepienie Dina,Ty zaszczep chlopcow,a jak zostanie cos to kup im cos,na wszystko paragony do wstawienia na strone,dziekuje,ze tak swietnie opiekujesz sie slicznotkami,jak na nie patrze to lezka mi sie kreci w oku

Posted

Ten tekst, który napisałam dla Grzesia i Antosia do ogłoszeń jest taki, że można ich ogłaszać razem, a zarazem osobno ;) Trzymam kciuki za CAŁOKSZTAŁT, a przede wszystkim za Małego Człowieczka i jego Mamę :)

Posted

Nutusia napisał(a):
Ten tekst, który napisałam dla Grzesia i Antosia do ogłoszeń jest taki, że można ich ogłaszać razem, a zarazem osobno ;) Trzymam kciuki za CAŁOKSZTAŁT, a przede wszystkim za Małego Człowieczka i jego Mamę :)

Bylam u lekarza,na szczescie maly czlowieczek usadowil sie na odpowiednim miejscu,bylo podejrzenie,ze to ciaza pozamaciczna,ale udalo sie teraz ,zeby tylko roslo

Posted

gosiaczek1984 napisał(a):
Bylam u lekarza,na szczescie maly czlowieczek usadowil sie na odpowiednim miejscu,bylo podejrzenie,ze to ciaza pozamaciczna,ale udalo sie teraz ,zeby tylko roslo

Dobre wiadomości na szczęście.Oby tak dalej.

Posted

Cieszę się, że u Ciebie, gosiaczek, w porządku i gratuluję :-) Tak, pogoda urocza, chlopcy jeszcze nawet na dwór nie wyszli :-D Tami wyszła na chwilke, bo ona sikać musi, a oni najwyraźniej nie muszą, bo nawet nie podeszli do drzwi. Tami i Antoś śpią na łóżku, a Grześ na kanapie. Jakby psów nie było...

Posted

gosiaczek1984 napisał(a):

Wszystko z malenstwem szczęsliwie to najwazniejsze:)

Posted

one sa takie bezproblemowe,Dinuś dzisiaj tez zabardzo bie chcial wyjść na siku,ale z bolem szybko siknął i rura do domu,była dzisiaj sąsiadka u mamy,na początku mały dystans do niej,a po chwili zaczął ją zaczepiać do zabawy,on się bardzo fajnie bawi nawet sam,co mama poskłada zabawki to on z powrotem je zanosi gdzie mu się podoba,a mój pies,który jest na dworze,zamiast iść do budy to siedzi pod wiata mokry jak kura,prosze żeby wszedł do domu,błagam nie ma szans jemu tak dobrze i tyle

Posted (edited)

to jest własnie moj uparciuch,w zimie zamiast w budzie spi cały oszroniony w śniegu,a teraz w deszczu,kołdra do spania mokra,to mu z rana jak nie chciała ani do budy ,ani do domu,to mu styropian owinełam folią i śpi na twardziela

Edited by gosiaczek1984
Posted (edited)

U chlopaczków w porządku. Pada, więc cały czas są w domu, wychodzą na szybkie si i koo i biegiem z powrotem. Powiem Wam, że Antoś to jeszcze psie dziecko, on sika podnosząc nóżke tylko gdy przed nim sika Grześ podnoszący nóżkę, wtedy go naśladuje, gdy w pobliżu nie ma Grzesia, sika w kucki jak szczeniak :-) I w ogóle zachowuje sie jak szczeniak, bardzo potrzebuje zabawy, wciąż "młóci" gryzaki i pluszaki, chodzi za Tami, przytula sie do niej, gramoli sie na nią i naśladuje to, co ona robi :-) Ona mu na wszystko pozwala i nawet pozwala mu zabierać jej z pyska piłkę czy inną zabawkę, a na to nigdy żadnemu psu nie pozwala, lubi inne psy i jest spolegliwa, ale jej piłka jest święta i walczy o nią. A temu sralkowi pozwala., bo najwyraźniej traktuje go jak szczenię :-)

Do wetów doszedł przelew od wellington, 150 zł za kastrację. Bardzo, bardzo dziękuję!
No i teraz mam pytanie, jak mam zaapłacić drugie 150 zł ? Mam 100 zł od Poker i dostałam od gosiaczek przelew 95 zł, miało byc na szczepienia, ale w tej sytuacji wypadałoby zapłacić należność za kastrację... ? Na szczepienia bylo od Klubu Baloniarek? To raczej nie można chyba zmienić przeznaczenia? No i oczywiście szczepienia i odrobaczenie jest konieczne.
Gosiaczek czy one były odrobaczone? bo juz nie pamietam...

Edited by beta ata
Posted

beta ata napisał(a):
U chlopaczków w porządku. Pada, więc cały czas są w domu, wychodzą na szybkie si i koo i biegiem z powrotem. Powiem Wam, że Antoś to jeszcze psie dziecko, on sika podnosząc nóżke tylko gdy przed nim sika Grześ podnoszący nóżkę, wtedy go naśladuje, gdy w pobliżu nie ma Grzesia, sika w kucki jak szczeniak :-) I w ogóle zachowuje sie jak szczeniak, bardzo potrzebuje zabawy, wciąż "młóci" gryzaki i pluszaki, chodzi za Tami, przytula sie do niej, gramoli sie na nią i naśladuje to, co ona robi :-) Ona mu na wszystko pozwala i nawet pozwala mu zabierać jej z pyska piłkę czy inną zabawkę, a na to nigdy żadnemu psu nie pozwala, lubi inne psy i jest spolegliwa, ale jej piłka jest święta i walczy o nią. A temu sralkowi pozwala., bo najwyraźniej traktuje go jak szczenię :-)

Do wetów doszedł przelew od wellington, 150 zł za kastrację. Bardzo, bardzo dziękuję!
No i teraz mam pytanie, jak mam zaapłacić drugie 150 zł ? Mam 100 zł od Poker i dostałam od gosiaczek przelew 95 zł, miało byc na szczepienia, ale w tej sytuacji wypadałoby zapłacić należność za kastrację... ? Na szczepienia bylo od Klubu Baloniarek? To raczej nie można chyba zmienić przeznaczenia? No i oczywiście szczepienia i odrobaczenie jest konieczne.
Gosiaczek czy one były odrobaczone? bo juz nie pamietam...

Tak one byly odrobaczane,ile za szczepienia by bylo,to jak zostanie z tego to moze uzbieramy na kastracje reszte,cioteczki pomozcie

Posted

Już uregulowalam, kastracje zapłacone. Uznałam, że tak powinnam zrobić.
U mnie dziś lepsza pogoda, psiaki mogą poganiać na dworze.
Wczoraj zakropiłam chlopaczków Fiprexem, bo drapali się. Kupiłam im dobra karmę w zoologu, bo to chudziny, chociaż już troche przybrali, to i tak jeszcze są chudzi, zwłaszcza Antoś, Grześ je więcej. Kupiłam energetyczną karmę dla psów miniaturowych i troche karmy dla szczeniąt starszych dla Antośka ;-)

Posted

Gosiaczek, poproś moda (najlepiej Maupa4) o dodanie postu na rozliczenia na początku wątku i zrób rozliczenie, bo jak ktoś zajrzy to nawet nie wie czy potrzeba kasy, na co i ile... ile wpłynęło, na co wydano. Zresztą taki jest wymóg formalny na dogo ;)