Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 596
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Melduję się na wątku. [quote name='malagos']Ja całkiem nie na temat, ale tyle osób z ok. Wrocławia- czy jakby dom się zdecydował na moja tymczasową Śnieżkę - Misię, to mogę kogoś poprosić o wizytę przedadopyjną we Wrocławiu? ...[/QUOTE]
Jeśli by była potrzebna wizyta PA na południu Wrocławia to postaram się pomóc.

Edited by Nikaragua
Posted

[quote name='kiyoshi']gosiaczek- zaglądam na wątek;) bez zaproszenia...
jeśli potrzebujesz ogłoszenia dla kudłaczy- zamiast wbijać na bazarek napisz do mnie(zabinska.izabela@gmail.com)- wyślij po 4-5 (jęsli masz) dobrych zdjęć piesków i napisz mi krótki opis- wiek, wielkość, charakter, co lubią, czego się boją, jakich domów szukają- plus namiary i na jakie woj. je ogłaszać- wieczorkiem zrobie ogłoszenia za free;)!
te psiaczki są cudne (za bardzo nie mam czasu czytać całego wątku)

[quote name='gosiaczek1984']Okazalo sie,ze tam gdzie wyslalam na bazarek ogloszenia,tu jedna cioteczka proponowala,ze zrobi,poczekajmy jeszcze dwa dni,moze cos sie wyklaruje

Mysle,ze warto skorzystac z propozycji kiyoshi .

Posted

Jutro będę wiedziała co z tą Panią od weta czy na pewno chce i co z sąsiadem,a więc jak coś to wyślę meilem do kyoshi czy może być taki tekst ,bo weny twórczej to ja nie mam niestety

Jestem Anioł i Gryś,jesteśmy pieskami w młodym wieku mamy około 2 lat,jesteśmy bardzo pozytywnie nastawieni do ludzi,kochamy pieszczoty ,w domu jesteśmy tak grzeczni jakby nas nie było,zachowujemy czystość,lubimy zwierzęta.Naszym marzeniem jest bycie razem na zawsze,ale wiemy,że ciężko będzie spełnić nasze marzenia.Dlatego jeśli ,któryś zostanie adoptowany to drugi będzie się tym cieszył.Całe nasze nieciekawe życie na sznurkach przy budzie spędziliśmy razem.Podaruj nam miłość ,jedzenie i dom,tak bardzo czekamy na to

Posted

Ok, moim zdaniem dobrze ale jeszcze trzeba wspomniec o wizycie przedadopcyjnej.

Jutro bede mogla zajrzec dopiero pod wieczor, w razie jakis nowych info poprosze wiadomosc na pw.

Posted

[quote name='Ellig']Ok, moim zdaniem dobrze ale jeszcze trzeba wspomniec o wizycie przedadopcyjnej.

Jutro bede mogla zajrzec dopiero pod wieczor, w razie jakis nowych info poprosze wiadomosc na pw.[/QUOTE]

Moja mama powiedziała,że sama pojedzie do tej Pani zobaczyć co i jak jakby co

Posted

Dzisiaj chlopaki zostana zaszczepieni,odrobaczeni,oby cos sie ruszylo z domkami,zeby mama wziela tego trzeciego,czas nagli,bo ona moze w kazdej chwili wyjechac,kastraji nie bedzie,ale jesli ktos adoptuje to oczywiscie o tym powiem,fryzjera umowie na jutro,bo chce,zeby byl jednak zaszczepiony zanim do niego pojedzie

Posted

Pewnie ,że lepiej byłoby chłopaków wykastrować ,ale czasem nie ma takiej możliwości. Chyba ,żeby sie sprężyć już , natychmiast.
Nie szczepić ich teraz tylko kastracja ,a za 10 dni szczepienie.Myślę ,że kastracja jest ważniejsza.

Posted

Trochę to wszystko chaotyczne jest. Nie wiemy jak długo jeszcze będą mogli zostać u Mamy gosiaczek, która zdaje się w każdej chwili może wyjechać... A co będzie, gdyby musiała wyjechać nazajutrz po kastracji? Wszystko jest ważne tak naprawdę - i szczepienia i kastracja i dobry, sprawdzony dom... Bo jakże łatwo wyprawić psiaki z deszczu pod rynnę!

Posted

Niedlugo idziemy na szczepienie,fryzjer jutro na 13,zapytam weterynarza co z ta pania co chce wziac jednego,dziewczyny sasiad nie bierze,musimy szukac domu,bo czas ucieka,pieski sa niesamowite,pozniej wstawie zdjecia,dzisiaj wieczorem wysle tekst do ogloszen,zeby cioteczka zrobila,bo powoli czas nagli

Posted

[quote name='gosiaczek1984']Niedlugo idziemy na szczepienie,fryzjer jutro na 13,zapytam weterynarza co z ta pania co chce wziac jednego,dziewczyny sasiad nie bierze,musimy szukac domu,

Czy ja dobrze przeczytalam,ze jest jeden pies i jedna suka?
Byla mowa o dwoch psach.
Sasiad mial wziac tego w typie Cairn Teriera a Pani od weta tego w typie szpica?

Posted

Dziewczyny to mialam was cioteczki na mysli,he he jest dwoch chlopcow,czekamy caly czas na weta,sasiad niestety jednak nie bierze,chlopcy zachowuja bezwgledna czystosc,dzisiaj od 8 do 14 byly same nic nie zrobily,one sa przecudne nie da sie tego opisac jakie one sa wspaniale

Posted (edited)

wellington super,słuchajcie zacznę od poczatku w ogóle to mam doła,weterynarz nie zaszczepił psów,bo powiedział ,że najpierw odrobaczenie,a za 10dni szczepienie,że nie można wszystkiego odrazu,on jest dziwnym człowiekiem,moja mama pyta co z tą Panią ,która chce wziąć tego jednego,on odp ,że może wziąć jednego w czwartek dla tej Pani,nawt nie dało się z jim pogadac co za Pani,powiedział wdowa,która chce mieć przyjaciela i tyle,nie wiem co robić,on nie pójdzie na żadne wizyty pa,poprostu chce go wziąć i zawieźć tej Pani,co ja mam robić ,łeb mnie już z nerwów boli,mama powiedziała,że mogę je wykastrować,że zajmię się nimi jeszcze parę dni,mam wolne w czwartek to mogę z nimi jechać,ale co dalej,czy mam dać tej Pani tego jednego psa,nie wiem co to za kobieta i się nic więcej nie dowiem,nie wiem co robić,ryczeć mi się chce,bo nie chce ,żeby trafiły w złe ręce,bo one są tak kochane,że naprawdę dawno nie widziałam tak ich super piesków,co maa robić pomóżcie mi,bo ja już nie wiem co z tym wszystkim zrobić,a jeszcze ten trzeci nieufny,mama mówi,że chodzi cały czas za osobami z wózkami z małymi dziecmi,myślę,że właśnie był w takiej rodzinie gdzie było dziecko,jutro dostanie tabletki,najgorsze jest to,że chciałabym im znaleźć wspaniałe domy,już nawet myślałam dzisiaj ,żeby jednego wziąć,ale niestety nie mogę ,bo mam fretkę i psa ,który nie akceptuje innych psów,proszę doradźcie co mam robić,jutro Gryś jedzie na 13 do fryzjera,poryczałam się u mamy jak patrzyłam jakie one są cudowne,jak bardzo domagają się pieszczot,jak bardzo ufają

Edited by gosiaczek1984
Posted

Przeciez nie mozna wydac psa bez sprawdzenia , i to b. skrupulatnego !, przyszlego domu !
Fundacje maja swoje ankiety, ktore trzeba wypelnic zanim sie w ogole psa na oczy zobaczy .
No kto to widzial psa oddawac w ciemno na polecenie weta ?
Chyba czegos tutaj nie rozumiem :(

Czy ten wet nie moze podac kim jest ta wdowa, gdzie mieszka, etc, zeby ktos ja przeswietlil ?

Posted

[quote name='wellington']Przeciez nie mozna wydac psa bez sprawdzenia , i to b. skrupulatnego !, przyszlego domu !
Fundacje maja swoje ankiety, ktore trzeba wypelnic zanim sie w ogole psa na oczy zobaczy .
No kto to widzial psa oddawac w ciemno na polecenie weta ?
Chyba czegos tutaj nie rozumiem :(

Czy ten wet nie moze podac kim jest ta wdowa, gdzie mieszka, etc, zeby ktos ja przeswietlil ?[/QUOTE]

Ale ja nie powiedziałam,że go oddam ,dlatego chce,żebyście mi doradzili,wet to gbór,z którym nie da się zabardzo pogadać,moja mama poprosi jego znajomą,żeby go zapytała co to za Pani,dlatego mam doła,tylko co lepsze,bo jak on powie,że on nie będzie podawał gdzoie on jedzie,a moja mama wyjedzie to one trafia na ulice

Posted

kyoshi czy mógłby być taki tekst i zdjęcia do ogłoszeń?

Ogłoszenia na dolny śląsk i całą Polskę(jeśli tak można).

Osoba kontaktowa Wiesława 887616552

Jestem Anioł i Gryś,jesteśmy pieskami w młodym wieku mamy około 2 lat,jesteśmy bardzo pozytywnie nastawieni do ludzi,kochamy pieszczoty ,w domu jesteśmy tak grzeczni jakby nas nie było,zachowujemy czystość,lubimy zwierzęta.Naszym marzeniem jest bycie razem na zawsze,ale wiemy,że ciężko będzie spełnić nasze marzenia.Dlatego jeśli ,któryś zostanie adoptowany to drugi będzie się tym cieszył.Całe nasze nieciekawe życie na sznurkach przy budzie spędziliśmy razem.Podaruj nam miłość ,jedzenie i dom,tak bardzo czekamy na to.

Posted

Nie wydałabym psiaczka bez ustalenia co to za dom. Może trzeba poprosić weta ,żeby pani sie skontaktowała z mamą. Dać nr telefonu wetowi i poprosić go o pośrednictwo.
Niezależnie od wszystkiego brać się za sterylizację chłopaków. Ja się dołożę i do sterylizacji. w sumie dam na fryzjera i kastrację 150 zł w imieniu znajomych, którzy chcą wspomóc psy w potrzebie.
Jeżeli wet nie zechce pośredniczyć w kontakcie z tą panią, to niech się ugryzie w łokieć.
Oprócz kastracji trzeba brać się intensywnie za ogłoszenia .
Napisz w tytule wątku ,że potrzebne pilnie ogłoszenia.