Wasylek Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 Hej :roll: Na początku przepraszam jeżeli umieszczam wątek w nieodpowiednim dziale :oops: ale liczę na wasze pomysły ... :razz: więc... jestem w 1 klasie liceum na profilu biol-chem i zastanawiam się co po tym :placz:?? Chciałabym pracować ze zwierzętami :loveu: (jako praca zawodowa z której można się utrzymać a przy okazji pomagać zwierzętom lub ludzim za pomocą zwierząt) :eviltong: Moglibyście podsunąć mi jakieś pomysły studii, pracy odpowiednią do moich "wymagań" Z góry dzięki :loveu: P.S. tylko nie podawajcie za przykład weterynarii ;) Quote
Karoola Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 A może tak... przejrzeć tytuły wątków o tu? http://www.dogomania.pl/forum/forums/1213-Szko%C5%82y-i-studia Poza tym studia to jedno, a ta pomoc zwierzętom itp. to drugie, można studiować coś innego, farmację np. i jednocześnie udzielać się w schronie. Z czegoś też trzeba wyżyć. A dlaczego nie weta? Quote
Wasylek Posted June 3, 2013 Author Posted June 3, 2013 Sorrki, ale nie jestem jeszcze tak bardzo wprawiona w "forowaniu" :oops: No ale ja nie mówię że już zaplanowałam przyszłość :roll:, na razie szukam tylko czy jest jakaś możliwość połączenia tego tak bardzo- jako praca :lol: Nie mówię że wet nie tylko żebyście nie pisali tak oczywistego (dla mnie zawodu) . Nad wetem się zastanawiam , jest to fajny zawód - pomaganie zwierzakom :multi:itp. ale nie wiem czy wytrzymam np. zajęcia w rzeźni ... :shake: Quote
gryf80 Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 skończyc wet w polsce i wyjechać za granicę,przyjemne z pożytecznym/użytecznym Quote
Wasylek Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 No właśnie wyjechać za granicę :-o ..... nie dla mnie jestem typem domatora mocno związaną z rodziną, rozłąka i tęsknota źle by wpływały na moją pracę :-( jeśli wet to raczej na pewno w kraju ... :cool3: Quote
Plutowa Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 To może ja zasugeruję coś w drugą stronę... praca ze zwierzętami, pomoc ludziom. Dogoterapia, jeśli umiesz, lub chciałabyś szkolić psy na psich rehabilitantów, a następnie pomagać głównie dzieciom. Mam znajomą która bierze 50 zł za pół h dogoterapii w Wa-wie, nie wiem jak to się ma do innych dogoterapeutów. Quote
borysova Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 Też mi przyszła do głowy dogoterapia. Tylko że żadnych konkretnych studiów w Polsce w tym kierunku nie ma, jedynie kursy. Możesz też skończyć fizjoterapię i zrobić podyplomowe z dogoterapii, hipoterapii czy jakiejś innej "animaloterapii" , albo na psychologię i później zoopsychologię :) Zawsze podobał mi się ten pomysł, ja jednak zdecydowałam się na weterynarię. Jest jeszcze behawiorystyka w Lublinie, którą chyba warto wziąć pod uwagę. To jedyny taki kierunek w Polsce, dopiero "raczkujący", więc w zasadzie nie wiadomo, czego się po nim spodziewać, ale zanim Ty pójdziesz na studia, może sprawa się trochę rozjaśni ;) Podobno będzie można po tym tresować psy do dogoterapii, policji, czy założyć własny ośrodek szkoleniowy. Z tych mniej "prestiżowych" zawodów jest też psi fryzjer - groomer albo psi opiekun - petsitter. To są propozycje które ja brałam pod uwagę wybierając kierunek studiów, bo też miałam podobne oczekiwania (praca ze zwierzętami) ;) Quote
Recommended Posts