Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej :roll:
Na początku przepraszam jeżeli umieszczam wątek w nieodpowiednim dziale :oops: ale liczę na wasze pomysły ... :razz:
więc... jestem w 1 klasie liceum na profilu biol-chem i zastanawiam się co po tym :placz:??
Chciałabym pracować ze zwierzętami :loveu: (jako praca zawodowa z której można się utrzymać a przy okazji pomagać zwierzętom lub ludzim za pomocą zwierząt) :eviltong:
Moglibyście podsunąć mi jakieś pomysły studii, pracy odpowiednią do moich "wymagań"
Z góry dzięki :loveu:

P.S.
tylko nie podawajcie za przykład weterynarii ;)

Posted

Sorrki, ale nie jestem jeszcze tak bardzo wprawiona w "forowaniu" :oops:

No ale ja nie mówię że już zaplanowałam przyszłość :roll:, na razie szukam tylko czy jest jakaś możliwość połączenia tego tak bardzo- jako praca :lol:
Nie mówię że wet nie tylko żebyście nie pisali tak oczywistego (dla mnie zawodu) . Nad wetem się zastanawiam , jest to fajny zawód - pomaganie zwierzakom :multi:itp. ale nie wiem czy wytrzymam np. zajęcia w rzeźni ... :shake:

Posted

No właśnie wyjechać za granicę :-o ..... nie dla mnie jestem typem domatora mocno związaną z rodziną, rozłąka i tęsknota źle by wpływały na moją pracę :-(
jeśli wet to raczej na pewno w kraju ... :cool3:

Posted

To może ja zasugeruję coś w drugą stronę... praca ze zwierzętami, pomoc ludziom. Dogoterapia, jeśli umiesz, lub chciałabyś szkolić psy na psich rehabilitantów, a następnie pomagać głównie dzieciom. Mam znajomą która bierze 50 zł za pół h dogoterapii w Wa-wie, nie wiem jak to się ma do innych dogoterapeutów.

Posted

Też mi przyszła do głowy dogoterapia. Tylko że żadnych konkretnych studiów w Polsce w tym kierunku nie ma, jedynie kursy. Możesz też skończyć fizjoterapię i zrobić podyplomowe z dogoterapii, hipoterapii czy jakiejś innej "animaloterapii" , albo na psychologię i później zoopsychologię :) Zawsze podobał mi się ten pomysł, ja jednak zdecydowałam się na weterynarię. Jest jeszcze behawiorystyka w Lublinie, którą chyba warto wziąć pod uwagę. To jedyny taki kierunek w Polsce, dopiero "raczkujący", więc w zasadzie nie wiadomo, czego się po nim spodziewać, ale zanim Ty pójdziesz na studia, może sprawa się trochę rozjaśni ;) Podobno będzie można po tym tresować psy do dogoterapii, policji, czy założyć własny ośrodek szkoleniowy. Z tych mniej "prestiżowych" zawodów jest też psi fryzjer - groomer albo psi opiekun - petsitter.

To są propozycje które ja brałam pod uwagę wybierając kierunek studiów, bo też miałam podobne oczekiwania (praca ze zwierzętami) ;)