pcheelkaa Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 Witam, długo szukałam drugiego psiaka dla siebie, a jak już znalazłam to ta osoba nie odpisywała po czasie.. aż wkońcu ja napisałam na miastowej stronie, że przyjmę psa w kochające ręce, proszę o zdjęcia itd. Dostałam ku zdziwieniu wiadomość od pani z okolic mojego miasta o spanielku. Czarnym-podpalanym samczyku 6msc. Przesłała mi zdjęcia i odrazu się zakochałam. Jeszcze nie wiem czy to rasowy spaniel czy w typie tej rasy, jutro się dowiem. ( ok. 14 pieska mi przywiezie) Pani ta opisała sytuację, że jest to pies jej wuja 'sporo kosztował' i jest przywieziony z Katowic. Pan ten jest kawalerem pracuje 12h i nie ma czasu dla psa. Pies jest żywiołowy, towarzyski, ma książeczke zdrowia itd. Spaniele zawsze mi się podobały, już chyba całe forum przeczytałam o nich ale wolę jeszcze się poradzić osobiście. W domu mam suczkę kundelka, niewielką 11 msc. Akceptuje inne psy, uwielbia się z nimi bawić itd. Najlepiej będzie poznać psiaki na dworzu i wprowadzić razem do domu? Suczka jest już po pierwszej cieczce i niedługo będzie sterelizowana więc chyba nie będzie problemu. ? Proszę o jakieś przydatne rady co do tej rasy :) Dołączam dwa zdjęcia jakie mi wysłano w wieku 3msc i 6msc Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
cockermanka Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 Nie było rasowego miotu pół roku temu w Katowicach...więc to pewnie psiak w typie rasy. Zapoznanie lepiej zrobić na neutralnym terenie,a potem razem psiaki wprowadzić do domu. Quote
pcheelkaa Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 :( niestety z adopcji nici.. piesek poszedł do kogoś z rodziny, można zamknąć wątek. A ja szukam dalej.. Quote
cockermanka Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 Zajrzyj tutaj....do wyboru, do koloru.... http://www.dogomania.pl/forum/threads/76073-Spaniele-do-adopcji?p=20931940#post20931940 Quote
Asia & Ginger Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 Lub tutaj, jeszcze więcej spanielastych do adopcji: https://www.facebook.com/PsituliskoAdopcjeSpanieli Quote
Recommended Posts