Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jakieś 2 tyg. temu dostałam psa owczarka niemieckiego wabi sie Kovu. I widać po jego charakterze ze to mały przywódca rośnie.:-( Boje sie ze mnie zdominuje albo juz to zrobił sęk jest w tym ze to mój pierwszy pies i nie wiem jak z nim postępować i co robić aby uważał mnie za panią? prosze o jakies porady bo wiem że wy sobie bardzo dobrze radzicie z onkami.:cool3:

to Kovu zdjęcie robione 2 tyg. temu

Posted

"Rosnie maly przywodca"?
Najlepiej dla psa jakbys znalazla strone www.owczarek.pl a na niej bloga p.Zofii Mrzewinskiej.Przeczytaj go uwaznie.Pomoze to psu zyc w poczuciu bezpieczenstwa i komfortu psychicznego.Bo mam takie przeczucie,ze inaczej moze mu go zabraknac.

Posted

Tak, najlepiej dużo poczytaj. A poza tym nie martw się - dobrze, że jest odważny. Psy, które są tchórzliwe atakują ze strachu. A że dominator? No cóż, trzeba ustalić reguły w domu - rodzice też muszą być w to włączeni, żeby nie było nieporozumień. Na pewno rodzice będą mogli Ci pomóc - w końcu już wychowali Ciebie (no chyba, że jesteś małą dominatorką, hi hi) :evil_lol:

Posted

ajajajaj rozumiec mbwana:evil_lol: .i taki jak zdominuje to tetnice poprzegryza skubaniutki we snie?:razz: :diabloti: .fajosko.jeden taki co ze mna spi to juz zebow w sumie nie ma do przegryzania tetnic ale taka druga lysa kura aktualnie to ma i cos czuje ze nie zawacha sie ich uzyc jak jej zrobie odwyk od pozoranta:cool3: .

ps.....aaaa ten co ze mna spi to oczywiscie tez jest moj fryc malzonek ale on ma wszystkie zeby i chyba juz dawno mnie zdominowal na amen bo robie co mi kaze na cwiczaku...boszsz jaki czlowiek jest zgermanizowany...i co sie stalo z tym"nie bedzie niemiec plul nam w twarz ni dzieci nam germanil"[czy jakos tak]?to juz koniec moj i mego nieswiadomego dzieciecia.

Posted

Haha, mój OB z założenia ma własną koncepcję swojego żywota, a ja przez pierwszy miesiąc byłam przekonana, że mnie "zdominował", bo na łóżko sie pchał, przez drzwi pierwszy przełaził i tak dalej........... ale mi przeszło i świetnie nam sie razem żyje, tętniczki całe, ręce niekoniecznie - ale to juz na własne życzenie :evil_lol: - skacze po mnie i tratuje, i ogólnie rzecz biorąc, suuuuuperrrr jest. :cool3::loveu::loveu:

Słowem - ze schizy 'zdominuje' się wyrasta. ;):eviltong:

Posted

[quote name='ayshe']uwazaj Jagna bo moze w nocy Kelcik sobie o teorii dominacji przypomni:evil_lol:

ayshe,
nie strasz ludzi bo popadną w bezsenność ;) :lol:

U nas na osiedlu jest taki pan co się naczytał o dominacji i stosuje metody Fennelowej --> najpierw je on, potem pies, nie puszcza psa przez drzwi, nie wita się z nim, nie pozwala mu wchodzić na łóżko i.... ma najbardziej niewychowanego labka jakiego znam, choć facet uważa, że nad nim panuje :mad: :diabloti:

Posted

no coz....czasem ludize mysla ze stosujac jakies sztuczki oszukaja psa,ktory i tak wie czy ktos jest godny zaufania czy nie.owszem czasem takie rzeczy pomagaja ale dla psa ktory np.jest adoptowany ze schronu a nowy opiekun ma cechy gwarantujace powodzenie.chodzi mi o nie sepienie przy stole,dodawanie do michy ,glaskanie i cos za cos a nei ze pies chce...takie rzecyz...przechodzenie przez drzwi,niespanie w wyrku i takie tam to dla mnie kompletna bzdura.

Posted

Dzięki ze mnie ostrzegłas. Bede czujna. :cool3:

Jasne, ze bzdura - ale we większości podreczników nt wychowania psów panuje mniej lub bardziej ukryta zasada 'zdominuj psa zanim on to zrobi z tobą'. I jak tu sie nie bac, jak sie ma pierwszego psa i czyta sie takie rzeczy... :angryy::shake:

Posted

Ludzkiej proznosci jest trudno wytlumaczyc ,ze szanowanie nas przez psa to decyzja psa.Podejmuje ja na podstawie wlasnych obserwacji.Obserwacji tego,czy nadajemy sie do podejmowania bezpiecznych decyzji czy nie.

Posted

Mój pies sobie żuli:mad: (dziekuje wam drodzy rodzice),spi ze mna w łóżku:p ,przełazi pierwsza w drzwiach,ładuje sie wszedzie,nawet na kolana,szczeka piskliwie jak jej czegos nie pozwalam-jedym słowem dominantka:razz: :evil_lol: .I żyje nam sie bardzo dobrze razem we dwie:loveu:

• 5 years later...
Posted

madalenka napisał(a):
Nie wazne kto dominuje - wazne, zeby pies wykonywal twoje komendy. A zeby je wykonywal, musi mu sie to oplacac. Poczytaj - cwicz juz teraz. :lol:

Witam.
Mój kochany szczeniak (3mce) śpi w mega różnych dziwnych miejscach: pod łóżkiem, między ścianą a nogą stołu, bardziej niebezpieczne to za telewizorem, a najbardziej dziwne i nowe ... wsadza głowe do szafy z drzwiami suwanymi, kładzie ją na najniższą półkę a reszta zostaje na zewnątrz i tak śpi. Wszędzie gdzie można wcisnąć łepek tam fajnie.
Nie mam pojęcia co o tym myśleć, jakieś porady???