Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pola fajne jak cały Wilanów!

Zapraszam na nowy sztuczkowy filmik, ale uwaga uwaga my się ciągle uczymy :p

https://www.youtube.com/watch?v=1_F9X-eMaNM&feature=youtu.be

Posted

Też będę słodzić, bo mi się podoba Wasza praca :D

I wiesz czgeo zazdroszczę? Psich spotkań i to z dogomaniakami :)

Posted

Dziękuję za miłe słowa :)

Z tymi spotkaniami to różnie. Fanta biega na lince i nie z każdym psem. Jak pies nie jest pod kontrolą (a często nie jest) to jej nie puszczam nawet z linką. Bo już parę razy za nią ganiałam po polach. A jak biega z linką to trudno się spaceruje w większym gronie ;) Więc nadal spotkań unikam co widzę po suce. Ona bardzo bardzo tego potrzebuje.

Ale robiąc ten filmik uświadomiłam sobie, że więcej z nią zrobiłam niż z Azą po takim czasie. Z Azą miałam inne nastawienie. Szłam codziennie na pola do grona psiarzy, stałam 2h a suka ganiała z psami. Ona spędzała prawie każdy spacer w ten sposób. Potem dopiero próbowałam przekierować psa na siebie i pewnie dlatego tak długo mi to czasu zajęło ;)

Z Fantą staram się inaczej, ale u niej z kolei chęć tropienia mnie zabija. Nie pamiętam jak było z Azą, czy tez aż tak? Aza też w nowych miejscach chodziła na smyczy, ale w Wińcu jednak biegała luzem często...

Pluszaka sobie sprawie!

Posted

A my też się widziałyśmy z Agnes i Fantą i muszę pochwalić Agnes za piękne wystrojenie Fantusi, bo miała niebieskie szeleczki i niebieską obróżkę :D

I dziękuję, że nie pozwoliłaś Fancie podejść do mojego psa na "dzień dobry", dzięki czemu Janka nabrała pewności siebie i spacer był mega udany! Dawno już nie byłam w lesie z psem, dzięki, że dałaś mi taką możliwość! <3

Posted

Starałam się ubrać sukę pod kolor!

Też jestem strasznie dumna z obu suk. Moja dała radę i co prawda parę razy podeszła do Janki ale obyło się bez wymiany zdań. A pamiętasz jak poprzednim razem przyjechałaś to pierwsze wąchanie było dość z napiętą atmosferą. Teraz było tak jak być powinno :) Ale zrobiłyśmy tylko połowę trasy jaką planowałam! :P

Musisz częściej wpadać do wawki :)

Posted

No, ostatnio to Janka nawet podejść do Fanty nie chciała! A teraz było ekstra :D Tylko jak połowę trasy? To ile Ty chciałaś łazić? 5 godzin? A ja biedna bez śniadania... Zupełnie się nie przygotowałam!

Wiesz, nie to że ten... Ale jestem częściej w Wawce niż Ty w Łodzi, chyba musisz nadrobić podróże ;)

Ja też swoją pod kolor ubrałam, co nie? Miałam wielki dylemat co zabrać do STOLYCY, zabralam w sumie dwa komplety tylko... :P

Posted

No z 15 km lekko chciałam...spacer miał być porządny! A zakup śniadania proponowałam, żeby nie było!

Powinnaś mieć chyba jednak na każdy dzień inny komplet...Ty też nosisz te same skarpetki każdego dnia...? No to jak to!

I wiesz, że ja do Łodzi zawsze!

Posted

A ile przeszłyśmy?

Janka na podróż miała malinowy komplecik, w sobotę nigdzie się nie pokazywałyśmy... Ale w niedzielę i poniedziałek łaziłam w pomarańczu. Następnym razem wezmę też fiolet i jakieś szarości :D

Posted

Dlatego chciałam iść dalej :P Ale ja się martwiłam o Twój kręgosłup, wolałam nie ryzykować że będę Cię zawozić do Łodzi :P Kurde suki nie mają nawet 1 komórkowego zdjęcia z tego udanego spaceru, co za pech! Trzeba powtórzyć :P

Posted

No to była odpowiednia długość. Gdybym nie musiała siedzieć kolejnych dwóch godzin w aucie, to mogłabym iść dalej.

Co do zdjęć, to chyba foch będzie - na inne spacerki zabierasz aparat, a na spotkanie ze mną to tylko saszetkę ze smakami wzięłaś, dla Fanty! ;(

Ja telefonu wolałam nie wyciagać, bo on bardzo źle zniósł warszawskie mrozy... :P

Posted

Ja prawie w ogóle nie nosze aparatu odkąd mam Fantę :p z Azą latałam na prawie każdy spacer z nikonem :(

Ale po mału będę mogła wyciągać staruszka, bo Fanta już się zaczyna na nowo ogarniać.

• 2 weeks later...
Posted

Jeszcze się przyczep, że paznokci nie miałam pomalowanych albo w ogóle źle linke trzymałam! :p

Agnes sie wku..na swoją sukę i w nagrodę dostała kolce, a że Amber nie chciało się ich nosić to potem robiła za wieszak...paranoja!

Spacer genialny, zero ludzi (oprócz turistic :P ) zero psów, chyba dużo zwierzyny :p

Posted

Naprawdę zrobiłaś z niej wieszak :D Dobrze, że ma długą szyje ;) 
Fajnie w tych szeleczkach wygląda... kuszą mnie wszyscy tymi szelami. 

Posted

Niech ćwiczy! Obroży z obciążeniem nie mam to chociaż naszyjnik dostała :p

Szelki hurtty super, szczególnie jak się zapłaciło 50 zł w Tk Maxxie :P na każdą okazję, błoto, chlapę ;) do samochodu, tropienia na rower. Jak są dobrze dopasowane nie przekręcają się prawie w ogóle.