Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Wróciłyśmy!!
Było fantastycznie, dwa tygodnie w ciszy, na wsi, z dala od miasta od cywilizacji. Tego mi było trzeba, i Fancie chyba też ;) Siłą ją zaganiałam do domku na noc, musiałam na smaczki łapać, bo nie chciała przychodzić. Całe dnie spędzała na działce, kopiąc dziurę na upały, bądź szczekając. W tym tyg. zachrypła z tego wszystkiego ;) Ale niestety szybko jej głos wrócił. Uroki "owczarka" w genach.
Jak było? Momentami ciężko. Było czasami dużo ludzi, nie każdy potrafił się dostosować do nowych zasad, które wprowadziłyśmy z gops po paru dniach. Psy się złapały pare razy, nigdy nie poważnie. I najczęściej albo zawsze z winy Fanty. Ona broni jedzenia, to wiem. I nie chodzi o jedzenie psie, chodzi o to na stole, ludzkie.
Po paru dniach było znaczenie lepiej. Musiałam przede wszystkim JA uważać, bo Fanta broniła mnie przed Claytonem. Zdziwiłam się, na spacerach tego nie pokazywała, a psy często spotykamy. Może jej na mnie zależy jednak choć troszkę:eviltong:

Zrealizowałyśmy chyba wszystkie plany. I te podróżnicze i te fotograficzne. Byłyśmy na spacerze i na obiedzie w Ostródzie. Pojechałyśmy do Elbląga też. I co najważniejsze - nad morze! Dotarłam tam po...12 latach mniej więcej. Spotkałyśmy sie na miejscu z Ewą i Dufflem - pozdrawiamy!. Pojechałyśmy do miejscowości Kąty Rybackie. Szczerze polecam.

Psy jeździły razem bardzo dobrze, Clayton zasypiał momentalnie, zaraz robiła to samo Fanta:) Jeździły razem na tylnym siedzeniu.

Zdjęć mam ok 400 więc trochę mi zejdzie zanim to obrobie. Podczas kasowania na aparacie skasowałam też...zachód słońca nad jeziorem, było to extra zdjęcie, chciałam dać do ramki na ściane...niestety potem zachód ciągle był pochmurny, cóż...za rok trzeba wrócić naprawić szkode!

A na razie jedno zdjęcie...chyba najlepsze nasze wspólne, oczywiscie robione przez gops

Talia odblasków nie pogubiła, ale je zdjęłam na wyjeździe - miałam ich dość!

IZMADO też bardzo mi się te szelki podobają na suczy:loveu:

Posted

Wy wracacie, a my jedziemy na wakacje :D do moich rodziców na wieś.
Właśnie się pakuję :multi:
Śliczne zdjęcie :) I czekam na te kolejne 400 :evil_lol:

Posted

Ja w sumie od prawie 3tyg jestem na wsi. Myślałam, że przez brak większości sklepów gdzie w Toruniu wydawałabym pieniądze troszkę zaoszczędzę... niestety nie wyszło - między innymi przez dogomanie!
My odblaski i mamy i mieliśmy. Merida pogubiła chyba wszystkie. Tina o dziwo wszystkie ma na miejscu. Co w nich takiego denerwującego.

Posted

[quote name='Agnes']

Talia 3 tyg na wsi to chyba dla mnie za długo ;) a odblaski po prostu mnie irytowały wizualnie

Dla mnie to wieś, ale tak naprawdę Łobez to jest zwykłe małe miasteczko. Krów i świń nie ma za płotem. :razz: Dla psów super, bo pola pod domem, do lasu jedziemy 5minut samochodem. Tęskno mi trochę za Toruniem, ale za TŻ chyba bardziej ;)

Posted

Jestescie pewne, ze chcecie wszystkie?:evil_lol:

Lecimy!
Pierwszy dzień w Wińcu

Bardzo często się psy bawiły. Nawet jak doszło do sprzeczki, po chwili było jak wcześniej

Próba ustawienia Claya :)

Posted

Mieszkańcy oczka

Jednak fanta upodobała sobie...

...kaczki!

Darła ryja na nie ciągle, potem wstawię filmik...owczarek psia mać:roll:

Po paru dniach pojechałyśmy na spacer do Ostródy

Posted

Psy niekoniecznie chciały współpracować;)

Ale bywało lepiej

Żeby uzyskać taki efekt musiałam się nieźle napocić - ale jest!

cdn...:razz:

Posted

Głupi i głupszy:evil_lol: ale dogadywały się, to najważniejsze! Tak jeździły razem:

Clayton padał pierwszy, po chwili Fanta się dołączała :) Czasami spały pysk w pysk wtedy ja miałam problem ze skupieniem się nad prowadzeniem auta:evil_lol:

Delikatne zabawy psów, znowu Fanta będzie miała problem ze znalezieniem kompana do zabaw w Warszawie ;) potem sie uspokaja i zaczyna się bawic delikatniej, ale po powrocie z Wińca gustuje w nawalankach

[video=youtube;Gv-N3wM86Gs]https://www.youtube.com/watch?v=Gv-N3wM86Gs&feature=youtu.be[/video]

A tu owczar pełną gębą:roll:
[video=youtube;2L1fnZHpJzI]https://www.youtube.com/watch?v=2L1fnZHpJzI[/video]

Posted

Jakbym miała wybierać, wolałabym inny zestaw:eviltong: ale staffika też planowałam, tyle że...to nie są psy dla mnie. Na dłuższą metę oszalałabym

Posted

Agnes napisał(a):
Jakbym miała wybierać, wolałabym inny zestaw:eviltong: ale staffika też planowałam, tyle że...to nie są psy dla mnie. Na dłuższą metę oszalałabym

A jaki zestaw Ty planujesz? :cool3:

Posted

W końcu dotarłam z powrotem do Was. Świetna wakacyjna relacja :D
Zdjęcia są świetne, faktycznie staffik pasuje do Was :p
Mój też uwielbia nawalanki, właśnie takie jak na filmiku.
Buahahhahaa, Clay na drugim filmiku patrzy jak na głupka na Fantę - chyba nie ogarniał dlaczego ona szczeka :lol:

PS: Czekam na resztę zdjęć.

Posted

Talia ja nie planuje dwóch psów, nie mogę i nie mam do tego warunków ;) ale jest rasa, którą miałam teraz mieć, czekałam na szczeniaka, zrezygnowałam tak na prawdę w ostatniej chwili. Nadejdzie taki czas, że będzie u mego boku pies tej rasy :) Ale nie wiem czy chce pisać teraz coś więcej;) Póki co jest Fanta, kocham ją bardzo i super mi się z nią pracuje. Niech tak pozostanie :)

zuzaw i tak wakacyjnie będzie w tej galerii jeszcze długo, zanim wstawię wszystkie zdjęcia:evil_lol:

Ty$ka Clayton zdecydowanie nie wiedział o co chodzi, ona często go robiła w bambuko, lecąc do bramy bądź ogrodzenia i szczekając, on leciał za nią...ale ni diabła nie wiedział co się dzieje:evil_lol:

Była Ostróda, a potem ciąg dalszy lenistwa na działce...nuuuuda:evil_lol:

Próba ustawiania "owczarka". Przytyła sucza na tych wakacjach, ale już na wszelki wypadek ma ciut obcięte jedzenie

Poszłyśmy też na spacer do lasu, do TAKIEGO lasu

Wspólne zdjęcie...tia:roll:

Posted

Do tego zabrakło jej odwagi ;) i może gdyby była "tym" owczarkiem tak by zrobiła, a że to kundel to było jak było. Ona się boi wody więc kaczki były bezpieczne.

Posted

Fanta zjadła muszkę :evil_lol:
Faktycznie trochę jakby jej więcej na tym zdjęciu 'na owczarka' ;)
Zazdroszczę wakacji, też już chcę jechać nad morze :placz:. Szkoda że morze nie jest chociaż połowę bliżej...

Posted

Super fotki wakacyjne. A ja tylko myślę jak mojego TŻ wyrwać w trybie ekspresowym nad morze. Niby mamy godzinkę drogi, ale i tak jest problem z dojazdem.