Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie no ja wiem, ze znacznie gorsze sytuacje, ale to tak samo jak ktos ma husky i sie dziwi ze mu spier-dziela:eviltong: Fanta kundlem burym jest ma byc grzeczna:evil_lol:

No i ona nie kopie w wyznaczonym miejscu, chyba ze wyznacza je sobie sama, bo JA na pewno nie:diabloti: podkopuje roslinki najczesciej i musi tych dolow zrobic pare bo jeden to za malo. Sie zachcialo miec wiele nieruchomosci:evil_lol: Pewnie gdybym miala ogrod na codzien latwiej by bylo mi ja tego oduczyc, a tu na cud nie licze.

Posted

Zyjemy mamy sie dobrze!

Za dwa tygodnie jedziemy do Winca, na...2 tyg!!! Zyje juz tylko tym, kiedy wstane spakuje siebie i psa do auta i ruszymy w droge!

Posted

Z gopsowa z gopsowa i Clayem:loveu::loveu::loveu: to juz czwarty raz jak wakacje spedze w Wincu, i wiecie co? Ja mam gdzies Egipt, Tunezje i inne palmy, ja chce do Winca! Spedzic czas w fajnym towarzystwie, z psami na spacerach, wodowaniu, lesnych wycieczkach i zwiedzaniu okolicznych miejscowosci!

A jakby ktos sie stesknil za ruda:

[video=youtube;FIgH2FJkmX8]https://www.youtube.com/watch?v=FIgH2FJkmX8[/video]

Taki zwykly film, nic ciekawego:eviltong:

rashelek tak tak to ten moment w zyciu kiedy sie zyje od urlopu do urlopu i tylko szuka w kalendarzu kolejnych wolnych dni:evil_lol:

Posted

Dzieki! Jutro przyjezdza gops, planujemy treningi z Fanta, w sobote mykamy na zawody pokazac do rude potrafi a w niedziele ruszamy do Winca! Na DWA TYGODNIE!!! Czekam na ten urlop od roku, jak tylko wrocilam rok temu juz odliczalam dni do kolejnego pobytu na dzialce gops!:loveu:

Posted

Fancia wygłaskana !
Niesamowity jest ten pies , obca baba przyjechała a ta się cieszyła jakby swój .
Podejrzewam że pamięta nawet jeśli widzi mnie tylko dwa razy do roku . jest tak wpatrzona w Age że jej zazdroszcze !
Pięknie się słucha , jest mega nakręcoa na piłeczki i nawet nie zwraca wtedy uwagi na psy .
Spacer na smyczy z nią to sama przyjemność , zero ciagania .
Dla mnie IDEAŁ .
I co Aga już wie uważam że jest już czas na odpięcie linki , nie twiredze że na stałe , zawsze ale np. w momencie aportowania piłki pies jest tak wpatrzony w pańcie że na pewno nie zrobiło by jej różnicy czy ma te 10m taśmy za sobą czy nie .
A od czegoś trzeba zacząć :)

Aga w robocie , Fancia śpi w najlepsze :lol:

Posted

rashelek napisał(a):
Wiedziałam, że Agnes tylko tak gada na Fantę a tak naprawdę super się ze sobą dogadują :P
Zabierasz rudą na spacer jakiś, czy bez Agi strach? :grins:

Właśnie wróciliśmy :) Byliśmy 30min połazić po osiedlu , dalej się boje bo nie znam okolicy i mam stracha ze się zgubie :p
Nie wiem jakie są tu psy , kogo omijać z daleka a kogo nie także omijałam wszystkich na wszelki wypadek .

Pewnie że się super dogadują ! Tylko Agnes pozazdrościć .

Posted

Gopsowa, w takim razie trzeba było Agnes porządnie nakopać w cztery litery, aby zmieniła swoje myślenie, hehehe... Narzekać na psa każdy umie, ja też często się łapię na tym, ale no proszę - okazuje się, że Fanta wcale taka zła nie jest :D. Super.
Macie jakieś fotałki?

Posted

Psia mac, ja wiedzialam ze Ona tu wejdzie i napisze swoje!

Jestesmy:evil_lol: Jest fajnie, fajnie bo wiem, ze ciagle ktos jest z psem wyjdzie kiedy pies bedzie chcial, Fanta moze spac caly dzien na balkonie. Czar prysnie po urlopie, ale poki co suka moze korzystac ;)

I....uwaga uwaga! Prosze dogomaniacy:evil_lol: puscilam suke na czas aportowania ze smyczy, tak mi gops gadala trula d...pe ze podeszlam i odpielam:diabloti:

Dowod!
[video=youtube;_pIAkdZZ64U]https://www.youtube.com/watch?v=_pIAkdZZ64U&feature=youtu.be[/video]

A tutaj nasze przygotowania do sobotnich zawodow
[video=youtube;IXGXM_dBMhA]https://www.youtube.com/watch?v=IXGXM_dBMhA&feature=youtu.be[/video]

Szczerze? Ten pies ma takiego powera i tak sie rozpedza, ze o czas to ja sie nie martwie. Bardziej o to, ze nie skupi sie na mnie jak beda inne psy, ludzie, bedzie cos sie dzialo. Ew ze jej nie zapie po:eviltong:

Posted

Filmiki są super, widać że faktycznie linka przy aporcie niepotrzebna.
Buhahaha, to chyba ulubiony sport Fanty będzie :p Myślę, że zapniesz, Fanta to mądra dziewoja jest :loveu:

Posted

Nooo fajowo bylo:loveu: Ale jeszcze troche minie, zanim bedzie smigac bez linki totalnie ;) Choc dzisiaj ladnie sie zachowywala przy dobermanie ktory biegal w bliskiej odleglosci. Podbiegala do psa, dostala malego swira, zrobila 2 kolka i wrocila do mnie:loveu: Generalnie bardzo ladnie przy nim reagowala, nie stracila glowy. Oby tak dalej. Na koniec czar prysl, pancia schowala pilki konga i juz nie byla tak atrakcyjna ;)

Monia, Fanta nie oddaje:eviltong: tzn czasami faktycznie ja wypluje, ew odda mi do reki, ale nie przynosi pod nozki:p choc dzisiaj bardzo ladnie aportowala wymiennie, wracala z 1 pilka a ja zaraz rzucalam 2 pilke. Ucze ja tego od dawna, wreszcie widac efekty.

Dla wyjasnienia, po aportowaniu i nagraniu tego filmiku, zapielam suke na linke ponownie:p

Posted

Tylko do filmików piesek poczuł wolność, zła pańcia :evil_lol:

No właśnie dokładnie tak nie oddawała Hexa czegokolwiek rzucanego, trzeba było z paszczy wyciągać albo pokazać drugie coś. W końcu Fanta załapie że fajniej jest oddawać, ale może nie być idealnie :lol: