Olena84 Posted July 5, 2013 Posted July 5, 2013 Czyli jakis psiak skorzystal? No trudno, ale lepiej tak, niz zwrot z adopcji za pare dni:( Quote
ania91sc Posted July 5, 2013 Author Posted July 5, 2013 Dokładnie inny psiak skorzystał :) A my po prostu baliśmy się tego, że Bolek nie sprosta tym oczekiwaniom i może niechcący zrobić tym dziewczynką krzywdę. Mam nadzieję, że jeszcze mu się uda znaleźć super domek :) Quote
ania91sc Posted July 6, 2013 Author Posted July 6, 2013 Bolek i Lolek byli dziś na spacerku :) Lolek spracerował z Kamilem, bo nie było Marcina i niestety jak go Kamil zapinał w boksie na smycz to był bardzo wystraszony, aż bidulek posikał się ze strachu :( Potem było już dużo lepiej spacer z braciszkiem pomógł i już był dużo bardziej radosny :) A Bolek jak to Bolek cały czas kontroluje, czy idę przy nim... potem jak Kamil siedział z Lolkiem w schronisku, a ja zostałam z Bolkiem na trawie to się do mnie tulił i rozdawał buziaki :) Później poszliśmy na wybieg no i Bolek spuszczony ze smyczy chodził za mną krok w krok, naprawdę byłam w szoku, nawet na chwilkę nie chciał iść parę metrów dalej. Niestety jak go zostawiłam na sekundę z kimś innym to wyrywał się z obroży... Mam filmik jak Bolek chodzi przy nodze :) https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Bolek3031375Roku22Kg51Cm27032013RAniaNizio#5897486858138888674 I dwa zdjęcia (sorka za jakość): A tutaj nasz Loluś :) Quote
ania91sc Posted July 6, 2013 Author Posted July 6, 2013 I jeszcze kilka zdjęć, które robiła Bożena (dziękujemy bardzo): Quote
soboz4 Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 nie ma za co, takie śliczne modele! Toć to sama przyjemność! Quote
madzia.uje93 Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 https://lh5.googleusercontent.com/-1FPqBU_xBgI/UdgY5zPl0FI/AAAAAAADJaE/G2bNtRQAJuo/s720/DSC_0077.JPG -> najlepsze:D:D:D ładnie razem wyglądacie;) Bolek dosłownie uśmiecha się na każdym zdjęciu:) A Lolkowe oczko już wyglądało troche lepiej jak dziś Go widziałam:) Quote
ania91sc Posted July 6, 2013 Author Posted July 6, 2013 Marcin go zawsze czesze ale ma chyba niekończące się nigdy wychodzące futerko :D Oczko o wiele, wiele lepiej już :) Quote
Olena84 Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Faktycznie chodzi wpatrzony w Ciebie :crazyeye: Quote
ania91sc Posted July 11, 2013 Author Posted July 11, 2013 Za nami czwartkowy spacerek :) Więc bracia (oboje!!! :) ) wyszli z boksu baaaardzo chętnie, a po wyjściu widać było tą radość, bo skakali do góry, biegali i byli po prostu do siebie aż niepodobni - tak się cieszę, że w końcu się oswoili z nami i cieszą się życiem na nowo :) Mimo rozłąki (boksy mają zupełnie w innym miejscu) na spacerku cały czas chcą chodzić koło siebie i bez problemu się dogadują, także problem pojawiać się musiał tylko przy jedzeniu... Lolek był dziś czesany bardzo intensywnie i muszę powiedzieć, że jak go zobaczyłam to go nie poznałam :D Wygląda teraz cudownie bez tej "pokrywy" :) Bolka tez wyczesałam na koniec i również się bardzo leni ale jakoś po nim nie widać było różnicy :) Niestety Bolek boi się nadal trochę obcych ludzi... dziś nie bardzo chciał się dać pogłaskać innym tzn. nie reaguje agresywnie, w żadnym wypadku ale po prostu jest przerażony. Aha jeszcze jedna zabawna historia z dziś :D :D :D Marcin wsadził Lolka od strony wybiegu potem przeszedł na pawilon i patrzy jak Lolek biega po pawilonie zadowolony (nie zamknął drzwi z drugiej strony) - Lolek pozwolił się wziąć na ręce i wsadzić do boksu :cool3: Kilka zdjęć z dzisiejszego dnia: Quote
saphira18 Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 świetne zdjęcia, zwłaszcza Lolka:) piękne chłopaki Quote
madzia.uje93 Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 No to obaj już się na Was otworzyli, super:D A Lolek po czesaniu- CUDO! I oczko tez już pięknie wygląda:) Quote
MagdaB Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Fajnie ze chlopaki juz sie otworzyli nas was. Teraz to juz kwestia czasu i z reszta dadza sobie rade :). Quote
ania91sc Posted July 13, 2013 Author Posted July 13, 2013 A ja mam dla Was wspaniałe wieści :) Od dziś jeden z braci grzeje pupcie w domu!!! A teraz od początku... dziś do schroniska przyjechało młode małżeństwo, które szukało spokojnego, starszego pieska - mieli już kilka wybranych z naszej strony, o każdym dużo wiedzieli no i Państwo jak zobaczyli na żywo Lolka to się w nim od razu zakochali :) Państwa znają jego historię, wiedzą jaki jest. Dostałam numer od razu od Pani Ania, bo ona była akurat przy adopcji, bo my już rozkładaliśmy rzeczy na akcji w Ikei także ja osobiście Państwa nie poznałam ale dzwoniłam do nich niedawno :) Lolek jest na razie bardzo grzeczny, jednak chyba nie do końca wszystko rozumie i jest trochę przestraszony, ciągle przychodzi na głaskanie, przytula się i domaga o pieszczoty, zasygnalizował jak chciał wyjść na dwór się załatwić :crazyeye: na kanapy nie wchodzi, apetyt ma ale nie jest łapczywy póki co nie ma co narzekać na niego - pies ideał!!! Powiedziałam Państwu, że za tydzień znów zadzwonię zapytać co i jak no i nie ma żadnych problemów, mogę dzwonić kiedy chcę :) Naprawdę domek wydaje się być baaaardzo fajny :) Quote
pralinka94 Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 ania91sc napisał(a):A ja mam dla Was wspaniałe wieści :) Od dziś jeden z braci grzeje pupcie w domu!!! A teraz od początku... dziś do schroniska przyjechało młode małżeństwo, które szukało spokojnego, starszego pieska - mieli już kilka wybranych z naszej strony, o każdym dużo wiedzieli no i Państwo jak zobaczyli na żywo Lolka to się w nim od razu zakochali :) Państwa znają jego historię, wiedzą jaki jest. Dostałam numer od razu od Pani Ania, bo ona była akurat przy adopcji, bo my już rozkładaliśmy rzeczy na akcji w Ikei także ja osobiście Państwa nie poznałam ale dzwoniłam do nich niedawno :) Lolek jest na razie bardzo grzeczny, jednak chyba nie do końca wszystko rozumie i jest trochę przestraszony, ciągle przychodzi na głaskanie, przytula się i domaga o pieszczoty, zasygnalizował jak chciał wyjść na dwór się załatwić :crazyeye: na kanapy nie wchodzi, apetyt ma ale nie jest łapczywy póki co nie ma co narzekać na niego - pies ideał!!! Powiedziałam Państwu, że za tydzień znów zadzwonię zapytać co i jak no i nie ma żadnych problemów, mogę dzwonić kiedy chcę :) Naprawdę domek wydaje się być baaaardzo fajny :) WWOW, super, że dali Lolkowi szanse :D powodzenia! teraz czas na Bolka :D Quote
madzia.uje93 Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 :multi::multi::multi:Ale SUUUUUPER!! Trzymam kciuki, żeby Lolek szybciutko odnalazł się w nowej sytuacji i był grzeczny! A teraz czas na Bolka!:D Quote
choba Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Powodzenia Loluś :D I faktycznie wygląda na to, że fajny mu się domek trafił :) Quote
Romina_74 Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 No proszę :) Super wieści! Powodzenia Lolciu! Quote
Recommended Posts