sylwija Posted June 9, 2013 Author Posted June 9, 2013 coś tam się udało, ale dzisiejsze, wczorajszych nie dam rady.. Quote
sylwija Posted June 14, 2013 Author Posted June 14, 2013 (edited) nikogo Tońcio nie obchodzi, ale i tak wrzucę świeże zdjęcia bo ładnie wygląda, choć niestety nie odrobaczyli go w przytulisku, dopiero u mnie był odrobaczany (2 x przed szczepieniem), ale zdążył coś przenieść musiałam całe towarzystwo odrobaczyć znów, jego oczywiście też... a tak się prezentuje: Livka zgodziła się zrobić bazarek dla Tońcia, więc gdyby ktoś mógł go wesprzeć w ten- fantem czy inny sposób, to bardzo proszę bo wydatki są.. oprócz tych zawartcyhw drugim poście: wydatki Tońcia: smycz - 25,2 szelki - 24,12 obróżka - ? (chyba wyszła gratis ) wet i szczepienie pierwsze na wirusowki - 50- zl odrobaczenie ? Edited June 14, 2013 by sylwija Quote
magenka1 Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 ja sobie po cichu czytam i na fb śledzę :) dobrze,że Tońcio jest bezpieczny bo przytulisko znowu zapełnione Quote
mestudio Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 Ja zaglądam, ale co z tego, u nas też pustki bo pieski są zdrowe i żadne złe rzeczy im się nie dzieją. Wegetujemy na pełnych obrotach. Quote
Macia Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 My też za bardzo nie mamy jak pomóc, ale będę zaglądać do chłopaka i podnosić wątek. Quote
sylwija Posted June 15, 2013 Author Posted June 15, 2013 (edited) [quote name='magenka1']ja sobie po cichu czytam i na fb śledzę :) dobrze,że Tońcio jest bezpieczny bo przytulisko znowu zapełnione właśnie jest bezpieczny.. ale wciąż bezdomny, i jego utrzymanie też kosztuje jak to jest, ze wszyscy stają na głowie, żeby psa uchronić przed wyjazdem do podłego schroniska, przed uśpieniem czy inne przypadki.. a potem nagle przestaje ich los obchodzić przecież jego utrzymanie kosztuje, w dt czy hotelu też nie może być w nieskończoność, szczególnie, że zazwyczaj dt są już i tak zapsione i zakocone.. na maxa.. nawet z tekstem do ogłoszeń nikt nie pomoże, z dobrym słowem.. ech.. szkoda gadać, chyba mam dziś jeszcze gorszy dzień niż zwykle.. edit: w ogóle Tońcio się coraz bardziej 'uzależnia' od Tymona. płacze strasznie, jak Tymon wychodzi, a on zostaje sam.. jak go wołam, to biegnie, ale do Tymona.. jak nie jest pewny, chowa sie za Tymona, w ogóle caly czas stara sie blisko niego trzymać.. nawet do innych psów sie nie garnie za bardzo, nie myśli o zabawie z nimi, tylko Tymona zaczepia.. Edited June 15, 2013 by sylwija Quote
mestudio Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 Tońcio ma w Tymonie duże oparcie, pewnie traktuje go trochę jak mamkę :-). Quote
Ellig Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 Bardzo ladne sa te zdjecia Toncia, czy on ma jakies ogloszenia, jakis tekst do ogloszen? Quote
sylwija Posted June 15, 2013 Author Posted June 15, 2013 [quote name='mestudio']Tońcio ma w Tymonie duże oparcie, pewnie traktuje go trochę jak mamkę :smile:. pewnie tak, tylko się martwię, jak zniesie ewentualną rozłąkę.. [quote name='Ellig']Bardzo ladne sa te zdjecia Toncia, czy on ma jakies ogloszenia, jakis tekst do ogloszen? nie wiem, coś miały panie z fb robić, ale nie mam żadnego info nawet wczoraj pytałam właśnie o opis, bo mam zaległe pakiety u catangel, wiec bym wykorzystała; ale nie dostałam odpowiedzi wcale edit: znalazłam takie - http://alegratka.pl/ogloszenie/toncio-szczeniak-7-miesiecy-w-typie-22399607.html?sesja_gratka=49ce6a42eb4f2728cac5a6f4753815f6 swoja droga, Tońcio własciwie jest już chyba wystarczająco dorosły do kastracji.. Quote
mestudio Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 Ja też wczoraj rano wysłałam zapytanie o psiaki i nikt nie odpowiedział, pozostało mi czekać. Nie mam wyjścia bo nie wiem które mają dzięki nim zapewnione cokolwiek. Quote
Ellig Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 [quote name='sylwija'] nie wiem, coś miały panie z fb robić, ale nie mam żadnego info nawet wczoraj pytałam właśnie o opis, bo mam zaległe pakiety u catangel, wiec bym wykorzystała; ale nie dostałam odpowiedzi wcale edit: znalazłam takie - http://alegratka.pl/ogloszenie/toncio-szczeniak-7-miesiecy-w-typie-22399607.html?sesja_gratka=49ce6a42eb4f2728cac5a6f4753815f6 swoja droga, Tońcio własciwie jest już chyba wystarczająco dorosły do kastracji.. Przepraszam ale to ogloszenie to jakies niezborne zdania tak naprawde nic nie mowiace o szczeniaku, dlaczego jest tam mowa o fundacji? Sylwia napisz kilk slow o tym jaki on jest co lubi, czego nie lubi, jak sie zachowuje, czy jest zaszczepiony i odrobaczony takie najwazniejsze info i z tego skleci sie jakis tekst. Quote
sylwija Posted June 15, 2013 Author Posted June 15, 2013 nie wiem, co za fundacja, nie wiem, co za hotel, nie wiem, co za golden ;) Quote
Ellig Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 [quote name='sylwija']nie wiem, co za fundacja, nie wiem, co za hotel, nie wiem, co za golden ;)[/QUOTE] Sylwia, spokojnie, napisz mi krotko: ile ma miesiecy, co umie. ile wazy .jaki jest. kogo lubi .kogo nie lubi, psy, koty, ludzie jaki dom Twoim zdaniem bylby najlepszy dla niego.... Quote
sylwija Posted June 15, 2013 Author Posted June 15, 2013 (edited) 7 miesięcy, waga: pewnie 10 kg teraz nic nie umie lubi: Tymona ok do psów, kotów, ludzi się boi dom musi mieć cierpliwość, musi być wesoły, no i chyba zdeterminowany, potrzebny czas i praca uczy się chodzić na smyczy, można mu założyć szelki, obroże i na smyczy maszeruje ale najgorsze jest: lęk przed ludźmi bardzo powoli się oswaja, powoli się otwiera ale potencjał ma na razie tylko odrobaczony i raz zaszczepiony w strachu posikiwać może i posr..ać.. ale już nie ma pomysłu, żeby gryźć w ogól, jak się nie boi - to wesoły, ciekawski, zabawowy, - jak szczeniak ale ludzie źle mu się kojarzą edit: umie: szczekać :) szczeka, jak coś się dzieje, czyjny jest taki.. i naszczekał na mnie przed chwilą, bo sie miziałam z Tymonem i był najwyraźniej zazdrosny, bo podchodził blisko i poszczekiwał, a jak sie zaczęłam oddalać, to zaraz się wdzięczył do Tymona :) Edited June 15, 2013 by sylwija Quote
Ellig Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 [quote name='sylwija']7 miesięcy, waga: pewnie 10 kg teraz nic nie umie lubi: Tymona ok do psów, kotów, ludzi się boi dom musi mieć cierpliwość, musi być wesoły, no i chyba zdeterminowany, potrzebny czas i praca uczy się chodzić na smyczy, można mu założyć szelki, obroże i na smyczy maszeruje ale najgorsze jest: lęk przed ludźmi bardzo powoli się oswaja, powoli się otwiera ale potencjał ma na razie tylko odrobaczony i raz zaszczepiony w strachu posikiwać może i posr..ać.. ale już nie ma pomysłu, żeby gryźć w ogól, jak się nie boi - to wesoły, ciekawski, zabawowy, - jak szczeniak ale ludzie źle mu się kojarzą[/QUOTE] Daj mi "chwile" spokojnie pomyslec :diabloti: Wroce jak skosze trawę;) Quote
sylwija Posted June 15, 2013 Author Posted June 15, 2013 dziękuuuję :) ja cały czas pracuję :( na szczęście przynajmniej z domu, ale i tak złość mnie bierze Quote
Ellig Posted June 15, 2013 Posted June 15, 2013 Sylwia, czy ty myslisz ,ze Toncio powinien na tym etapie "socjalizacji" isc do adopcji? Zawsze moge sklecic jakies ogloszenie tylko czy to juz? Quote
sylwija Posted June 15, 2013 Author Posted June 15, 2013 Jesli dom cierpliwy i gotowy na prace. Musi ktos miec czas i chec- wtedy wszystko mogłoby pojsc duzo szybciej niz u mnie, gdzie czasu niewiele i duzo zwierzakow Na pewno tylko do kogos kto jest na to nastawiony i swiadomy. No i znając zycie im bedzie starszy tym szanse mniejsze Na niego trzeba sobie zasluzyc, zapracowac, zdobyc zaufanie To dzieciak jeszcze, wiec wszystko przed nim Quote
Ellig Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 [quote name='sylwija']Jesli dom cierpliwy i gotowy na prace. Musi ktos miec czas i chec- wtedy wszystko mogłoby pojsc duzo szybciej niz u mnie, gdzie czasu niewiele i duzo zwierzakow Na pewno tylko do kogos kto jest na to nastawiony i swiadomy. No i znając zycie im bedzie starszy tym szanse mniejsze Na niego trzeba sobie zasluzyc, zapracowac, zdobyc zaufanie To dzieciak jeszcze, wiec wszystko przed nim[/QUOTE] Ok, to cos zklecę. Quote
Ellig Posted June 16, 2013 Posted June 16, 2013 (edited) Tońcio, 7 miesięczny szczeniak, szuka domu na zawsze. Tońcio to piekny ok., 10 kg szczeniak, trochę w typie „ małego” retrievera. Akceptuje koty i inne psy. Jest wesoły i ciekawski ale też łatwo go przestraszyć, dlatego potrzebuje cierpliwego domu, który będzie z nim pracował, powoli się otwiera na ludzi i na „nowy świat”. Dzieciństwo spędził w przytulisku. Teraz mieszka w domu tymczasowym. Uczy się chodzić na smyczy. W szelkach chodzi ładnie. Jest odrobaczony i zaszczepiony. Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt w sprawie adopcji: tel. Adres mailowy: http://tablica.pl/oferta/toncio-7-miesieczny-szczeniak-szuka-domu-na-zawsze-ID34xKW.html http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/Toncio,-7-miesieczny-szczeniak,-szuka--domu-na-zawsze-id67733.html Edited June 16, 2013 by Ellig Quote
sylwija Posted June 16, 2013 Author Posted June 16, 2013 dziękuję Ellig pięknie :) jutro podam do pakietu, bo mam nowe zdjęcia, ale pewnie zanim wrzucę potrwa.. tak się zastanawiam, czy Tońcia nie zachipować.. tylko musi się przedstawić szczepieniem na wściekliznę, a na razie tylko wirusówki zaliczył Quote
Ellig Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 Piekne zdjecia Tońcia :) Widzialam juz sporo wyswietlen na Tablicy, domku przybywaj!:) Quote
sylwija Posted June 19, 2013 Author Posted June 19, 2013 ale niestety - żadnego telefonu za to Tońcio coraz fajniejszy i piękniejszy i trochę podrósł, mi się wydaje poza tym chyba jest trochę jednak owczarkowy, bo mimo lęku, czujny bardzo i taki stróżujący - śmiesznie, bo mająca za sobą Tymona ;) szczeka jak nie wiem ;) w ogóle fajnie tak w towarzystwie większych ;) czyż nie wyglada .. hmm... szlachetnie ;) a tu Tońcia najwyraźniej coś rozbawiło :) Quote
mestudio Posted June 19, 2013 Posted June 19, 2013 Przyjemny chłopaczek:-), nie lubię szczekaczy...a też mam kilka takich niewyparzonych w tym szczeniak. Quote
Recommended Posts