Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 148
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

nikogo Tońcio nie obchodzi, ale i tak wrzucę świeże zdjęcia

bo ładnie wygląda, choć niestety nie odrobaczyli go w przytulisku, dopiero u mnie był odrobaczany (2 x przed szczepieniem), ale zdążył coś przenieść
musiałam całe towarzystwo odrobaczyć znów, jego oczywiście też...

a tak się prezentuje:

Livka zgodziła się zrobić bazarek dla Tońcia, więc gdyby ktoś mógł go wesprzeć w ten- fantem czy inny sposób, to bardzo proszę
bo wydatki są..

oprócz tych zawartcyhw drugim poście:
wydatki Tońcia:
smycz - 25,2
szelki - 24,12
obróżka - ? (chyba wyszła gratis )

wet i szczepienie pierwsze na wirusowki - 50- zl
odrobaczenie ?

Edited by sylwija
Posted (edited)

[quote name='magenka1']ja sobie po cichu czytam i na fb śledzę :) dobrze,że Tońcio jest bezpieczny bo przytulisko znowu zapełnione

właśnie jest bezpieczny.. ale wciąż bezdomny,
i jego utrzymanie też kosztuje
jak to jest, ze wszyscy stają na głowie, żeby psa uchronić przed wyjazdem do podłego schroniska, przed uśpieniem czy inne przypadki.. a potem nagle przestaje ich los obchodzić
przecież jego utrzymanie kosztuje, w dt czy hotelu też nie może być w nieskończoność, szczególnie, że zazwyczaj dt są już i tak zapsione i zakocone.. na maxa..

nawet z tekstem do ogłoszeń nikt nie pomoże, z dobrym słowem.. ech.. szkoda gadać, chyba mam dziś jeszcze gorszy dzień niż zwykle..

edit:

w ogóle Tońcio się coraz bardziej 'uzależnia' od Tymona. płacze strasznie, jak Tymon wychodzi, a on zostaje sam.. jak go wołam, to biegnie, ale do Tymona.. jak nie jest pewny, chowa sie za Tymona, w ogóle caly czas stara sie blisko niego trzymać.. nawet do innych psów sie nie garnie za bardzo, nie myśli o zabawie z nimi, tylko Tymona zaczepia..

Edited by sylwija
Posted

[quote name='mestudio']Tońcio ma w Tymonie duże oparcie, pewnie traktuje go trochę jak mamkę :smile:.

pewnie tak, tylko się martwię, jak zniesie ewentualną rozłąkę..

[quote name='Ellig']Bardzo ladne sa te zdjecia Toncia, czy on ma jakies ogloszenia, jakis tekst do ogloszen?

nie wiem, coś miały panie z fb robić, ale nie mam żadnego info
nawet wczoraj pytałam właśnie o opis, bo mam zaległe pakiety u catangel, wiec bym wykorzystała; ale nie dostałam odpowiedzi wcale

edit:
znalazłam takie - http://alegratka.pl/ogloszenie/toncio-szczeniak-7-miesiecy-w-typie-22399607.html?sesja_gratka=49ce6a42eb4f2728cac5a6f4753815f6
swoja droga, Tońcio własciwie jest już chyba wystarczająco dorosły do kastracji..

Posted

Ja też wczoraj rano wysłałam zapytanie o psiaki i nikt nie odpowiedział, pozostało mi czekać. Nie mam wyjścia bo nie wiem które mają dzięki nim zapewnione cokolwiek.

Posted

[quote name='sylwija']

nie wiem, coś miały panie z fb robić, ale nie mam żadnego info
nawet wczoraj pytałam właśnie o opis, bo mam zaległe pakiety u catangel, wiec bym wykorzystała; ale nie dostałam odpowiedzi wcale

edit:
znalazłam takie - http://alegratka.pl/ogloszenie/toncio-szczeniak-7-miesiecy-w-typie-22399607.html?sesja_gratka=49ce6a42eb4f2728cac5a6f4753815f6
swoja droga, Tońcio własciwie jest już chyba wystarczająco dorosły do kastracji..
Przepraszam ale to ogloszenie to jakies niezborne zdania tak naprawde nic nie mowiace o szczeniaku, dlaczego jest tam mowa o fundacji?
Sylwia napisz kilk slow o tym jaki on jest co lubi, czego nie lubi, jak sie zachowuje, czy jest zaszczepiony i odrobaczony takie najwazniejsze info i z tego skleci sie jakis tekst.

Posted

[quote name='sylwija']nie wiem, co za fundacja, nie wiem, co za hotel, nie wiem, co za golden ;)[/QUOTE]
Sylwia, spokojnie, napisz mi krotko: ile ma miesiecy, co umie. ile wazy .jaki jest. kogo lubi .kogo nie lubi, psy, koty, ludzie jaki dom Twoim zdaniem bylby najlepszy dla niego....

Posted (edited)

7 miesięcy,
waga: pewnie 10 kg teraz
nic nie umie
lubi: Tymona
ok do psów, kotów, ludzi się boi
dom musi mieć cierpliwość, musi być wesoły, no i chyba zdeterminowany, potrzebny czas i praca
uczy się chodzić na smyczy, można mu założyć szelki, obroże i na smyczy maszeruje
ale najgorsze jest: lęk przed ludźmi
bardzo powoli się oswaja, powoli się otwiera
ale potencjał ma

na razie tylko odrobaczony i raz zaszczepiony

w strachu posikiwać może i posr..ać..
ale już nie ma pomysłu, żeby gryźć

w ogól, jak się nie boi - to wesoły, ciekawski, zabawowy, - jak szczeniak
ale ludzie źle mu się kojarzą

edit:
umie: szczekać :)
szczeka, jak coś się dzieje, czyjny jest taki..
i naszczekał na mnie przed chwilą, bo sie miziałam z Tymonem i był najwyraźniej zazdrosny, bo podchodził blisko i poszczekiwał, a jak sie zaczęłam oddalać, to zaraz się wdzięczył do Tymona :)

Edited by sylwija
Posted

[quote name='sylwija']7 miesięcy,
waga: pewnie 10 kg teraz
nic nie umie
lubi: Tymona
ok do psów, kotów, ludzi się boi
dom musi mieć cierpliwość, musi być wesoły, no i chyba zdeterminowany, potrzebny czas i praca
uczy się chodzić na smyczy, można mu założyć szelki, obroże i na smyczy maszeruje
ale najgorsze jest: lęk przed ludźmi
bardzo powoli się oswaja, powoli się otwiera
ale potencjał ma

na razie tylko odrobaczony i raz zaszczepiony

w strachu posikiwać może i posr..ać..
ale już nie ma pomysłu, żeby gryźć

w ogól, jak się nie boi - to wesoły, ciekawski, zabawowy, - jak szczeniak
ale ludzie źle mu się kojarzą[/QUOTE]

Daj mi "chwile" spokojnie pomyslec :diabloti:
Wroce jak skosze trawę;)

Posted

Sylwia, czy ty myslisz ,ze Toncio powinien na tym etapie "socjalizacji" isc do adopcji?
Zawsze moge sklecic jakies ogloszenie tylko czy to juz?

Posted

Jesli dom cierpliwy i gotowy na prace.
Musi ktos miec czas i chec- wtedy wszystko mogłoby pojsc duzo szybciej niz u mnie, gdzie czasu niewiele i duzo zwierzakow
Na pewno tylko do kogos kto jest na to nastawiony i swiadomy.
No i znając zycie im bedzie starszy tym szanse mniejsze

Na niego trzeba sobie zasluzyc, zapracowac, zdobyc zaufanie
To dzieciak jeszcze, wiec wszystko przed nim

Posted

[quote name='sylwija']Jesli dom cierpliwy i gotowy na prace.
Musi ktos miec czas i chec- wtedy wszystko mogłoby pojsc duzo szybciej niz u mnie, gdzie czasu niewiele i duzo zwierzakow
Na pewno tylko do kogos kto jest na to nastawiony i swiadomy.
No i znając zycie im bedzie starszy tym szanse mniejsze

Na niego trzeba sobie zasluzyc, zapracowac, zdobyc zaufanie
To dzieciak jeszcze, wiec wszystko przed nim[/QUOTE]

Ok, to cos zklecę.

Posted (edited)

Tońcio, 7 miesięczny szczeniak, szuka domu na zawsze.

Tońcio to piekny ok., 10 kg szczeniak, trochę w typie „ małego” retrievera.
Akceptuje koty i inne psy. Jest wesoły i ciekawski ale też łatwo go przestraszyć, dlatego potrzebuje cierpliwego domu, który będzie z nim pracował, powoli się otwiera na ludzi i na „nowy świat”. Dzieciństwo spędził w przytulisku. Teraz mieszka w domu tymczasowym. Uczy się chodzić na smyczy. W szelkach chodzi ładnie.
Jest odrobaczony i zaszczepiony.

Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej.

Kontakt w sprawie adopcji: tel.

Adres mailowy:

http://tablica.pl/oferta/toncio-7-miesieczny-szczeniak-szuka-domu-na-zawsze-ID34xKW.html

http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/Toncio,-7-miesieczny-szczeniak,-szuka--domu-na-zawsze-id67733.html

Edited by Ellig
Posted

dziękuję Ellig pięknie :)

jutro podam do pakietu, bo mam nowe zdjęcia, ale pewnie zanim wrzucę potrwa..

tak się zastanawiam, czy Tońcia nie zachipować.. tylko musi się przedstawić szczepieniem na wściekliznę, a na razie tylko wirusówki zaliczył

Posted

ale niestety - żadnego telefonu
za to Tońcio coraz fajniejszy i piękniejszy i trochę podrósł, mi się wydaje
poza tym chyba jest trochę jednak owczarkowy, bo mimo lęku, czujny bardzo i taki stróżujący - śmiesznie, bo mająca za sobą Tymona ;) szczeka jak nie wiem ;)

w ogóle fajnie tak w towarzystwie większych ;)

czyż nie wyglada .. hmm... szlachetnie ;)

a tu Tońcia najwyraźniej coś rozbawiło :)