kaja555 Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 No to trzeba się rozglądać! Izunia - a gdzie widziałaś ten plakat? Quote
Izunia0520 Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Dużo tych plakatów wisi w Parku Miejskim i okolicach. Quote
Mada:) Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Ja ten plakat widziałam także na Hotelowcu. Szczerze, szanse są minimalne na odnalezienie psa. Pewnie ktoś go sobie zatrzymał... :shake: Quote
Arlene Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Takie piękne psisko... Może akurat odnajdzie go ktoś uczciwy i odda właścicielowi. Nadzieja jest :shake: Quote
Rawa Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 A ja dzisiaj widziałam ogłoszenie o yorku, którego ktoś znalazł na stacji Jet koło Reala. Wisiało na nowym targu. Quote
grazyna9915 Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 Dziewczyny Floren, owczarek szkocki nieżyje. Tu jest informacja: http://www.collie.intertel.net.pl/forum/viewtopic.php?t=2800&postdays=0&postorder=asc&start=126 Quote
madzia828 Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Floren to dla ciebie piesku [*] :-( eh.. tak mi przykro:-( Quote
Rawa Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Tragiczna historia... Dlaczego kierowca mu nie udzielił pomocy?! Mógłby żyć... Florenku, bądź szczęśliwy... Quote
Mada:) Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Historia baaardzo wzruszająca, prawie płakałam czytając... Z tego co zrozumiałam, piesek był kiedyś w potrzebie? :shake: Biedactwo, co on musiał czuć samotny w mieście, potrącony... Eh... :placz: Quote
kaja555 Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 strasznie smutna historia:-( Rawa, a możesz wkleic to ogłoszenie o Yorku? Jakiś czas temu zaginął York z obciętym ogonkiem koło Tęczy... z tego co wiem, nadal się nie odnalazł. Quote
Mada:) Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Postanowiłam zmienić tekst ulotek o ''ADRESOWANIU PSÓW''. W dotychczasowych ulotkach skupiłam się na chipowaniu zamiast na adresówkach, a wiadomo, że ludzie prędzej się zdecydują na to drugie rozwiązanie. Myślę, że to sprawi, że więcej tyskich psiaków będzie miało blaszkę itp. przy obroży. Pani Kasiu, czy to nie będzie problem, gdy wymyślę nowy tekst? Quote
Rawa Posted July 19, 2008 Posted July 19, 2008 Niestety nie miałam jak zrobić zdjęcia. Musiałabym się przejść na nowy targ. Pod Tęczą york ponąć został ukradziony przez jakieś dzieci? Walker miał na imię. Quote
grazyna9915 Posted July 19, 2008 Author Posted July 19, 2008 Chyba miałam okazję poznać tego YORKA, mam nadzieję, że się odnajdzie, że rodzice tych dzieci będą na tyle odpowiedzialni, że oddadzą pieska. Przepraszam za off-a. Potrzebny pilnie tymczas (może być płatny) dla małego pieska z poniższego wątku, który w poniedziałek ma zostać uśpiony: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=116722 Quote
grazyna9915 Posted July 21, 2008 Author Posted July 21, 2008 Proszę o pomoc w ogłaszaniu zaginionej koteczki, która kiedyś była adoptowana z tyskiego schroniska. ZAGINĘŁA KOTKA 19 lipca w Lędzinach na ul. Hołdunowskiej 35 zaginęła bura koteczka. Kotka ma na imię RITA, i choruje na wątrobę. Jest wysterylizowana, posiada chipa. Jeżeli ktoś ją widział prosimy o telefon: 506 477 819 517 837 337 Quote
grazyna9915 Posted July 21, 2008 Author Posted July 21, 2008 Kaja czy mogłabyś zrobić kilka plakacików? Te które ja zrobiłam deszcz już zniszczył. Quote
kaja555 Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Będą plakaty, ale jutro podrzucę bo dzisiaj brakło folii do laminowania, do jutra kupią Quote
Arlene Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Wstawiłam Ritę do działu "Zaginione" na stronie. Oby się znalazła... Quote
grazyna9915 Posted July 22, 2008 Author Posted July 22, 2008 Moja prośba, dzisiaj i jutro jadę do Lędzin pomóc w szukaniu Rity, czy ktoś ma ochotę się przyłączyć? Zastanawiam się jeszcze nad jedną rzeczą, RITA ma chipa, czy chipa nie można namierzyć? Quote
grazyna9915 Posted July 22, 2008 Author Posted July 22, 2008 Koteczka ma wątek na zaginionych, Ci którzy będą chcieli pomóc w odnalezieniu jej zapraszam na wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=116961 Quote
kasiaprodex Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 grazyna9915 napisał(a):Moja prośba, dzisiaj i jutro jadę do Lędzin pomóc w szukaniu Rity, czy ktoś ma ochotę się przyłączyć? Zastanawiam się jeszcze nad jedną rzeczą, RITA ma chipa, czy chipa nie można namierzyć? Mozna namierzyc jak przylozysz czytnik do karku sierściucha:evil_lol: ale wtedy to chyba kot juz znaleziony:evil_lol: Ciotka dziekuje za kontakt do osoby która chciała sierściucha.Prześle zdjecia z nowego domku.Dzieki. Stan konta 2:1:evil_lol: Quote
grazyna9915 Posted July 22, 2008 Author Posted July 22, 2008 Szkoda, że czytnik nie działa na większą odległość, ale można by pomyśleć o tym na przyszłość, przecież taki chip z nadajnikiem byłby rewelacją, sama bym moje stado chciała w coś takiego zaopatrzyć. Cieszę się z nowego domku dla zwierzaczka, ale zdradź tajemnicę który poszedł. Stan 2:1 postaramy się zmienić! (tłumaczę dla niezorientowanych, dwa tyskie psiaki znalazły w Warszawie dom dzięki Kasiprodex, dzięki tyszanom tylko jeden warszawski zwierzaczek znalazł dom). Kasiu czekamy na zdjęcia z nowego domu, a ja za niedługo wkleję fotki Szarika z nowego domu. Quote
kasiaprodex Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Miałam wybrac sama z tych kociczek. Padlo na ta która najgłosniej płakała ale na drugi dzień dom znalazła także siostrzyczka. Stan oswojonych kotów które szukaja domów to 0.:multi: dzikusy po ciachnięciu sa wypuszczane na miejsce gdzie zostały złapane Quote
grazyna9915 Posted July 22, 2008 Author Posted July 22, 2008 Super, bardzo się cieszę, że kotki z klatek mają dom! SUPER!!! Quote
Mada:) Posted July 23, 2008 Posted July 23, 2008 kaja555 napisał(a):jaki tam problem :razz:, dawaj nowy tekst;) Super. Mam nowy tekst, ale nie wiem czy jest OK. Może ktoś pomoże? Nie jest zbyt długi? I wszystko zrozumiałe?: [FONT=Georgia][SIZE=3]KONIECZNIE ZAOPATRZ SWOJEGO PSA W IDENTYFIKATOR / ADRESÓWKĘ![/FONT] [FONT=Georgia]Identyfikatorem Twojego psa może być grawerowana blaszka, lub zakręcana adresówka, w której umieszcza się karteczkę z namiarami na właściciela. Jest to niezastąpiony element podczas zaginięcia psa. Jeśli tylko ktoś go odnajdzie, bez problemu namierzy Cię i zwróci czworonoga.[/FONT] [FONT=Georgia]Pamiętaj, że nawet najgrzeczniejszy piesek może się czegoś wystraszyć, pobiec za kotem, wpaść pod samochód i w szoku uciec! [/FONT] [FONT=Georgia]Dodatkowo możesz zachipować czworonoga w każdej lecznicy weterynaryjnej. Dzięki temu łatwiej odzyskasz zaginionego, czy skradzionego psa lub kota.[/FONT] [FONT=Georgia]Jeśli zaginął Ci pies, kot, koniecznie odwiedzaj regularnie Miejskie Schronisko dla Zwierząt w Tychach![/FONT] [FONT=Georgia]/Tychy - Urbanowice, ul. Przejazdowa 101/[/FONT] [FONT=Georgia]Bardzo prawdopodobne, że znalazł się właśnie tam i z utęsknieniem czeka, aż go odbierzesz...[/FONT] Quote
Recommended Posts