Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Historia baaardzo wzruszająca, prawie płakałam czytając...
Z tego co zrozumiałam, piesek był kiedyś w potrzebie? :shake:
Biedactwo, co on musiał czuć samotny w mieście, potrącony... Eh... :placz:

Posted

strasznie smutna historia:-(

Rawa, a możesz wkleic to ogłoszenie o Yorku? Jakiś czas temu zaginął York z obciętym ogonkiem koło Tęczy... z tego co wiem, nadal się nie odnalazł.

Posted

Postanowiłam zmienić tekst ulotek o ''ADRESOWANIU PSÓW''. W dotychczasowych ulotkach skupiłam się na chipowaniu zamiast na adresówkach, a wiadomo, że ludzie prędzej się zdecydują na to drugie rozwiązanie. Myślę, że to sprawi, że więcej tyskich psiaków będzie miało blaszkę itp. przy obroży.

Pani Kasiu, czy to nie będzie problem, gdy wymyślę nowy tekst?

Posted

Niestety nie miałam jak zrobić zdjęcia. Musiałabym się przejść na nowy targ.

Pod Tęczą york ponąć został ukradziony przez jakieś dzieci? Walker miał na imię.

Posted

Proszę o pomoc w ogłaszaniu zaginionej koteczki, która kiedyś była adoptowana z tyskiego schroniska.

ZAGINĘŁA KOTKA

19 lipca w Lędzinach
na ul. Hołdunowskiej 35
zaginęła bura koteczka.
Kotka ma na imię RITA,
i choruje na wątrobę.
Jest wysterylizowana,
posiada chipa.

Jeżeli ktoś ją widział
prosimy o telefon:
506 477 819
517 837 337

Posted

Moja prośba, dzisiaj i jutro jadę do Lędzin pomóc w szukaniu Rity, czy ktoś ma ochotę się przyłączyć?

Zastanawiam się jeszcze nad jedną rzeczą, RITA ma chipa, czy chipa nie można namierzyć?

Posted

grazyna9915 napisał(a):
Moja prośba, dzisiaj i jutro jadę do Lędzin pomóc w szukaniu Rity, czy ktoś ma ochotę się przyłączyć?

Zastanawiam się jeszcze nad jedną rzeczą, RITA ma chipa, czy chipa nie można namierzyć?

Mozna namierzyc jak przylozysz czytnik do karku sierściucha:evil_lol: ale wtedy to chyba kot juz znaleziony:evil_lol:

Ciotka dziekuje za kontakt do osoby która chciała sierściucha.Prześle zdjecia z nowego domku.Dzieki.
Stan konta 2:1:evil_lol:

Posted

Szkoda, że czytnik nie działa na większą odległość, ale można by pomyśleć o tym na przyszłość, przecież taki chip z nadajnikiem byłby rewelacją, sama bym moje stado chciała w coś takiego zaopatrzyć.

Cieszę się z nowego domku dla zwierzaczka, ale zdradź tajemnicę który poszedł.

Stan 2:1 postaramy się zmienić! (tłumaczę dla niezorientowanych, dwa tyskie psiaki znalazły w Warszawie dom dzięki Kasiprodex, dzięki tyszanom tylko jeden warszawski zwierzaczek znalazł dom).

Kasiu czekamy na zdjęcia z nowego domu, a ja za niedługo wkleję fotki Szarika z nowego domu.

Posted

Miałam wybrac sama z tych kociczek. Padlo na ta która najgłosniej płakała ale na drugi dzień dom znalazła także siostrzyczka. Stan oswojonych kotów które szukaja domów to 0.:multi: dzikusy po ciachnięciu sa wypuszczane na miejsce gdzie zostały złapane

Posted

kaja555 napisał(a):
jaki tam problem :razz:, dawaj nowy tekst;)

Super. Mam nowy tekst, ale nie wiem czy jest OK. Może ktoś pomoże? Nie jest zbyt długi? I wszystko zrozumiałe?:

[FONT=Georgia][SIZE=3]KONIECZNIE ZAOPATRZ SWOJEGO PSA W IDENTYFIKATOR / ADRESÓWKĘ![/FONT]

[FONT=Georgia]Identyfikatorem Twojego psa może być grawerowana blaszka, lub zakręcana adresówka, w której umieszcza się karteczkę z namiarami na właściciela. Jest to niezastąpiony element podczas zaginięcia psa. Jeśli tylko ktoś go odnajdzie, bez problemu namierzy Cię i zwróci czworonoga.[/FONT]
[FONT=Georgia]Pamiętaj, że nawet najgrzeczniejszy piesek może się czegoś wystraszyć, pobiec za kotem, wpaść pod samochód i w szoku uciec! [/FONT]

[FONT=Georgia]Dodatkowo możesz zachipować czworonoga w każdej lecznicy weterynaryjnej. Dzięki temu łatwiej odzyskasz zaginionego, czy skradzionego psa lub kota.[/FONT]

[FONT=Georgia]Jeśli zaginął Ci pies, kot, koniecznie odwiedzaj regularnie Miejskie Schronisko dla Zwierząt w Tychach![/FONT]
[FONT=Georgia]/Tychy - Urbanowice, ul. Przejazdowa 101/[/FONT]
[FONT=Georgia]Bardzo prawdopodobne, że znalazł się właśnie tam i z utęsknieniem czeka, aż go odbierzesz...[/FONT]