Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jest jeszcze Tigra, ale to już chyba mniej Onek:

imię: Tigra
rasa: mieszaniec

numer: 3005
miasto: Tychy

sterylizacja: tak
szczepienia: tak
odrobaczenie: tak

charakter i opis:
Tigra błąkała się 05.01.2009r. w okolicy lasu na Czułowie. Miła przyjazna w stosunku do ludzi i zwierząt. Ruchliwa i czujna.

kontakt:
Miejskie Schronisko dla Zwierząt
43-100 Tychy
ul. Przejazdowa 101

0 605-897-607

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wczoraj przypadkiem, odkrylam ze bard jest oglaszany na allegro jeszcze przez kogos innego niz ja, nick z allegro prefect dom, wiecie kto to? bo bard ma teraz moje ogloszenie i to drugie...

Posted

dorcass napisał(a):
wczoraj przypadkiem, odkrylam ze bard jest oglaszany na allegro jeszcze przez kogos innego niz ja, nick z allegro prefect dom, wiecie kto to? bo bard ma teraz moje ogloszenie i to drugie...

..... to ja. :cool3:

Posted

Przyłączam się do apelu MagdyH, pomóżcie znaleźć Amika.:placz:

Jednocześnie zawiadamiam, że Schronisko ma swoją stronę internetową:
www.tychy.schronisko.net/

Niestety na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie prowadzić i aktualizować tyskiego wątku.
Jeżeli ktoś zechciał by go przejąć, lub poprowadzić przynajmniej do czerwca to proszę o kontakt: gg 2499113

Dorcass jeżeli jakiś psiak znajdzie dom to na wątku będzie info.
W schronisku jestem najczęściej raz w tygodni w niedzielę lub sobotę, a w środę dodatkowo dzwonię.

Posted

Łał, taki fajny wątek mają tyszanie !

Kto zastąpi Grażynkę chociaż do czerwca !

Jak będzie wątkiem zaniedbanym to mało kto zechce tu zaglądać - a szkoda ! - macie takie sukcesy !

Posted

[quote name='kaja555']chciałam nadmienić, że kotów jest tylko 10 w schronisku! :razz:, psiaków niestety nadal dużo, ponad 120

Poczekaj, pomalutku. Z tego co pamiętam to z początkiem roku było psiaków 140. Oczywiście jeżeli się nie mylę. :roll:
Jednocześnie dodam że z naszego schroniska ostatnio coraz częściej są wydawane ciężkie psie przypadki wydawało by się bez szans na adopcję. :lol:.
Zula, Amik, Kacperek, Czesio, Kongo, Rudzik-Trzyłapek w Warszawie to tylko niektóre przykłady. :lol:. Pamiętacie Rexa???
Widzę że dzięki Kaji555 kociaki również szybko znajdują nowy dom. Niedługo kociarnia bedzie świecić pustkami!!! ;)

Posted

w jakiej bazie umieszczacie swoje zwierzaki? bo na stronie schronu widze petbase, a ja jakis czas temu chcialam zmienic dane czipa mojej bambi i mialam z tym problem, dowiedzialam sie ciekawych rzeczy, wiec:
w polsce jest pare baz zaginionych zwierzakow i niestety nie sa one ze soba połączone, załozyciel petbase (gadalam z nim przez telefon i on jest ze szczecina) mial plan aby te bazy ze soba polaczyc, ale wszelkie organizacje choćby schroniska niekoniecznie sie na to zagadzaja, bo wiadomo jak jest... sa rozne schrony , niektore nawet nie prowadza ewidencji zwierzat w kompie i na stronach internetowych, wiec wracajac do tematu, baz jest pare, wiekszosc schronisk ma baze safeanimal(szczecin tez) psy Emirowe tez sa w Safeanimal, ale prawdopodbnie jak psiak z czipem z innej bazy trafi do schronu ktory ma safe animal a nie ma np petbase to pies bedzie sobie siedzial w schronie bo nikt łaskawie dupy nie ruszy żeby sprawdzić to w innej bazie(bo z zasadzie nie maja innej bazy choc wiem od zalozyciela petbase ze chcial te bazy połaczyc i klikajac w jedna baze, automatycznie wyswietlaly by sie psiaki z bazy drugiej), u nas na stronie schroniska jest full psiakow z podpsiem ma chip- i tyle koniec, ma i juz, nie jest w safe animal wiec wlasciciela nie znajda,
dobrze jest psiaka umiescic w tych dwoch bazach, bo to sa bazy glowne, ale oczywiscie sa tez bazy lokalne itd masakra jakas, ma to niby pomoc w identyfikacji zwierzat a i tak wiekszosc schronisk laske na to kładzie...

Posted

Dorcass z tymi bazami to masz 100% rację. Ja rejesteruję nasze psiaki za pomocą adopcji.org. Ostatnio odezwała się do schroniska jakaś firma, która gotowa jest za darmo zgodzić się na rejestrację naszych psiaków w ich bazie. Jednak rejestrowanie dla mnie psiaków w kilku bazach jest co najmniej nienormalne. Mam nadzieję, że kiedyś się to zmieni, a narazie trzeba wpisywać gdzie się da. Na szczęście jak trafi do nas jakiś psiak z chipem to naprawdę go szukamy i niestety często się okazuje, że właściciel specjalnie wywiózł psa do Tychów bo miał nadzieję, że nikomu się nie będzie chciało sprawdzać chipa.
A tak nie na temat, to jak się udał spacerek z Zulą?:cool3:

Wiadomości ze schroniska:
Przez ostatni tydzień adopcje praktycznie zerowe. Na szczęście wzrasta liczba odbieranych psów przez właścicieli. Dzisiaj dom znalazł Ikar, a wcześniej Hana. Psów w schronisku jest 119, kotów 9. Niestety mam też złą wiadomość. Rambo jest za TM (wiek zrobił swoje).

Odwiedziny w schronisku:
Co najmniej raz w tygodniu (sobota lub niedziela) jeżdżę do schroniska, by popstrykać foty i wygłaskać koty, jeżeli ktoś chciałby ze mną pojechać to proszę mi dać wcześniej znać.

Nasza-klasa:
Schronisko w Tychach ma swój profil na naszej-klasie. Jeżeli ktoś zechciał by pomóc w "reklamowaniu" schroniska przez wysyłanie zaproszeń to również proszę o kontakt.

Ulotki:
Za dwa tygodnie, będą ulotki schroniska, kto jest chętny do ronoszenia?

Ponieważ w dalszym ciągu na dogo często mnie nie ma to w razie potrzeby proszę o kontakt na gg: 2499113 lub tel. 601-294-064

Posted

odebranych przez właścicieli nie wrzucacie do znalazły dom? bo ja wystawiam Ikara i teraz musze go ściągnąć, gdybys nie napisała ze juz go nie ma to bym nawet nie wiedziała... a nie mam aż tyle czasu aby codziennie przeglądać strony psów do adopcji, mysle o allegro z paroma psiakami wg konkretnej grupy, tzn albo biale albo onki albo kudłate coś takiego

a Zulka... myslałam że jest większa i myślałam że ma obciety ogonek, a ona jest malutka i ma ogon!!! Alfa jest z niej bardzo zadowolona, ma śliczne błyszczące futro i zawsze prowadzi swoja panią(nie na odwrót), spokojna cicha psinka, nie to co moja Bambi:angryy:
myśle ze trafiły na siebie z Alfą:)

a te bazy to bierzcie wszystko co dają tym bardziej że jest to za darmo, a psiaki bezpieczniejsze;)

Posted

Grażyna9915 - zgłaszam się do ulotkowania

i do odwiedzin schroniskowych - tylko po świętach i jakby się

udało z Julą :modla::modla::modla:

Posted

[quote name='grazyna9915']
Ulotki:
Za dwa tygodnie, będą ulotki schroniska, kto jest chętny do ronoszenia?

Ja też zgłaszam gotowość do roznoszenia schroniskowych ulotek.

Posted

Grzecho napisał(a):
Z naszego schroniska nowy dom znalazły:
SPANIEL ZYGA 2943
DREDZIK 2813
:lol:

Właśnie się dowiedziałem że Dredzik wrócił do schroniska. Podobno bardzo szczeka ... :shake:
Nowy dom znalazła Hera 3016.

Posted

[quote name='Agata14']Ja bym mogła z kolezanka roznosic ulotki:)

Super!!!
Grażyna wyżej napisała:
"Ponieważ w dalszym ciągu na dogo często mnie nie ma to w razie potrzeby proszę o kontakt na gg: 2499113 lub tel. 601-294-064 "
Skontaktujcie się z nią.