Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

A czy znamy datę następnej akcji w "realu" ?

Grażynko w sprawach technicznych warto napisać do katowickiej _Lary - ja tak robię :razz: - można się na mnie powołać ;)

• 2 weeks later...
Posted

A co tu taka cisza !!!

[SIZE=5]23-24 stycznia 2010

kolejna akcja adopcyjna tyskich zwierzaków z przewagą kociaków

tyski Real - koło sklepu zoologicznego

ZAPRASZAMY

Posted

magda222 napisał(a):
Grażynko,które jeszcze psiaki są tak długo w schronisku?
Mają swoje wątki?

Ja co prawda nie Grażynka ale wiem że jeszcze ponad 10 lat są w schronisku: Magnatka, Dylanka, Abra. Niestety nie mają wątków:shake: Chcemy założyć ale na razie skupiamy się na Mice i Posterze....

Posted

W ZWIĄZKU Z PROGNOZAMI METEO ZAPOWIADAJĄCYMI NA KONIEC TYGODNIE WIELKIE MROZY OK -30 stopni CELSJUSZA
ZWRACAMY SIĘ DO WSZYSTKICH O PISANIE MAILI DO KIEROWNICTW SCHRONISK O NALEŻYTE ZABEZPIECZENIE PSÓW PRZEZ ŚMIERCIĄ Z ZAMARZNIĘCIA!!
Słoma. wysoko energetyczna karma w zwiększonych racjach i ciepła woda do picia ( najlepiej z dodatkiem oleju)
PROSIMY TEŻ WŁAŚCICIELI, ABY ZABDALI O SWOEJ E PSY W NADCHODZĄCE, TRUDNE DO PRZETRZYMANIA DLA ZWIERZĄT , DNI!!

Każde zwierzę, które przez ludzkie niedbalstwo zginie od mrozu - to hańba !!!

To apel EMIR, ja też się podpisuję

Podaj dalej !!!!!

• 2 weeks later...
Posted

Witam... Chciałabym dowiedziec się jak wygląda sprawa z DT w schronisku? Czy każdy piesek moze byc zabrany do DT. Pytam bo bardzo urzekła mnie sunia owczarka szkociego collie która przebywa właśnie w tym schronisku...
Bardzo dziękuje za każda odpowiedź

Posted

Ss - w tyskim schronisku nie ma DT, jedynie można zabrać psa do siebie i ewentualnie potem szukać mu domu.
W tyskim schronisku wszystkie sunie są przed wydaniem sterylizowane a sunia coli czeka właśnie na sterylkę, więc na tę chwilę nie jest do wydania - dopiero po zabiegu.

ps. konsultowane z Grażyna 9915 ;)

Posted

Rozumiem. W takim razie bedziemy czekac.

To chyba pierwsze schronisko z jakim się spotykam że wszystkie sunie są sterylizowane. Jestem w szoku - pozytywnym ;)

Posted

"BĘDZIŃSKIEJ AKCJI" ciąg dalszy - teraz potrzebujemy domków, które wynagrodzą tym zwierzakom udręczone życie,karmy, legowiska, ... ale ciągle i wciąż pieniędzy. Trzeba całe towarzystwo odrobaczyć, odpchlić, zaszczepić no i wyleczyć, że nie wspomnę już o transporcie, jedzeniu i to dobrym jakościowo - pieski miały wprawdzie duże brzuszki szkoda tylko, że od robali ! Siano, jabłka, owoce, jarzyny i słoma dla kóz ! - lista bardzo długa.

http://www.dogomania.pl/threads/1796...ozy-w-karcerze

[FONT=Times New Roman]Jeżeli ktoś chce pomóc finansowo to prosimy o wpłaty:
[/FONT]
na konto fundacji z dopiskiem "darowizna na rzecz fundacji SOS" lub "interwencja Będzini"

FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT
41-303 Dąbrowa Górnicza
ul. Kasprzaka 62 m21

Numer konta bankowego: 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001
IBAN PL93 1560 0013 2367 0569 2079 0001

Posted

Kochani, bardzo, bardzo Was proszę zajrzyjcie na wątek Dylanki, sunii, która w tyskim schronisku siedzi już ponad 12 lat!!!!!!!
http://www.dogomania.pl/threads/179496-Czy-staruszka-Dylanka-zobaczy-zielonAE-wiosnAE-Zbieramy-deklaracje-na-hotelik-PomoA-esz

Ja wiem, że może nie jest piękna, ułożona i w ogóle nie jest naj:shake:. Ale proszę poświęćcie jej chwilę uwagi, żeby nie odeszła z tego świata tylko jako numer schroniskowy:-(. W Tyskim schronisku są jeszcze tylko trzy sunie o takim stażu za kratami, może wspólnymi siłami uda się że niedługo będą dwie???????

Proszę pamiętajcie o Dylance, ona tak prosi o ludzkie zainteresowanie:shake: