magda222 Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 MagdaH napisał(a):Madzia, mogę iść z Tobą:p :multi: :loveu: :calus: Quote
JOMA Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 13.09.2009 Ośrodek Sportu i Rekreacji Skałka Świętochłowice ul. Bytomska 40. Sędziowanie tradycyjnie od 10 my mamy być na 8.00 __________________ :loveu:DZIEŃ PSA "Psiejsko - Czarodziejsko w Silesia City Center" __________________ Quote
basia Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Nie wiem czy piszę w odpowiednim miejscu, ale sprawa dotyczy kotki z Tychów. Byłam dziś (13.09.2009.) na Giełdzie Kwiatowej w Tychach. W sektorze oznaczonym "O" i w sektorze "P" błąkała się szaro-bura, lekko pręgowana kotka. Była bardzo, bardzo chuda i wyglądała na karmiącą, bo miała nieco obwiśnięte sutki. Wyraźnie szukała jedzenia. Niestety nie miałam ze sobą nic co mogłabym jej dać :shake: Ludzi generalnie się nie bała ale nie szukała ich towarzystwa, nie podchodziła i raczej trzymała dystans. Wyglądała bardzo mizernie, więc nie chcę nawet myśleć w jakim stanie mogą być jej dzieci :-( Nie znam się na kotach ale wydawała mi się młoda. Nie wyglądała raczej na chorą ale na bardzo wygłodniałą :-( Czy jesteście w stanie jakoś jej pomóc? Idealnie byłoby złapać kotkę i odszukać jej dzieci i zająć się nimi, ale gdyby chociaż komuś udało się ją zlokalizować i regularnie dokarmiać byłoby cudownie. I druga sprawa. W tym samym miejscu, tz. na Giełdzie Kwiatowej w Tychach, na tzw. "tyszance" (ta część bliżej pawilonu), jakaś kobieta handlowała szczeniakami. Trzymała je w dużym pudle jakby po telewizorze. Były z nią małe dzieci. Szczeniąt było kilka i chyba były to jakieś pieski w typie owczarków niemieckich, bo nie były to malutkie kruszynki. Pieski piszczały i próbowały wydostać się z pudła, do którego dzieci je bezpardonowo z powrotem wpychały :angryy: Wątpie by kobieta je sprzedała, więc proszę o czujność i zwracanie uwagi na duże pudła. Giełda jest znowu w nocy z poniedziałku na wtorek. Jeżeli możecie cokolwiek zrobić, by kobieta nie handlowała tymi szczeniakami, to może we wtorek znów tam będzie. Quote
JOMA Posted September 14, 2009 Posted September 14, 2009 19-20 września 2009r Kolejna Akcja w Silesia City Center !!!! DZIEŃ PSA "Psiejsko - Czarodziejsko w Silesia City Center" ZAPRASZAMY DO KATOWICKIEJ SILESII Quote
Onaa Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Powstał wątek kudłaczy w potrzebie. Pozwoliłam sobie wkleić tam kilka kudłatych psiaków, które zobaczyłam na stronie tyskiego schroniska. Może ktoś ma o nich więcej info, zdjęć. I jeszcze pytanie o Cygana, czy znalazł już dom, bo go nie widziałam na stronie schroniska ? Quote
basia Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Rozumiem, że mój post pozostanie bez odzewu.. :roll: Quote
kaja555 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 basia napisał(a):Rozumiem, że mój post pozostanie bez odzewu.. :roll: nie znamy nikogo w tym rejonie z karmicieli, a my nie damy karmić kotów w całych tychach, jest za mało chętnych, a karmiących kotek na terenie miasta zatrzęsienie Quote
Mada:) Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 [quote name='Dogo07']Powstał wątek kudłaczy w potrzebie. Pozwoliłam sobie wkleić tam kilka kudłatych psiaków, które zobaczyłam na stronie tyskiego schroniska. Może ktoś ma o nich więcej info, zdjęć. I jeszcze pytanie o Cygana, czy znalazł już dom, bo go nie widziałam na stronie schroniska ? Cygan ma rewelacyjny dom!! :loveu: Quote
Mada:) Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Dogo07 napisał(a):Oj, to bardzo się cieszę :multi:. Ja również, tym bardziej, iż właścicielka jest nim oczarowana! :loveu: Quote
Onaa Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 A czy o tym biedaczku coś więcej można by się dowiedzieć (dałam go na wątku kudłaczków w potrzebie), on nawet imienia nie ma :(: adopcja - adopcje - psy - 3264 - Schronisko Dla Zwierząt. Więcej zdjęć by się przydało, psiak jest ładny, młody, powinien znaleźć domek. Quote
Mada:) Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 [quote name='basia']Nie wiem czy piszę w odpowiednim miejscu, ale sprawa dotyczy kotki z Tychów. Byłam dziś (13.09.2009.) na Giełdzie Kwiatowej w Tychach. W sektorze oznaczonym "O" i w sektorze "P" błąkała się szaro-bura, lekko pręgowana kotka. Była bardzo, bardzo chuda i wyglądała na karmiącą, bo miała nieco obwiśnięte sutki. Wyraźnie szukała jedzenia. Niestety nie miałam ze sobą nic co mogłabym jej dać :shake: Ludzi generalnie się nie bała ale nie szukała ich towarzystwa, nie podchodziła i raczej trzymała dystans. Wyglądała bardzo mizernie, więc nie chcę nawet myśleć w jakim stanie mogą być jej dzieci :-( Nie znam się na kotach ale wydawała mi się młoda. Nie wyglądała raczej na chorą ale na bardzo wygłodniałą :-( Czy jesteście w stanie jakoś jej pomóc? Idealnie byłoby złapać kotkę i odszukać jej dzieci i zająć się nimi, ale gdyby chociaż komuś udało się ją zlokalizować i regularnie dokarmiać byłoby cudownie. I druga sprawa. W tym samym miejscu, tz. na Giełdzie Kwiatowej w Tychach, na tzw. "tyszance" (ta część bliżej pawilonu), jakaś kobieta handlowała szczeniakami. Trzymała je w dużym pudle jakby po telewizorze. Były z nią małe dzieci. Szczeniąt było kilka i chyba były to jakieś pieski w typie owczarków niemieckich, bo nie były to malutkie kruszynki. Pieski piszczały i próbowały wydostać się z pudła, do którego dzieci je bezpardonowo z powrotem wpychały :angryy: Wątpie by kobieta je sprzedała, więc proszę o czujność i zwracanie uwagi na duże pudła. Giełda jest znowu w nocy z poniedziałku na wtorek. Jeżeli możecie cokolwiek zrobić, by kobieta nie handlowała tymi szczeniakami, to może we wtorek znów tam będzie. Byłam dziś na giełdzie. Jeśli o kotkę chodzi - widziałam burą, szczuplutką koteczkę, ale wyglądała na zadbaną, filigranową, miała piękne oczyska. Nie bała się psa, a pies nie reagował na nią, także do ludzi sympatycznie nastawiona więc na pewno tamtejsza. Ale porównując z Twoim opisem - to dwie różne kotki. Szczeniaki były w kartonie. Handlowała nimi kobieta z dziećmi. Na smyczy miały prawdopodobnie mamuśkę szczeniąt - był to na moje oko szpic miniaturowy, albo raczej pies w typie rasy. Maluchy także takowego przypominały, więc na pewną będą to niewielkie pieski. Właściciele głaskali maluchy, brały na ręce, dzieci spacerowały z mamuśką szczeniąt. Było bardzo duże zainteresowanie szczeniakami. Cóż więc zrobić możemy? Chyba nic... Ludzie rozmnażają i będą to robić. Przypuszczam, że ci robią to celowo, gdyż mają 'rasowego pieska' i trzeba mieć z niego pożytek... :angryy: Quote
MagdaH Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 [quote name='Dogo07']A czy o tym biedaczku coś więcej można by się dowiedzieć (dałam go na wątku kudłaczków w potrzebie), on nawet imienia nie ma :(: adopcja - adopcje - psy - 3264 - Schronisko Dla Zwierząt. Więcej zdjęć by się przydało, psiak jest ładny, młody, powinien znaleźć domek. Pluszak jest przewidziany do następnego strzyżenia (byłysmy trochę ograniczone czasowo:shake:), bo nie dałysmy rady wszystkich naraz. Jest za krótko w schronie, zeby go dokładnie poznać. Jak go wyciągniemy do strzyzenia, to się o nim więcej dowiem. Quote
dorcass Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 [url=http://fundacja-emir.org/schronisko/schronisko-OffTopic.htm prosze zobaczcie to i podpiszcie ta petycje:( Quote
Bjuta Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Przeklejam z zaginionych (Właściciele szukają z wielkim oddaniem, całe Katowice są oplakatowane): Zaginął trzyletni piesek rasy West Highland White Terrier, popularnie zwany Westie. Błąka się po Górnym Śląsku. Rozpoczął wędrówkę w Czeladzi. 11.09. z całą pewnością widziano go w samym centrum Katowic. Łatwo go zidentyfikować ponieważ w lewym uchu ma tatuaż. Posiada również wszczepiony microchip. Oba identyfikatory są zarejestrowane w internetowych bazach danych. Proszę pomóżcie Państwo odnaleźć WESTONkowi drogę do domu. Proszę zwróćcie Państwo uwagę, czy ktoś z waszych znajomych nie przygarnął w ostatnich dniach takiego pieska. To u nas wciąż jeszcze rzadka rasa i zakup dorosłego psa jest praktycznie niemożliwy, przecież nikt z nas nie sprzedał by członka swojej rodziny! WESTON mieszka na wsi pod lasem i nienawidzi chodzić na smyczy, strasznie się wtedy szarpie i wyrywa – to bardzo zwraca na niego uwagę przechodniów! ZA ODNALEZIENIE PSA LUB WSKAZANIE MIEJSCA JEGO POBYTU WYZNACZONO NAGRODĘ W WYSOKOŚCI 1000zł! kontakt tel. 0503 093 802 Quote
Asia & Ginger Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Czy ta spanieleczka jest jeszcze w schronisku? [url=http://www.tychy.schronisko.net/adopcja34577-0.html]adopcja - adopcje - psy - 3291 - Schronisko Dla Zwierząt[/url] Jeśli tak to poproszę o więcej info o suni, zrobię jej Allegro i wrzucę na spanielowe. :cool3: Quote
MagdaH Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 Dzięki za pamięć o niej:loveu:Będę w schronie w sobotę to sprawdzę i się odezwę. Quote
Dorota_Phoenix Posted September 24, 2009 Posted September 24, 2009 zapraszam do wzięcia udziału w akcji organizowanej przez Tesco, możecie powalczyć o karmę i pieniądze dla Waszego schroniska! :smile: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f402/tesco-pomagajmy-zwierzetom-147296/"][COLOR=#000000]Tesco "Pomagajmy zwierzętom"[/COLOR][/URL] Quote
JOMA Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Dnia 04.10.2009 (niedziela) w godzinach od 12.oo do 15.oo AKCJA W SCC " ZERWIJMY ŁAŃCUCHY" SZCZEGÓŁY NA WĄTKU SILESIOWYM DZIEŃ PSA "Psiejsko - Czarodziejsko w Silesia City Center" Quote
Asia & Ginger Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='MagdaH']Dzięki za pamięć o niej:loveu:Będę w schronie w sobotę to sprawdzę i się odezwę.[/quote] I jak byłaś może w schronisku? :cool3: Quote
MagdaH Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Byłam, jest w schronie, ale wiem że jest przed sterylką, czyli jeszcze nie do wydania. Quote
Asia & Ginger Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Czy jest tu jakiś wolontariusz, który byłby w stanie dowiedzieć się czegoś więcej o tej spanielce? adopcja - adopcje - psy - 3291 - Schronisko Dla Zwierząt Mam Panią zainteresowaną, dzwoniła już do schroniska, ale prawie nic jej nie powiedziano, tylko, że sunia już po sterylce, przechodzi rekonwalescencję i żeby zadzwonić w przyszłym tygodniu. A Pani chciałaby się dowiedzieć czegoś o charakterze psiny, o tym czy wymaga opieki weterynaryjnej i o jej poprzednim właścicielu (jeśli cokolwiek wiadomo). Czy w tyskim schronie można rezerwować psiaki, czy kto przyjdzie pierwszy to psa dostanie? :roll: Pani chciałaby też w przyszłym tygodniu pojechać zobaczyc psinkę. ;) Quote
JOMA Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Spanielka będzie do wydania 14 października jeśli wszystko się ładnie zagoi - jest po sterylce. W tyskim schronisku nie ma czegoś takiego jak rezerwacja - kto pierwszy ten lepszy. Sunia jest spokojna, niekonfliktowa, do psów i ludzi nastawiona pokojowo. Zainteresowanie sunią jest bardzo duże. Do schronu można zawsze przyjść ale nie ma gwarancji czy będzie można sobie sunię pooglądać. Quote
Asia & Ginger Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 [quote name='JOMA']Spanielka będzie do wydania 14 października jeśli wszystko się ładnie zagoi - jest po sterylce. W tyskim schronisku nie ma czegoś takiego jak rezerwacja - kto pierwszy ten lepszy. Sunia jest spokojna, niekonfliktowa, do psów i ludzi nastawiona pokojowo. Zainteresowanie sunią jest bardzo duże. Do schronu można zawsze przyjść ale nie ma gwarancji czy będzie można sobie sunię pooglądać. Dzięki wielkie, już piszę do zainteresowanej Pani. :p Quote
Ambra Posted October 13, 2009 Posted October 13, 2009 POMOCY!! DZIS PRZY ULICY EDUKACJI I BIELSKIEJ ZNALAZŁAM B.ZADBANEGO PSA RUDY WŁOCHATY DO POŁOWY ŁYDKI! CIAGNAŁ ZA SOBA SMYCZ FLEXI! trafił do Waszego schroniska - ma nr 3348 ma chip!! pomozcie w rozwieszaniu ogloszen w tych okolicach! tu jego zdjecie i watek!! http://www.dogomania.pl/forum/f96/tychy-znaleziono-rudego-wlochatego-pieska-ze-smycza-148773/#post13147200 Quote
Recommended Posts