Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Grażynko, ja też prowadzę konto schroniskowe. Orzechowiec.
I szczerze Ci powiem, że dla własnego spokoju i zdrowia... załóż nowe konto :shake: Admini mają Twoje poczynania zapewne w D, bo dla nich liczy się tylko masówka. Kiedyś prosiłam przez prawie 2 tygodnie o usunięcie jednego głupiego zdjęcia...

Niestety chyba nie ma innego wyjścia. Co najwyżej zgłosić sprawę na policję... ale oni pewnie wyśmieją...

Posted

Grażynko, sprawdziłam u mnie na profilu w zakładce Znajomi profil schroniska jest zablokowany, żeby się upewnic ze to TEN profil, w wyszukiwarce wpisałam "schronisko dla zwierząt Tychy" i wyskoczyło mi dokładnie to zablokowane konto. Czyli nikt nie ma do niego w tym momencie dostępu. Ani Ty, ani nikt! Siedzę teraz i stukam pismo do n-k.

Posted

Grażynko, tak w ogóle to chciałam Ci posłać PW i komputer do mnie powiedział, że masz za pełną skrzynkę...Dlatego to co chciałam na pw to wklejam tu...

Grażynia, tak w sumie po wielu rozmowach międzyrodzinnych stanęło na tym, że kociambry będą albo u mnie, albo u Mamy, albo u Taty. Jak je przytaszczę to zobaczę, jak moja Marycha się zapatruje, bo Biszkopt nie ma na przeciw nic:p tak więc możliwosci manewru są trzy. Wpadnęłabym do Ciebie popołudniowym wieczorkiem kole 18-19. Dokładnie dam Ci jutro znać o której:p

Posted

Neczka myślałam o założeniu drugiego profilu dla tyskiego schroniska, ale jaki by to miało odzew wśród tyskich mieszkańców? Ludzie się pogubią i mogą się zniechęcić przy dwóch profilach. Na dodatek wiele z tych osób mnie nie zna więc dlaczego mieli by mi wierzyć, że to moje konto jest prawidłowe?

Najbardziej boli mnie fakt, że ta osoba ma dostęp do danych osobowych, do osób z którymi korespondowałam. Do osób które deklarowały chęć pomocy schronisku jako wolontariusze. Pod koniec czerwca myślałam, że dojdzie do spotkania nowych osób, które deklarowały chęć pomocy i ...
Nasza klasa ułatwiała mi pomoc w sterylizacji dzikich kotów, a teraz?
Wszystkie dane i informacje na które nie tylko ja pracowałam przepadną?
Wszystkie dane osobowe mi powierzone, będą teraz dostępne Pani XY?

Profil był już tak rozkręcony, że każdy ze zwierzaków mógł liczyć w krótkim czasie na oglądalność od 300-600 osób. O takie efekty trudno jest na jakiejkolwiek stronce.

Naprawdę szkoda mi to zostawiać i nie wiem czy będę miała jeszcze kiedyś na tyle siły by powtórzyć efekt.

MagdaH profil jest jeszcze zablokowany, bo o tym, że przypadnie on Pani XY dowiedziałam się późnym popołudniem. Prawdopodobnie Pani XY korzysta z komputera tylko w pracy więc pewnie dopiero jutro odbierze pocztę i będzie miała miłą dla siebie niespodziankę.

MagdaH dziękuję za wstawiennictwo w mojej sprawie na NK, dziękuję Ci za kociska. Dzisiaj mieliśmy znowu nieudane podejście w łapance maluchów i ich mamuś na sterylkę, ale jutro łapiemy do upadłego.

Posted

ja też zasypałam administratora Naszej Klasy. Łatwo jest kilka razy kliknąć i założyć konto. Oddając dostęp do konta "założycielce" to kradzież wielomiesięcznej pracy i prywatnej korespondencji Grażyny..

Posted

Sytuacja jest tym bardziej niezrozumiała że ta osoba nie ma pojecia o naszych psach i kotach. Grażyna w soboty i w niedziele spędza w tyskim schronisku po 2-3 godz. robiąc zdjęcia i opisując zwierzaki. Jak ta osoba może pomagać jak nawet nie zapytała się co robić ani w jaki konkretny sposób mogła by pomóc. Wklejać zdjecia każdy potrafi. Tylko co dalej. Gdzie kartoteki, gdzie opisy, gdzie konkretne pytanie i odpowiedzi.
Jest to wszystko chore i popieprzone.
Szkoda tylko Grażyny bo włożyła w to mnóstwo roboty.

Posted

Niestety profil schroniska tyskiego na naszej klasie przepadł. Powoli idzie w zapomnienie. Zawiera już pełno nieaktywnych danych, a osoba która go prowadzi kazała jednej z osób zrobić plakat dla kociaczków, którym szuka domu, a potem nie wiem dlaczego kazała ten plakat przesłać mi.

Niestety na naszej klasie już nie ogłoszę Ślepaczka, a on pilniepotrzebuje pomocy, czy ktoś ma jakiś pomysł?

Ślepaczek to starszy piesek, który trafił do schroniska 24.06.2009r.

Kiedyś myślałam, że usypianie niewidomych psiaków tylko z powodu ślepoty to bestialstwo, teraz zaczynam się zastanawiać, czy bardziej humanitarne nie było by jednak poddanie ŚLEPACZKA eutanazji i ulżyć mu w cierpieniach.

Średniej wielkości piesek nie daje sobie rady w schronisku, póki w schronisku był na kwarantannie i miał osobny boks, jeszcze jakoś sobie radził. Niestety kwarantanna się skończyła i piesek musiał trafić do boksu ogólnego. Pracownicy starali się wybrać jak najlepsze miejsce dla niego. Padło na boks, w którym był tylko 13-o letni owczarek mający już problemy z chodzeniem. Niestety psiaki się nie dogadały, owczarek nie chce wpuszczać ŚLEPACZKA do boksu. Psiak musi koczować na zewnątrz boksu. Jest nerwowy, ciągle chodzi szybko w kółku, dobiegające z każdej strony szczekanie strasznie go stresuje. Nie wiem, czy chodzenie w kółko to efekt stresu (chyba tak), czy jeszcze jakieś problemy neurologiczne w każdym razie wiem na pewno, że psiak bardzo cierpi. Obawiam się, że jeżeli pracownicy przeniosą go do innego - już zapsionego boksu - to pies na pewno zostanie pogryziony, a jeżeli go nie przeniosą to pewnie szybko dostanie zawału.

Czy ktoś pokocha Ślepaczka?
Jestem gotowa zapewnić mu transport, byle tylko ktoś go zechciał przygarnąć.

Pozostałe zdjęcia pieska można zobaczyć tutaj: Picasa Web Albums - tychy - 3204 - Ślepaczek

Jeżeli ktoś chciałby pomóc w ogłoszeniach to będę bardzo wdzięczna, na tą chwilę piesek jest ogłoszony na adopcji. org, psy i my i stronie tyskiego schroniska.

Kliknij na poniższy banerek
i odwiedź wątek ŚLEPACZKA.

Posted

Grażynko wydaje mi się że założenie drugiego profilu na Naszej Klasie nie jest złym pomysłem;). Wiem, że bardzo dużo pracy i czasu włożyłaś w ten, który juz istnieje ale chyba sama zdajesz sobie sprawę z tego że on niedługo umrze smiercią naturalną:angryy:. W sytuacji gdy nikt nie będzie nad nim pracował /a przecież Pani, która go odzyskała nie będzie/ to niedługo nie będzie on wiarygodny. Uważnie przeczytałam to co napisałaś o tym, że ludzie Ci zaufali, uwierzyli i chcieli pomagać - dlatego myślę że nie można tego zmarnować :shake:. Musisz tylko wyraźnie napisać, że to Ty masz kontakt ze schroniskiem, krótko wyjaśnić sytuację a reszta to fakty przemówią za Ciebie - na Twoim profilu bedą dane aktualne, pełne, wyczerpujące. Twój profil będzie żył a tamten będzie zamierał. TO BĘDZIE TWOJA WIARYGODNOŚĆ!!!!!!!!!!!!!:czytaj: nasz:angel:.
Kurcze nie można się poddawać przez jedną g......ą babę!!!!!!!!!!!!:2gunfire:
Zwierzaczki Cię potrzebują i Twojej pracy! A Ślepaczek szczególnie!

Szkoda że jestem tak daleko i nie mogę Ci jakoś wymiernie pomóc bo bardzo chętnie bym to zrobiła :loveu:.

Posted

Chyba założenie drugiego profilu będzie jedynym wyjściem. Jednak przeraża mnie fakt jak cztery miesiące pracy mam skrócić np. do czterech dni. W tej chwili powinnam ogłaszać zwierzaki, a nie rozpoczynać wszystko od nowa. Z mojego tymczasu zwierząt nie ubywa, a samych kociąt mam 7-em. Dzisiaj wyłapaliśmy trzy maluchy, które pojechały do MagdyH, na lecznicy jest kolejna trójka, u koleżanki dwójka, a w schronisku 16-ście, a na dodatek 7-em następnych czeka na wyłapanie.

Stopniowo zaczynam ogłaszać zwierzaki na innych stronach np. na allegro zrobiłam jedno wyróżnione ogłoszenie i przez dwa dni zobaczyło kociaki tylko 80 osób. Na naszej klasie zobaczyło by je conajmniej 500 osób.

Szczerze mówiąc to ręce mi opadają i okropnie brakuje mi czasu.

Posted

czy moge prosic o pomoc?
dwa tygodnie temu w katowicach uciekla sunia, moze byc juz wszedzie..
czy mozecie sprawdzic czy suni u Was nie ma?
bardzo prosze..

wklejam fotki poszukiwanej suni:
okolo 3/4 lata(znajda) miala na sobie obroze przeciw robalom wszelkim
sterylizowana

gdyby u Was byla, dajcie znac prosze

Posted

[quote name='kako80']czy moge prosic o pomoc?
dwa tygodnie temu w katowicach uciekla sunia, moze byc juz wszedzie..
czy mozecie sprawdzic czy suni u Was nie ma?
bardzo prosze..

wklejam fotki poszukiwanej suni:
okolo 3/4 lata(znajda) miala na sobie obroze przeciw robalom wszelkim
sterylizowana

gdyby u Was byla, dajcie znac prosze

w okolicach Tychów znaleziono taką sunię:
Śliczna, młodziutka, długowłosa sunia! Śląsk (682660400) - Aukcje internetowe Allegro

ale to raczej nie ona, ma trochę inne te jasne elementy
sunia już chyba ma nowy dom

Posted

nie no, to ja ostatnio odnawialam ogloszenia moich psiaków a tu przypadkiem odkrylam ze Gaga jest juz adoptowana!!!:):):) i tak najwiecej wejsc ma Tania:) jak sie obrobie z moich psiakiem hotelikowym(wyslalam jednego na dt płatny:( ) to postaram sie wam natluc troche ogloszen , tylko ostatnio brakuje mi na maxa czasu...

Posted

Ciotki, czy ten pies ma jakiś wątek? :placz: zobaczyłam dziś tą bidę na stronie schroniska, ale biedny, serce się kraje :placz: Jak nie ma wątku to chętnie mu założę :( on przecież potrzebuje na już DT :( albo raczej na wczoraj :(

Posted

Nie, Rumcajs nie dorobił się swojego wątku:shake: Psiaki mające swoje wątki, mają wklejony link pod zdjęciami na stronach 1-5. Jeśli założysz wątek, to proszę daj znać Grażynie, ona wklei link pod zdjęcie:p

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...