Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

proszę o wiecej informacji o suczce rasy wyżeł, szczególnie co to za problemy skórne, jak leczone oraz co oznacza, ze nie lubi małych powierzchni.
z góry dziękuję:lol:

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cioteczki, mam ogromną prośbę.
Szukam kogoś do zrobienia wizyty przedadopcyjnej w Tychach, Aleja Niepodległości. Chodzi o sunię amstaffkę. Czy któraś z Was mogłaby przeprowadzić taką wizytę?
moje gg: 1904247
kasia@niechcianeizapomniane.org
tel. 604 172 405

To już nieaktualne, Państwo się rozmyślili.

Posted

dorcass napisał(a):
wooow Alfa jestem pod wrazeniem:crazyeye:, to jest naprawde cos i wielka sznasa dla psiaków i odciążyłysmy p. Grażynke:)
dziękuje Alfa:multi:

Nie ma za co dziękować ;). Mam sentyment do tyskiego schroniska:p. Jak do jutra żadnych uwag nie będzie to wysyłam. Choć chciałabym tak prawdę mówiąc uwagi w stylu: nr x nieaktualny, znalazł dom:lol:.

Posted

AlfaLS napisał(a):
Wysłałam do kisiaraf - juz się poprawiam i wysyłam na podany adres;). Przepraszam za zamieszanie.

kisiaraf wraca z urlopu w czwartek, więc kolejne ogłoszenia proszę wysyłać do niej, ja tylko na zastępstwo ;)

AlfaLS dostałam ogloszenia ale pliku nie można otworzyć...

Posted

Ale miła niespodzianka na wątku. :loveu:
Dziewczyny wielkie dzięki za pomoc, ja na pewno nie zdąrzyłabym zrobić tych ogłoszeń.
Alfa przepraszam, że tak późno, ale dopiero teraz przeczytałam całą akcję ogłoszeniową. Wszystkie ogłoszenia niestety dalej są aktualne.

Dziewczyny jestem Wam ogromie, ogromnie wdzieczna za pomoc.
DZIĘKUJĘ!

Posted

Niestety nie zdąrzyliśmy z pomocą dla BAKSA.
Staruszek odszedł za TM

imię:.................... BAKS
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wiek: ................... 10-ęć lat
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]płeć: ................... samiec
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wielkość: ............. średni
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]data przyjęcia:[COLOR=lightblue]..... 19.05.2008r.
[COLOR=#ff8c00][COLOR=#ff8c00][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]przyczyna: .......... znaleziony na ul. Andersa w Tychach
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]szczepienie: ........ tak
chip:.................... tak
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]nr ewidencyjny: ... 2738

[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue]

OPIS:

BAKS mimo swojego wieku jest w boksie przywódcą stada. Nie da sobie dmuchać w kaszę, za to na widok człowieka mięknie mu serducho i robi smutną minkę. Bardzo chce mieć dom. Nadaje się do domu z ogrodem.

Posted

DOM ZNALAZŁ TINKI!

[COLOR=#0000ff][COLOR=#0000ff]imię:.................... TINKI
[COLOR=#0000ff][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wiek: ................... 3-y lata
[COLOR=#0000ff][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]płeć: ................... samiec
[COLOR=#0000ff][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wielkość: ............. średni
[COLOR=#0000ff][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]data przyjęcia: .... 10.11.2005r.
[COLOR=#0000ff][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]przyczyna: .......... błąkał się w Tychach niedaleko lodowiska
[COLOR=#0000ff][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]szczepienie: ........ tak
[COLOR=#0000ff][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]chip:[COLOR=#add8e6].................... tak
[COLOR=#0000ff][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]nr ewidencyjny: ... 1493

[COLOR=blue][COLOR=blue]OPIS:
TINKI to bardzo sympatyczny i przyjacielski psiak, który chętnie się z wszystkimi wita.

Posted

[quote name='JOMA']

Poszukuję lekarza o specjalności: zwierzęta egzotyczne

- czy znamy jakiegoś w okolicach Tychów lub Katowic ?

Joma nie znam nikogo takiego.
Dzisiaj próbowała się do Ciebie dodzwonić, w schronisku mamy białego pudla samca, a Ty w pudlach jesteś biegła. Może jeszcze dzisiaj uda mi się go wstawić na stronkę.

Do schroniska lada dzień może trafić cocker spaniel 7-mio letni podobno dobrze ułożony. Właścicielka zmarła. Prawdopodobnie to jest jego ogłoszenie: COCKER SPANIEL 7 letni pies został sam ułożony (656336928) - Aukcje internetowe Allegro

Posted

Oki, jak znajdę dzisiaj chwilkę to wstawię go w pudlowy wątek bo to, że popytam to oczywiste :p

Jakbyś mi wrzuciła go na wątek tyski albo na maila to byłoby mi łatwiej skopiować ?
Maila przesyłam na PW.

Posted

Na 5ej stronie zobaczyłam pieska o imieniu Cygan. Taki uroczy kudłatek.
Może mogłabym jakoś pomóc w jego ogłoszeniach. Oczywiście jeśli to potrzebne i jeśli piesek jeszcze jest w schronisku.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Na 5ej stronie zobaczyłam pieska o imieniu Cygan. Taki uroczy kudłatek.
Może mogłabym jakoś pomóc w jego ogłoszeniach. Oczywiście jeśli to potrzebne i jeśli piesek jeszcze jest w schronisku.

Dogo Cygan jest niestety dalej w schronisku i już nie wygląda tak pięknie jak po fryzjerze. Cały czas czeka na dom i na pewno potrzebne są mu ogloszenia. W tej chwili Cygan ogłoszony jest na "adopcji.org" i "psy i my".

Joma wszystkie psiaki umieszczone są NK, teraz wklejam je na stronkę, ale pudelka wkleję specjalnie dla Ciebie na dogo.

Posted

Dom ma:

imię:.................... REMIK
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wiek: ................... 3-y lata
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]płeć: ................... pies
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wielkość: ............. średni
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]data przyjęcia:[COLOR=lightblue]..... 22.05.2008r.
[COLOR=#ff8c00][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]przyczyna: .......... porzucony na ul. Wieniawskiego w Tychach
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]szczepienie: ........ tak
[COLOR=#000080][COLOR=blue]sterylizacja: ........ tak
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]chip:[COLOR=#add8e6].................... tak
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]nr ewidencyjny: ... 2745

OPIS:

REMIK został porzucony przez swojego opiekuna na klatce schodowej przy ul. Wieniawskiego w Tychach. Bardzo przeżywa rozłąkę i pobyt w schronisku. Ten łagodny i bardzo ufny psiak pilnie potrzebuje domu.

imię:................... ORION
[COLOR=blue]wiek: ...................1-en rok
[COLOR=blue]płeć: ................... samiec
[COLOR=blue]wielkość: ............. średni
[COLOR=blue]data przyjęcia: .... 15.12.2008r.
[COLOR=blue]przyczyna: .......... [COLOR=darkslateblue]Przywiązana do płotu w Tychach przy ul. Żarskiej
[COLOR=blue]szczepienie: ........ tak
[COLOR=blue]chip:[COLOR=#add8e6].................... tak
[COLOR=blue]nr ewidencyjny:... 2979

OPIS:
ORION to wesoły piesek, który potrafi być wyjątkowo miły. Sam nie zaczepia kolegów z boksu, ale w razie zaczepki potrafi się obronić. Początkowo może być płochliwy.

[COLOR=darkgreen][COLOR=#0000ff][COLOR=#0000ff]imię:.................... SZAMAN
[COLOR=#0000ff][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wiek: ...................1-en rok
[COLOR=#0000ff][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]płeć: ................... samiec
[COLOR=#0000ff][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wielkość: ............. średni
[COLOR=#0000ff][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]data przyjęcia: .... 13.12.2008r.
[COLOR=#0000ff][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]przyczyna: .......... znaleziony w pobliżu hotelu Tychy
[COLOR=#0000ff][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]szczepienie: ........ tak
[COLOR=#0000ff][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]chip:[COLOR=#add8e6].................... tak
[COLOR=#0000ff][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]nr ewidencyjny: ... 3111

[COLOR=blue][COLOR=blue]OPIS:
SZAMAN jest bardzo żywym i energicznym psiakiem. Idealny dla ludzi aktywnych, lubiących spacery, wycieczki w góry...
Uwielbia kontakt z ludźmi i bez problemu dogaduje się z innymi psami.
Posiada wyjątkowe zdolności akrobatyczne, pokona każde ogrodzenie, bez problemu wspina się po kratach i przeskakuje na drugą stronę. Niestety ma skłonności do ucieczek, a jedyne co może go zniechęcić do opuszczania boksu, to jest piękna, duża współlokatorka, czyli sunia w typie malamuta. ;-)

[COLOR=blue]imię:[COLOR=#add8e6].................... BAZYL

[COLOR=blue][COLOR=darkgreen][COLOR=darkgreen][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=#0000ff][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wiek: ...................5-ęć lat
[COLOR=blue][COLOR=darkgreen][COLOR=darkgreen][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=#0000ff][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]płeć: ................... samiec
[COLOR=blue][COLOR=darkgreen][COLOR=darkgreen][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=#0000ff][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wielkość: ............. duży
[COLOR=blue][COLOR=darkgreen][COLOR=darkgreen][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=#0000ff][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]data przyjęcia: .... 23.11.2008r.
[COLOR=blue][COLOR=darkgreen][COLOR=darkgreen][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=#0000ff][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]przyczyna: .......... znaleziony na ul. Sikorskiego w Tychach przy "Piramidzie"
[COLOR=blue][COLOR=darkgreen][COLOR=darkgreen][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=#0000ff][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]szczepienie: ........ tak
[COLOR=blue][COLOR=darkgreen][COLOR=darkgreen][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=#0000ff][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]chip:[COLOR=#add8e6].................... tak[COLOR=blue]
[COLOR=darkgreen][COLOR=darkgreen][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=#0000ff][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]nr ewidencyjny: ... 2945

[COLOR=blue]

[COLOR=blue][COLOR=darkgreen][COLOR=darkgreen][COLOR=darkgreen][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue]OPIS:
BAZYL swoją postawą może budzić respekt, jednak w rzeczywistości to łagodny pies lubiący kontakt z ludźmi. Toleruje inne zwierzęta wokół siebie, ale ze względu na wielkość i mocną budowę może próbować je dominować.

imię:.................... SZILA
[COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wiek: ...................
3 lata
[COLOR=blue]płeć: ................... suczka
[COLOR=blue]wielkość: ............. [COLOR=navy]duża
[COLOR=blue]data przyjęcia: .... 02.09.2008r.
[COLOR=blue]przyczyna: .......... znaleziony w Tychach na ul. Niepodległości
[COLOR=blue]szczepienie: ........ tak
chip: ................... tak
[COLOR=royalblue][COLOR=blue]nr ewidencyjny: ... 2849

OPIS:
SZILA jest pięknym, dużym i łagodnym psiakiem, jest bardzo mądra i posłuszna.

Posted

Jest jeszcze zła wiadomość.

Borys za TM.

imię:.................... BORYS
[COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wiek: ..................
5-ęć lat
[COLOR=royalblue][COLOR=blue]płeć: ................... samiec
[COLOR=blue]wielkość: ............. duży
[COLOR=blue]data przyjęcia: .... 15.01.2007r.
[COLOR=blue]przyczyna: .......... znaleziony w Tychach przy L.O. nr 4
[COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]szczepienie: ........ tak
[COLOR=royalblue][COLOR=blue][B][B][COLOR=blue][B][COLOR=blue][B][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][B][COLOR=royalblue][COLOR=blue]chip: [COLOR=#add8e6]................... tak
[COLOR=blue][COLOR=royalblue][B]nr ewidencyjny: ... 2157

OPIS:
BORYS to duży, dostojny, niekłopotliwy i czujny pies.
Będzie jednocześnie wspaniałym przyjacielem i doskonałym stróżem.

Posted

W tyskim schronisku jest spaniel

imię: Rufus
rasa: cocker spaniel

numer: 3161
miasto: Tychy

sterylizacja: nie
szczepienia: tak
odrobaczenie: tak

charakter i opis:
Rufus to wspaniały, piękny cocker spaniel, który trafił do schroniska 18.05.2009r po tym jak błąkał się bezpańsko po ul. Elfów w Tychach. Jest łagodny dla ludzi, tolerancyjny do innych psów.

Pilnie czeka na nowy dom.

kontakt:
Miejskie Schronisko dla Zwierząt
43-100 Tychy
ul. Przejazdowa 101

0 605-897-607

Za dwa tygodnie do schroniska trafi kolejny spaniel:

imię: Ares
rasa: cocker spaniel

miasto: Tychy

sterylizacja: nie
szczepienia: nie
odrobaczenie: nie

charakter i opis:
OGŁOSZENIE OPIEKUNA PSA:
Szukam normalnych kochających ludzi dla cocker spaniela. Piesek jest zadbany, absolutnie nie agresywny, jest żywiołowy, uwielbia zabawę.
Przyjazny pies nauczony czystości. Niestety jego właścicielka zmarła. Pies jest zadbany i zdrowy co dwa miesiące odwiedza salon fryzjerski (co widać).
No cóż więcej wabi się Ares, doba ma 24 h, a on macha ogonem przez 23h.

kontakt:

zwierzę aktualnie znajduje się
pod opieką byłego właściciela

kontakt z opiekunem
Kontak telefoniczny: 608-649-985 Jeżeli szukasz psa do budy nawet nie dzwoń.

Posted

grażyna9915 - pudelek jest już na pudlowym wątku ale przydałyby się lepsze zdjątka :modla: - no i podałam namiary na ciebie :oops:, te z pierwszej strony tyskiego wątku.