Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Grazyna nie przepraszaj. Nic się nie stało szkoda tylko tych wolnych miejsc w gazecie.
Ogłoszenia ukazują się co tydzień więc nic straconego. Mam nadzieje, że tym razem się uda. Ja w ten czwartek znikam na wczasy i na dwa tygodnie przekazuje pałeczke Iwonie213. Pozdrawiam

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poszukujemy osoby na wizytę przedadopcyjną w miejscowości Wola, między Pszczyną a Oświęcimiem! Chodzi o pieska Cyklusia z katowickiego schroniska, od ponad miesiąca jest w dt u ciotki Kenny. Prosimy o pomoc!

Posted

1. PIESEK, średni, starszy, o imieniu Wafel, łagodny psiak ale z charakterem, wyglądem przypomina owczarka niemieckiego, beżowe podbrzusze, ciemny korpus..., czeka na kochających ludzi, którzy dadzą mu dom, miłość i zapewnią szcześliwą starość. T.xxx-xxx-xxx

2. PIESEK, mały, młody, o imieniu Dżeki , bardzo miły i łagodny psiak, lubi kontakt z ludźmi jest niekonfliktowy, rudy z krótką sierścią, sięga do kolan, czeka na kochających ludzi, którzy dadzą mu dom, miłość i zapewnią szcześliwą starość. T.xxx-xxx-xxx

3. PIESEK, średni, starszy, o imieniu Lacki , łagodny psiak który cieszy się całym ciałem do człowieka, mocno macha ogonem, pies w typie teriera, dłuższa sierść wymagająca czesania, jasne podbrzusze i pyszczek, ciemny grzbiet, czeka na kochających ludzi, którzy dadzą mu dom, miłość i zapewnią szcześliwą starość. T.xxx-xxx-xxx

4. PIESEK, mały, młody, o imieniu Ącik , spokojny, cierpliwy i zrównoważony piesek, przyjazny zarówno do ludzi jak i innych zwierząt, uwielbia drapanie za uchem i pieszczoty,
mix latlerka, psiak ma krótką czarną sierść, pyszczek w beżowe obwudki wokól oczu pod policzkami i beżowy krawat na szyi, czeka na kochających ludzi, którzy dadzą mu dom, miłość i zapewnią szcześliwą starość. T.xxx-xxx-xxx

5. PIESEK, mały, młody, o imieniu Norek , przerażony piesek, początkowo nieufny, bardzo lubi pieszczoty i jest przyjazny w stosunku do innych zwierząt, uwielbia drapanie za uchem i pieszczoty, rudy z krótka sierścią, drobniutki psiak, czeka na kochających ludzi, którzy dadzą mu dom, miłość i zapewnią szcześliwą starość. T.xxx-xxx-xxx

6. SUCZKA, średnia, 5-cio letnia, o imieniu Misia , łagodna i miła, bardzo lubi towarzystwo ludzi, ciemny długi lśniący włos, podpalane nogi, oczy i policzki, czeka na kochających ludzi, którzy dadzą mu dom, miłość i zapewnią szcześliwą starość. T.xxx-xxx-xxx

7. SUCZKA, średnia, młoda, o imieniu Szila, bardzo łagodna i posłuszna, może być prawdziwą psią przyjaciółką, w typie czarnego labladora, czarna krótka, lśniąca sierść, czeka na kochających ludzi, którzy dadzą mu dom, miłość i zapewnią szcześliwą starość. T.xxx-xxx-xxx

8. SUCZKA, mała, młoda, o imieniu Tania, łagodna, spragniona kontaktu z człowiekiem, bojaźliwa do innych zwierząt, wyglądem przypomina małą sarenkę, drobna z krótką sierścią, beżowe łapki, bure futerko, czeka na kochających ludzi, którzy dadzą jej dom, miłość i zapewnią szcześliwą starość. T.xxx-xxx-xxx

9. SUCZKA, mała, starsza, o imieniu Gaga, bardzo łagodna i delikatna sunia, uwielbia towarzystwo ludzi, wyglądem przypomina teriera japońskiego, krótkie białe futerko, lekko nakrapiane brązem i brązowa drobna główka, czeka na kochających ludzi, którzy dadzą jej dom, miłość i zapewnią szcześliwą starość. T.xxx-xxx-xxx

10. SUCZKA, duża, starsza, o imieniu Balbinka, sympatyczny kochany miś, troche wystraszona i bojaźliwa, ma dłuższe czarne lśniące futerko i puszysta długą kite, brakuje jej jednego oczka, czeka na kochających ludzi, którzy dadzą jej dom, miłość i zapewnią szcześliwą starość. T.xxx-xxx-xxx

Posted

Dorcass ja Ci się nigdy nie wypłacę. DZIĘKUJĘ!:loveu:
Niestety na dogo bywam bardzo rzadko, ale w razie potrzeby na necie jestem codziennie i mam włączone gg 2499113. W pierwszej kolejności prowadzę stronkę schroniska i profil na naszej klasie więc na pozostałe rzeczy brakuje mi czasu.

Jeżeli chodzi o ogłoszenia, to ja sama lepszych bym nie ułożyła. Nie mam do tego za grosz talentu. Z wielką radością nadmienię tylko, że jedno z ogłoszeń jest nieatulane, dzisiaj dom znalazł Norek. :lol:

Acha, dom znalazła również Kama.

imię:.................... KAMA
[COLOR=#ff8c00][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wiek: ................... 2-a lata
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]płeć: ................... suczka
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wielkość: ............. średnia/duża
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]data przyjęcia:[COLOR=lightblue]..... 20.05.2008r.
[COLOR=#ff8c00][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]przyczyna: .......... porzucona przy schronisku
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]szczepienie: ........ tak
[COLOR=#000080][COLOR=blue]sterylizacja: ........ tak
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]chip:[COLOR=#add8e6].................... tak
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]nr ewidencyjny: ... 2740

OPIS:
KAMA miała pecha, jej byli opiekunowie - którzy nie mieli odwagi jej oddać - pozostawili ją przywiązaną w okolicy schroniska. Ta łagodna dla ludzi i zwierząt sunia może być wspaniały towarzyszem, a dzięki swojej owczarkowatej aparycji może również pełnić rolę stróża.

"]

Posted

1. PIES, duży, starszy, o imieniu Ozi, spokojny grzeczny pies który nie potrafi obronić się przed innymi psami, wyglądem przypomina owczarka niemieckiego, beżowe łapki i głowa, ciemny korpus, smutne brązowe oczy, pilnie czeka na kochających ludzi, którzy dadzą mu dom, miłość i zapewnią szcześliwą starość. T.xxx-xxx-xxx

2. PIES, duży, 5-cio letni, o imieniu Ułan, miły, przyjazny pies, lubi towarzystwo ludzi, domaga się pieszczot, jako że jest czujny i ruchliwy, może być wspaniałym przyjacielem, jak i doskonałym stróżem, ma dłuzsze ciemne futerko, z jasnymi obwódkami wokół oczu i policzków, jasne nogi, czeka na kochających ludzi, którzy dadzą mu dom, miłość i zapewnią szcześliwą starość. T.xxx-xxx-xxx

3. PIES, duży, starszy, o imieniu Bosman, wyjątkowo łagodny psiak ogromny pieszczoch, uwielbia drapanie za uchem i wspólne zabawy, nie zgadza się z innymi psami, w typie boksera, krótka ruda sieść, ciemny pyszczek, z białym krawatem na szyi i białą obwódką wokół noska, czeka na kochających ludzi, którzy dadzą mu dom, miłość i zapewnią szcześliwą starość. T.xxx-xxx-xxx

te 3 dodatkowe psiaki wysłane

Posted

ok zaraz przygotuje i wysle:), ja nie mam talentu, po prostu przekopiowalam to co bylo na stronie schroniska, tylko pozamienialam kolejność, szkoda zmarnowac taką szanse, wiec jak widac umiesciclam psiaki ktore mialy dluzszy opis, lekka dyskryminacja sie wkradla, niestety pisac to ja nie potrafie.

wrzucilam psiaki bo ich macie najwiecej:shake:

Posted

iwona213 napisał(a):
bardzo proszę aby w następnym tygodniu, ogłoszenia nie kończyły się tak samo, niech każde ma inne zakończenie.

Dorcass - jakby jakaś pomoc przy ogłoszeniach była potrzebna to prosze pisz - ja mam jak to mówią "lekkie pióro" tylko nie zawsze tu zaglądam:cool3:. Podaję jeszcze swoje gg tak na wszelki wypadek 7791713;)

Posted

iwona213 napisał(a):
bardzo proszę aby w następnym tygodniu, ogłoszenia nie kończyły się tak samo, niech każde ma inne zakończenie.

sorcia myslalam ze to taki schemat jest i trzeba go, utrzymac:roll:

to kto robi oglosznia w nastepnym tyg?

moze Alfa??? to nie jest trudne jak widac:roll:

Posted

dorcass napisał(a):

to kto robi oglosznia w nastepnym tyg?

moze Alfa??? to nie jest trudne jak widac:roll:

OK. Jutro postaram sie nad tym posiedzieć ale pewie nie bedzie to takie profesjonalne jak dorcass;). Rozumiem że pieski moge wybierać z tych szukających domu na pierwszych stronach wątku?

Posted

to jest proste jak drut zajmie ci to chwilke opisy masz na stronie schronu, tylko je ułóż wg schematu i zmień końcówke, ja nie zmieniłam bo myslalam, ze tak ma zostac i dostalam bure:roll:

Posted

tylko proszę o nowe psiaki ;)

dorcass nic się nie stało, musiałam to pozmieniać ale jakoś dałam rade. Ale jakbym tak dostała 50 do zmiany już nie miałabym pomysłow ;) niech każdy psiak ma jakieś oryginalne zakończenie.

Posted

Cioteczki wklejam to co stworzyłam;). Na razie nie wysyłam tylko czekam na uwagi:cool3:. Po ich uwzgledniemiu wyślę tam gdzie trzeba;)
Czytajcie i poprawiajcie:

[LIST=1]
[*]Suczka, niewielka, 4-ro letnia LIRA, czarna z krótką sierścią czeka na kochający dom po tym jak właściciele ją porzucili. Jest bardzo spokojna i ufna ale boi się innych psów i ich szczekania dlatego chowa się w najdalszy kąt boksu. Mimo że czeka na nowego opiekuna już od 2006r. to w jej oczach widać jeszcze nadzieję i wiarę w to że to czekanie ma sens. Suczka jest wysterylizowana i zaszczepiona i tęsknie wygląda przez kraty. Czy znajdzie się ktoś kto ją pokocha już na zawsze? Kontakt tel. xxx xxx xxx
[*]Suczka, KAJA, nieduża ruda piękność z białymi akcentami na pyszczku i króciutką sierścią. Kaja jest starszą, 9-cio letnią suczkę, która miała kiedyś swój dom i ukochaną właścicielkę, z którą chodziła na spacery i na zakupy, nawet bez smyczki. Właścicielka jednak zmarła i dla Kaji nie było już miejsca w domu. Kaja nie rozumie dlaczego jest w schronisku i ciągle czeka na kogoś kogo mogłaby pokochać tak mocno jak swoją byłą Panią. Jeśli chcesz poznać i pokochać Kaję zadzwoń xxx xxx xxx
[*]Suczka DERI ma 6 lat i jest średniej wielkości. Do schroniska przyszła sama bo widocznie uznała że tylko tu może uzyskać pomoc, która była jej bardzo potrzebna. Była w stanie skrajnego wyczerpania. Teraz pięknie się prezentuje. Jej brązowo-czarna sierść nabrała połysku, jest gęsta i aż się chce ją głaskać i głaskać. Niestety Deri nie ma swojego człowieka do głaskania i pieszczot a tak bardzo by chciała. Jest bardzo aktywna, lubi przewodzić w stadzie ale schroniskowy boks ją bardzo ogranicza i nie może pokazać wszystkich swoich zalet. Deri chciałaby mieć swój dom i jednego ukochanego opiekuna, który doceni to co ona może mu ofiarować i zaopiekuje się nią tak żeby nigdy już nie musiała sama szukac pomocy dla siebie. Tel. w sprawie Kaji xxx xxx xxx
[*]Suczka Mika, przepiękna wysterylizowana 9–cio latka. Ma śliczny jasnobrązowy pyszczek i takie same smukłe łapy. Tułów jest czarny i mięciutki. Jest w schronisku prawie całe życie i na razie boi się ludzi a to dlatego że ich nie zna. Jednak ona podobnie jak inne psy z tego schroniska na pewno odzyska chęć do życia i kontaktów z człowiekiem gdy wyjdzie za bramę i dostanie szansę na nowe życie. Czeka na kogoś cierpliwego, kto jej pokaże świat bez krat, ofiaruje trawę pod łapami i spokojne spacery. To tak mało i jednocześnie tak dużo. Jeśli chcesz pokazać Mice ten świat bez krat ale z człowiekiem zadzwoń xxx xxx xxx
[*]Suczka Doli. Ma 4-ry lata, liskowatą urodę i śliczną puszystą sierść. Jest średniej wielkości. Trafiła do schroniska bo jej poprzedni opiekun przywiązał ja do schodów i uciekł. A ona czekała i czekała... Mimo tego doświadczenia nie traci wiary w człowieka i wciąż się uśmiecha. Jej radosny pyszczek jest ozdoba schroniska. Jest wysterylizowana i czeka na dom, miłość i opiekuna takiego, który już nigdy nie zostawi. W sprawie Doli zadzwoń xxx xxx xxx
[*]Pies, Charli ma 4 lata. Jest szczupłym średniej wielkości psiakiem. Jego poprzedni właściciel obszedł się z nim bardzo źle – przywiązał psa do krat schroniska i to tak mocno, że pies mało tego nie nie przypłacił życiem. Mimo tych złych wspomnień ten czarny pies z białym krawatem i króciutka sierścią bardzo tęskni za opiekunem i bardzo mu źle w schronisku. Jeśli chciałbyś żeby Charli zaczął swoje drugie, szczęśliwe życie z Tobą zadzwoń xxx xxx xxx.
[*]Pies CYGAN ma tylko 2 lata i jest niedużym czarnym mieszańcem teriera. Jest łagodny wobec ludzi i innych zwierząt. Pod dredami nie widać jego piękności ale jak został ostrzyżony można było zobaczyć jaki jest cudny. Niestety czas płynął, sierść odrosła a Cygan nie znalazł dotąd opiekuna, który zatroszczyłby się o nie tylko o kolejne strzyżenia ale także o kochające serce psiaka czekającego na dobry dom? Chcesz się zaopiekować Cyganem, ofiarować mu dom i miłość zadzwoń xxx xxx xxx
[*]Pies. Malutki czarny kudłaty psiak z pięknym białym krawatem – to on Dredzik. Ma dopiero 2 lata, jest energiczny, jak każdy młody psiak i trochę nieufny. Z ogromnym zainteresowaniem obserwuje ludzi odwiedzających schronisko. Dredzik już raz miał dom ale tylko jeden dzień bo nowi właściciele oddali go gdyż dużo szczekał. Może jednak nie pokochali go dostatecznie mocno? Przecież psy szczekają zwłaszcza jak się cieszą i jak chcą pokazać że są dla kogoś ważne. Czy ktoś ma miejsce w sercu i w domu dla szczekającego Dredzika? Człowieku z dużym sercem zadzwoń. Dredzik czeka. Tel. xxx xxx xxx
[*]Pies, mały, rudy, cudowny Rysio.5-letni pies, mieszaniec jamnika trafił do schroniska po śmierci właścicielki. Był przerażony,bardzo nieufny i wystraszony, potrafił załatwić się pod siebie tylko dlatego że człowiek się nim zainteresował. Dziś Rysio otwiera się na ludzi, zaczyna do nich wychodzić i nieśmiało prosić o pogłaskanie. Jednak w schronisku ludzie wciąż się zmieniają i nie ma możliwości zaufać temu jednemu jedynemu człowiekowi. A taki jeden człowiek jest potrzebny Rysiowi. Piękne, smutne brązowe oczy wypatrują przez kraty kogoś kto pozwoli żeby to małe serduszko znów pokochało i zaufało. Czy masz ochotę na spacer z Rysiem? Bo on już na ten spacer gotowy. Tel w sprawie Rysia xxx xxx xxx
[*]Pies, malutki, drobniutki rudy Ignaś z króciutką sierścią. Ma tylko dwa lata i pilnie szuka domu. Ma bardzo łagodną naturę a to w połączeniu z jego wielkością a właściwie małością powoduję że jest wykorzystywany i atakowany przez inne zwierzęta. Może mieszkać z dziećmi. Pilnie szukamy kogoś kto się nim zaopiekuje, da mu bezpieczeństwo i ciepły kąt. Tel. xxx xxx xxx.

[/LIST]

Posted

REZERWOWI:
[LIST=1]
[*]Pies, młody zaledwie roczny Szaman. Umaszczenie czarne z delikatnym beżowym akcentem na łapach i pysku. Beżowe kropki przy oczach beżowe i uszy od środka dodają mu uroku. Mieszaniec owczarka, który jest bardzo ciekawy świata do tego stopnia że potrafi wspinać się po ogrodzeniu i uciekać. Jednak nie ucieka daleko. Trudno się zresztą dziwić tym ucieczkom bo jakże młody, ciekawy świata, energiczny psiak ma spokojnie siedzieć w schroniskowym boksie? Może ktoś potrzebuje towarzysza na długie spacery lub rowerowe wycieczki – Szaman będzie dobrym kompanem a powodów do samodzielnych wycieczek już nie będzie. Pospacerujemy razem, Szaman już gotowy do drogi. Tel. xxx xxx xxx
[*]Pies, BAKS. Ma 10 lat, jest małym przyjaznym do ludzi czarnym kudłatym psiakiem. Ma śliczna sierść, która aż się prosi o głaskanie. Mimo wieku jak trzeba potrafi być jeszcze przywódca stada. Czeka na kogoś kto będzie chciał mieć kolegę na letnie spacery i cieplutkie futerko do głaskania na jesienno-zimowe wieczory. Zadzwoń Baks tak bardzo chce mieć dobry domek na ostatnie lata życia, zasłużył na niego, tel. xxx xxx xxx
[*]Suczka, starsza 12-letnia Dygusiowa jest w schronisku „od zawsze”.Dotąd jednak jej pobyt był znośny bo miała swojego kolegę, z którym zawsze była w boksie. Przy nim czuła się bezpiecznie. Jednak kolega nie żyje a mała suczka została sama. Ma biały pyszczek i biały brzuszek , reszta krótkiej sierści jest brązowa. Jest bardzo wrażliwa i na razie nieufna ale jak znajdzie swojego człowieka to powolutku się oswoi i zaufa. Jej potrzebna jest cierpliwości, czas i kochany człowiek, który jej nie odrzuci. Zadzwoń w sprawie Dygusiowej, tel xxx xxx xxx.
[/LIST]