kaja555 Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Radośnie melduję że: ARON MA DOM!!!!(2480):multi::multi::multi: i jeszcze: 3083 ma dom! 3100 - odebrał właściciel! Quote
bumel Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Zajrzałam tu w poszukiwaniu informacji o Merlinie. Grażynka pisała, że psiak pilnie potrzebuje domu, a on dalej w schronie:shake:. To cudnej urody psiak, ma piękne zdjęcia, nie mogę uwierzyć, że nikt go do tej pory nie wypatrzył:shake: Czy wiecie, czy może psiak ma jakies ogłoszenia porobione (oprócz profilu na naszej klasie)? Szukałam, ale nie znalazłam jego wątku na dogo...A może ktoś jest w stanie dodać cos więcej o nim, niż w poniższym opisie? Przyda się jak najwięcej informacji do ogłoszeń. Tyle informacji z jego postu: imię:.................... MERLIN [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wiek: ................... 3-y lata [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]płeć: ................... pies [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wielkość: ............. średni [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]data przyjęcia:[COLOR=lightblue]..... 23.07.2008r. [COLOR=#ff8c00][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]przyczyna: .......... znaleziony w Tychach na os. "Z" [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]szczepienie: ........ tak [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]chip:[COLOR=#add8e6].................... tak [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]nr ewidencyjny: ... 2801 OPIS: MERLIN to wyjątkowo piękny kundelek o bardzo smutnych oczach. Ma bardzo łagodny charakter. Toleruje zwierzęta z którymi przebywa w boksie, wręcz schodzi im zdrogi. PSIAK PILNIE POTRZEBUJE DOMU! Quote
Grzecho Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Wszyskim miłośnikom czworonożnej gadziny życzymy Wesołych Świąt i wiadra wody w Śmigusa Dyngusa Podpisali: Grzecho, Grazyna9915, Dawixx, dwie beagelki (Sunia i Luna), stały tymczas Yoko i futrzaki(Skarpetka, Łatka, Pinokio, Barbie, Perełka, Majka i Bethowen), i jeszcze drobna dzikuska na tymczasie - Aria. Quote
JOMA Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 25-26 kwietnia 2009r Kolejna Akcja w Silesia City Center !!!! w Katowicach oczywiście Zapraszamy chętnych do pomocy w opiece przy pieskach schroniskowych i w kwestowaniu. DZIEŃ PSA "Psiejsko - Czarodziejsko w Silesia City Center" Quote
dorcass Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 nikt tu sie nie chwali,ze Bard znalazl dom, u mnie na allegro mial najwiecej odwiedzin i 2 obserwatorow, jestem ciekawa skad ten domek, czy z ogloszen czy z ulicy? Quote
Mada:) Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 [quote name='bumel']zajrzałam tu w poszukiwaniu informacji o merlinie. Grażynka pisała, że psiak pilnie potrzebuje domu, a on dalej w schronie:shake:. To cudnej urody psiak, ma piękne zdjęcia, nie mogę uwierzyć, że nikt go do tej pory nie wypatrzył:shake: Czy wiecie, czy może psiak ma jakies ogłoszenia porobione (oprócz profilu na naszej klasie)? Szukałam, ale nie znalazłam jego wątku na dogo...a może ktoś jest w stanie dodać cos więcej o nim, niż w poniższym opisie? Przyda się jak najwięcej informacji do ogłoszeń. Tyle informacji z jego postu: imię:.................... merlin [color=blue][color=blue][color=blue][color=royalblue][color=blue]wiek: ................... 3-y lata [color=blue][color=blue][color=blue][color=royalblue][color=blue]płeć: ................... pies [color=blue][color=blue][color=blue][color=royalblue][color=blue]wielkość: ............. średni [color=blue][color=blue][color=blue][color=royalblue][color=blue]data przyjęcia:[color=lightblue]..... 23.07.2008r. [color=#ff8c00][color=blue][color=blue][color=blue][color=blue][color=blue][color=blue][color=blue][color=blue][color=royalblue][color=blue]przyczyna: .......... znaleziony w tychach na os. "z" [color=blue][color=blue][color=blue][color=blue][color=royalblue][color=blue]szczepienie: ........ tak [color=blue][color=blue][color=blue][color=blue][color=blue][color=royalblue][color=blue]chip:[color=#add8e6].................... tak [color=blue][color=blue][color=blue][color=blue][color=blue][color=royalblue][color=blue]nr ewidencyjny: ... 2801 opis: merlin to wyjątkowo piękny kundelek o bardzo smutnych oczach. Ma bardzo łagodny charakter. Toleruje zwierzęta z którymi przebywa w boksie, wręcz schodzi im zdrogi. Psiak pilnie potrzebuje domu! merlin ma dom!! ;) Quote
AlfaLS Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Kochane cioteczki z Tych zajrzyjcie na wątek Tosi i Balbinki:mad:. Tam są konkretne deklaracje finansowe na hotelik i bardzo konkretne pytania dotyczące suniek. Szkoda żeby deklarujące wpłaty osoby się zniechęciły i do podnoszenia wątku i do wpłat:cool3:. Bardzo prosimy o odpowiedzi na zadane na wątku pytania:modla::modla::modla: . Suńki maja niepowtarzalną okazję i trzeba im pomóc:p. Quote
jusstyna85 Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Dziewczyny spójrzcie prosze na tego psiaka: http://www.dogomania.pl/forum/f28/malenki-starszy-po-potraceniu-przerazony-psiaczek-ze-stanem-zapalnym-szuka-pomocy-136424/ On trafił z Mikołowa,a Miko od Was blisko...jesli ktoś go szuka,to szybciej pobiegnie do Waszego Schronu,niż do Rudy...mało kto wie, że stamtad psiaki są brane do Rudy .Może widziałyście jakieś ogłoszenia? Quote
grazyna9915 Posted April 28, 2009 Author Posted April 28, 2009 Dorcass Bard na pewno znalazł dom z ogłoszeń, ponieważ Państwo przyjechali po niego z poza TYCH. WIELKIE DZIĘKI!!! Wszystkim którzy pomagają tyskim psiakom - mimo mojej nieobecności na dogo - serdecznie dziękuję. Na wszelki wypadek podaję mój nr tel. 601-294-064 oraz gg 2499113 Niestety dalej nie mam możliwości prowadzenia tyskiego wątku, jednak w zamian jest prowadzona strona www: www.tychy.schronisko.net/ psy do adopcji: http://www.tychy.schronisko.net/adopcj*****.html koty do adopcji: do adopcji - koty - Schronisko Dla Zwierząt psiaki któe znalazły dom można oglądać tutaj: Znalazły już dom - Schronisko Dla Zwierząt zwierzaki za TM: za tęczowym mostem - Schronisko Dla Zwierząt zwierzaki na kwarantannie: _adopcje - - Schronisko Dla Zwierząt Dodatkowo na naszej klasie tyskie schronisko ma swój profil na który serdecznie zapraszamy oraz prosimy o polecanie go: nasza-klasa.pl - wizytówka Jeżeli jakiś psiak z ogłoszonych na wątku znalazł by dom to wówczas postaram się o tym pilnie powiadomić na tyskim wątku lub wątku psiaka. POZDRAWIAM Quote
dorcass Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Tania ma zawsze obeserwatora i sporo wejść może tez sie uda.... Gaga równiez miała obserwatora, ale na tym allegro nie ma:mad: najgorzej z Misią przydałyby sie inne zdjęcia.... Quote
grazyna9915 Posted April 29, 2009 Author Posted April 29, 2009 Dorcass może dla Misi wybierzesz coś z jej albumu? Picasa Web Albums - grazyna9915 - P 1257 - Misia Pozostałe psiaki mają również swoje albumy w poniższej galerii: http://picasaweb.google.com/grazyna9915 Gdyby było coś potrzeba, a nie było by mnie na dogo to proszę o kontakt na gg 2499113 Quote
iwona213 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 zaginął pies, proszę zerknijcie, może jakimś cudem do Was trafił... http://www.dogomania.pl/forum/f96/21-kwietnia-zaginal-pies-w-pyskowicach-136784/ Quote
grazyna9915 Posted May 1, 2009 Author Posted May 1, 2009 iwona tego pieska nie ma w tyskim schronisku, ale będę go miała na uwadze: DOM ZNALAZŁA RUDA: imię:.................... RUDA [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wiek: ................... 2-a lata [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]płeć: ................... suczka [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wielkość: ............. średnia/duża [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]data przyjęcia: .... 27.11.2008r. [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]przyczyna: .......... znaleziona w Tychach przy ul. Wierzbowej [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]szczepienie: ........ tak [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]sterylizacja: [COLOR=lightblue]........ tak chip: ................... tak [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]nr ewidencyjny: ... 2953 OPIS: RUDA to spokojna, niekonfliktowa sunia, która lubi kontakt z ludźmi. Jest dodatkowo bardzo piękną suczką o oryginalnym umaszczeniu. Sunia jest pieskiem w typie rasy haski. Quote
Asia & Ginger Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 [quote name='Grzecho']Z naszego schroniska nowy dom znalazły: SPANIEL ZYGA 2943 DREDZIK 2813 :lol: Czy to ten spanielek czy jakiś inny? Trafił do schroniska 26.10.2008r. Został znaleziony na os. ''B'' i przywieziony do schroniska. Został raz adoptowany, jednak ze względu na agresję do domowników, spowrotem powrócił do schronu, już na drugi dzień. Psiak nie znosi samotności w kojcu, bardzo schudł. Ma charakterek, jest energiczny i ruchliwy. Może zareagować agresywnie na gwałtowne zachowanie, zamieszanie. Wymaga dużo miłości, stanowczości i cierpliwości. Quote
grazyna9915 Posted May 6, 2009 Author Posted May 6, 2009 Asia na powyższym zdjęciu jest Zyga, który ma dom. W tym roku mieliśmy już cztery spaniele, na szczęście dziaj poszedł kolejny spalnie i stan tej rasy w schronisku jest 0. Niestety w gminie BOJSZOWY błąka się podobno jakiś śliczny czarny spaniel, dokarmiany przez dzieci. Narazie nic nie wiem więcej, ale jeżeli ktoś by mógł mu dać DT to proszę o kontakt na gg 2499113, lub tel. 601-294-064. Gmina Bojszowy wywozi psy do MIEDAR, a urzędnik który jest wyznaczony do spraw zwierząt, oficjalnie mówi, że gdyby to od niego zależało to by złotówkie nie dał na psy. Quote
Asia & Ginger Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 grazyna9915 napisał(a):Asia na powyższym zdjęciu jest Zyga, który ma dom. W tym roku mieliśmy już cztery spaniele, na szczęście dziaj poszedł kolejny spalnie i stan tej rasy w schronisku jest 0. Super! Oby to był odpowiedni dla niego domek. :kciuki: :kciuki: grazyna9915 napisał(a):Niestety w gminie BOJSZOWY błąka się podobno jakiś śliczny czarny spaniel, dokarmiany przez dzieci. Narazie nic nie wiem więcej, ale jeżeli ktoś by mógł mu dać DT to proszę o kontakt na gg 2499113, lub tel. 601-294-064. Gmina Bojszowy wywozi psy do MIEDAR, a urzędnik który jest wyznaczony do spraw zwierząt, oficjalnie mówi, że gdyby to od niego zależało to by złotówkie nie dał na psy. Zaraz wrzucę info na spanielowe, może coś poradzimy. ;) Quote
Kisiaraf Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Witam Wcześniej nie pisywałam na Waszym wątku jednak teraz trafiła się okazja do ogłaszania psiaków w gazecie: OFERTA. Pani Kornelia (szef biura ogłoszeń) zaproponowała mi co tydzień 50 :multi:ogłoszeń drobnych o psiakach sama osobiście będzie to nadzorowała. Ogłoszenie jednak ma być napisane według ustalonego wzoru: "PIESEK, mały, starszy, o imieniu Rejmo, pogodny, przyjaźnie nastawiony do ludzi, proszę o opis pieska z wyglądu..., czeka na kochających ludzi, którzy dadzą mu dom, miłość i zapewnią szcześliwą starość. T.xxx-xxx-xxx" Coś w tym stylu. Niestety niema możliwości dodawania zdjęć ale myśle, że jak będzie koło 50 ogłoszeń to zainteresowani skontaktują się z odpowiednią osobą. Prosiła bym o zebranie 10 ogłoszeń(w kilku schroniskach prosze o to samo) i przesłanie ich na mój mail: kisiaraf@wp.pl ja będe przesyłała to Pani Kornelii. Na ogłoszenia czekam do niedzieli każdego tygodnia. Mam nadzieje, że uda nam się pomóc wielu psiakom. Quote
grazyna9915 Posted May 10, 2009 Author Posted May 10, 2009 Kisiarafa dziękujemy za ofertę. Tyszanie, czy jest ktoś gotów pomóc i przygotować dane? Wszystkie potrzebne informacje można znaleźć na stronie: www.tychy.schronisko.net/ Ja do połowy czerwca nie jestem w stanie zrobić chociaż jednej rzeczy więcej. Quote
grazyna9915 Posted May 10, 2009 Author Posted May 10, 2009 ma dom imię:.................... RITA [COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wiek: ................... 1 rok [COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]płeć: ................... suczka [COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wielkość: ............. średnia [COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]data przyjęcia: .... 16.10.2008r. [COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]przyczyna: .......... koczowała przy wysypisku śmieci [COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]szczepienie: ........ tak [COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]sterylizacja: [COLOR=lightblue]........ tak chip: ................... tak [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]nr ewidencyjny: ... 2900 OPIS: RITA to miła wilczasta sunia, łagodna dla ludzi i innych zwierząt. Niestety kiedy robiłam jej zdjęcia bardzo się bała i nie chciała wyjść z budy. imię:.................... TOSKA [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wiek: ................... 5-ęć lat [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]płeć: ................... suczka [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wielkość: ............. średnia [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]data przyjęcia:[COLOR=lightblue]..... 28.12.2005r. [COLOR=#ff8c00][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]przyczyna: .......... oddana z powodu kłopotów rodzinnych [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]szczepienie: ........ tak [COLOR=#000080][COLOR=blue]sterylizacja: ........ tak [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]chip:[COLOR=#add8e6].................... tak [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]nr ewidencyjny: ... 1688 OPIS: Szczerze mówiąc TOSKA ma małe szanse na znalezienie domu, ponieważ rzadko wychodzi z boksu by pokazać się odwiedzającym schronisko. Najczęściej można ją zobaczyć jak leży w boksie zwinięta w kłębek. TOSKA to bardzo miła i grzeczna sunia, która mimo wszytko bardzo lubi towarzystwo ludzi. Wystarczy okazać jej tylko odrobinę zainteresowania by zaczęła domagać się pieszczot. TOSKA bez problemu dogaduje się z innymi psami. Ta miła i spokojna sunia średniej wilkości czeka na nowy ciepły i spokojny dom. Będzie miłym towarzyszem spacerów. Quote
MartynaP Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 UWAGA Zaginął Frodo Uciekł w Bytomiu na ulicy Olimpijskiej Miał na sobie obrożę. Ma ok 10 miesiecy Jesli ktoś go widział proszę o kontakt Quote
Kisiaraf Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Grażyna mam pytanko dacie rade-Ty lub inna osoba znająca schroniskowe psiaki przygotować 10 ogłoszeń do niedzieli? Kolejne wydanie w przyszły czwartek. Quote
grazyna9915 Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 Kisiaraf ponieważ nie ma nikogo chętnego do przygotowania ogłoszeń to spróbuję je przygotować na niedzielę. I wielkie DZIĘKUJĘ za pamięć. :lol: Tymczasem dom znalazły: [COLOR=#0000ff][COLOR=#0000ff]imię:.................... DIK [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wiek: ................... 6-ść lat [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]płeć: ................... samiec [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wielkość: ............. duży [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]data przyjęcia: .... 09.12.2008r. [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]przyczyna: .......... błąkał się w Tychach na działkach "ARONIA" [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]szczepienie: ........ tak [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]chip:[COLOR=#add8e6].................... tak [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]nr ewidencyjny: ... 2967 [COLOR=blue]OPIS: DIK jest psiakiem w typie terrier airedale, jest ruchliwy i czujny, może mieć problemy z zaadoptowaniem się w domu z innymi zwierzętami. Do ludzi jest tolerancyjny, ale początkowo może się trochę bać. imię:.................... ATOS [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wiek: ................... 10-ęć lat [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]płeć: ................... samiec [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wielkość: ............. duży [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]data przyjęcia:[COLOR=lightblue]..... 03.02.2006r. [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]przyczyna: .......... znaleziony w Tychach na oś. "A" [COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]szczepienie: ........ tak [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]chip:[COLOR=#add8e6].................... tak [COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]nr ewidencyjny: ... 1749 OPIS: ATOS jest już starszym psem co widać po siwej sznupce. Jednak jak na swoje latka to jest w niezłej kondycji. Mimo, że do schroniska trafił już dość dawno to na widok człowieka dalej potrafi się cieszy. Kiedy pracownik schroniska wchodzi do jego boksu, potrafi ze szczęścia skakać bardzo wysoko. Przypominam również, że informacje na temat innych psiaków można zobaczyć na www.tychy.schronisko.net/ Quote
iwona213 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 strasznie się cieszę, szczególnie jak staruszki znajdują domy :multi::multi::multi: Quote
grazyna9915 Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 Kisiarafa bardzo Cię przepraszam, nie wyrobiłam się z ogłoszeniami, a tak naprawdę to wogóle o nich zapomniałam. Bardzo, bardzo Cię przepraszam. :oops: Czy ktoś mógłby pomóc mi w tych ogłoszeniach? Wszystkie namiary na psiaki są na stronce: www.tychy.schronisko.net/ Mi naprawdę brakuje czasu i mimo, że siędzę po nocach do się nie wyrabiam. A może z tymi ogłoszeniami już przepadło.:shake: Kisiaraf przepraszam! Quote
Recommended Posts