Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zajrzałam tu w poszukiwaniu informacji o Merlinie. Grażynka pisała, że psiak pilnie potrzebuje domu, a on dalej w schronie:shake:. To cudnej urody psiak, ma piękne zdjęcia, nie mogę uwierzyć, że nikt go do tej pory nie wypatrzył:shake:

Czy wiecie, czy może psiak ma jakies ogłoszenia porobione (oprócz profilu na naszej klasie)? Szukałam, ale nie znalazłam jego wątku na dogo...A może ktoś jest w stanie dodać cos więcej o nim, niż w poniższym opisie?
Przyda się jak najwięcej informacji do ogłoszeń.

Tyle informacji z jego postu:

imię:.................... MERLIN
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wiek: ................... 3-y lata
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]płeć: ................... pies
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wielkość: ............. średni
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]data przyjęcia:[COLOR=lightblue]..... 23.07.2008r.
[COLOR=#ff8c00][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]przyczyna: .......... znaleziony w Tychach na os. "Z"
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]szczepienie: ........ tak
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]chip:[COLOR=#add8e6].................... tak
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]nr ewidencyjny: ... 2801

OPIS:
MERLIN to wyjątkowo piękny kundelek o bardzo smutnych oczach. Ma bardzo łagodny charakter. Toleruje zwierzęta z którymi przebywa w boksie, wręcz schodzi im zdrogi. PSIAK PILNIE POTRZEBUJE DOMU!

Posted

Wszyskim miłośnikom czworonożnej gadziny życzymy
Wesołych Świąt i wiadra wody w Śmigusa Dyngusa

Podpisali:
Grzecho, Grazyna9915, Dawixx, dwie beagelki (Sunia i Luna), stały tymczas Yoko i futrzaki(Skarpetka, Łatka, Pinokio, Barbie, Perełka, Majka i Bethowen), i jeszcze drobna dzikuska na tymczasie - Aria.

Posted

nikt tu sie nie chwali,ze Bard znalazl dom, u mnie na allegro mial najwiecej odwiedzin i 2 obserwatorow, jestem ciekawa skad ten domek, czy z ogloszen czy z ulicy?

Posted

[quote name='bumel']zajrzałam tu w poszukiwaniu informacji o merlinie. Grażynka pisała, że psiak pilnie potrzebuje domu, a on dalej w schronie:shake:. To cudnej urody psiak, ma piękne zdjęcia, nie mogę uwierzyć, że nikt go do tej pory nie wypatrzył:shake:

Czy wiecie, czy może psiak ma jakies ogłoszenia porobione (oprócz profilu na naszej klasie)? Szukałam, ale nie znalazłam jego wątku na dogo...a może ktoś jest w stanie dodać cos więcej o nim, niż w poniższym opisie?
Przyda się jak najwięcej informacji do ogłoszeń.

Tyle informacji z jego postu:

imię:.................... merlin
[color=blue][color=blue][color=blue][color=royalblue][color=blue]wiek: ................... 3-y lata
[color=blue][color=blue][color=blue][color=royalblue][color=blue]płeć: ................... pies
[color=blue][color=blue][color=blue][color=royalblue][color=blue]wielkość: ............. średni
[color=blue][color=blue][color=blue][color=royalblue][color=blue]data przyjęcia:[color=lightblue]..... 23.07.2008r.
[color=#ff8c00][color=blue][color=blue][color=blue][color=blue][color=blue][color=blue][color=blue][color=blue][color=royalblue][color=blue]przyczyna: .......... znaleziony w tychach na os. "z"
[color=blue][color=blue][color=blue][color=blue][color=royalblue][color=blue]szczepienie: ........ tak
[color=blue][color=blue][color=blue][color=blue][color=blue][color=royalblue][color=blue]chip:[color=#add8e6].................... tak
[color=blue][color=blue][color=blue][color=blue][color=blue][color=royalblue][color=blue]nr ewidencyjny: ... 2801

opis:

merlin to wyjątkowo piękny kundelek o bardzo smutnych oczach. Ma bardzo łagodny charakter. Toleruje zwierzęta z którymi przebywa w boksie, wręcz schodzi im zdrogi. Psiak pilnie potrzebuje domu!

merlin ma dom!! ;)

Posted

Kochane cioteczki z Tych zajrzyjcie na wątek Tosi i Balbinki:mad:. Tam są konkretne deklaracje finansowe na hotelik i bardzo konkretne pytania dotyczące suniek. Szkoda żeby deklarujące wpłaty osoby się zniechęciły i do podnoszenia wątku i do wpłat:cool3:. Bardzo prosimy o odpowiedzi na zadane na wątku pytania:modla::modla::modla: . Suńki maja niepowtarzalną okazję i trzeba im pomóc:p.

Posted

Dorcass Bard na pewno znalazł dom z ogłoszeń, ponieważ Państwo przyjechali po niego z poza TYCH.

WIELKIE DZIĘKI!!!

Wszystkim którzy pomagają tyskim psiakom - mimo mojej nieobecności na dogo - serdecznie dziękuję.

Na wszelki wypadek podaję mój nr tel. 601-294-064 oraz gg 2499113

Niestety dalej nie mam możliwości prowadzenia tyskiego wątku, jednak w zamian jest prowadzona strona www:
www.tychy.schronisko.net/

psy do adopcji:
http://www.tychy.schronisko.net/adopcj*****.html

koty do adopcji:
do adopcji - koty - Schronisko Dla Zwierząt

psiaki któe znalazły dom można oglądać tutaj:
Znalazły już dom - Schronisko Dla Zwierząt

zwierzaki za TM:
za tęczowym mostem - Schronisko Dla Zwierząt

zwierzaki na kwarantannie:
_adopcje - - Schronisko Dla Zwierząt

Dodatkowo na naszej klasie tyskie schronisko ma swój profil na który serdecznie zapraszamy oraz prosimy o polecanie go:
nasza-klasa.pl - wizytówka

Jeżeli jakiś psiak z ogłoszonych na wątku znalazł by dom to wówczas postaram się o tym pilnie powiadomić na tyskim wątku lub wątku psiaka.

POZDRAWIAM

Posted

Tania ma zawsze obeserwatora i sporo wejść może tez sie uda....

Gaga równiez miała obserwatora, ale na tym allegro nie ma:mad:

najgorzej z Misią przydałyby sie inne zdjęcia....

Posted

iwona tego pieska nie ma w tyskim schronisku, ale będę go miała na uwadze:

DOM ZNALAZŁA RUDA:

imię:.................... RUDA
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wiek: ................... 2-a lata
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]płeć: ................... suczka
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wielkość: ............. średnia/duża
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]data przyjęcia: .... 27.11.2008r.
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]przyczyna: .......... znaleziona w Tychach przy ul. Wierzbowej
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]szczepienie: ........ tak
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]sterylizacja: [COLOR=lightblue]........ tak

chip: ................... tak
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]nr ewidencyjny: ... 2953

OPIS:
RUDA to spokojna, niekonfliktowa sunia, która lubi kontakt z ludźmi. Jest dodatkowo bardzo piękną suczką o oryginalnym umaszczeniu. Sunia jest pieskiem w typie rasy haski.

Posted

[quote name='Grzecho']Z naszego schroniska nowy dom znalazły:
SPANIEL ZYGA 2943
DREDZIK 2813
:lol:
Czy to ten spanielek czy jakiś inny?

Trafił do schroniska 26.10.2008r. Został znaleziony na os. ''B'' i przywieziony do schroniska. Został raz adoptowany, jednak ze względu na agresję do domowników, spowrotem powrócił do schronu, już na drugi dzień. Psiak nie znosi samotności w kojcu, bardzo schudł. Ma charakterek, jest energiczny i ruchliwy. Może zareagować agresywnie na gwałtowne zachowanie, zamieszanie. Wymaga dużo miłości, stanowczości i cierpliwości.

Posted

Asia na powyższym zdjęciu jest Zyga, który ma dom.
W tym roku mieliśmy już cztery spaniele, na szczęście dziaj poszedł kolejny spalnie i stan tej rasy w schronisku jest 0.

Niestety w gminie BOJSZOWY błąka się podobno jakiś śliczny czarny spaniel, dokarmiany przez dzieci.
Narazie nic nie wiem więcej, ale jeżeli ktoś by mógł mu dać DT to proszę o kontakt na gg 2499113, lub tel. 601-294-064. Gmina Bojszowy wywozi psy do MIEDAR, a urzędnik który jest wyznaczony do spraw zwierząt, oficjalnie mówi, że gdyby to od niego zależało to by złotówkie nie dał na psy.

Posted

grazyna9915 napisał(a):
Asia na powyższym zdjęciu jest Zyga, który ma dom.
W tym roku mieliśmy już cztery spaniele, na szczęście dziaj poszedł kolejny spalnie i stan tej rasy w schronisku jest 0.

Super! Oby to był odpowiedni dla niego domek. :kciuki: :kciuki:

grazyna9915 napisał(a):
Niestety w gminie BOJSZOWY błąka się podobno jakiś śliczny czarny spaniel, dokarmiany przez dzieci.
Narazie nic nie wiem więcej, ale jeżeli ktoś by mógł mu dać DT to proszę o kontakt na gg 2499113, lub tel. 601-294-064. Gmina Bojszowy wywozi psy do MIEDAR, a urzędnik który jest wyznaczony do spraw zwierząt, oficjalnie mówi, że gdyby to od niego zależało to by złotówkie nie dał na psy.

Zaraz wrzucę info na spanielowe, może coś poradzimy. ;)

Posted

Witam
Wcześniej nie pisywałam na Waszym wątku jednak teraz trafiła się okazja do ogłaszania psiaków w gazecie: OFERTA. Pani Kornelia (szef biura ogłoszeń) zaproponowała mi co tydzień 50 :multi:ogłoszeń drobnych o psiakach sama osobiście będzie to nadzorowała. Ogłoszenie jednak ma być napisane według ustalonego wzoru:
"PIESEK, mały, starszy, o imieniu Rejmo, pogodny, przyjaźnie nastawiony do ludzi, proszę o opis pieska z wyglądu..., czeka na kochających ludzi, którzy dadzą mu dom, miłość i zapewnią szcześliwą starość. T.xxx-xxx-xxx"
Coś w tym stylu. Niestety niema możliwości dodawania zdjęć ale myśle, że jak będzie koło 50 ogłoszeń to zainteresowani skontaktują się z odpowiednią osobą.
Prosiła bym o zebranie 10 ogłoszeń(w kilku schroniskach prosze o to samo) i przesłanie ich na mój mail: kisiaraf@wp.pl ja będe przesyłała to Pani Kornelii. Na ogłoszenia czekam do niedzieli każdego tygodnia. Mam nadzieje, że uda nam się pomóc wielu psiakom.

Posted

ma dom

imię:.................... RITA
[COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wiek: ................... 1 rok
[COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]płeć: ................... suczka
[COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wielkość: ............. średnia
[COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]data przyjęcia: .... 16.10.2008r.
[COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]przyczyna: .......... koczowała przy wysypisku śmieci
[COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]szczepienie: ........ tak
[COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]sterylizacja: [COLOR=lightblue]........ tak
chip: ................... tak
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]nr ewidencyjny: ... 2900

OPIS:
RITA to miła wilczasta sunia, łagodna dla ludzi i innych zwierząt. Niestety kiedy robiłam jej zdjęcia bardzo się bała i nie chciała wyjść z budy.

imię:.................... TOSKA
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wiek: ................... 5-ęć lat
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]płeć: ................... suczka
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wielkość: ............. średnia
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]data przyjęcia:[COLOR=lightblue]..... 28.12.2005r.
[COLOR=#ff8c00][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]przyczyna: .......... oddana z powodu kłopotów rodzinnych
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]szczepienie: ........ tak
[COLOR=#000080][COLOR=blue]sterylizacja: ........ tak
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]chip:[COLOR=#add8e6].................... tak
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]nr ewidencyjny: ... 1688

OPIS:
Szczerze mówiąc TOSKA ma małe szanse na znalezienie domu, ponieważ rzadko wychodzi z boksu by pokazać się odwiedzającym schronisko.

Najczęściej można ją zobaczyć jak leży w boksie zwinięta w kłębek.
TOSKA to bardzo miła i grzeczna sunia, która mimo wszytko bardzo lubi towarzystwo ludzi. Wystarczy okazać jej tylko odrobinę zainteresowania by zaczęła domagać się pieszczot.
TOSKA bez problemu dogaduje się z innymi psami.
Ta miła i spokojna sunia średniej wilkości czeka na nowy ciepły i spokojny dom.
Będzie miłym towarzyszem spacerów.

Posted

Kisiaraf ponieważ nie ma nikogo chętnego do przygotowania ogłoszeń to spróbuję je przygotować na niedzielę.
I wielkie DZIĘKUJĘ za pamięć. :lol:

Tymczasem dom znalazły:

[COLOR=#0000ff][COLOR=#0000ff]imię:.................... DIK
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wiek: ................... 6-ść lat
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]płeć: ................... samiec
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wielkość: ............. duży
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]data przyjęcia: .... 09.12.2008r.
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]przyczyna: .......... błąkał się w Tychach na działkach "ARONIA"
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]szczepienie: ........ tak
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]chip:[COLOR=#add8e6].................... tak
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]nr ewidencyjny: ... 2967

[COLOR=blue]OPIS:
DIK jest psiakiem w typie terrier airedale, jest ruchliwy i czujny, może mieć problemy z zaadoptowaniem się w domu z innymi zwierzętami. Do ludzi jest tolerancyjny, ale początkowo może się trochę bać.

imię:.................... ATOS
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wiek: ................... 10-ęć lat
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]płeć: ................... samiec
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wielkość: ............. duży
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]data przyjęcia:[COLOR=lightblue]..... 03.02.2006r.
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]przyczyna: .......... znaleziony w Tychach na oś. "A"
[COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]szczepienie: ........ tak
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]chip:[COLOR=#add8e6].................... tak
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]nr ewidencyjny: ... 1749

OPIS:
ATOS jest już starszym psem co widać po siwej sznupce.
Jednak jak na swoje latka to jest w niezłej kondycji.
Mimo, że do schroniska trafił już dość dawno to na widok człowieka dalej potrafi się cieszy.
Kiedy pracownik schroniska wchodzi do jego boksu, potrafi ze szczęścia skakać bardzo wysoko.

Przypominam również, że informacje na temat innych psiaków można zobaczyć na www.tychy.schronisko.net/

Posted

Kisiarafa bardzo Cię przepraszam, nie wyrobiłam się z ogłoszeniami, a tak naprawdę to wogóle o nich zapomniałam. Bardzo, bardzo Cię przepraszam.
:oops:

Czy ktoś mógłby pomóc mi w tych ogłoszeniach?
Wszystkie namiary na psiaki są na stronce: www.tychy.schronisko.net/
Mi naprawdę brakuje czasu i mimo, że siędzę po nocach do się nie wyrabiam.
A może z tymi ogłoszeniami już przepadło.:shake:

Kisiaraf przepraszam!