Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam, że się wcinam, ale..

SOS DLA MARLEYA!

Marley, to pies, który w swoim krótkim, jak dotąd życiu przeszedł bardzo wiele..
Kiedyś miał dom, rodzinę, własny kąt i własną miskę.. Potem, wyrzucony jak zabawka, nieudany prezent, na ulicę, długo się błąkał.. Szukał swojego Pana.. Pana, który porzucił go, w sposób okrutny, pozostawiając na pastwę losu.. Po długiej tułaczce, jacyś ludzie zgłosili do schroniska informację o błąkającym się w gminie Milejewo psie.. I zaczął się jakże przerażający dla Marleya okres czasu.. Ile on trwa? 5, może 6 miesięcy.. Okres, w którym trzeba walczyć, o miskę, o jedzenie.. Zamknięty w małym boksie, nieszczęśliwy, utęskniony.. Każdy dzień w azylu nabawił Marleya stresem, pustką i żalem.. Ciągłe zmiany otoczenia, psów, kojców.. Pies wpadł w depresję.. Każda chwila spędzona w 'przechowalni psów' zostawiła uszczerbek na psychice Marleya.. Znienawidził inne psy.. Czy mimo to, znajdzie się ktoś, kto obdarzy Marleya niespożytym uczuciem, opieką, troską i bezpieczeństwem? Czy znajdzie się osoba, która pokocha 2 letniego Marleya i wyciągnie go z tej okrutnej niedoli, w której powoli odchodzi.. ?
Prosimy o pomoc, Marley tak bardzo kocha ludzi..Pomóżmy, póki nie będzie za późno!

SOS DLA MARLEYA !

SOS DLA MARLEYA ! ! ZOSTAŁO MAŁO CZASU ! ! Pomocy, DOGOMANIA ! !

Posted

Grzecho napisał(a):
Jeżeli na Twoim opisie jest nasz Rex to przynajmniej teraz piesek odżyje
w normalnym domu. Zasłużł sobie na to.

Na 97% to ON. Pamiętam go oczywiscie bez siwej sznupki, kiedyś był bardzo zadbany, on i ten drugi. P.Lange (to były jej psy) mieszkała razem z dwiema siostrami, a te psy mieszkały z nimi w domu, nie na podwórku. Ta pani zawsze miała jakieś zwierzęta, jej syn na początku lat 80 tych musiał wyjechać za granicę, wyjechał do Australii, a ona przygarnęła duzego onkowatego, zył z nią prawie 15 lat. Myślę, że próbowała sobie wypełnić pustkę po wyjeździe syna. Potem jak odszedł onkowaty, przygarnęła malutkiego Reksa i tego drugiego. A Reks poszedł do domku?:cool3: Gdzie?

Posted

Fakt, przestałam tu zaglądać, bo całkiem niefajnie zrobiło się z powodu bazarku:shake: Siedzę na wątkach, gdzie nie ma Jaśnie Masakratorki:evil_lol: a niech tam - najwyzej za wypowiedź bana dostanę...albo za literówki na przykład:diabloti::mad:

Posted

[quote name='magda222']Wiecie co?Wstałam w podłym humorze.Ale jak czytam takie texty to płaczę ze szczęścia.Dziękujemy Grażynce,Grześkowi,MagdzieH i jej TZ-owi i karusip oczywiście :loveu:
Madzia, właź na link i trzymajta wszystkie rączki i nóżki:loveu: Wiem, że jedna jaskółka (czyt. nieśmiały post 239) wiosny nie czyni, ale ją niewątpliwie zapowiada:cool3:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/11-letni-amik-wreszcie-poznal-co-trawa-pod-lapkami-czy-pozna-co-dom-103960/index24.html

Posted

dorcass napisał(a):
i cisza, napiszcie jak z Reksem, jak mineła podróż itd
ja caly czas aktulalizuje moje psiaki Julia, Kobi, Tania, Kacper, Gaga, Misia:loveu:

Podróż była długa ale miła i urozmaicona. Z powrotem było kiepsko ale dopiero na 100 km przed Tychami. Oj!!! Duży kryzys. Przerwy z Magdą222 robiliśmy co 30 min. Tak dla bezpieczeństwa. Wyjechaliśmy o 5.30 z Tychów w sobotę i w Tychach byliśmy o 2.20 w niedzielę nad ranem. Bagatelka 1 189 km. Luzik!!! :lol:
Reszta ciekawostek na:
http://www.dogomania.pl/forum/f85/rex-juz-w-nowym-domu-w-elku-109266/index25.html

Posted

ciesze sie bardzo że wszytsko sie udało, to był faktycznie kawał drogi, ale kolejne psie serce szczęśliwe:loveu: przeczytałam przed chwilą kawałek jego wątku (zasłużył na miłość)
a jka psiaki schroniskowe jest jakaś rotacja? sa nowe adopcje?

Posted

magda_92 napisał(a):
Ponawiam moje pytanie
odnośnie roznoszenia ulotek...czy nie myśleliście o roznoszeniu ich w innych miastach?

Nie ma chętnych do roznoszenia ulotek w Tychach,a co dopiero w innych miastach.Ostatnim razem roznosiliśmy ulotki w czwórkę i naprawdę byliśmy wykończeni i przemoczeni.Poza tym ulotki sporo kosztują.Ostatnie zasponsorowała grazyna9915 z Grzechem.

Posted

Trochę racji w tym jest jeżeli chodzi o kolportaż ulotek. Ja ze swojej strony przy okazji druku ulotek dla mojej firmy mogę zawsze część ulotek przeznaczyć na zwierzaki. Co do innych miast to trzeba sprawę "obgadać" bo przecież w każdym większym mieście jest schronisko dla zwierzaków. Problem w tym żeby ludzie nie dostali "kręćka" do głowy.

Posted

TYCHY - ZAGINĄŁ PIES!

Czarny podhalan z beżowymi łapami, kuleje na jedną, bodajże tylną łapkę. Zaginął na os. C. Ogłoszenie wisiało na przystanku, na Hotelowcu. Jutro zrobię zdjęcie ogłoszeniu, gdyż dziś nie miałam czasu.