Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ta czarna, kudłata, mała sunia - moja szkolna znajda ma domek!! :loveu: :multi:

Się nazbierało szczęściarzów! :loveu:

Niestety tak to też bywa z reguły, że kolejne, nowe sierotki proszą o domki! :placz:

Posted

Informacje o SPANIELKU:
pies został znaleziony na os. ''B'' i przywieziony do schroniska. Został raz adoptowany, jednak ze względu na agresję do domowników, spowrotem powrócił do schronu, już na drugi dzień. Psiak nie znosi samotności w kojcu, bardzo schudł. Ma charakterek, jest energiczny i ruchliwy. Może zareagować agresywnie na gwałtowne zachowanie, zamieszanie. Wymaga dużo miłości, stanowczości i cierpliwości.

Posted

dopiero dzisiaj zdołałam weść na dogo i przeczytałam pw od dorcass...:roll: szczerze mówiąc nie wiem czy Kika jest w schronie, najlepiej pytać grażyna9915 dlatego napisałam juz w tej sprawie pw...:P

Posted

Pani Grażyna nie ma dostępu do DOGO, wcześniej organizowała akcję dla zwierzaków, więc czas ograniczył jej możliwości na forum. Pewnie niebawem się pojawi. Z tego, co ja wiem, Bosman i Kika są nadal w schronisku. :-(

• 2 weeks later...
Posted

DOMKI MAJĄ DWA STARSZE CZWOROŁAPKI! :loveu::

HEKTOREK!! :multi::

A TAKŻE MÓJ TIMO! :multi:

Pani Grazynka /grazyna9915/ na dogo pojawi się dopiero za jakiś czas z powodu komputera, który się obija... :mad:

Posted

Idą jakieś okropne mrozy - co z tym MIŚKIEM z działek ?! - kto może wejść na teren tych działek ?! - schronisko byłoby z pewnością lepsze.

P.S. Sprawa MIŚKA wyjaśniona pozytywnie na Miśkowym wątku. Dziękujemy Izunia.

Posted

Komputer naprawiony więc powoli wracam na dogo i nadrabiam zaległości.

Arlenko robiłaś fotki na wystawie w teatrze czy mogłabyś je wkleić, żeby nie było, żeśmy się obijali. :evil_lol: A przy okazji należą się serdeczne podziękowania organizatorowi za zaproszenie Schroniska i umożliwienie zaprezentowania psiaków i kociaków. Dzięki akcji dwa koty i jeden psiak znalazły domy. :loveu:

W bibliotece nr 7 na frontowych szybach w Tychach zawisły plakaty tyskich psiaków i kociaków. Ogromne dzięki dla Pań, które wyraziły zgodę na tę wystawę. :loveu:To jest super miejsce, naprzeciwko Urzędu Miasta i zaraz przy przystanku, dużo ludzi się tam przewija.
Jak uda mi się to zrobię parę fotek, albo uśmiechnę się do Młodej i Izuni, bo mam aparat tylko z teleobiektywem i zrobienie fotek wystawy może być trudne. Dziewczyny dacie radę? :cool3:

Niestety w Święta nie udało mi się wyrwać do schroniska grypsko mnie dopadło i nie ryzykowałam, ale mam nadzieję, że w niedzielę to już na pewno pojadę i porobię nowe fotki.
Niestety stan psiaków się powiększył jest ich obecnie 134. :shake:
W Święta ludzie dwa razy podrzucili w pobliże schroniska kociaki w kartonie. Raz zostały podrzucone szczeniaki - również w kartonie - psiaki wydostały się z kartonu, kiedy Pani Ala znalazła jednego zaczęła szukać kolejnych i znalazła kolejnego. Na pocieszenie w kartonie była kartka z życzeniami świątecznymi. :shake:

Na tym wątku jeszcze nie zaznaczono, że Wiki ma dom, więc przypomnę jej profil:

imię:................... WIKI
[COLOR=royalblue][COLOR=blue]wiek: ................... 5 lat
[COLOR=blue]płeć: ................... suczka
[COLOR=blue]wielkość: ............. mała
[COLOR=blue]data przyjęcia: .... 29.10.2005r.
[COLOR=blue]przyczyna: .......... trafiła po wypadku przy ul. Edukacji
[COLOR=royalblue][COLOR=blue]nr ewidencyjny: ... 1549

OPIS:
WIKI długo czeka w schronisku na swoją szansę.
Jest niewielką, terierowatą sunia, która nie lubi się fotografować,
więc zdjęcia nie są najelpszej jakości.
Pracownicy schroniska mówią o niej, że jest spokojna, lekko płochliwa oraz, że bardzo lubi pieszczoty i toleruje inne psy.

wątek

Wiki znalazła dom u Pani Irenki (pracownika schroniska) ma się bardzo dobrze. :loveu:Była po wypadku i pobyt w schronisku nie najlepiej wpływał na jej kosteczki, ale w nowym domu stan zdrowia zdecydowanie się poprawił. No i jestem pełna podziwu dla Męża pani Irenki, który znosi humorki Wiki. Wiki ma w zwyczaju obszekiwać wszystkich ludzi płci męskiej i to narazie bez wyjątku (skąd ja to znam... :evil_lol:)

A oto kolejne szczęśliwe psiaki:

2957

2947

2833 POLA

2930 Dosia

Posted

CDN szczęśliwców:

2736 Zefir

2922 Zyta

2858 (dzięki akcji w teatrze)

2935

2972 (brak fotki)

2971 - odebrał właściciel (brak fotki)

2952

2983 - odebrał właściciel (brak fotki)

2975 (brak fotki)

Posted

CDN szczęśliwców:

2884

2968 (brak fotki)

2933 (brak fotki)

2964 (brak fotki)

2941

2939 (brak fotki)
2995 - odebrał właściciel (brak fotki)
2996 - odebrał właściciel (brak fotki)
2994 - odebrał właściciel (brak fotki)

2663 - Roli (czekał, czekał i się doczekał) :loveu:

Posted

Niestety jedne psiak znajdują dom inne nie, takie co miały dom przez wiele lat, bardzo źle znoszą schronisko: :shake:

Właścielka trafiła do szpitala, staruszek-piesek do schroniska. Gosia15 robiła wszystko by psiak przez przypadek nie został komuś wydany, przeciaż miał trafić z powrotem do domu.

Pewnego razu Gosia15 dzwoni i płacze. Kobieta mówi, że nie ma sił opiekować się pieskiem, że ktoś jej powiedział, że lepiej mu będzie w schronisku...

Niestety, niebyło, staruszek jest za TM...:-(

Posted

Hej...mam pytanie, czy w schronisku jest wolontariat?
Jak tak, to od jakiego wieku można się zapisać?<mam 16 lat>
A jak nie ma, to czy jest jakaś inna możliwość pomocy zwierzakom?;)

Posted

[quote name='magda_92']

Hej...mam pytanie, czy w schronisku jest wolontariat?

Jak tak, to od jakiego wieku można się zapisać?<mam 16 lat>

A jak nie ma, to czy jest jakaś inna możliwość pomocy zwierzakom?;)

wolontariatu nie ma, ale można pomóc psiakom na wiele sposobów - biorąc udział w akcjach, zakładając wątki psiakom ze schroniska, robiąc im ogłoszenia - bardzo wiele można zrobić przez Internet.

Można też zawieżć koce, ręczniki i karmę do schroniska, zorganizować zbiórkę w szkole...