Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Arial Black]Przepraszam za zmianę tematu ale...nasza cudowna Grażynka ma dziś[/FONT]

[FONT=Arial Black]U R O D Z I N Y !!![/FONT]
[FONT=System][/FONT]
[FONT=Arial Black]WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE,[/FONT]
[FONT=Arial Black]MIŁOŚCI,UŚMIECHU,RADOŚCI,SZCZĘŚCIA,SPOKOJU[/FONT]
[FONT=Arial Black]I[/FONT]
[FONT=Arial Black]SPEŁNIENIA MARZEŃ!!![/FONT]
[FONT=Arial Black] :Rose: [/FONT][FONT=Arial Black]:Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose:[/FONT]
[FONT=Arial Black]JESTEŚ ANIOŁEM NA ZIEMI!!![/FONT]
[FONT=Arial Black][/FONT]

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ooooooooooooooooooooooo

[FONT=Arial Black]WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE,:cool2:zdrówka ....[/FONT]
[FONT=Arial Black]MIŁOŚCI,UŚMIECHU,RADOŚCI,:buzi:SZCZĘŚCIA,SPOKOJU[/FONT]
[FONT=Arial Black]I[/FONT]
[FONT=Arial Black]SPEŁNIENIA wszystkich MARZEŃ!!![/FONT]
[FONT=Arial Black] :Rose: [/FONT][FONT=Arial Black]:Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose:[/FONT]

Posted

WŁAŚNIE!! Wszystkiego, co najlepsze bez dwóch zdań!! :loveu:
Najszczersze życzenia /trzecie już dziś :evil_lol:/ dla osóbki, która sobie na nie szczerze zasłużyła!!
:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:
:new-bday:
:BIG:
:drink1:
:tort:
:bday:
:cunao:
Szczęścia Pani Grażynko we wszystkim!!!

Posted

[FONT=Palatino Linotype]"Dobry człowiek jest jak małe światełko.[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]Wędruje poprzez mroki naszego świata i na swojej drodze zapala zgaszone gwiazdy."
[/FONT]

[FONT=Palatino Linotype](Phil Bosman)[/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]Wszystkiego, co najlepsze. Wszystkiego, co wymarzone. Wszystkiego, co daje szczęście, radość i poczucie spełnienia. Uśmiechu każdego dnia, o każdej godzinie, gdy jest dobrze i gdy bywa gorzej. I nigdy niegasnącego optymizmu.[/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]Sto lat, Pani Grażynko![/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]:Rose:[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]
[/FONT]

Posted

Dzisiejszej nocy, ok. godziny trzeciej, młodzież wracająca z nocy filmowej w City Center (w tym moja córka), napotkała w okolicy Doner Kebab wałęsającego się, żebrającego o jedzenie psiaka. Straż Miejska nie mogła przyjechać, ponieważ nie mieli wolnego patrolu (nie kłamali, sprawdziłam prywatnie, naprawdę mieli długą interwencję). Córka zabrała psiaka do domu na przechowanie do rana. Ja byłam wtedy w pracy. Rano, po moim powrocie zawiozłyśmy psiaka do schroniska (serce się kraje, ale nie mógł zostać u nas). Po sprawdzeniu naszej wiarygodności psiak został przyjęty. Jest domowy, grzeczny, łagodny i ufny. Ładnie chodzi na smyczy, reaguje na komendy, w aucie siadł od razu grzecznie na tylnym siedzeniu. Sam otwiera sobie drzwi skacząc na klamkę ( u nas z łazienki nie wyszedł, bo córka użyła klucza, ale w schronisku z kojca wyszedł w ciągu kilkudziesięciu sekund). Jest średni, czarnobrązowy, podpalany. Może ważyć ok. 14 kg. Mam nadzieję, że wyszedł sam z domu i ktoś go szuka. Proszę o pomoc w rozglądaniu się za ogłoszeniami o zaginionych psach.

Posted

Ja też składam życzenia...(trochę spóźnione :oops: ale od serca...:loveu:)

Niech ten radosny dzień na zawsze
Twe troski odsunie w cień,
i niech się śmieje do Pani świat,
blaskiem szczęśliwych i długich lat!

100 LAT...! :new-bday:

Posted

Biedactwo... :( Czy psiak wyglądał na zgubionego / wyrzuconego? /Rozglądał się, nie czuł się pewnie, po prostu różnił się od typowych psów łazików :evil_lol:?/

Posted

Wtedy, w nocy córka powiedziała mi, że kuleje na jedną łapę i ma żebra na wierzchu. Ja byłam wtedy w pracy w Katowicach. psa zobaczyłam dopiero rano i (już?) nie kulał. Z tymi żebrami też przesadziła, ale pewnie dlatego, że jeszcze nie widziała wychudzonego psa, a przy naszych podkołdernikach wyglądał faktycznie licho. Moim zdaniem to pies domowy błąkający się od kilku dni. Potwornie głodny i zmęczony. Pełna miska i sen na puszystym kocu dobrze mu zrobił.

Posted

gosia15 napisał(a):
Wtedy, w nocy córka powiedziała mi, że kuleje na jedną łapę i ma żebra na wierzchu. Ja byłam wtedy w pracy w Katowicach. psa zobaczyłam dopiero rano i (już?) nie kulał. Z tymi żebrami też przesadziła, ale pewnie dlatego, że jeszcze nie widziała wychudzonego psa, a przy naszych podkołdernikach wyglądał faktycznie licho. Moim zdaniem to pies domowy błąkający się od kilku dni. Potwornie głodny i zmęczony. Pełna miska i sen na puszystym kocu dobrze mu zrobił.

Yhm... Może ktoś pozbył się go przed świętami... :angryy: Debilni ludzie... No nic, albo go ktoś odbierze, albo będzie biedaczek na nowy domek czekał. Dobrze, że trafił na dobrych ludzi :loveu:, bo błąkałby się dalej i błagał o jakieś resztki... :shake:

Posted

Cały czas chodzi mi po głowie fakt, że psiak potrai świetnie otwierać sam drzwi. Stąd moja nadzieja, że sam sobie na spacer wyszedł... tylko..., kurcze..., psiury zazwyczaj wiedzą, jak wrócić do domu, a ten jest mądrutki :roll:...

Posted

Bardzo, bardzo Wszystkim dziękuję za pamięć i życzenia.:loveu:

Gosiu mam prośbę, dzisiaj chciałam do Ciebie zadzwonić by zapytać się jak znajda i okazuje się, że z niewiadomych powodów nie mam do Ciebie telefonu. Czy mogłabyś mi go podać na wszelki wypadek na PW?

Posted

gosia15 napisał(a):
A Grześ co taki małomówny :razz:? Czyżby obchodził wczoraj urodzinki u Grażynki? :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Owszem, urodziny były ale spokojne. Moja Grażynka poprostu napisła pościk na moim koncie i starała się to w miarę możliwości prostować. Jaka była zawstydzona!!!

Posted

[quote name='Grzecho']Owszem, urodziny były ale spokojne.
Hmm... Domeną wszakże jest Grażynek, czczenie spokojnie... urodzinek :p. [FONT=Arial]Jeszcze raz [FONT=Arial Black]WSZYSTKIEGO DOBREGO :Rose: :Rose: :Rose:[/FONT][/FONT]

Posted

Brak słow...:shake:. Z tego co mi wiadomo (a wiadomo), to alergolodzy (ci, którzy dokształcają się regularnie), odradzają oddawanie zwierzaka z powodu alergii. Zwłaszcza, gdy w domu jest dziecko. Silny stres przeżywany przez dziecko w związku z utratą ukochanego zwierzęcia wyrządza mu więcej szkody niż uwalniajaca się histamina. Na histaminę mamy chociażby loratadynę i cetyryzynę w całej gamie produktów, silna reakcja stresowa zostawia ślad do końca życia. Tylko na czas odczulania zaleca się dom zastępczy dla zwierzaka. Zapiszę sobie numer telefonu tej pani i w południe powiem jej to osobiście. Obiecuję.