Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Psiaki które szukają domu, proszę o pomoc w ogłoszeniach.

imię:................... BINGO
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wiek: ...................
3-y lata
[COLOR=royalblue][COLOR=blue]płeć: ................... pies
[COLOR=royalblue][COLOR=blue]wielkość: ............. średni/duży
[COLOR=royalblue][COLOR=blue]data przyjęcia: .... 25.08.2008r.
[COLOR=royalblue][COLOR=blue]przyczyna: .......... znaleziona w Tychach na ul. Piłsudskiego
[COLOR=royalblue][COLOR=blue]szczepienie: ........ tak
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]chip: [COLOR=lightblue]....................tak
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]nr ewidencyjny: ... 2837

OPIS:
BINGO jest pięknym bokserem i jak typowy bokser, bardzo garnie się do ludzi, jest bardzo ufny i miły, jednak z innymi psami może się nie zgadzać. Bingo jest pieskiem o gładkiej sierści więc jest to zrozumiałe, że nie nadaje się do trzymania na zewnątrz, on czeka na ciepły i pełny ludzi dom.

imię:.................... KIKA
[COLOR=royalblue][COLOR=blue]wiek: ................... 5-ęć lat
[COLOR=royalblue][COLOR=blue]płeć: ................... suczka
[COLOR=royalblue][COLOR=blue]wielkość: ............. mała
[COLOR=royalblue][COLOR=blue]data przyjęcia: .... 24.05.2008r.
[COLOR=royalblue][COLOR=blue]przyczyna: .......... znaleziona na ul. Brzozowej w Tychach
[COLOR=royalblue][COLOR=blue]szczepienie: ........ tak
[COLOR=royalblue][COLOR=blue]sterylizacja: [COLOR=lightblue]........ tak
chip: ................... tak
[COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]nr ewidencyjny: ... 2749

OPIS:
Kiedy KILKA została znaleziona na ul. Brzozowej w Tychach okazało się, że potrzebuje pomocy weterynarza, gdyż została dotkliwie pogryziona przez jakiegoś psa. W schronisku został wyleczona, zaszczepiona i zachipowana, jest gotowa by trafić do nowej kochającej rodziny. Kika jest bardzo ufna w stosunku do ludzi i innych zwierząt.

/"]

imię:.................... NELA
[COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wiek: ...................
10-ęć lat
[COLOR=blue]płeć: ................... suczka
[COLOR=blue]wielkość: .............mała
[COLOR=blue]data przyjęcia: .... 11.03.2008r.
[COLOR=blue]przyczyna: .......... znaleziona na ul. Piłsudskiego
[COLOR=blue]szczepienie: ........ tak
[COLOR=blue]sterylizacja: [COLOR=lightblue]........ tak
[COLOR=royalblue][COLOR=blue]chip: [COLOR=lightblue]....................tak
[COLOR=royalblue][COLOR=blue]nr ewidencyjny: ... 2760

OPIS:
NELA
to sympatyczna mieszanka z pinczerem. Jest bardzo urodziwa, jednak to że nie wiedzi na jedno oczko dyskryminuje ją u wielu ludzi.
Jest to tymbardziej smutne, że ona jest bardzo ufna w stosunku do człowiek. Dodatkowo Nela okazała się również bardzo przyjaznym pieskiemw stosunku do innych psiaków.

/"]

imię:................... Holi
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wiek: ................... 1,5 roku
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]płeć: ................... suczka
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wielkość: .............
duża
[COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]data przyjęcia: ....
17.08.2008r.
[COLOR=royalblue][COLOR=blue]przyczyna: .......... [COLOR=darkslateblue]znaleziona na os. "R"

[COLOR=blue]szczepienie: ........ tak
sterylizacja:........ tak
chip: ................... tak
[COLOR=blue]nr ewidencyjny: ... 2826

OPIS:
HOLI to bardzo śliczna sunia w typie labradora, która lgnie do ludzi, uwielbia pieszczoty, jest energiczna i ruchliwa.
Będzie dla kogoś uroczą towarzyszką spacerów. Jest niekonfliktowa.

imię:....................TANIA
[COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wiek: ..................
2-a lata
[COLOR=royalblue][COLOR=blue]płeć: ................... suczka
[COLOR=blue]wielkość: ............. mała
[COLOR=blue]data przyjęcia:[COLOR=lightblue]..... 08.05.2008r.
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]przyczyna: ..........
znaleziona na ul. Przejazdowej w Tychach
[COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]szczepienie: ........ tak
sterylizacja: ........ tak
[COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]chip:[COLOR=#add8e6]................... tak[COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]nr ewidencyjny: ... 2725

OPIS:
TANIA bardzo chce mieć dom, szuka kontaktu z człowiekiem. W stosunku do innych zwierząt jest trochę bojaźliwa.

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

imię:.................... FAZI
[COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wiek: ..................
10-ęć lat
[COLOR=royalblue][COLOR=blue]płeć: ................... samiec
[COLOR=blue]wielkość: ............. duży
[COLOR=blue]data przyjęcia:[COLOR=lightblue].... 08.08.2008r.
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]przyczyna: ..........
przywiązany do ogrodzenia schroniska
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]szczepienie: ........ tak
[COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]chip:[COLOR=#add8e6].................... tak
[COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]nr ewidencyjny: ... 2817

OPIS:
FAZI jest spokojnym, lgnącym do ludzi psem. Ze względu na swoją dużą (misiowatą) sylwetkę może wykazać się nie tylko jako wierny przyjaciel, ale również jako wspaniały stróż, który już samą postawą wzbudza respekt.
Wielki MIŚ jest misiem tylko dla ludzi, dla innych psów nie jest już tak miły.

imię:.................... MISZA
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wiek: ................... 10-ęć lat
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]płeć: ................... pies
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wielkość: ............. mały
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]data przyjęcia:[COLOR=lightblue]..... 15.07.2008r.
[COLOR=#ff8c00][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]przyczyna: .......... znaleziony w Tychach na ul. Brzozowej
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]szczepienie: ........ tak
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]chip:[COLOR=#add8e6].................... tak
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]nr ewidencyjny: ... 2794

OPIS:

MISZA to piękny sznaucer-miniaturka, powli jednak jego urok w schronisku się traci. Przystrzyżona grzywka się zlepia, sierść matowieje. Misza został znaleziony na trawniku przy ul. Brzozowej w Tychach, czy to możliwe, że nikt tego pieska nie szuka?
Psiak jest bardzo łagodny, niestety trochę słabo widzi, ale jemu to nie przeszkadza. Czy znajdzie się ktoś kto zabierze go przed zimą?

imię:.................... MERLIN
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wiek: ................... 3-y lata
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]płeć: ................... pies
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wielkość: ............. średni
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]data przyjęcia:[COLOR=lightblue]..... 23.07.2008r.
[COLOR=#ff8c00][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]przyczyna: .......... znaleziony w Tychach na os. "Z"
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]szczepienie: ........ tak
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]chip:[COLOR=#add8e6].................... tak
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]nr ewidencyjny: ... 2801

OPIS:
MERLIN to wyjątkowo piękny kundelek o bardzo smutnych oczach. Ma bardzo łagodny charakter. Toleruje zwierzęta z którymi przebywa w boksie, wręcz schodzi im zdrogi. PSIAK PILNIE POTRZEBUJE DOMU!

imię:.................... BAKS
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wiek: ................... 10-ęć lat
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]płeć: ................... samiec
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wielkość: .............
średni
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]data przyjęcia:[COLOR=lightblue]..... 19.05.2008r.
[COLOR=#ff8c00][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]przyczyna: .......... znaleziony na ul. Andersa w Tychach
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]szczepienie: ........
tak
chip:.................... tak
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]nr ewidencyjny: ... 2738

[COLOR=blue]OPIS:

BAKS mimo swojego wieku jest w boksie przywódcą stada. Nie da sobie dmuchać w kaszę, za to na widok człowieka mięknie mu serducho i robi smutną minkę. Bardzo chce mieć dom. Nadaje się do domu z ogrodem.

/"]

imię:.................... BOSMAN
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wiek: ................... 10-ęć lat
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]płeć: ................... samiec
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]wielkość: ............. średni
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]data przyjęcia:[COLOR=lightblue]..... 20.05.2008r.
[COLOR=#ff8c00][COLOR=#ff8c00][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]przyczyna: .......... znaleziony przy szkole sportowej w Tychach
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]szczepienie: ........ tak
chip:.................... tak
[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=royalblue][COLOR=blue]nr ewidencyjny: ... 2739

[COLOR=blue]OPIS:
BOSMAN to piękny pies w typie boksera, jest łagodny dla ludzi, jednak z psami ciężko mu się dogadać.

Posted

malawaszka napisał(a):
Wątek sznaucerka
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=120966

i normalnie :obrazic: że nie dałyście mi znać, że macie takiego cudaczka kochanego - tyle czasu czekał :placz:

Malawaszka biję się w pierś, :modla: wybacz i na pewno żadnym usprawiedliwieniem nie będzie brak czasu i to że dopiero wczoraj udało mi się odrobić zaległości w psiakach. A tak szczerze mówiąc myślałam, że on zaraz zniknie ze schroniska i jak go zobaczyłam po długiej przerwie w schronie to się naprawdę zdziwiłam. Taki śliczny psiak i tyle czeka, ale cóż wiek robi swoje. OBIECUJĘ POPRAWĘ!!! :oops:

Kluska4 napisał(a):
Boksia dałam na BwP, zrobię mu też allegro i alegratkę.

Kluska wielkie dzięki!!!:lol:
Przepraszam, że się narzucam, ale czy boksio-podobny mógłby też być u was na stronie?

Chodzi mi o tą psinę:
nr ewidencyjny: ... 2739
OPIS:
BOSMAN to piękny pies w typie boksera, jest łagodny dla ludzi, jednak z psami ciężko mu się dogadać.

/"]

i przepraszam, że się narzucam, ale czy ten boksiopodobny też by mógł być u was na BwP?

Posted

Kluska4 napisał(a):
Hmmm .... on chyba mało boksiowaty :cool1: ale oczywiście zapytam czy go wstawią.

:oops: A ja myślałam, że jest boksiowaty. Chyba jednak bardziej znam się na beaglach.:p

malawaszka napisał(a):
czy jest możliwość wykastrowania sznupka w schronisku?

Grażyna a Ty się nie tłumacz:eviltong:, tylko proszę pamiętaj jutro Krężelu o tej suni sznaucerowatej - oby nie padało :shake:

Kastracja jeszcze raczej nie wchodzi w grę. :shake:

O sznaucercę będę pamiętać, chociaż trochę tego wszystkie się uzbierało. Chyba listę sobię zrobię. :p

Posted

Izunia0520 napisał(a):

Iza, ogólnie chyba wszystko jest tak, jak być powinno! :lol:

Posted

Izunia0520 napisał(a):

Brawo Iza!!!
To teraz ogłoszenia.

Posted

Grażyna i jak? masz fotki sznaucerkowatej? :modla:

i jeszcze mam pytanko o minisznupcia - czy jest jakaś szansa sprawdzenia jaki on jest do dzieci? jest teraz w boksie z innymi psami - nie awanturuje się?

i po czym wiadomo, że ma problemy ze wzrokiem?

Posted

grazyna9915 napisał(a):
:oops: A ja myślałam, że jest boksiowaty. Chyba jednak bardziej znam się na beaglach.:p

Wiesz Grażynko, może on rzeczywiście jest boksiowaty ... ja go nie widziałam na żywo, więc mogę jedynie powiedzieć jak mi się wydaje na podstawie tego zdjęcia, a wiadomo jak to jest ze zdjęciami....:roll:

W sumie przydałoby się jeszcze jakieś zdjęcie, żeby był lepiej widoczny. Jakby była taka możliwość to przy okazji mógłby ktoś zrobić?

Posted

malawaszka napisał(a):

i jeszcze mam pytanko o minisznupcia - czy jest jakaś szansa sprawdzenia jaki on jest do dzieci? jest teraz w boksie z innymi psami - nie awanturuje się?

:modla: jestem upierdliwa wiem, ale no nie mogę inaczej :oops:

Posted

malawaszka napisał(a):

Fotek sznaucerkowatej nie mam, mój aparat wysiadł i jestem kaleką :placz:Magda222 robiła zdjęcia więc może ją uchwyciła. Robiłam tylko filimiki telefonem, ale sunia jest na nich ledwie widoczna, bo nie chciała blisko podejść. Mogę za to powiedzieć, że jest piękna.

malawaszka napisał(a):

Mały sznupek to znajda, więc o jego przeszłości nic nie wiemy. Psiak jest przyjacielski i do wszystki pozytwynie nastawiony. Jeżeli chodzi o stosunek do dzieci, no to cóż, żaden rodzic nie zgodził i raczej nie zgodzi się w tym celu wypożyczyć swojej latorośli.:cool3: Myślę, jednak, że jeżeli jest łagodny to nie powinien skrzywdzić i dziecka. W boksie jest z innymi psami i jest ok.:p

malawaszka napisał(a):

Nie wiem po czym wiadom, taką informację przekazali mi pracownicy. Przy okazji dopytam się.

malawaszka napisał(a):
:modla: jestem upierdliwa wiem, ale no nie mogę inaczej :oops:

Upiedliwa?:crazyeye:
Żartujesz? :evil_lol:
To jest za delikatne słowo.:eviltong:
Ale i tak Cię bardzo lubię.:loveu:

Kluska4 napisał(a):
Wiesz Grażynko, może on rzeczywiście jest boksiowaty ... ja go nie widziałam na żywo, więc mogę jedynie powiedzieć jak mi się wydaje na podstawie tego zdjęcia, a wiadomo jak to jest ze zdjęciami....:roll:

W sumie przydałoby się jeszcze jakieś zdjęcie, żeby był lepiej widoczny. Jakby była taka możliwość to przy okazji mógłby ktoś zrobić?

Zdjęć ma więcej tylko nie wszystkie jeszcze wkleiłam na fotosik, jutro nie dam rady, ale w środę postaram się je wkleić.:lol:

Posted

grazyna9915 napisał(a):

Upiedliwa?:crazyeye:
Żartujesz? :evil_lol:
To jest za delikatne słowo.:eviltong:
Ale i tak Cię bardzo lubię.:loveu:

:grins: :diabloti:

a może mogłabym przedzwonić do weta który u niego stwierdził te problemy ze wzrokiem? czy lepiej nie? to dość ważne bo dziś np dzwoniła babka i nie bardzo miałam co jej powiedzieć na ile ma te problemy itd, jedyne co to naopowiadałam, że miałam niewidomego Bolusia mojego kochanego sznupka i radził sobie świetnie, a ten nie jest niewidomy i bla bla bla - to nie był TEN VIP domek :shake: :lol:

Posted

Malawaszka może najpierw zadzwoń do schroniska w godz. od 10 - 14 jest pani kierownik. W środę jest weterynarza w schronisku.
W razie czego poszukam nr do weterynarza.

Pracownicy mówili, że jego słapszy wzrok jest związany z wiekiem, a nie z wadą.

Malawaszka jesteś cudowna.

Acha i mam tymczas dla malucha, tylko jakoś muszę go do niego dowieź.

Posted

grazyna9915 napisał(a):

Acha i mam tymczas dla malucha, tylko jakoś muszę go do niego dowieź.

dla jakiego malucha? dla TEGO malucha :loveu::loveu::loveu: a gdzie trzeba go przetransportować?

ok, zadzwonię jutro do schronu

Posted

Dzisiaj zgłosił się DT ze Starachowic, sprawdzony.
Osoba prosi by mu przywieź pieska przynajmniej do połowy trasy.
Wstyd się przyznać, ale byłam przerażona kolejną jazdą, wczoraj cały dzień w samochodzi, dwie noce do tyłu i ...
jestem już do d...
Może ktoś się znajdzie z tym transportem, jeżeli nie to cóż sprężymy się.

Posted

Malawaszka dzięki za wątek!
Gdybyś mogła z transportem to byłabym niezmiernie wdzięczna.
Jeżeli się tylko zgodzisz to mogę dogrywać szczegóły.

Fotek mam kilka, ale chłopak nie zmieniał swojej pozycji podczas robienia zdjęć i praktycznie się nie ruszała. Zdjęcia są prawie takie same.