grazyna9915 Posted September 6, 2008 Author Posted September 6, 2008 Dzisiaj w schronisku nie było zbyt wesoło. Pani Irenka miała okropnego doła co mnie wcale nie dziwi. Ciągle chore kociaki, które nie potrafią dojść do siebie. Czoko oddany przez właściciela. Jamnikowaty psiak, któremu udało się odnaleźć właściciela, ale ... ale właściciel nie chciał go odebrać. To tylko niektóre dołujące przypadki, naszczęście na koniec dnia zdarzyło się coś miłego, coś co każdy dogomaniak wypatruje z niecierpliwością. Byłam świadkiem, jak jedna szczęściara trafia do domu! :multi: A oto fotki: "] Nowa Pani suni powiedziała, że była do miłość od pierwszego wejrzenia.:multi: Quote
grazyna9915 Posted September 7, 2008 Author Posted September 7, 2008 Izunia0520 napisał(a):A ja mam pytanie...xP czy jest w schronisku jakis szczeniak, który jak dorosnie będzie mały...?:cool3: Izunia w schronisku są szczeniaki, ale jeszcze nie do wydania. Czy będą mała? Hmmm... Może w razie czego polecić małą sunię? Ma trzy latka i ok. 15 cm w kłębie. Nadaje się do dzieci i innych psów. Jest bardzo przyjazna. Oczywiście jest wysterylizowana, zaszczepiona i zachipowana. Jej nr ewid. 2786. Kaja555 to jest sunia o której Ci mówiłam. Quote
magda222 Posted September 9, 2008 Posted September 9, 2008 Chociaż jedna dobra wiadomość :multi: Quote
grazyna9915 Posted September 9, 2008 Author Posted September 9, 2008 Powoli uzupełniam zaległości. Szczęśliwców jest więcej, ale musze się upewnić, żeby jakiejś gafy nie zrobić :) Quote
kaja555 Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 mała sunia faktycznie mniejsza od kota! Quote
sleepingbyday Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 weszłam pierwszy raz tutaj i znowu cholera jasna zakochałam się w kilku psach :mad:. ta 15 cm trzylatka mnie rozwaliła. sama bym ją chciała. zaraz napisze do dziewczyny, która ma dom dla małego pieska. w ogóle to ktoś u was robi świetne zdjęcia. a uwazam, ze to baaardzo duzo daje przy adopcjach... Quote
magda222 Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 To nasza Grażynka jest nadwornym fotografem :loveu: Quote
sleepingbyday Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 szacuneczek dla Grażyny. złapać to tałatajstwo w dobrym, korzystnym ujęciu i świetle nie jest łatwo. trzylatka boska. a te białe krótkowłose poplamione na czarno to "kuzynki" mojej zosi :loveu: Quote
magda222 Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Super byłoby gdyby udało się znaleźć domek temu maleństwu :) Czekamy na info.Może się uda. Quote
sleepingbyday Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 jest boska, ile waży, 2kg :cool3:? Quote
Pokahontas Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 witajcie, czy ktoś mógłby się dowiedzieć do jakiej bazy wpisywane są psiaki z czipami z tego schroniska? Quote
grazyna9915 Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 Pokahontas narazie pani kierownik jest na L4, ale dopytam się na temat bazy chipów. Schronisko ma na pewno swoją wewnętrzną bazę, dodatkowo każdy kto adoptuje psa dostaje "dodatkowe naklejki" dzięki którym może wyrobić psiakowi paszport i sam zgłosić go do jakiejś bazy. Czy zgłaszałam, że tan psiak ma dom? Nr ewid. 2755 Quote
magda222 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 [CENTER]:multi: jupi jupi ja ja :multi: Ja chyba zwariowałam :oops: [/CENTER] Quote
Pokahontas Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 grazyna9915 napisał(a):Pokahontas narazie pani kierownik jest na L4, ale dopytam się na temat bazy chipów. Schronisko ma na pewno swoją wewnętrzną bazę, dodatkowo każdy kto adoptuje psa dostaje "dodatkowe naklejki" dzięki którym może wyrobić psiakowi paszport i sam zgłosić go do jakiejś bazy. dzięki, czekam zatem za wiadomość, bo jeden psiak już od Was był w Chorzowie, dobrze byłoby gdyby na przyszłość można sprawdzić psiura po czipie w jakiejś bazie internetowej, niestety nie wszyscy właściciele wpisują sami, zwłaszcza że takie bazy są płatne a schroniska mają bezpłatne dojście do bazy od firmy z której maja czipy. Quote
Izunia0520 Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 [quote name='grazyna9915']Pokahontas narazie pani kierownik jest na L4, ale dopytam się na temat bazy chipów. Schronisko ma na pewno swoją wewnętrzną bazę, dodatkowo każdy kto adoptuje psa dostaje "dodatkowe naklejki" dzięki którym może wyrobić psiakowi paszport i sam zgłosić go do jakiejś bazy. Czy zgłaszałam, że tan psiak ma dom? Nr ewid. 2755 tak, tak...xD pisała Pani ze psiak znalazł domek...:cool3: tylko szkoda ze ten przystojniak obok (tzn. CIAPEK) dalej czeka na dom...:-( Quote
grazyna9915 Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 Ciapek też znajdzie dom. Nakręciłam z nim film i jak nauczę się obrabiać takie nowości to wkleję link. Quote
grazyna9915 Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 Niestety dwa pieski które niedawno trafiły do schroniska odeszły za TM: :-( SUNIA oddana przez właścicielkę z nr 2847 ORAZ PIESEK NR 2825 Quote
grazyna9915 Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 Mam też dobre wieści: :loveu: Sunia z nr 2841 ma dom! :loveu: Suczka haski nr 2846 po 13-u dniach została odebrana przez właścicieli! :loveu: Niedawno prosiłam Was o szukanie domu dla MINI nr 2786. Już nie trzeba, suczka ma dom! :loveu: Do grona szczęśliwców dołączyła też DIANA z nr 2473, która była w schronisku prawie rok czasu. :loveu: DŻEKI, czekał, czekał i się doczekał piesek z nr 2602 ma dom. Quote
grazyna9915 Posted September 14, 2008 Author Posted September 14, 2008 Kolejne wieści: RAWA piesek w typie niufka, którego skierowałaś do schroniska został odebrany tego samego dnia przez właścicieli. :lol: Psiak, który został zabrany przed niufkiem do schroniska również został odebrany przez właściciela. :lol: Quote
sleepingbyday Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 co się stało z biała w czarne łaty sunią oddana przez właścicielkę? dlaczego nie zyje :-(? kurcze, weszła mi w głowę, przypomina moja zosię. bardzo byłam nią zainteresowana, smutno mi.... ale chociaż jedna rzecz osladza mi poniedziałek: że 15 cm sunieczka ma dom! przeurocza jest! Quote
Izunia0520 Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 no tak to ze MINI znalazła domek to juz sie dowiedzialam, bo znajoma mojej mamy chciala ją zaadoptować, była juz pewna na 100% ale niestety ktoś ją ubiegł...:lol: ( w sobote pojechała do schroniska po suńke, a ona chyba w piątek znalazła domek...)(nie mogła pogodzic sie z tym ze suńka znalazła dom, ponieważ ona i jej synowie poprostu sie w niej zakochali...:P) dlatego mam znowu pytanie...:P czy jest w schronisku Tyskim, bądz jakimś innym piesek podobny do 15 cm suni...?:P chodzi o psiaka który jest, mały, ma ok 2 - 3 latka, dogaduje sie z psami (ponieważ ta pani ma samca jamnika) ...jest moze taki w schroniskach...? ;) Quote
sleepingbyday Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 nie chcę robić kreciej roboty dla schroniska tyskiego, ale jesli pani nie znajdzie tu psiny, to jest szpilka- mała ratlerkowata, biała w rude plamy, która źle znosi pobyt w ochronce. młoda jest, ale szczegółów o niej nie znam -za to jest cudna, tylko zabiedzona i w nerwach. małych psiaków i uroczych wiele jest w przytulisku w łomiankach. obydwa wątki znajdziesz po słowach kluczach -psi szkielet, sunia u missieek (coś w tym rodzaju) i przytulisko w łomiankach. jak nie znajdziesz, to ci wyslę. parę ślicznych drobin widziałam na stronie cichego kata w tarnowskich górach (schronisko.prv.pl). odległośc nie gra roli, zawsze jakis transport się znjadzie, zosia przyjechała do mnie (wawa) z tarnowskich gór właśnie,a to i tak jedna z łatwiejszych tras, jakie się zdarzają na dogo :cool3:. Quote
Mada:) Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 [quote name='grazyna9915'] Czy zgłaszałam, że tan psiak ma dom? Nr ewid. 2755 A przypadkiem nie ja pisałam, że ten psiak ma dom? :razz: :mad: :eviltong: :evil_lol: CUDNIE, że psiaki mają domki, a wśród nich Diana!! :loveu: :multi: Quote
Izunia0520 Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 UWAGA..! Udało nam sie wciągnąć w akcję na rzecz pomocy psów z Krężela weterynarzy...:cool3: weterynarze na osiedlu D zgodzili sie pomóc... w tej klinice koło mnie, weci wykazali szczególną chęć pomocy, narazie ofiarowali 4 tabletki na pasożyty ale obiecali jeszcze coś dołożyć, pozwolili również na postawienie skrzynki na datki od ludzi którzy leczą tam swoje zwierzaki...:cool3: Wet koło targu małego obiecał ze jeśli ktoś dorosły przyjdzie po te srodki na pasożyty to on również wspomoże akcje...;) Niestety nie zgodził sie na taką skrzynke... Jutro pochodzimy po innych weterynarzach, po sklepach zoologicznych i moze po aptekach ( chodzi o opatrunki, środki dezynfekcji) w szkole tez zorganizowałam akcje...;) Quote
Recommended Posts