Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mloda1442 napisał(a):
Pani Grażyno a ja wciąż czekam na podpowiedzi w sprawie wątki dla pieska z nr. 2712. ;):eviltong: A w sprawie plakatów proszę, żeby się na razie wstrzymać.

Młoda przepraszam Cię najmocniej, powoli nie wiem za co się zabrać po tej przerwie w wstawianiu psów.
Napisz mi twój nr gg to wyślę instrukcję.
Mam też więcej zdjęć tego psiak, które zrobiłam już wcześniej, a których nie zdąrzyłam jeszcze wkleić.

Posted

Młoda nie wiem jak się jutro wyrobię więc instrukcję jak założyć wątek psiakowi nr 2712 będziesz miała na dogo.

ZACZYNAM

* Na stronie głównej w spisie szukasz najpierw działu Psy w potrzebie, a następnie Psy do adopcji / znalezione.
http://www.dogomania.pl/forum/forumdisplay.php?f=28

* Potem naciskasz przycisk:

* Otworzy się okienko gdzie kolejno trzeba wpisać tytuł, treść wątku, a następnie zatwierdzić przyciskiem:

* Polecam podejrzeć inne wątki tyskich psiaków i się na nich wzorować. Koniecznie trzeba wpisać namiary schroniska i nowość, tzn. to że psiak jest chipowany.

Posted

[quote name='grazyna9915']

Psiaki które przebywają na kwarantannie i jeszcze czekają na swoich opiekunów.

Młody spanielek nr ewid. 2771,
do schroniska trafił 20.06.2008r.

http://images6.fotosik.pl/223/4bb00184055e9c43.jpg
http://images6.fotosik.pl/223/5a31603509ce4018.jpg

Ale się złote słoneczko domaga uwagi człowieka. :placz:
Wrzucam go na spanielowe.

Posted

Asia jeszcze go nie wrzucaj, ogłaszamy psiaki które są już po kwarantannie. W jego przypadku zaraz rozdzwoni się mnóstwo telefonów od osób które będą chciały go rezerwować i ludzie będą dosłownie wystawać w kolejkach, co mnie osobiście dobija wiedząc, że 140 innych psów czeka i to czasami latami.

Jeżeli byś chciała go wrzucić na spaniele to jedynie z informacją, że szukamy mu właściciela, a nie nowego domu.

Kiedy skończy się kwarantanna możemy go ogłaszać na maksa.

Posted

Acha i jeszcze jedno Asiu, psiak na zdjęciach z Twojego postu to sunia spanielek, która ma już domek. Pokazałam ją na zdjęciach powyżej bo jest w towarzystwie psiaka nr 2712, dla któremu Młoda będzie zakładała wątek. Pies spanielek jest jeszcze na kwarantannie i przebywa sam w boksie.

Posted

Oby tak dalej :) Sporo psiurków w nowych domkach. A jednak wakacje nie stały się tym razem bardzo złym okresem dla schroniska. Szkoda tylko biedaków, które odeszły za TM... Nie doczekały swojej szansy :(

Posted

grazyna9915 napisał(a):
Asia jeszcze go nie wrzucaj, ogłaszamy psiaki które są już po kwarantannie. W jego przypadku zaraz rozdzwoni się mnóstwo telefonów od osób które będą chciały go rezerwować i ludzie będą dosłownie wystawać w kolejkach, co mnie osobiście dobija wiedząc, że 140 innych psów czeka i to czasami latami.

Jeżeli byś chciała go wrzucić na spaniele to jedynie z informacją, że szukamy mu właściciela, a nie nowego domu.

Kiedy skończy się kwarantanna możemy go ogłaszać na maksa.

Ok, oczywiście wrzuciłam go z informacją, że na razie szukamy jego właściciela. Może akurat ktoś go znajdzie na spanielowym. :roll:

grazyna9915 napisał(a):
Acha i jeszcze jedno Asiu, psiak na zdjęciach z Twojego postu to sunia spanielek, która ma już domek. Pokazałam ją na zdjęciach powyżej bo jest w towarzystwie psiaka nr 2712, dla któremu Młoda będzie zakładała wątek. Pies spanielek jest jeszcze na kwarantannie i przebywa sam w boksie.

Acha, czyli ta złota piękność to ta sunia już adoptowana. W takim razie czekam na fotki tego spanielka z kwarantanny. ;)

Posted

Moja kolejna kandydatura na plakat. No i pytam się wczęsniej, czy Ozi ma może juz dom, lub np. dzisiaj go znajdzie...? :evil_lol:

imię:.................... OZI
wielkość: ............. średni
data przyjęcia: .... 12.02.2008r
przyczyna: .......... znaleziony w Tychach przy ul. Myśliwskiej
szczepienie: ........ tak
nr ewidencyjny: ... 2609

OPIS:

Ozi niedawno trafił do schroniska, jest spokojny i bardzo wystraszony.

Posted

Jeszcze w sobotę po zamknięciu schorniska Ozi był bezdomny.

Obawiam się, że do tej pory tam jest, jakiś psiak go musiała chyba pogryź bo wygląda gorzej niż zwykle i zmienił boks. Trzeba mu pilnie szukać domu.

Na wszelki wypadek zadzwonię do schroniska.

Posted

W Tychach 27.06.2008r. przy al. Bielskiej 60 zaginął czarno-biały dorosły kocur.
Ma na imię Mruczuś i może bać się obcych. Jeżeli ktoś go zobaczy proszę o telefon:

601-294-064
uwaga: kot nie ma żadnej obróżki

Dla znalazcy przewidziana jest nagroda!

Dzisiaj i jutro idziemy szukać kociaka i rozklejać plakaty jeżeli ktoś może się przyłączyć to proszę o kontak.

Posted

Boże biedactwo... Tyle tych kotków się teraz gubi. :shake:
Ja oczywiście mogę pomóc w poszukiwaniach! Jeśli tylko będę wolna.
Będę się rozglądała.

Posted

Niestety poszukiwania zakończyły się fiaskiem.
Wiele osób widziała kociaka, ale nam nie udało się go odnaleźć. Starsza Pani (opiekunka kota) jest zrozpaczona.

Jutro szukamy dalej.

Posted

Niestety, Mruczusia wciąż ani śladu... Na wszelki wypadek wkleiłam Jego zdjęcie na adopcje.tychy.glt.pl

Tymczasem mam małe pytanie odnośnie tego pieska:

Przyjazny samiec średniej wielkości.

Do schroniska trafił 22.04.2008r.
Jego nr 2703

Czy nadal jest w schronisku? A jeśli tak, to może ma Pani jakieś informacje na jego temat? Ma taką uroczą mordkę - korci mnie, żeby założyć mu wątek i spróbować znaleźć cudny domek...

Posted

Arelnko na temat pieska nr 2703 wiem że:

Do schroniska trafi w wyniku interwencji z firmy "Termoplastyka" na ul Gliczańskiej, gdzie się przybłąkał. Psiak jest bardzo energiczny i żywiołowy. Lubi kontakt z człowiekiem jest niekonfliktowy.

Natomiast jeżeli chodzi o zaginionego kotka to bardzo dziękuję za wklejenie go, może go ktoś rozpozna. Co jakiś czas ktoś się odzywa i daje sygnał, że widział takiego kotka np. w okolicy parku niedźwiadków, lub na ul. Cichej. Dwa razy miałam sygnał, że był koło przedszkola na ul. Batorego, niestety to nie on, ponieważ osoby które go wypatrzyły złapały go i mogliśmy go zidentyfikować. Był bardzo podobny.
Szczerze mówiąc zaczynam tracić nadzieję, na odnalezienie go. Chociaż kiedy dzisiaj rano chodziłam i szukałam go po osiedlu "C" to jeden pan zaczepił mnie i powiedział, że widział jak kicia przebiegała przez podwórko na drugą stronę (to na którym wypadła z okna). Dziasiaj szukam go nadal, chociaż nie wiem czy to ma sens.

Posted

Dziękuję za informacje. Jutro postaram się założyć wątek psiurkowi :)

A kociak... cóż, ogromna szkoda, że nadal nie udało się go znaleźć. Co też może się z nim dziać? Może być wszędzie... Mam jeszcze nadzieję, że ktoś go wypatrzy i zwierzak wróci do swojej właścicielki...