Lucky0302 Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 opisywana we wcześniejszych postach seterka czeka na Ds , może miałby ktoś ochote dać jej go , może ktoś z waszych znajomych, zainteresowani na PW proszę Quote
kaja555 Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 Lucky, jak dzwoniłam do tyskiego schroniska to powiedziano mi, że już mają ogłoszenie o znalezionej seterce - ktoś od was już je przekazał do schroniska? Bo jeżeli to jest inne ogłoszenie to trzeba to wyjaśnić. Aha, skoro została znaleziona koło fabryki FIATa, to ona może być z Bierunia, Lędzin albo okolicznych wsi, niekoniecznie z Tychów... tam by się przydało zostawić plakaty. Quote
Lucky0302 Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 to inna seterka , ta o której mówimy przebywa cały czas w DT ,byłem u niej , więc faktycznie trzeba wyjaśnić, do schronisk o których mówisz dzwoniłem Quote
kaja555 Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 Oni nie mają seterki w schronisku, tylko mieli juz samo zgloszenie, że seterka została znaleziona i namiary - więc muszą to mieć z Twojego telefonu. Miejmy nadzieję że właściciel się zgłosi. Quote
grazyna9915 Posted June 13, 2008 Author Posted June 13, 2008 Znalazłam takie ogłoszenie zaginionej seterki: http://www.setery-adopcje.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=332 Jeżeli to nie ona to może warto umieścić ją na tym forum? Psy z okolic bierunia trafiają chyba do schroniska w Rudzie Śl. więc warto by było i tam zostawić ogłoszenie. Quote
mloda1442 Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 A cóż to za śliCzna psinka...??;> kolejny porzucony psiak...?:(:(:placz: Quote
Rawa Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 "Majka ma niespełna rok, a już tyle w życiu przeszła. Razem z siostrą, jako czteromiesięczne kocięta trafiły do schroniska pod koniec 2007r. Obydwie kotki przyjechały chore na koci katar. Majka miała na oczku ropień i niestety nie udało się go uratować. Teraz jest jednooczna. Brak oczka Majce nie przeszkadza, niestety ludziom... Siostra Mai szybko znalazła dom, ale w końcu i Majce się udało. 3-ego Maja trafiła do nowego domu w Chrzanowie. Niestety jej wszystko przychodzi trudniej. Majka dostała biegunki, wydawało się, że to nic takiego, jednak po tygodniu- mimo wizyt u weterynarza- stało się to niebezpieczne. 11.05. w niedzielę udało mi się namówić nową opiekunkę, by leczenie podjąć w Tychach. Mimo wolnego dnia miałam możliwość wezwać weterynarza. Nowa Opiekunka niestety nie. Majka tymczasowo zamieszkała w pokoju mojego syna. W niedzielę od weterynarza otrzymała serię zastrzyków, zostało wykonane kolejne badanie krwi, a próbka pojechała na dodatkowe badania, do domu otrzymała zestaw lekarstw, antybiotyk w zastrzyku i kroplówkę. W poniedziałek odebraliśmy wyniki krwi, poziom leukocytów był tak niski, że nie można było zrobić dokładnych badań. We wtorek była kolejna wizyta i wydaje się, że kotka czuje się coraz lepiej. Dzisiaj tj., w czwartek 15.05. idziemy na kolejne badania." Grazyna9915, "Majka - młodziutka koteczka bez oczka w trakcie leczenia." [SIZE="4"]Po badaniach okazało się, że sytuacja kotki jest o wiele poważniejsza- Maja ma białaczkę. Leczenie jej pochłania ogromną ilość pieniędzy. Może dla niektórych uśpienie jej wydawałoby się łatwiejsze, ale... Majka chce żyć. Nie jest tym samym dzikim kotem, którego widziałam w schronisku. Uwielbia pieszczoty i zabawy piłką. Ten bazarek przeznaczony jest dla niej, dla tej, która wygra z chorobą. Zapraszam do udziału w bazarku, a tym samym przyczynieniu się do jej leczenia. To naprawdę ważne. [SIZE="5"]POMÓŻ ŻYĆ! Quote
kaja555 Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 [quote name='grazyna9915']Znalazłam takie ogłoszenie zaginionej seterki: http://www.setery-adopcje.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=332 Jeżeli to nie ona to może warto umieścić ją na tym forum? Psy z okolic bierunia trafiają chyba do schroniska w Rudzie Śl. więc warto by było i tam zostawić ogłoszenie. Ta seterka też się znalazła, Lucky0302: nikt się jeszcze po sunie nie zgłosił? Quote
Lucky0302 Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 Niestety nie zgłosił się właściciel , ale mam też dobrą wiadomość znalezłem domek stały dla suni, coś się udało , dziwi mnie tlko że nikt jej nie szukał a gdzie ja nie dzwoniłem , nie pytałem , na szczęście trafili się dobrzy ludzie i DS zapewnili, Quote
grazyna9915 Posted June 23, 2008 Author Posted June 23, 2008 [quote name='Lucky0302']Niestety nie zgłosił się właściciel , ale mam też dobrą wiadomość znalezłem domek stały dla suni, coś się udało , dziwi mnie tlko że nikt jej nie szukał a gdzie ja nie dzwoniłem , nie pytałem , na szczęście trafili się dobrzy ludzie i DS zapewnili,[/quote] Moje gratulacje. Cieszę się, że psiak znalazł dom. Quote
kaja555 Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 [quote name='Lucky0302']Niestety nie zgłosił się właściciel , ale mam też dobrą wiadomość znalezłem domek stały dla suni, coś się udało , dziwi mnie tlko że nikt jej nie szukał a gdzie ja nie dzwoniłem , nie pytałem , na szczęście trafili się dobrzy ludzie i DS zapewnili,[/quote] Ja też się bardzo cieszę, że tak szybko ktos odpowiedzialny się znalazł :multi: Quote
Lucky0302 Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 Przy okazji chciałem podziękować wszystkim zaangażowanym w sprawę, znowu okazało się że pies ma przyjaciela, ma przyjaciela w Nas Quote
Rawa Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 [FONT=Century Gothic]Chyba dawno nikt nie pisał o psiakach ze schroniska, które znalazły dom, co?[/FONT] [FONT=Century Gothic]A ja przynoszę wieści od pani Grażyny.[/FONT] [FONT=Century Gothic]Z przyjemnością oznajmiam, iż kolejne psiaki posiadające swoich ludzi to...[/FONT] [FONT=Century Gothic]NATAN[/FONT] [FONT=Century Gothic][/FONT] [FONT=Century Gothic][/FONT][FONT=Century Gothic][/FONT] [FONT=Century Gothic]i...[/FONT] [FONT=Century Gothic]CZIKA[/FONT] Quote
grazyna9915 Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 Masz rację Rawa dawno nikt nie pisał, o psiakach które znalazły dom i dziękuję za wyręczenie. Teraz kiedy udało mi się pozałatwiać moje osobiste sprawy, to wracam i postram się wszystko szybko nadrobić. Na początek przedstawię jednak smutne wiadomości: Z niewyjaśnionych przyczyn odszdł APACZ (1927).:-( Kiedy pracownicy z porannej zmiany weszli do boksu, to piesek niestety już nie żył. Dlaczego? Niewiadomo. Nic mu nie było. Nie został pogryziony. Możliwe, że wystraszył się burzy i serduszko niewytrzymało, ale to są tylko domniemania. Pożegnaliśmy również DYGUSIA (nr pięćdziesiątosiem -wpisuję słownie bo inaczej dziwne minki wskakują) starszego psiaka, który chorował na raka. :-( [COLOR=blue][COLOR=green][COLOR=green][COLOR=green][B][COLOR=indigo][COLOR=blue] [COLOR=#0000ff][COLOR=blue][COLOR=blue][B][COLOR=black]Niestety odeszła od nas staruszka Era (1943), która zaległa.:-( Quote
grazyna9915 Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 Na szczęście są też dobre wieści. Przez czas mojej nieobecności dom znalazło przeszło 50-ściąt psiaków: Oto niektóre z nich: Niewielka suczka z czerwoną obróżką, znaleziona 16.04.2008r. Jej nr ewid. 2690 Sunia (2684)nieodebrana przez wyłaścicieli, wyskoczyła z okna. Znalazła dom, ale niestety wróciła do schroniska bo strasznie szczekała. Teraz ma dom z ogródkiem i towarzysza którego zdjęcie jest poniżej. Mały towarzysz jamniczki (nr 2664) Ta piękność (2687) nie musiała długo czekać: Malusieńka, starsza sunia (2655) porzucona w paśniku. Miała dom, ale wróciła, naszczęście los się do niej uśmiechnął drugi raz. MA DOM. /"] Quote
Mada:) Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 W końcu jakieś dobre wieści na tyskim wątku zagościły! :multi: Szkoda, że nie tylko dobre... :-( Quote
grazyna9915 Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 Piękny owczarek (2697), również znalazł dom! Szczeniaczek nr 2699 ma DOM! Quote
grazyna9915 Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 Nie wiem czy wszyscy wiedzą, ale Olga 1150, dzięki ElzieMilicz ma również wspaniały dom. Olga to pies który bez DT, bez ElizyMilicz, nie miała by szansy na DOM. Quote
Asia & Ginger Posted June 26, 2008 Posted June 26, 2008 Dla piesków, które odeszły za TM :-( :-( :-( A dla piesków, które znalazły nowe domki dużo, dużo szczęścia. :multi: :multi: :multi: [quote name='grazyna9915']Ta piękność (2687) nie musiała długo czekać:http://images6.fotosik.pl/179/e9f8a02f91700925.jpg Przeogromnie się cieszę!!! :multi: :multi: :multi: Quote
grazyna9915 Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 KOLEJNE SZCZĘŚLIWE PSIAKI, KTÓRE MAJĄ DOM! Duży pies, do schroniska trafił 06.04.2008r. Jego nr 2675 Mały, uszaty piesek, do schroniska trafił 03.04.2008r. Jego nr 2668 NUKA (2563) również ma DOM! Quote
grazyna9915 Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 [quote name='Asia & Ginger'] A dla piesków, które znalazły nowe domki dużo, dużo szczęścia. :multi: :multi: :multi: Przeogromnie się cieszę!!! :multi: :multi: :multi: W schronisku mamy kolejnego spaniele, jego zdjęcie wkleję trochę później, ładuje się bateria do telefonu. Tymczasem kolejni szczęściarze: Nie wiem czy Denisa już wklejałam, chyba nie, więc i ten puszysty królewicz ma dom. Quote
grazyna9915 Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 Kolejne pieski które znalzły dom: Piesek nr 2706 Piesek nr 2759 ma dom! Piesek nr 2753 Piesek nr 2751 Piesek nr 2719 Quote
grazyna9915 Posted June 26, 2008 Author Posted June 26, 2008 Teraz fotki psiaków, które trafiły w maju i czerwcu do schroniska. Przy okazji chciałam podziękować za udostępnienie zdjęć i tym samym za wyręczenie mnie w czasie mojej nieobecności Pani Kierownik z Tyskiego Schroniska. Nr ewid. 2705 Nr ewid. 2712 Nr ewid. 2713 Nr ewid. 2720 Nr ewid. 2722 Quote
Recommended Posts