grazyna9915 Posted April 11, 2008 Author Posted April 11, 2008 NO I SIĘ PORYCZAŁAM JAK ZOBACZYŁAM TE MOJE KOCHANE PYSIE! Quote
Rawa Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Oj nazbierało, nazbierało. Oczywiście jest ich wiecej, ale tylko od właścicieli zamieszczonych w filmie psiaków miałyśmy zdjęcia. Pani nie płacze, przecież im pomogliśmy! :lol: Quote
grazyna9915 Posted April 11, 2008 Author Posted April 11, 2008 Rawa wysłałam link do pani kierowniki, prosi o zgranie filmiku na płytkę i pyta się czy może to wysłać do naszego urzędu? Quote
kaja555 Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 WOW!!! Dziewczyny, super robota! Jakie metamorfozy!!!!:loveu: Quote
Izunia0520 Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 wow...xD SUUUPER...!!! ^^ widac ze włożyłyście w to duzo pracy...^^ :cool2: :thumbs: :loveu: (szczerze mówiąc... mi tez puściła się łezka...^^) Quote
Rawa Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 grazyna9915 napisał(a):Rawa wysłałam link do pani kierowniki, prosi o zgranie filmiku na płytkę i pyta się czy może to wysłać do naszego urzędu? Oczywiście! Będziemy z Madzią zaszczycone, prawda? ;) Film oczywiście zgram, tylko kupię płytki. Quote
Mada:) Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 Rawa napisał(a):Oczywiście! Będziemy z Madzią zaszczycone, prawda? ;) Film oczywiście zgram, tylko kupię płytki. Prawda, prawda!! :loveu: Cieszymy się, że prezentacja się spodobała i wzruszyła!! :multi::multi::multi: :lol::lol::lol: Quote
mloda1442 Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 nO nO...dziewczyny supeeer ten filmik...!! Aż się łezka w oku kręci.! :-( hehe...dobra robota.!=** :cool3::cool3::cool3: Quote
MagdaH Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 Ja też się poryczałam w trakcie filmiku, zobaczyłam Fido za kratami, pamiętam jaki był przerażony i chudziutki, jak przyniosłyśmy Go z Mamą do domu, a teraz Bambaryłę trudno podnieść. Ale jak sobie pomyślałam, ile piesów sie na taki filmik nie załapie z powodu niemania fajnego domku - to się poryczałam jeszcze bardziej. Na razie przelecę rodzinę wzdłuż i wszerz, i będę sępić koce, ręczniki, ciuchy i inne, jak to piszecie, "szmaty". Z niektórych szmat, jakby to powiedzieć "samoistnie wyrosłam":oops:, więc na pewno psimiśkom się przydadzą:evil_lol: Quote
madzia828 Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 dziewczyny jestem pod wrażeniem:loveu::loveu: super to wymyśliłyście:Rose::Rose: Quote
Izunia0520 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Odrazu napisze, że zgapiłyśmy od dziewczyn pomysł i zrobiłyśmy filmik...^^ mam nadzieje że nie jesteście złe...? :Rose::cool3: Ale my za to zrobiłyśmy o bidulach, które czekają na dom... ( Filmik nie jest idealny, ale jak na pierwszy raz to chyba nie jest tak źle..xD) Oto link na filmik...: (filmik cz. 1) http://pl.youtube.com/watch?v=yI4uQnc3eyk ;] Quote
grazyna9915 Posted April 15, 2008 Author Posted April 15, 2008 [quote name='Izunia0520']Odrazu napisze, że zgapiłyśmy od dziewczyn pomysł i zrobiłyśmy filmik...^^ mam nadzieje że nie jesteście złe...? :Rose::cool3: Ale my za to zrobiłyśmy o bidulach, które czekają na dom... ( Filmik nie jest idealny, ale jak na pierwszy raz to chyba nie jest tak źle..xD) Oto link na filmik...: http://pl.youtube.com/watch?v=yI4uQnc3eyk POWIEM SZCZERZE BRAK MI SŁÓW UZNANIA! ALE ZE MNIE SZCZĘCIARA, ŻE W KOŁO MNIE SĄ TAKIE WSPANIAŁE OSOBY! DZIĘKUJĘ!!! Quote
Izunia0520 Posted April 18, 2008 Posted April 18, 2008 zrobiłyśmy także 2 cz. filmiku...^^ w tej części co teraz zrobiłyśmy ( cz.2 ) zamieszczone są zdjątka reszty piesków, których nie ma w pierwszym filmiku...;] zapraszamy do obejrzenia... xD : http://pl.youtube.com/watch?v=_Fbrlvk7Eiw czyli podsumowójąc : -w tych filmikach występują wszystkie pieski umieszczone na stronie www.dogomania.pl , które szukają domu...;] Quote
MagdaH Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Dziewuszki, piękny filmik...część pierwsza zresztą też! Ale szkoda, że tych psiurków jest tak dużo, że starczyło na dwa filmiki:placz::placz: Quote
MagdaH Posted April 19, 2008 Posted April 19, 2008 Czy orientujecie się może, czy schronisko tyskie figuruje w krajowym spisie organizacji pożytku publicznego? szukałam i nie znalazłam:shake: chodzi o przekazanie 1% podatku. Na schroniskowej stronce (tam gdzie dane) brak nr KRS, wiec nie jestem pewna. Czy "KOMITET POMOCY DLA ZWIERZĄT" ul. Bałuckiego 7 m. 37, jest to organizacja w jakiś sposób związana ze schronem? Z góry dzięks za odpowiedź. :loveu: Quote
grazyna9915 Posted April 19, 2008 Author Posted April 19, 2008 Dziewczyny jesteście niesamowite z tymi filami, ale to już chyba mówiłam. SUPER ROBOTA. KAJA twoja Sara się sklonowała (przynajmniej z imienia), teraz w domu mam na DT dwie papużki nierozłaczki o takich samych imionach, którym tylko zabawy w głowie. MagdaH schronisko tyskie nie jest organizacją pożytku publicznego i tym samym nie można przekazać mu jednego procenta (niestety). "KOMITET POMOCY DLA ZWIERZĄT" nie jest związany z tyskim schroniskiem, to osobna organizacja. Quote
grazyna9915 Posted April 19, 2008 Author Posted April 19, 2008 Zła wiadomość. Wczoraj na DT wróciła do mnie sunia z poniższego zdjęcia i dlatego wznawaim jej wątek: Quote
halbina Posted April 20, 2008 Posted April 20, 2008 taki fajny uszatek... :-( dobrze, że miałą gdzie wrócić... Quote
grazyna9915 Posted April 20, 2008 Author Posted April 20, 2008 halbina napisał(a):taki fajny uszatek... :-( dobrze, że miałą gdzie wrócić... Raczej nie do końca miała gdzie wrócić, jest u mnie piątym psem w domu. To jak dla mnie to trochę dużo. Quote
grazyna9915 Posted April 20, 2008 Author Posted April 20, 2008 Ten psiak ma dom + jeden szczeniak: Piękny samiec trafił do schroniska 09.03.2008r. nr. ewid. 2630 Quote
MagdaH Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Fajny, taki amstafiasty. Mam nadzieję, że znalazł mądrych i odpowiedzialnych opiekunów:multi:. Minę i spojrzenie ma jak mój Biszkopt (patrz awatar: Biszkopt od strony podwozia :lol:). To są bardzo inteligentne psiaki, od kiedy Miśkopta przywieźliśmy z tyskiego schronu, mój mąż Adaś miał parę okazji przekonać się, że łagodna stanowczość i konsekwencja to żelazne reguły wychowania psa. Adaś kilkakroć bywał niekonsekwentny, co Miśkopt skrzętnie wykorzystał i podporządkował sobie Adama. Natomiast psisynek wie, że Pancia kocha go bardzo, dlatego dużo wymaga i konsekwentnie egzekwuje. Mam nadzieję, że ten psiur nie będzie sprawiał problemów i odnajdzie swoje miejsce wśród ludzi, którzy przyjęli go do swojego stada. Quote
grazyna9915 Posted April 21, 2008 Author Posted April 21, 2008 Magda pisz jakiego psa i kiedy go wzięłaś. Wstyd się przyznać, ale my o niczym chyba nie wiemy. Czy to może jest astek, który miał ok. 6-u miesięcy jak znalazł dom? PROSZĘ CIĘ BARDZO NAPISZ COŚ WIĘCEJ. Quote
MagdaH Posted April 21, 2008 Posted April 21, 2008 Jesienią 2005 roku po kilkumiesięcznym marudzeniu wierceniu dziury w brzuchu Adamowi, pojechaliśmy do schronu. Porozmawialiśmy z przemiłą panią(imienia i nazwiska nie pamiętam:oops:), która doradziła, żeby w sytuacji, gdy mamy już dorosłą Marysie (kotkę) raczej zdecydować się na szczeniaka, bo dorosły pies mógłby sie z nią nie dogadać. Niestety,szczeniaczków nie było wtedy i zostawiliśmy nasze namiary. Po kilku dniach zadzwonił telefon i Pani Ze Schroniska powiedziała, że jest mały 3-miesieczny psiaczek i strasznie płacze :placz:. Ja jeszcze nie wiedziałam, czy on jest mały czy duży. Adam zapytał tylko jakiego jest koloru, a Pani powiedziała "Taki śliczny, biszkoptowy". To było 18.10.2005r, po 15 minutach od telefonu byliśmy w schronie i pan Marek(to pamiętam) zaprowadził nas do murowanego boksu (mały był chyba jeszcze na końcówce kwarantanny). Piszczało tam coś w niebogłosy. Otworzył p. Marek drzwi, weszłam do środka...i wiedziałam, że bez Biszkopta nie wyjdę. Wet poinformował, że jest to samiec, nr1605, wiek ok.3 miesiące itd. Wzięłam piszczątko na ręce - od razu się uspokoił! Oznajmiłam, że ma na imię Biszkopt i że go bierzemy. Adam miał minę dziwną, zapytał czy wiem, że to będzie duży pies. I dlaczego idiotyczne imię "Biszkopt". Ale jak przyjechaliśmy do domu i wykąpałam małego, to zrozumiał, że inne imię do tego słodziaka nie pasuje. Dzisiaj jest prawie 3-letnim, dorosłym panem Biszkoptem i - obok Fiducha - ukochanym psisynkiem:loveu: Quote
Recommended Posts