Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kolejny biedak którego udało mi się wypatrzyć.
JOWISZ ma ok. 11-u lat.
Zanim 09.09.2003r. trafił do schroniska, to aż przez trz dni koczował pod blokiem na ul. Przemysłowej.
Jowisz jest bardzo spokojny i przyjaźnie nastawiony do otoczenia jest naprawdę niekonfliktowy.
Bardzo lubi towarzystwo ludzi.
W schronisku został zaszczepiony i odrobaczony.
Jego nr ewidencyjny to 832

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kolejny dziadziuś:

POSTER ma ok. 10-u lat.
W schronisku jest od wielu, wielu lat.
Kiedyś miał kompanów, był "przywódcą mafii", koledzy znaleźli dom, on został sam i zmienił tylko boks na inny.
POSTER jest trochę nieufny, co dodatkowo utrudnia jego adopcję, czy znajdzie się ktoś doświadczony, kto podaruje mu dom?
Poster jest średniej wielkości w schronisku został zaszczepiony i odrobaczony.
Jego nr ewidencyjny to 256

Posted

MIKA ma ok. 7-u lat.
W schronisku jest od zawsze.
Pewno powodem tego jest to, że MIKA jest bardzo strachliwa.
Przemyka jak cień, bardzo boi się ludzi, więc przez te lata nie miał jej kto wypatrzyć.
MIKA w schronisku została zaszczepiona i wysterylizowana.
Jej nr ewidencyjny to 139

Posted

Mada dziękuję!!!

A ja dzisiaj ostatniego psiaka wklejam.
I tylko nie proście mnie o lepsze zdjęcia.
To jest chyba na razie nie jest niemożliwe, za bardzo się boi i za szybko ucieka!

CZAJO to już starszy psiak.
W schronisku jest od zawsze.
Jest nieduży, cichy i bardzo nieufny wobec ludzi. Można powiedzieć, że jest "dzikowaty".
Z tego powodu jego fotka jest kiepskiej jakości, ale co mnie widzi to zaraz ucieka.
Za to w stosunku do innych psów potrafi być stanowczy.
W schronisku został zaszczepiony.
Jego nr ewidencyjny to 32.

Posted

Kaja dzięki za wątek Czajo, wczoraj robiłam fotki i Czajo ma chyba troszkę lepsze fotki (nie wiele lepsze)

Piesek z tego ogłoszenia jest chyba w schronisku, potencjalni właściciele właśnie po niego jadą.
TRZYMAĆ KCIUKI.
WIKI jeżeli ten pies się odnajdzie to dzięki Tobie.

Jeszcze jedna wiadomość Mada zgłaszała na wątku zaginionego psa, którego zgłosiła na Straż Miejską.
Piesek trafił do schroniska, a z tamtąd do domu. Odebrał go właściciel.
SUPER - Mada gdyby nie ty to pewno dalej by się błąkał.

Posted

[quote name='kaja555']Jesteśmy zorganizowani jak agenci FBI - a nawet lepiej! ;)

:evil_lol:

MASZ RACJĘ

Tym bardziej, że sznaucerkowaty rudzielec o imieniu CEZAR

:multi: POJECHAŁ DO DOMU!!!!
:multi:

Wiki gdyś nie wkleiła tego ogłoszenia...

Posted

Przepraszam zapomniałam powiedzieć o najważniejszej sprawie.
Bokserka (nr. 2616) ma dom.

Przygarnęła ją pani weterynarz, która zajmuje się schroniskowymi psiakami.

:loveu::loveu::loveu:

Posted

grazyna9915 napisał(a):
Niestety nie widziałam.

Chcesz żebym dostała zawału :razz:

STRASZNIE SIĘ CIESZĘ :multi::multi::multi: Chyba lepszego domku nie można było sobie wymarzyć :multi:

Posted

Kluska4 napisał(a):
Chcesz żebym dostała zawału :razz:

STRASZNIE SIĘ CIESZĘ :multi::multi::multi: Chyba lepszego domku nie można było sobie wymarzyć :multi:

Nie możesz dostać zawału.
Kto by wtedy pomagał boksiom.
Żyj sto lat - a nawet 200 :multi:.

A jeżeli chodzi o domek, to faktycznie lepszy nie mógł być, biorąc jeszcze pod uwagę, że jeszcze chorowita jest.

Pani weterynarz nie odrazu myślała o przygarnięciu suni (ma już dwa inne pieski).

Ale mała tak sobię ją zjednała, że innego wyjścia nie było, musiał ją przygarnąć.:loveu:
Wczoraj miałam okazję porozmawiać z Panią weterynarz, wszystko jest OK.

Posted

Acha, wczoraj porobiłam zdjęcia psiakom z kwarantanny.
Spróbuję je dzisiaj wkleić.

Wśród psiaków do oddania pojawił się berneński pies pasterski, został oddany przez właścicieli (byłam przy oddaniu go).

Pies jest zaszczepiony i będzie do wydania na już.
Jest bardzo, bardzo duży i jak robiłam mu fotki to bardzo się przymilał i szukał ze mną kontaktu.
Nawet z daleka próbował na siebie zwrócić uwagę.

Posted

Rudy psiak ze schroniska jest już w swoim domku!
Psiak uciekł i trafił do schroniska. Jest pogryziony, ale był u weterynarza i dostał zastrzyk. Nieco też schudł. Najważniejsze jednak, że jest w swoim ciepłym domu!!

:multi::multi::multi:

Posted

Psiak znaleziony przeze mnie - młody, czarny - podpalany, przyjazny kudelkowy kundelek na szczęście został odebrany przez swoich właścicieli!

SUPER!! TAK MI GO BYŁO SZKODA!! :multi::multi::multi:

Posted

Zbiórka dla schroniska i prośba z nią powiązana...

Postanowiliśmy w końcu zorganizować akcję zbierania darów do schroniska /koce, ręczniki, stare ubrania, karmę, posłania, śpiwory itp./.
Akcja będzie polegała na tym, że pewien ''pojemnik'' będzie co tydzień stał w innym miejscu, głównie w szkołach, a wszelkie uzbierane w nim rzeczy trafią do schroniska tyskiego.
Problem polega na tym, że...
tekturowe pudła będą wykorzystane w ostateczności, jednak chcielibyśmy znaleźć coś, co będzie lekkie, składane, w miarę duże i mocne. Wymyśliliśmy kojec dla dzieci, bądź składane, turystyczne łóżeczko, również dla dzieci. Niestety takowego nie posiadamy w związku z tym nasza prośba brzmi:

kto chce się pozbyć składanego, turystycznego łóżeczka lub kojca dla dzieci? Nam baaardzo by się przydał! W razie czego, prosimy o kontakt na wątku, bądź na GG: 3447235!

Posted

[quote name='Kluska4']Dziękuję, choć póki co niewiele udaje mi się zrobić :oops: ale cieszę się z Waszych sukcesów bo są NIEMAŁE :loveu:

Kluska4 nie pomniejszaj sobie zasług.
Dodatkowo powiem Ci, że dla nas jest ważne jest poczucie, że w każdej chwili możemy na Ciebi liczyć.
Niedalej jak wczoraj mówiliśmy, że o boksie nie mamy się co martwić, bo Kluska4 się nimi zawsze zajmie:lol:.

Natomiast nasze sukcesy nie są takie duże. Psów jest cały czas powyżej setki. To jest za dużo.
I bokserka Larcia nie żyje. Nie potrafię o niej zapomnieć. Martwię się o jej panią.

Wczoraj (a raczej dzisiaj o drugiej na dranem) próbowałam wkleić fotki.
Niestety inernet wysiadł i musiałm iść spać.

Może teraz się uda wkleić mi fotki z kwarantanny (psiaki jeszcze nie do wydania i nie do ogłaszania):

Piękny samiec trafił do schroniska 09.03.2008r.
Znajduje się w tej chwili na kwarantannie i czeka na odbiór przez właściciela.
nr. ewid. 2630

Sunia trafiła do schroniska w marcu br.
Jej nr ewid. to 2631

Pies trafił do schroniska w marcu br.
Jego nr ewid. to 2639

Piesek trafił do schroniska 12.03.2008r
Jego nr ewid. 2636

Pies trafił do schroniska w marcu br.
Jego nr ewid. 2637

CDN. za godzinkę

Posted

Mada:) napisał(a):
O tak! Berneńczyk! A to czasem nie jest ogłoszenie tego Pana, który kontaktował się z Panią Grażynką w sprawie psiaka rasy niufek, podhalan itd.?

Całkiem możliwe, bo ogłoszenie już nie jest najnowsze. Tak mi mignęło bo szukałam ludzi szukających kotów ;)