Mada:) Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 No właśnie dosyć trudno jest mi go opisać, bo wygląda jak zwykły kundelek. :p Dotychczas nie wymyśliłam żadnej rasy, którą mógłby przypominać. Jeśli chodzi o ubarwienie - grzbiet ma czarny, głowę też, a łapki (nie jestem pewna, ale boczki i sznupkę czyba również) podpalane czyli właśnie brązowe ;) Jego wysokość to może 45 - 50 cm. w kłębie... Quote
kaja555 Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Czyli rasa "kundelek";) Na pewno to nie jest "mój" "owczarkowaty z glową rotwailera", który dalej gdzieś się błąka po Tychach. Oby kundelek szybko znalazł dom! Quote
Rawa Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Ogłoszenie dot. zaginionego psa, wywieszone koło TESCO na ul. Edukacji. Mam nadzieję, że wszyscy się rozczytają. I wodołaz o którym już mówiłam. Pies jest niesamowity, bo codziennie rano chodzi do "Hali mięsnej" po kość, po czym idzie z nią, aż za młyn. Jego trasą jest ul. Grota Roweckiego i ul. Starokościelna. Chyba nie ma sensu zawozić go do schroniska, bo przecież może być zwykłym łazikiem. Poza tym ma już swoje przyzwyczajenia. Quote
kaja555 Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Tylko dobrzeby było się dowiedzieć czy wodołaz ma jakiś dom czy nie. Bo przyjdzie zima i gdzie on się wtedy schowa? Jak się przeprowadzę to mogę go śledzić :cool3: Quote
grazyna9915 Posted March 16, 2008 Author Posted March 16, 2008 Nie wytrzymałam i mimo, że do poniedziałku miałam nie wchodzić na dogo to cóż. Mam minutkę więc zaproponuję tylko, żeby Arelnka umieściła informację o zaginionych psiakach na swojej stronce, może to coś pomoże? Mada sprawiłaś się rewelacyjnie, w pełni profesjonalnie zatroszczyłaś się o psiaka. Teraz trzeba mu znaleźć właścicieli, albo nowy domek. Kaja mogę razem z Tobą iść na przeszpiegi za wodołazem. Quote
Mada:) Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Psiaka jest mi bardzo szkoda. To taka przylepa kochana! :loveu: Musi znaleźć dom! A teraz tragiczna wiadomość... :-( Pamiętacie Larę - uroczą bokserkę, która znalazła wspaniały dom? Niestety nie udało się... Pomimo tego, że Lara miała cudowną opiekę, wspaniałą, troskliwą rodzinę - odeszła... Była chorowitą sunią, słabą... Sunia miała białaczkę limfatyczną. Ostatnie dni były okropne. Kroplówki, problemy z jedzeniem... Lara jest za TM... :-( Dziękuję Pani, która przygarnęła Larcię za to, że sunia odeszła w rodzinnym cieple, otoczona miłością. Dziękuję, że Lara poznała czym jest dom, szczęście i miłość! Dziękuję za wszystko co Państwo dla niej zrobili! Larciu bądź szczęśliwa za TM! Pamiętaj, że miałaś cudowny dom! Laruniu, nigdy o Tobie nie zapomnimy...! :-( Quote
madzia828 Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Laruniu to dla ciebie [*] [*] bądź szczęśliwa za TM Quote
Rawa Posted March 16, 2008 Posted March 16, 2008 Lara, wiem, ze odeszłaś szczęśliwa... Miałaś wspaniałą Panią, która o Ciebie walczyła, nie poddała się. Ty też nie, ale choroba była silniejsza... Larciu, wszyscy Cię kochaliśmmy, a zwłaszcza Twoja Pani, to jest, było i będzie najważniejsze. Nie zapomnimy... Quote
grazyna9915 Posted March 16, 2008 Author Posted March 16, 2008 LARA jest mi tak przykro, że byłaś tak krótko szczęślwa. Miałaś wspaniały dom i musiałaś się z nim tak szybko pożegnać. Bardzo współczuję opiekunom Lary, którzy podarowali jej wspaniały dom na jej ostatnie dni. Jest mi bardzo, bardzo przykro. Sama nie potrafię się z tą sytuacją pogodzić, przecież miało być tak pięknie... Przecież ten wątek: Miał być w dziale "JUŻ W NOWYM DOMU", a nie w dziale "TĘCZOWY MOST" Historia Lary przypomina mi historię innego tyskiego psiaka, Miśka od Magdy222, on też był tak krótko szczęśliwy. Życie jest niesprawiedliwe!!!!!!!!!!!!!!! Quote
kaja555 Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 [CENTER]Tak mi przykro :-(:-(:-(:-(:-([/CENTER] Quote
Kluska4 Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Biedna dziewczynka :placz::placz::placz: Dobrze, że w te ostatnie dni miała dom. A przecież jeszcze parę dni temu było wszystko dobrze. Nie tak miało być :-( Dziękujemy właścicielom, że walczyli o nią do końca .... Quote
grazyna9915 Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 Tak mi bardzo przykro, że Larci już nie ma.:-( Nawet informacja, o nowych szczęśliwcach, które mają dom już mnie nie cieszą tak jak zwykle. Zresztą w schronisku też nie ma zbyt dobry wieści. Psiaków przybyło i ze 118 jest już 127. Biorę się do pracy pełną parą i WAS również proszę o ogłoszenia. Tymczasem uzupełniam informację o psiakach które znalzły DOM: MA DOM 2619 suczka (będzie duża), ma chore oczko. Do schroniska trafiła 26.02.2008 Szczeniaczek, piesek jego nr 2614 MA DOM! Sonia Jej nr ewidencyjny to 2389 Sonia ma swój wątek, wystarczy nacisnąć poniższy banerek: I STARUSZEK CEZAR DOCZEKAŁ SIĘ NOWEGO DOMU!!! Nr. ewidencyjny 2320 Psiak ma swój wątek! ZAPRASZAMY! Wystarczy nacisnąć poniższy banerek! TYSZANIE WYPATRUJCIE REX MA DOM W TYCHACH! Jego nr ewidencyjny to 2567 Rex ma swój wątek. ZAPRASZAMY! Quote
grazyna9915 Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 Po 8-u miesiącach ma DOM Feluś, który czekał u mnie na DT! [COLOR=darkgreen] Feluś ma swój wątek ZAPRASZAMY Wystarczy nacisnąć poniższy banerek! Nowi opiekunowi pokonali 300 km by dać BRUNOWI wspaniały DOM! [COLOR=red]Jego nr ewidencyjny to 2488 /"] Bruno ma swój wątek! ZAPRASZAMY! Wystarczy nacisnąć poniższy link! MA DOM! OSKAR Jego nr ewidencyjny to 2606 Quote
Rawa Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Braciszek ma dom! :multi: Ile szczęśliwców! Jaki jest stan psów? Quote
Mada:) Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Niestety wraz z nowymi domkami przybyły również psiaki w potrzebie. Obecny stan to aż 127 piesków w schronisku. Było poniżej 120... Musimy ogłszać!, bo bez tego ani rusz! No to ja się zabieram do roboty... Quote
grazyna9915 Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 Ja też się biorę do roboty, ale na razie porządkuję wątek tak by były pokazane na nim wszystkie tyskie psiaki. Jeden z nich to: DŻEKI ma ok. 2-uch lat Jest średniej wielkości, taki do kolan. Pierwszy raz trafił do schroniska w grudniu ubiegłego roku, po wypadku samochodowym. Miał pęknietą kość udową, ale w schronisku został wyleczony i szybko znalazł dom. Niestety nie mógł długo nacieszyć się nowym domem ponieważ okazało się, że mieszkające tam dziecko ma allergię. Dżeki wrócił do schroniska i czeka grzecznie na drugą szansę. Piesek jest wesołym i energicznym chłopakiem, bardzo lubiącym kontakt z ludźmi i pieszczoty. Grzecznie chodzi na smyczy i nadaje się nawet do niewielkiego mieszkania. Dżeki w schronisku został nie tylko wyleczony, ale i zaszczepiony. Jego nowy nr ewidencyjny to 2602. Quote
Mada:) Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Biedactwo... :-( Tymczasem założyłam wątek Gai: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107881 Quote
grazyna9915 Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 Mada nie otwiera mi się wątek GAJI, czy mogłabyś jeszcze raz wkleić link? Tego psiaka zna więszość TYSZAN, to bohater plakatów z pod akcji w CITY POINT. Niestety - mimo że BRUTUS to piękny psiak - nie znalazł do tej pory domu. BRUTUS to śliczny, dorosły psiak, średniej wielkości. Do schroniska trafił 29.07.2007r. Brutus to miły, ale i charakterny psiak, który potrafi pilnować swojej miski. Niestety nim trafił do schroniska znał tylko łańcuch. Nikt nie nauczył go chodzić na smyczy. W schronisku został zaszczepiony. Jego nr ewidencyjny to 2380. Quote
grazyna9915 Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 Tej panience bardzo trudno zrobić zdjęcie. Większość czasu spędza w boksie. LIRA ma ok. 4-ech lat. Do schroniska trafiła 10.12.2006r., kiedy to została przywieziona z pod hotelu na ul. Oświęcimskiej w Tychach. Prawdopodobnie została porzucona, mimo to nie straciła zaufania do ludzi. Jest miła i spokojna. W schronisku została zaszczepiona i wysterylizowana. Jej nr ewidencyjny to 2110 Quote
grazyna9915 Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 TOSKA ma ok. 6-u lat. Do schroniska trafiła 28.12.2005r i szczerze mówiąc ma małe szanse na znalezienie domu, ponieważ rzadko wychodzi z boksu by pokazać się odwiedzającym schronisko. Najczęściej można ją zobaczyć jak leży w boksie zwinięta w kłębek. TOSKA to bardzo miła i grzeczna sunia, która mimo wszytko bardzo lubi towarzystwo ludzi. Wystarczy okazać jej tylko odrobinę zainteresowania by zaczęła domagać się pieszczot. TOSKA bez problemu dogaduje się z innymi psami. Ta miła i spokojna sunia średniej wilkości czeka na nowy ciepły i spokojny dom. Będzie miłym towarzyszem spacerów. W schornisku została wysterylizowana i zaszczepiona. Jej nr ewidencyjny to 1688 Quote
Mada:) Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Teraz powinno być OK: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107881 Quote
grazyna9915 Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 Jeżeli wszystko dobrze pójdzie to jutro jadę do schroniska. DOPYTAM SIĘ. Quote
grazyna9915 Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 Masz rację MADA, teraz jest już ok. Mogłam wejść na wątek GAI. .... i kolejna psinka CHICO ma ok. 4-ech lat. W schronisku jest już bardzo długo.Pracownicy schroniska mówią o nim, że jest psem z charakterem. Jest trochę nieufny wobec ludzi, ale kiedyś na pewno miał dom. Obserwując CHICA ma się wrażenie, że na niekogo nie zwraca uwagi, bo czeka na swojego właściciela, który na pewno po niego wróci... Średniej wielkości piesek w schronisku został zaszczepiony i odrobaczony. Jego nr ewidencyjny to 1373 Quote
grazyna9915 Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 Zobaczcie psiaka skazanego na schronisko od 2003 roku. REKS ma ok. 13-u lat. Do schroniska trafił 27.11.2003r., kiedy to został przywieziony z ul. Sienkiewicza w Tychach. REKS jest duży, wilczasty i bardzo łagodny, niekonfliktowy wobec innych zwierząt. W schronisku został zaszczepiony i odrobaczony. Jego nr ewidencyjny to 894. Quote
Recommended Posts