kaja555 Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Wracając do adopcji wirtualnej, to najpierw musimy przedstawić pomysł p. dyrektor schroniska, aby wyraziła zgodę. Trzebaby dokładnie przedstawić jakie mają być warunki adopcji wirtualnej, jaka najniższa kwota wpłacana co miesiąc itp. To dobry pomysł, aby kwota najniższa to 5 zł, bo jak ktoś ma płacić np. 40 zł co miesiąc, to już się zastanawia. Ja dlatego nie zaadoptowałam psa wirtualnie, a miałam taki zamiar. Potem albo można to zroganizować na stronie Arlene, albo na nowej stronie, a tam będzie tylko link i opis - ale ja się na tym nie znam i lepiej by było jakbyście się z Arlene dogadały co i jak. Quote
Arlene Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Co do adopcji wirtualnej, to jest wg mnie świetnym pomysłem. Ludzie, którzy nie mogą wziąć pieska do domku, a chcą Im pomóc, mogliby przynajmniej trochę ulżyć danemu zwierzakowi. Pani Kasiu, ja też rysujem i piszem! :lol::lol: Choć nie tak jak Madzialenka :evil_lol: Quote
Brydzia_ Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 no ja chyba nie jestem aż taka stara? 19 latek :P Kaja555, to chyba nie ma was za dużo, myslałam że wiecej osób jest w to zaangażowanych ;) co do adopcji... niech każdy przedstawi swój 'plan działania' jak to widzi... pomyślimy przedyskutujemy w koncu dopracujemy :p później przedstawi się to p. dyrektor. Jeśli się zgodzi a myślę że tak ;) to wtedy strona itd. Wiec to raczej końcowa faza. Myślę że wystarczy zrobić tylko podstrone na stronie Arlene. No chyba że jakoś fajnie się to wszystko rozwinie to można pomyśleć wtedy nad specjalną osobną stronką tylko w tym temacie. No oczywiście można od razu zrobić osobną nie wiem... tym to raczej bedzie czas martwic się później :) No to zacznijmy od razu... przedstawmy swoje wizje :P PS. Fajne by też było forum samego schroniska ;) (ale nie rozpędzajmy sie, hehe) Quote
magda222 Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 kaja555 napisał(a):Brydzia, ja się też nie kryję, mam 27 lat;) Po krótce przedstawię Ci nasza grupę: - otóż magda222 i grażyna9915 to takie nasze GURU:loveu: - prowadzą tyskie domy tymczasowe, obecnie mają razem 5 piesków na tymczasie, które wcześniej były w schronisku:-( - Mada to artystka, pisze wiersze, świetnie rysuje no i zakłada mnóstwo wątków tyskich bid schroniskowych - Arlene pracuje nad stroną internetową, jak już wspominałam fantastyczną - no i Dianeczka, która coś ostatnio mało się na dogo pojawia:mad: i może się za niedługo sama przedstawi...pewnie się zakochała...?;) Albo studiuje ksiązkę o tresurze psów... Mada, Arlene i Dianeczka może są młode, ale maja naprawdę imponujący staż i wiedzę w niesieniu pomocy psiakom - ja się od nich cały czas uczę;) Wszystkie zakładają wątki psiakom, pomagają je podnosić codziennie, rozwieszają po Tychach plakaty, pomagają w organizowaniu imprez...można by tak pisac i pisać... Co?! Ja GURU?!? Chyba mnie przeceniasz :oops: Grażynka owszem,ta kobita odwala kawał niezłej roboty i daleko mi do niej :oops: Zresztą od naszej młodej gwardii też mogłabym się wiele nauczyć ;) Poświęcają cały swój wolny czas na pomoc zwierzętom. I jeszcze chciałam powiedzieć,że z mojej strony nie jest to fałszywa skromność.Acha i jeszcze chciałam powiedzieć,że nasza Arlene też rysuje (widziałam u Grażynki na ścianie portrecik Suni) i pisze (założone przez nią wątki chwytają za serce) i jeszcze super banerki robi :) Quote
Mada:) Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Owszem! Olcia również maluje, czego ja (jeszcze :eviltong:) nie potrafię i piecze przepyszne ciasta!!! :multi: Ech... z resztą co tutaj dużo pisać - tyska ekipa jest niezwykła, zwarta, zgodna, współpracująca ze sobą, szanująca się wzajemnie i polecająca się na przyszłość oraz posiadająca jeden, główny, najważniejszy cel - pomoc zwierzakom w potrzebie! Czyż nie? :p Quote
kaja555 Posted November 15, 2007 Posted November 15, 2007 O rany!!! Wiedziałam że się wkopie jak zaczne tak wyliczać!:evil_lol: Guru to Guru i koniec dyskusji, czytałam ostatnią relację jak to MIsiek i Nuka wychowane i grzeczne... No a że Arlene pisze i rysuje to oczywiście TEŻ PRAWDA! Nie wspominając o tym torcie....:tort::sabber: Quote
kaja555 Posted November 15, 2007 Posted November 15, 2007 Tak więc Brydzia wszytko już wiesz:razz: To teraz wracając do roboty. Ja wiem tyle o adopcji wirtualnej co na tej stronie: http://www.chorzow.schronisko.com/ można by pomysł wykorzystać, no ale jestem za tym, żeby wielkość kwoty można by np. samemu ustalać, ale minimalna np. 5zł? Bo te 40 zł za dużego psa co meisiąc to jest dużo. Myśle że podstronka będzie na razie najlepszym pomysłem. Co do strony schroniska, to Arlene chyba po troszku przekształca swoją stronę w tym kierunku, bo dopiero niedawno p. Grażynka dostała pozwolenie od p. dyrektor. Tak więc Brydzia działaj! ;) Wiesz w tym temacie na pewno najwięcej! Quote
grazyna9915 Posted November 15, 2007 Author Posted November 15, 2007 Ależ się na tym wątku dzieje!!!!!!! Ja niestety mogę tu wstąpić tylko na krótko, ale wszystkich serdecznie zapraszam jutro do mnie na godzinę 16.00 wiem, że niektórzy będą później tak, że planowane "zejście" się wszystkich jest do 17.00 Przybywajcie, ja i mój zwierzyniec czekamy na WAS!!! Brydzia witaj i przybywaj!!! Quote
magda222 Posted November 16, 2007 Posted November 16, 2007 Pracuję do 16tej ale postaram się nie spóźnić :) Czekajcie na mnie !!! Quote
kaja555 Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Brydzia, spotkanie sie odbyło, każdy ma swoje zadania, ale adopcja wirtualna jest nadal...nietknięta ;) Quote
kaja555 Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Propozycja na akcję "trajtkową": http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/d2e2c0b96cecb8c1.html Quote
Rawa Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 kaja555 napisał(a): - no i Dianeczka, która coś ostatnio mało się na dogo pojawia:mad: i może się za niedługo sama przedstawi...pewnie się zakochała...?;) Albo studiuje ksiązkę o tresurze psów... Mada, Arlene i Dianeczka może są młode, ale maja naprawdę imponujący staż i wiedzę w niesieniu pomocy psiakom - ja się od nich cały czas uczę;) Wszystkie zakładają wątki psiakom, pomagają je podnosić codziennie, rozwieszają po Tychach plakaty, pomagają w organizowaniu imprez...można by tak pisac i pisać... No jakoś ta Dianeczka ostatnio rzadko bywała, ale z tego co mi wiadomo to już wróciła. Ja mogę ją przedstawić trzema słowami: mała, złośliwa i straaaszna. Oczywiście, że się zakochała w takim "małym", kudłatym stworzeniu na czterech łapach. A że książkę studiuje to na pewno, bo bardzo interesująca. Do Arlene i Mady się zgodzę, ale ta trzecia to przesada ;p Quote
Arlene Posted November 23, 2007 Posted November 23, 2007 Achhh, skromność godna podziwu, Wiki :cool3: Oczywiście to żadna przesada, co do Ciebie! (raczej do mnie :evil_lol:) Quote
grazyna9915 Posted November 30, 2007 Author Posted November 30, 2007 Ludziska ratunku. Specjaliści zobaczyli nowe plakaty i powiedzieli, że się nienadają. A tyle pracy było w to włożone, teksty MADY, grafika Kaji i kilka godzin przesiedzianych przeze mnie przed komputerm okazały się fiaskiem. TRUDNO, UCZYMY SIĘ OD SPECJALISTÓW I ROBIMY DALEJ! Quote
Arlene Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 No nie :shake: A co im dokładniej nie pasowało w tych plakatach? SPECJALIŚCI zawsze coś wynajdą :evil_lol: Trzeba w czymś pomóc, jeśli chodzi o te plakaty? Jakieś teksty napisać, czy cuśkolwiek... Gdyby co, to proszę mnie informować ;) Quote
Mada:) Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Arlene napisał(a):No nie :shake: A co im dokładniej nie pasowało w tych plakatach? SPECJALIŚCI zawsze coś wynajdą :evil_lol: Co im nie pasowało? Dosłownie nic!, no ale trudno, trzeba działać dalej!:multi: Quote
grazyna9915 Posted December 2, 2007 Author Posted December 2, 2007 Bardzo wszystkich proszę o pomoc w znalezieniu domu docelowego lub tymczasowego dla tego biednego staruszka: /"] jego wątek to: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9010863#post9010863 Quote
Edi100 Posted December 2, 2007 Posted December 2, 2007 O Matko jedyna:placz:Toż to obraz nędzy i rozpaczy:placz::placz::placz: Zginie ten staruszek w schronie. :placz::placz::placz:HELP! Quote
kaja555 Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Biedactwo, pewnie dlatego go nie widziałam, bo był 'wypchnięty' na zewnątrz...:-(:-(:-( Propozycja na logo schroniska: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/03f930c69b4d0c73.html Quote
grazyna9915 Posted December 3, 2007 Author Posted December 3, 2007 Kasia super logo, fajnie że poprawiłaś nazwe schroniska. Do plakatów nie zdąrzyłam już dodać logo bo była niepełna nazwa, ale w przyszłości na pewno się przyda. Co wy na to? Acha, plakaty, a raczej jeden plakat został zatwierdzony. Quote
Edi100 Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 Tyskie pieski bardzo chcą do domków, więc spaceruja na pierwszą i się prezentują! Quote
kaja555 Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Uwaga!!! Mam odpowiedż e-mailem od proboszcza Franciszkanów: "Nie widzę żadnych przeszkód"!!! Będą plakaty na Żywej Szopce!!:multi: Quote
Arlene Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 :Cool!: Świetnie, zwierzaki będą miały kolejną szansę na znalezienie domów! Quote
Recommended Posts